...

Het eerste Chakra

Als het eerste chakra te ver geopend is, kan dat zich uiten in een heel sterke overlevingsdrang, roekeloos gedrag.

Onbalans eerste chakra herkennen

 Bij jezelf herken je dat als iets niet kan wachten en iets in je leven onmiddellijk moet gebeuren en kan het zijn, dat iemand steeds meer hecht aan materiële zaken. Om de werking van het eerste chakra dan iets te temperen, kun je een meditatie met het chakra doen en net als bij een lens van een camera, de lens iets sluiten. Zorg er wel voor dat het voldoende open blijft staan. Het tegengestelde is ook mogelijk. Het chakra is dan te zeer gesloten. Het kan dan zijn, dat je weinig zelfvertrouwen hebt. Als het eerste chakra goed functioneert, dan heb je voldoende energie, sta je met beide benen op de grond en voel jij je gezond en goed. Je zit gewoon, lekker in je vel.

Lichamelijke aandoeningen die mogelijk behoren bij een gebrekkig werkende eerste chakra. Problemen met de bloedsomloop, zoals hoge en lage bloeddruk; Depressie en burn-out; Bloedarmoede, Eetstoornissen, Constipatie en Overgewicht. Corresponderende endocriene klieren Bijnieren. 

Hoge bloeddruk is een veel voorkomende klacht en daarmee de voornaamste reden voor het uitschrijven van medicijnen, voedingsadviezen, supplementen inname of een combinatie van dit drietal. Toch wordt de meerderheid van mensen met hoge bloeddruk niet voldoende behandeld. De reden is simpel, hoge bloeddruk geeft de eerste 15 tot 20 jaar geen lichamelijke klachten. Het is een sluimerende aandoening, voor meer dan een miljoen Nederlanders is het de grootste risicofactor voor hart- en vaatziekten. Een hoge risico factor kan zijn: zout. 

Een lage bloeddruk (onderdruk) of hypotensie, kun je hebben zonder dat je er zelf iets van merkt en is vaak onschuldig, er zijn zelfs mensen die elke dag een lage bloeddruk hebben en geen hinder zullen ervaren. Ben je vaak duizelig of heb je een licht gevoel in je hoofd als je opstaat of ben je snel moe? Dan zou dat een moment van lage bloeddruk kunnen zijn. Meer informatie

Delen