...

Voeding en leefstijl om je afweersysteem sterker te maken tegen het coronavirus

Ons lichaam beschikt over een beschermingssysteem tegen ziekteverwekkende stoffen en/of organismen: het immuun- of afweersysteem genaamd. Dit systeem bestaat uit allerlei afweermechanismen, waarbij diverse cellen en organen zijn betrokken. De oorzaken van een verzwakt afweersysteem zijn legio: te veel stress (ook door hormonen), roken, (overmatig) alcoholgebruik, verkeerde eetgewoonten, milieuvervuiling. Een verzwakt afweersysteem kan niet meer efficiënt genoeg optreden tegen ziekteverwekkers, waardoor deze meer kans krijgen in het lichaam en voor ziekte en andere ongemakken zorgen. De thymusklier (zwezerik) is het stuurorgaan van het afweersysteem, omdat zij hormonen bouwt en  afbouwt en lymfocyten bevatten, die het lichaam helpen tegen ziekteverwekkers. 

Je afweersysteem beschermen en in balans houden

Je kunt zelf veel doen je afweersysteem te beschermen. Genoeg bewegen, goed slapen en je stress verminderen, kunnen allemaal helpen. Daarnaast is voeding heel belangrijk. Wat we eten en drinken kan een een al reeds ziek lichaam nog harder of minder hard laten werken om je gezondheid te beschermen. 

Knoflook

Knoflook is rijk aan zwavelhoudende verbindingen, met als hoofdstofje: allicine. Allicine kan als een natuurlijke antibiotica werken, om virussen en bacteriën te doden, dit is per persoon verschillend, maar zeker het proberen waard. Heb je gekookt met knoflook? neem dan een schepje uit de pan en mix het met rauwe knoflook, want bij koken gaat de allicine verloren, maar alleen rauw in de mond, daar moet je tegen kunnen. Meer informatie…

Limoen en vitamine C

Drink in de ochtend een glas lauw warm water met verse limoen, het bevat veel vitamine C

Gember bij griep en pijn

Gember kan goed werken bij een goede spijsvertering en het verbranden van calorieën. Je haalt meer bouwstenen uit je voeding en dat geeft weer meer energie en een verbeterende afweer. Bouwstoffen zijn eiwitten en die hebben we nodig voor ons dagelijks goed functioneren van de geest en het lichaam.
Gember bevat een weldadige vluchtige olie met vele actieve stoffen die bij griep van pas kunnen komen. Verkoudheden en griep worden veroorzaakt door virussen. Gember kan actief zijn tegen deze ongewenste indringers! Het voorkomt dat de virussen zich nog verder ontwikkelen en het gaat bovendien de ontstekingen verminderen. De belangrijkste symptomen bij griep zijn hoofdpijn, spierpijn, koorts, zwakte en misselijkheid. Gember helpt deze symptomen te verminderen. 

Bericht vanuit China, om het virus te voorkomen en te herkennen

Bericht vanuit China Shenzhen Hospital (provincie Guangdong, China) zijn de volgende aantekeningen gemaakt betreffende om het Coronavirus te herkennen

1. Als u een loopneus en sputum heeft, bent u verkouden

2. Coronavirus-pneumonie is een droge hoest zonder loopneus.

3. Dit nieuwe virus is niet hittebestendig en wordt gedood door een temperatuur van slechts 26/27 graden. Het haat de zon.

4. Als iemand ermee niest, duurt het ongeveer 10 voet voordat het op de grond valt en niet meer in de lucht is.

5. Als het op een metalen oppervlak valt, zal het minstens 12 uur leven – dus als u in contact komt met een metalen oppervlak – was uw handen zo snel mogelijk met een bacteriële zeep.

6. Op stof kan het 6-12 uur overleven. normaal wasmiddel zal het doden.

7. Het drinken van warm water is effectief voor alle virussen. Probeer geen vloeistoffen met ijs te drinken.

8. Was uw handen regelmatig omdat het virus slechts 5-10 minuten op uw handen kan leven, maar – er kan veel gebeuren gedurende die tijd – u kunt uw ogen wrijven, uw neus ongewild peuteren enzovoort.

9. Je moet ook gorgelen als een preventie. Een eenvoudige oplossing van zout in warm water is voldoende.

10. Kan niet genoeg benadrukken – drink veel water!

DE SYMPTOMEN

1. Het zal eerst de keel infecteren, dus je hebt een keelpijn die 3/4 dagen aanhoudt

2. Het virus mengt zich vervolgens in een neusvloeistof die de luchtpijp en vervolgens de longen binnendringt en longontsteking veroorzaakt. Dit duurt ongeveer 5/6 dagen verder.

3. Met de longontsteking komt hoge koorts en ademhalingsmoeilijkheden.

4. De verstopte neus is niet zoals de normale soort. Je voelt je alsof je verdrinkt. Het is noodzakelijk dat u dan onmiddellijk aandacht zoekt.

Corona update: Pas op met ibuprofen, brufens of voltarens?

Franse artsen observeren dat de acute CoViD19 patiënten op IZ in erge toestand, allemaal 1 ding gemeen zouden hebben, ze namen NSAID ter zelfmedicatie van Corona. Volgens studie Lancet (gerenormeerd medisch tijdschrift) zou er een kans zijn, dat NSAID en Cortisone het # ACE-2 receptoren exponentieel zou verhogen. Zo maakt het lichaam mogelijk zijn eigen virale sepsis volgens de Franse artsen. Meer informatie Als je dan verder op zoek gaat, vind je een artikel van de hoogleraar farmaceutische patiëntenzorg, welke de boodschap van de Franse artsen ontkracht. Lees volgende artikel: Marcel Bouvy, hoogleraar farmaceutische patiëntenzorg aan de Universiteit van Utrecht, deelt daarover een geheel andere mening 

De slijmvliezen in je darmen, huid, maag en mond, is onze bescherming, vreemde stoffen en foute voeding ons ecosysteem kunnen schaden, meer informatie

Wie tips heeft of suggesties, ze zijn van harte welkom, de site wordt bijgehouden qua nieuws en voeding

Het voeding en leefstijladvies, is een standaard advies, bij mensen die ziek zijn en of medicijnen gebruiken, is het raadzaam eerst te overleggen met een arts. 

Begin altijd met een kleine hoeveelheid, immers 5 kilo aardappelen eten we ook niet in één keer, het lichaam zou het niet kunnen verteren. Luister goed naar je lichaam 

Delen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *