Een hobby traint ons geheugen

Het leren van een tekst en daarover nadenken helpt om ons concentratievermogen te trainen en leren we dingen onthouden. Door de lessen kunnen we ook andere taken meer geconcentreerd kan uitvoeren, zo zouden we kunnen zeggen, leren helpt ons aan een beter geheugen en het verminderd ook nog eens stress

Opleiding, cursus, hobby, inspiratie, Chinese astrologie, werk, ontwikkeling

Hobby of werk kan ons plezier verruimen met gelijkgestemden

Een hobby kan zoveel plezier geven in het leven en kan het genot verruimen met gelijkgestemden, waardoor er heel fijne contacten ontstaan. Het mooiste wat we onszelf kunnen geven is een kans in de toekomst met mensen die ons herkennen.

We hebben in het leven allemaal idealen en we dromen vaak van kansen, niet alleen als we jong zijn, maar ook als we de 60 gepasseerd zijn. Naast onze gezondheid is werk en privé net zo belangrijk, omdat plezier in onze arbeid voldoening kan geven en dit maakt voor ons gelukshormonen aan, waardoor we ons prettig voelen. 

Een moodboard kan helpen om inzicht te krijgen in een hobby

Soms dromen wel eens om een eigen bedrijfje te starten en denken aan een lang gekoesterde wens en hopen op het juiste moment. De reden dat het nooit wat is geworden, is vaak twijfel aan zichzelf of wat een ander ooit heeft gezegd, of er zijn andere zaken die voorrang hebben. Waarom niet alvast heel klein starten, het eerste moodboard met de wensen, 50 kleine stapjes zijn namelijk ook 1 hele grote stap.

Heb vertrouwen, veranderingen komen altijd op het juiste moment

Als wij ons hart als drijfveer (passie) gebruiken en erop vertrouwen dat onze wens ooit werkelijkheid wordt, mits deze in overeenstemming is met ons doel en missie hier op aarde, zou het universum ons kunnen helpen om op het juiste moment het juiste beschikbaar te maken, steeds vaker kan het zijn, dat de witte reiger in onze buurt is en verschijnt op momenten dat het zo moet zijn. 

Met de opleiding Voedingsdeskundige til je je kennis over voeding en gezondheid naar een professioneel niveau. Als zelfstandig voedingscoach of voedingsconsulent geef je cliënten advies op het gebied van voeding, gewichtsbeheersing en leefstijl. 

Met de opleiding Aura- en chakrahealing breng jij lichaam en geest opnieuw in balans. Met deze holistische geneeswijze kun je de lichamelijke en emotionele problemen van jouw cliënten gericht behandelen. In de geaccrediteerde opleiding maak je kennis met het menselijk energieveld en leer je blokkades in de aura en chakra’s opsporen en aanpakken.

Bach bloesemtherapie is een zeer effectieve holistische geneeswijze. Met de BATC-erkende cursus Bach bloesemtherapie verdiep jij je grondig in de geneeskrachtige werking van alle Bach-remedies. Als bloesemtherapeut breng je mensen opnieuw in balans, in jouw eigen praktijk of in jouw directe omgeving.

Met de cursus Voetreflextherapie leer je een zeer effectieve therapeutische voetmassage geven. Met voetreflextherapie behandel je via de voeten – de mens als geheel. Als iemand ziek of uit balans is, dan raken zijn energiekanalen geblokkeerd. Met voetreflextherapie ruim je de blokkades op en breng je de energiestroom weer op gang. 

Volg de opleiding Wandelcoach en maak intensief kennis met een van de meest effectieve coachvormen ooit. Al wandelend vinden we rust. Gesprekken verlopen vaak beter tijdens een wandeling. En mensen die de natuur intrekken om hun hoofd leeg te maken, komen vaak tot unieke inzichten. 

Buiten de ‘erfelijke aangeboren’ factoren houdt de Oosterse geneeskunde ook rekening met invloeden van buitenaf, zoals weersomstandigheden, epidemieën, eetgewoonten, ongelukken of vergiftiging. Zo kan westerse astrologie  als ondersteuning functioneren en ons aanzetten tot gezonder en zelf herstellend gedrag.

Volgens de Oosterse geneeskunde kan de auralichaamsenergie zichzelf herstellen

In de westerse astrologie symboliseren twaalf tekens als sterrenbeelden. Deze twaalf tekens worden verdeeld onder 4 elementen: Vuur, Aarde, Lucht en Water, gecombineerd met de Chinese natuurfilosofie. Het auralichaam verbind het brein met de darmen en de psoasspier het bovenlichaam met het onderlichaam. Zelfkennis kan rust in de ziel brengen en aanzetten tot herstel. Ascendantenberekeningen, missie en hobbyadvies kunnen helpen
TekenElementPeriodeEdelsteen
RamVuur21 maart tot 19 aprilCarneool
StierWater20 april tot 20 meiAventurijn
TweelingenLucht21 mei tot 20 juniTijgeroog
KreeftWater21 juni tot 22 juliMaansteen
LeeuwVuur23 juli tot 22 augustusBarnsteen
MaagdAarde23 augustus tot 22 septemberAmazoniet
WeegschaalLucht23 september tot 22 oktoberSaffier
SchorpioenWater23 oktober tot 21 novemberMalachiet
BoogschutterVuur22 december tot 19 januariLapis lazuli
SteenbokAarde22 december tot 19 januariSmaragd
WatermanLucht20 januari tot 19 februariAquamarijn
VissenWater20 februari tot 20 maartFluoriet
✅ Ascendantenberekening kopen, voor inzicht in de toekomst➡️ Belangrijke kracht volgens astrologen➡️ Vul je geboortedatum in "via mail" ontvang gratis het Chinese teken✅ Speurtochtconsult kopen

➡️ Innerlijke gids volgen informatie

Het levenspad met antroposofie, totemdieren en Aartsengelen

Een combinatie van  antroposofie, totemdieren en aartsengelen als inspiratiebron, ieder mens is uniek en niemand is hetzelfde. Er is dus geen standaard behandelplan. Het lichaam kan zich mogelijk zelf herstellen, door zich te verdiepen in zijn of haar voorouders, door zelfkennis te combineren met spiritualiteit en voeding.