Courgette pre-diabetes en cholesterol

De courgette is een veelzijdige inzetbare groente en de stofjes die in de courgette kunnen ontstekingsremmend werken en mogelijk pre-diabetes voorkomen. De groente zorgt voor een betere vertering, de bloedsuikerspiegel blijft stabieler, de vezels zorgen voor een gelijkmatige vertering en zorgen voor een balans in het cholesterol profiel, ze binden zich aan de galzuren die de lever aanmaakt uit cholesterol om vet te verteren.

Courgette, pre-diabetes, cholesterol

Zeewier, zeekraal en algen om je gerechten op smaakt te maken

Omdat de vezels zich direct aan het galzuur hechten en ervoor zorgen dat het direct onbewerkt vet verwerkt. Dat komt door de grote hoeveelheid vitaminen van het B-complex in de courgette behalve de B12 vitamine, hiervoor zou je zeewier en algen kunnen gebruiken en zeekraal om gerechten op smaak te brengen. 

Eet onbewerkte vetten

Vitamine C en A in de courgette zorgen ervoor dat LDL cholesterol niet in de bloedvaten gaan plakken. Cortisol wordt gemaakt uit HDL Cholesterol, de wasachtige, vettige substantie die de lever maakt uit onbewerkte voedingsvetten, om het lichaam van energie te voorzien en om beschadigde cellen te herstellen.zo kun je met de courgette een voedzame maaltijd op het menu zetten.

KokenKoken

Courgette salade

Ingrediënten: 1 Courgette, Pijnboompitten, 35 gram; extra vierge olijfolie, 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel peper, kies tussen 125 gram Zeekraal 2 takjes of gedroogde zeewier en 125 gram algenpoeder, 1 theelepel Koriander.

Bereiding

Bak de pijnboompitten in een pan op laag vuur goudbruin, let op dat ze niet verbranden. Was de courgette en rasp boven een kom. Voeg de olijfolie, citroensap en kruiden toe aan de courgette en meng het geheel goed. Roer de pijnboompitjes door de salade. Bij een gevoelige maag of darmstelsel, bak de geraspte courgette kort, voeg dan pas later de gebakken knapperige pijnboompitten toe.

Door een dieet te volgen dat bepaalde voedingsmiddelen uitsluit, kunnen mogelijke voedingsstoffen tekorten ontstaan, als het eten niet aangepast wordt. Bij een vegetarisch of veganistisch dieet is het belangrijk om bewust te zijn van vervangende voedingsstoffen. Zorg dat je voldoende vetzuren uit plantaardige voeding binnenkrijgt. Ben je veganist dan is het belangrijk dat je voldoende zee groente eet, zoals zeekraal. Al de gezondheidsvoordelen, die in vis zitten komt met name uit zee groente en dus ook vitamine B12

  • 320 spaghetti pompoen
  • Courgettes, in blokjes
  • 3 knoflooktenen, fijngesneden
  • 150 gram kastanjechampignons, grofgesneden
  • 200 gram cherrytomaten, gehalveerd

De wonderlijke spaghetti pompoen en de bereiding

Neem een ovenschaal met een klein bodempje water, halveer de spaghetti pompoen. Na gelang de grote, gaat deze voor ongeveer 45 minuten op stand 180 (hete luchtoven). Fruit de blokjes courgette en knoflook ongeveer 4 minuten in een braad- of hapjespan. Voeg de champignons, cherrytomaten en rozemarijn toe en bak deze 4 minuten mee. 

Roer de plantaardige room en groentebouillon door de groente heen. Voeg de zeekraal toe en laat het geheel in 5 minuten gaar en warm worden. Breng op smaak met chilipoeder, zeekraal en peper. Haal de spaghetti pompoen uit de oven, schraap met een vork de pompoen leeg, het is een wonder spaghetti van groenten), super lekker en puur natuur, serveer direct.

Courgette spaghetti met de Spirelli Spiraalsnijder

De spiraalsnijder is het meest handigst om de courgette in slierten te snijden. Een apparaatje dat je in de hand gehouden wordt, om er vervolgens een courgette of andere ronde groenten mooie sierlijke slierten van te maken, ook super leuk in een salade. Al draaiende komen er aan de zijkant slierten uit.

Vet houd een gezond HDL cholesterol profiel in stand en kan de LDL onschadelijk maken. Cortisol wordt gemaakt in je bijnieren en gehaald uit HDL cholesterol en voor dat de overgang zijn intrede doet, maakt ook het hormoon progesteron wat cortisol aan. 

Een te hoge bloedsuikerspiegel

Suiker kan pre-diabetes en diabetes 2 veroorzaken en het zorgt voor pieken in onze bloedsuikerspiegel. Wanneer onze bloedsuikerspiegel te hoog stijgt door veel suikerhoudende producten te eten, zorgt de alvleesklier steeds opnieuw, dat er insuline geproduceerd wordt, om de glucose om te zetten in glycogeen en we energie krijgen. 

KokenKoken

De alvleesklier produceert minder insuline, waardoor voorradig glucose in onze cellen niet verbrand wordt en in onze bloedbaan kan blijven circuleren en zo ontstekingen kunnen veroorzaken. Insuline is een zeer sterk hormoon met twee hoofdfuncties, het zorgt ervoor dat suiker in de cellen komt en regelt de opslag van niet verbrande suikers in de vetcellen. 

Delen