...

Handen tekort in de zorg

De zorg- en welzijnssector komen al jaren geld en personeel te kort, er worden bizarre uren gedraaid van 12 uren per dag. Tom Engels uit zijn zorgen. 

Tom Engels, verpleegkundige samen met zijn vrouw, ze zijn beiden verpleegkundige, werken twaalf uur per dag, omdat er onvoldoende personeel is, Tom vertelt:

Wat mij nu opvalt is dat er nu zwaar beroep wordt gedaan op 2 sectoren die de laatste jaren hebben aangegeven te weinig steun te krijgen van de regering en de samenleving in België. De zorg- en welzijnssector komen al jaren geld en personeel te kort, er worden bizarre uren gedraaid en het personeel laat al tijden weten het te zwaar te hebben. Door burn-outs en te lage salarissen werd dit alsmaar niet beter.

Nu is er een pandemie van covid19. Corona…..
Iedereen moet thuis werken, voor zichzelf zorgen, met een verkoudheid ziek melden.
BEHALVE de ZORG en WELZIJN.
Zij moeten gewoon door.
Want de samenleving kan niet doorgaan zonder deze beroepen.

Zullen we in de toekomst dan ook maar in normale tijden het respect en aanzien geven aan deze beroepen die ze verdienen…

Het was 2018, toen ik met Loopbaan, opleiding en hobby advies aandacht aan deze situatie schonk, maar liefs 5000 keer werd het volgende bericht gedeeld. Er zouden meer handen aan het bed in de zorg moeten komen

Dit schrijven is met toestemming gedeeld, hopende op herkenning, voor vele mensen die in de zorg werken. 

Als we goed voor ons zelf moeten zorgen, dan moet de zorg goed zijn!

Goed voor jezelf zorgen, betekent ook, dat jij je eigen grenzen kent. Een uitspraak, waarvan velen denken: Ja, ja… Dat wil ik wel, maar dat kan niet. Er zouden meer handen in de zorg moeten komen en minder mensen, die zich alleen maar bezig houden met commerciële doeleinden.

De volgende reacties ontving ik op mijn tekst en dat is inmiddels twee jaar geleden 

 

Te weinig personeel in  ziekenhuizen, deze job moet je met hart en ziel doen. Ik denk dat er vele op je neerkijken betreffende het geen wat je doet voor beroep. In sommige rusthuizen, worden Roemeense ingezet of andere die de taal niet machtig zijn. En elke oudere of senior, dient per maand 2400 euro neer te tellen. Waar gaat dit naartoe? reactie van MvL

Overleden moeder

Mijn moeder is overleden op 6 december 2000 en in de zomer ervoor werd het al heel veel slechter, pap uit de supermarkt in plaats van. voedzame uit de keuken, geen tijd meer voor even bij iemand zitten en ermee praten en nog veel meer. Foute indeling bij hulp overdag, warme dag en om 4 uur had nog niemand iets te drinken gehad omdat er geen personeel op de vloer was. Schandalig. Ga niet nog meer opnoemen want ik ben nu al weer zo boos en verdrietig en als het niet zo erg geweest was, zou ik dat nu toch niet meer zo voelen. Sterkte voor iedereen die in de zorg werkt en het beste met de mensen voor heeft en er niets aan kan doen dat het zo slecht gesteld is met de manier waarop ze hun werk moeten doen en het graag anders zouden willen. Voor 2000 was misschien niet alles beter, maar wel een stuk menselijker. reactie van M.D. 

De post gedateerd uit 2018 werd toen maar liefst 5000 keer gedeeld. Bekijk hier het bericht

Delen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *