Venkel voor huid en darmklachten

Zo is venkelthee populair bij spijsverteringsproblemen, prikkelbare darmen, opgeblazen gevoel en winderigheid. Velen kennen de thee misschien wel, die gebruikt wordt tegen buikkrampjes bij kinderen. Venkel is een kruid dat behalve in thee ook als gerecht goed ondersteunt bij spijsverteringsklachten van maag en darmen en gaat het gasvorming tegen en kan het kalmerend werken bij een prikkelbare darm, ondersteunt de lever bij regelmatige consumptie bij toxinebelasting door bijvoorbeeld medicijngebruik, alcohol  milieufactoren en stress. Venkel kan voor een frisse adem zorgen, door op een zaadje te kauwen. Ook kun je etherische olie toevoegen aan je tandpasta.

Venkel, darmklachten, spijsvertering, winderigheid

Bij allerlei aandoeningen kan de venkel enorm helpen. Het is belangrijk de inname van venkel niet te overdrijven, voeg het kruid bijvoorbeeld één keer in de drie dagen aan een gerecht toe, dat is voldoende. De plant bevat estragol en methyleugenol, wat bij overmatig gebruik, ook voor ongewenste effecten kan zorgen, zoals het vermoeden bestaat op leverschade, om die reden is aan te raden, baby’s dit kruid niet te geven.

BabyBaby

Bij de aanmaak van het microbioom, kan van alles mis gaan

Direct na de geboorte raakt ons lichaam bevolkt door miljarden verschillende bacteriesoorten, gezamenlijk het menselijk microbioom genoemd. Door bijvoorbeeld een keizersnede wordt een belangrijk proces overgeslagen. Ze zitten op de huid, in de mond en darmen en in de longen en vagina. Eigenlijk overal waar ons lichaam grenst aan de buitenwereld. 

Baby heeft buikrampjes en mama darmklachten

Samen leveren deze bacteriën een belangrijke bijdrage aan ons welzijn. Een baby die vanaf dag 1 ernstige darmkrampjes heeft, gaat er iets niet goed en kan er sprake zijn van een allergische reactie, mama’s darmen hebben dan vaak ook al problemen, waar bacteriën die schadelijk zijn, de goede overheersen en het kan erfelijk belastbaar zijn. 

Als we er vanuit gaan, dat een mens meerdere levens heeft (reïncarnatie). Het besef dat een kind zowel een volwassen ziel kan hebben. Nog de fasen van de opvoeding moet doorlopen en men niet bekend is met het fenomeen “de oude ziel”. Kan dit gevolgen hebben voor de opvoeding. De ziel communiceert al met de ouders, nog voor de geboorte, om zich voor te kunnen voorbereiden op het leven in het gezinsleven en hun omgeving. Wij zouden de baby en ons kind, hier veel meer in kunnen steunen als wij onszelf hier meer van bewust zouden zijn.

We zullen er versteld van staan hoeveel communicatieproblemen tussen ouder en kind in zwaar weer verkeren vanwege een gebrek aan duidelijkheid en communicatie. Als je van elkaar houdt wil je elkaar graag gelukkig maken, je wilt niet dat de ander vanwege jou ongelukkig is. In de meeste gevallen zal je kind je dan ook niet bewust tot last zijn. Proberen elkaar hierin te begrijpen is erg belangrijk. 

Vispakketje met venkel

Ingrediënten: 1 citroen; 50 g roomboter; peperkorrels (Seizoen) 2 venkelknollen; 2 sjalotten; 4 stukken rood baarsfilet (ca. 125 g per stuk); 100 ml droge witte wijn; aluminiumfolie. Let er op, dat de gerechten in de folie pas na het bereiden van de maaltijd, bestrooit met zout of citroensap, zodat er zo weinig mogelijk aluminiumionen vrijkomen uit het folie of de pakketjes. Bij blootstelling aan hoge concentraties aluminiumionen gedurende langere tijd kunnen aandoeningen ontstaan aan het zenuwstelsel en de botten.

Bereiding van de vispakketjes

Verwarm de oven voor op 175 °C. Rasp de gele schil dun van de citroen. Roer de boter zacht en roer de geraspte citroenschil erdoor. Voeg naar smaak zeezout en versgemalen peper toe. Maak de venkelknollen schoon en schaaf of snijd ze in zo dun mogelijke plakken. Spreid 4 stukken aluminiumfolie (van ca. 50 cm) uit op het werkvlak en vouw ze dubbel. Leg ze in de lengte op het werkvlak. Verdeel de sjalotten en venkel over het midden van de stukken folie. 
KokenKoken

bereiding van de visfilet

Bestrooi de visfilets met zeezout of zeekraal en peper en leg ze op de groente. Verdeel de citroenboter erover. Vouw het folie naar boven, zodat een bakje ontstaat. Schenk de wijn erin en vouw de pakketjes goed dicht. Leg ze naast elkaar op een bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de vis in ca. 15 min. gaar. Leg de pakketjes elk op een bord en vouw ze voorzichtig open. Lekker met een salade van peultjes en sugarsnaps.

De huid en de slijmvliezen in onze darm, maag en mond, vormen een belangrijke eerste bescherming om te voorkomen dat lichaamsvreemde stoffen binnendringen in dieper gelegen weefsel en dat deze vaak giftige stoffen afgevoerd worden door je darm en via onze anus en het urine stelsel het lichaam veilig verlaten. 

Is er een probleem met de huid kunnen we er zo goed als zeker van uit gaan, dat dit vanuit je darm slijmvliezen komt, met name histamine intolerantie komt vaak de kop op steken als we moe zijn. Om de huid te verbeteren zou er eerst een analyse gemaakt moeten worden, door aanwijsbare aanduidingen en feiten in kaart te brengen.

Huidverzorging lijn infinite by forever

De huidverzorgingslijn versterken elkaar en bieden een krachtige huidverzorging, die helpt de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Ze stimuleren een egale huid en ondersteunen de schoonheid van binnenuit. De producten geven je een stralende, gehydrateerde huid, die er jonger uitziet en jonger aanvoelt en nog belangrijker, parfumvrij!
Product naamInformatie over productWaarvoor te gebruiken
Milde reinigingslotion, zonder parfumReinigingslotion⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid;
⤷ Voeten;
⤷ Benen;
⤷ Handen;
⤷ Kortom, bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
Firming serum, parfumvrijFirming serum⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid
Restoring crème Herstellende crème⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid;
⤷ Herstellende crème voor de huid in het algemeen.
Het aloe bio-cellulose maskHet aloe bio-cellulose mask⤷ Voor mannen en vrouwen;;
⤷ Hoofdhuid masker
Infinite Forever setInfinite Forever set, voor mannen en vrouwen⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid:
⤷ Een deel van de producten kan gebruikt worden om de huid te reinigen en te versterken. Bovendien een super leuk cadeau 🎁
Over onze huid en slijmvliezenDe huid, onze eerste beschermingDe huid en de slijmvliezen in onze darm, maag en mond, vormen een belangrijke eerste bescherming om te voorkomen dat lichaamsvreemde stoffen binnendringen in dieper gelegen weefsel en dat deze vaak giftige stoffen afgevoerd worden door je darm en via onze anus en het urine stelsel het lichaam veilig verlaten. Is er een probleem met je huid je er zo goed als zeker van uit gaan, dat dit vanuit je darm – slijmvliezen komt, met name histamine intolerantie komt vaak de kop op steken als je moe bent. Als je de huid wilt verbeteren, zal je eerst kunnen onderzoeken of er een allergische reactie is.

Indicatietest lekkende darm slijmvlies
Delen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *