Informatie, over vergoedingen en oplossingen. Verzorging thuis, het zal steeds vaker voorkomen en omdat de verzorging thuis niet eenvoudig is te noemen. Is het goed om te weten, waar kun je hulpmiddelen voor thuiszorg vinden en wat zijn daarbij de mogelijkheden om een vergoeding te krijgen. In een gedicht verder op deze pagina is weergegeven, wat het betekend als je hulpmiddelen nodig hebt. Dat is voor de één gemakkelijker dan de ander. Waar het de één zijn vriend wordt en de voordelen er van ziet, blijft een ander liever binnen. Met dit artikel krijg je misschien een ander beeld van deze hulpmiddelen. 

Hulpmiddelen thuiszorg

Hoe buitenlucht je longen reinigt

Elke dag passeren zo’n 17.000 liter bloedlichaampjes na elkaar de haarvaatjes van jouw longen, terwijl ze aan beide zijden worden blootgesteld aan zuurstof. Nadat jouw longen jouw bloed hebben gezuiverd en van zuurstof hebben voorzien, waardoor het helderrood is en vol pranische energie, reist het naar de linker hartboezen. Van daaruit gaat het naar de linkerhartkamer, waar dat rijke, levens gevende bloed vervolgens via de aderen naar de haarvaten wordt gepompt om alle delen van jouw lichaam te voeden. Vervolgens keer blauwachtig, donkerrood bloed, vol afvalstoffen door jouw aderen terug naar jouw hart en longen op zoek naar nieuwe voorraad. Dat vervuilde bloed komt jouw hart binnen via de rechter boezem. Als die kamer vol is, gaat het bloed via de rechterkamer door naar de longen, waar miljoenen kleine bloedvaatjes het bloed verdelen over de heel kleine luchtcellen van jouw longen. Het is duidelijk dat jouw bloed niet voldoende gezuiverd of vernieuwd zal worden om een optimale gezondheid te behouden, tenzij jij genoeg frisse lucht in jouw longen krijgt.

Aanbod hulp- en gemaksmiddelen, omdat juist die vrijheid zo belangrijk is

In een thuiszorgwinkel vind je een ruim aanbod aan hulp- en gemaksmiddelen, zoals douche- en toiletartikelen, aangepaste telefoons, reumaproducten, Medela borstkolven, slechtziend producten, braces, wandelstokken, rolstoelen, rollators, sta-op-stoelen, scootmobielen, seniorenbedden en borstkolven op voorraad. Alles om uw leven een stukje makkelijker te maken. Gemeenten in Nederland bieden bieden volgens de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (de WMO) een financiële bijdrage voor zogenaamde ‘mobiliteitsproducten’, zoals de scootmobiel. Je kunt deze bijdrage aanvragen bij het WMO-loket van jouw gemeente.

  • Vergoedingen via het maatschappelijk werk aanvragen. Voor maatschappelijk werk zijn er inloop punten. Waar iedereen terecht kan, dat is overal in Nederland. 
  • België vergoedingen via het maatschappelijk werk aanvragen. Een maatschappelijk werker van de ziekenkas kan dan bij je thuis en doet dan papieren voor je invullen, je komt dan in een speciaal statuut, waardoor je aan  plafond komt qua kosten van dokter en medicijnen kun je dan terug betaald kan krijgen.

Een scootmobiel betekent dat je weer kunt gaan en staan waar je wilt. Want als lopen moeizaam gaat ben je in het algemeen minder mobiel en ga je minder vaak naar buiten. Vaak ben je dan afhankelijk van een ander wanneer je ergens heen moet. Een scootmobiel geeft je weer de vrijheid terug die je voorheen ook had en nog belangrijker, het geeft je zuurstof, wat je bloed reinigt.

Hulde aan de rollator

Jij die ik het meest heb gevreesd
Omdat ik jong ben van geest
Lopen kon ik haast niet
Maar lopen met jou
Dat niemand mij maar ziet
Liever bleef ik bij huis
En zag jou liever niet staan
Maar als ik naar buiten wou
Dan liet ik een traan
en keek jij mij weer aan
Ik moest zo aan je wennen
En zo pakte ik jou op een dag
Nu ben je mijn beste vriend
Op mijn gezicht staat weer een lach
 
@ Alie Vos-Doller

Vergoedingen via het maatschappelijk werk aanvragen

Voor maatschappelijk werk zijn er inloop punten. Waar iedereen terecht kan, dat is overal in Nederland. Zo heb je ook voor mensen die in de bijstand zitten. Een gemeentepakket. De gemeente betaald dan mee in de kosten. En je eigen risico heb je dan niet. Gemeentepakket gaat via het VGZ. België vergoedingen via het maatschappelijk werk aanvragen. Een maatschappelijk werker van de ziekenkas kan dan bij je thuis en doet dan papieren voor je invullen, je komt dan in een speciaal statuut, waardoor je aan plafond komt qua kosten van dokter en medicijnen kun je dan terug betaald kan krijgen , alles moest worden voorgeschreven door een arts, houd dan ook altijd contact met je arts, als je een consult bij mij neemt, zo kun je kijken wat mogelijk is, via de arts, als deze openstaat voor homeopathische behandeling

GezondheidGezondheid
Delen