Gezondheid, werk en privé

We hebben in het leven allemaal idealen en we dromen vaak van kansen, niet alleen als we jong zijn, maar ook als we de 60 gepasseerd zijn. Naast je gezondheid is werk en privé net zo belangrijk, omdat plezier in je werk je voldoening kan geven en dit maakt voor ons gelukshormonen aan

Loopbaan en Hobby

Wie droomt er wel eens om je eigen bedrijfje te starten en te kijken voor een lang gekoesterde wens uit kan komen, wellicht zouden velen zeggen: ja ik! De reden dat het nooit wat is geworden, is vaak twijfel aan zichzelf of wat een ander ooit heeft gezegd. Pak die kans om je passie waar te maken, wat lang niet kon, omdat je misschien niet in jezelf geloofde of dat de mening van anderen te zwaar wogen in een besluit. Pak die kans om je levensstijl te veranderen dat kan op elke leeftijd!

Civas

Hoog gevoelige mensen hebben vaak creatieve banen of ongebruikelijke beroepen die soms zelf gecreëerd zijn. Door hun voelsprieten te gebruiken, weten ze vaak wat er moet gebeuren. Misschien is het juist daarom dat hoog gevoelige mensen, vaak buiten de bestaande paden durven te treden. Er is veel moed en zelfvertrouwen voor nodig om de stap te nemen om volledig jezelf te zijn. Want niet-hoog gevoelige mensen begrijpen hun gevoelige collega’s, vrienden of familie niet altijd. Daar ligt dan ook wel eens een hindernis.

Het limbisch systeem betrokken bij herinneringen en emoties, eetlust en intimiteit.  Aangestuurd door o.a. de hippocampus, amygdala , hypothalamus en controleren de neurotransmitters noradrenaline, serotonine en dopamine. Ingedeeld 3 delen: het reptielenbrein, het limbisch systeem en de neocortex. Het reptielenbrein zorgt ervoor dat we kunnen overleven bij vlucht en vecht situaties en behoed ons voor gevaar en houd alle mogelijkheden om te overleven in de gaten, dit door het overlevingsinstinct. Het reptielenbrein regelt automatisch onze ademhaling, bloedsomloop, hartslag, houd de temperatuur in de gaten en weet instinctief hoe te overleven, door bijvoorbeeld voeding te kiezen of hoe we ons voort moeten planten en reageert als eerste op signalen. Het reptielenbrein scant de omgeving op zoek naar eten en drinken of er mogelijk gevaar dreigt, dat er eten of drinken tekort komt en is heel alert, op dat moment staat het reptielenbrein op scherp en dat is hetzelfde als je bang bent, het reptielenbrein heeft alles in de gaten en als je hem zoet, zout en vet geeft, dan geeft ie je een beloning in de vorm van een geluksgevoel en is verantwoordelijk voor van ons gedrag, het zoeken van plezier en het vermijden van pijn. Bij overbelasting kan dit brein allemaal keuzes maken, die op dit moment niet gezond voor je zijn om het geluk maar vast te houden. Denk maar eens hoe gek we zijn op bewerkte koolhydraten, dat we daardoor juist meer honger krijgen en meteen meer maagzuur produceren.

Delen