Venkel en darmklachten

Zo is venkelthee populair bij spijsverteringsproblemen, prikkelbare darmen, opgeblazen gevoel en winderigheid. Velen kennen de thee misschien wel, die gebruikt wordt tegen buikkrampjes bij kinderen. Venkel is een kruid dat behalve in thee ook als gerecht goed ondersteunt bij spijsverteringsklachten van maag en darmen en gaat het gasvorming tegen en kan het kalmerend werken bij een prikkelbare darm, ondersteunt de lever bij regelmatige consumptie bij toxinebelasting door bijvoorbeeld medicijngebruik, alcohol  milieufactoren en stress. Venkel kan voor een frisse adem zorgen, door op een zaadje te kauwen. Ook kun je etherische olie toevoegen aan je tandpasta.

Venkel, darmklachten, spijsvertering, winderigheid

Bij allerlei aandoeningen kan de venkel enorm helpen. Het is belangrijk de inname van venkel niet te overdrijven, voeg het kruid bijvoorbeeld één keer in de drie dagen aan een gerecht toe, dat is voldoende. De plant bevat estragol en methyleugenol, wat bij overmatig gebruik, ook voor ongewenste effecten kan zorgen, zoals het vermoeden bestaat op leverschade, om die reden is aan te raden, baby’s dit kruid niet te geven.

BabyBaby

Bij de aanmaak van het microbioom, kan van alles mis gaan

Mooi en gezondMooi en gezond

Direct na de geboorte raakt ons lichaam bevolkt door miljarden verschillende bacteriesoorten, gezamenlijk het menselijk microbioom genoemd. Door bijvoorbeeld een keizersnede wordt een belangrijk proces overgeslagen. Ze zitten op de huid, in de mond en darmen en in de longen en vagina. Eigenlijk overal waar ons lichaam grenst aan de buitenwereld. 

Baby heeft buikrampjes en mama darmklachten

Samen leveren deze bacteriën een belangrijke bijdrage aan ons welzijn. Een baby die vanaf dag 1 ernstige darmkrampjes heeft, gaat er iets niet goed en kan er sprake zijn van een allergische reactie, mama’s darmen hebben dan vaak ook al problemen, waar bacteriën die schadelijk zijn, de goede overheersen en het kan erfelijk belastbaar zijn. 

Vispakketje met venkel

Ingrediënten: 1 citroen; 50 g roomboter; peperkorrels (Seizoen) 2 venkelknollen; 2 sjalotten; 4 stukken rood baarsfilet (ca. 125 g per stuk); 100 ml droge witte wijn; aluminiumfolie. Let er op, dat de gerechten in de folie pas na het bereiden van de maaltijd, bestrooit met zout of citroensap, zodat er zo weinig mogelijk aluminiumionen vrijkomen uit het folie of de pakketjes. Bij blootstelling aan hoge concentraties aluminiumionen gedurende langere tijd kunnen aandoeningen ontstaan aan het zenuwstelsel en de botten.

Bereiding van de vispakketjes

Verwarm de oven voor op 175 °C. Rasp de gele schil dun van de citroen. Roer de boter zacht en roer de geraspte citroenschil erdoor. Voeg naar smaak zeezout en versgemalen peper toe. Maak de venkelknollen schoon en schaaf of snijd ze in zo dun mogelijke plakken. Spreid 4 stukken aluminiumfolie (van ca. 50 cm) uit op het werkvlak en vouw ze dubbel. Leg ze in de lengte op het werkvlak. Verdeel de sjalotten en venkel over het midden van de stukken folie. 
KokenKoken

bereiding van de visfilet

Bestrooi de visfilets met zeezout of zeekraal en peper en leg ze op de groente. Verdeel de citroenboter erover. Vouw het folie naar boven, zodat een bakje ontstaat. Schenk de wijn erin en vouw de pakketjes goed dicht. Leg ze naast elkaar op een bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de vis in ca. 15 min. gaar. Leg de pakketjes elk op een bord en vouw ze voorzichtig open. Lekker met een salade van peultjes en sugarsnaps.

Delen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *