Verzorging thuis, het zal steeds vaker voorkomen en omdat deze vorm van levensonderhoud in eigen woonruimte plaats vind, is dat niet altijd eenvoudig te noemen. Zo is het goed om te weten, waar kunnen we hulpmiddelen voor thuiszorg vinden en wat zijn daarbij de mogelijkheden om een vergoeding te krijgen. Zorghulpmiddelen zijn voor de één gemakkelijker te accepteren dan een ander. Waar het de één zijn vriend wordt en de voordelen er van ziet, blijft een ander liever binnen, uiteindelijk gaan de meeste mensen de voordelen wel inzien, soms is het goed om gespecialiseerde hulp in te roepen, bijvoorbeeld als iemand niet stabiel kan lopen achter een rollator.

Hulpmiddelen Thuiszorg, informatie, oplossingen, scootmobiel, rollators,douche- en toiletartikelen, wandelstokken, rolstoelen

Aanbod hulp- en gemaksmiddelen, omdat juist die vrijheid zo belangrijk is

In een thuiszorgwinkel vinden we een ruim aanbod aan hulp en gemaksmiddelen, zoals douche– en toiletartikelen, aangepaste telefoons, rollators, bed en ondersteuning, slechtziend producten, incontinentie materialenbraces, wandelstokken, rolstoelen, sta-op-stoelen, scootmobielen, Interactieve kat, tegen eenzaamheid en borstkolven op voorraad. Alles om het leven een stukje makkelijker te maken. Gemeenten in Nederland bieden volgens de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (de WMO) een financiële bijdrage voor zogenaamde ‘mobiliteitsproducten’, zoals een scootmobiel. Deze bijdrage kan worden aangevraagd bij het WMO-loket in elke gemeente. In België gaat dit via de ziekenkas.

Elke dag passeren zo’n 17.000 liter bloedlichaampjes na elkaar de haarvaatjes van de longen, terwijl ze aan beide zijden worden blootgesteld aan zuurstof. Nadat de longen het bloed hebben gezuiverd en van zuurstof hebben voorzien, waardoor het helderrood is en vol pranische energie, reist het naar de linker hartboezen. Van daaruit gaat het naar de linkerhartkamer, waar dat rijke, levens gevende bloed vervolgens via de aderen naar de haarvaten wordt gepompt om alle delen van het lichaam te voeden

Ook al zit ‘t even niet mee blijf geloven in jezelf blijf dromen over de goede dingen, het helpt je bij je herstel. Wie zegt dat er geen wonderen gebeuren die heeft nog nooit een roos in bloei zien staan. Wie zegt dat er geen wonderen gebeuren die heeft nog nooit de zon zien ondergaan. Wie zegt dat er geen wonderen gebeuren die heeft nog nooit gezien hoe sterk je werkelijk kan zijn. Wie denkt dat het allemaal niet gaat, het is voor proberen, nooit te laat.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Lavendel kan werken bij migrainestressslapeloosheid, geheugenzwakte. Lavendel kan een ontkrampende werking op het centraal zenuwstelsel en kan helpen bij hoofdpijn, ook die vanuit de nek en de schouder. Dit moet overigens 100% lavendelolie zijn zonder toevoegingen zoals alcohol. Lavendelzalf kan zelf gemaakt worden en kan op het hele lichaam aangebracht worden, het ruikt bovendien heerlijk en werkt kalmerend en verzachtend. Lavendel ondersteunt bij het sneller genezen van wondjes door de antibacteriële eigenschappen.

Witte kool als eerste hulp, bij pijnklachten, de witte kool van nog geen één euro, zou pijn kunnen verminderen, waarover de volksgeneeskunde, maar ook Oma weet raad het advies geeft. Het gaat om de positieve werking van koolbladeren, die zouden kunnen helpen bij: kneuzingen, snij en schaafwonden, rugpijnontstekingen van de nagelriemenpijn bij gordelroos en gewrichtspijn. Witte kool kan ook helpen bij een betere doorbloeding voeten, handen en andere ledematen. Voordat je begint, reinig altijd eerst de plek met een parfumvrije lotion, zodat de bacteriën niet in dieper gelegen weefsels kunnen komen.

Kippensoep bij griep, verkoudheid en gewrichtsklachten, de soep wordt ook wel de penicilline van de armen genoemd, maar het kan ook echt helpen bij verkoudheid en griep. Het gaat dan niet om een blik/pak kippensoep uit de supermarkt, maar zelfgemaakte bouillon van kippenbotten, die het liefst een paar uur tot een dag heeft staan trekken. In deze bouillon zitten heel veel vitaminen en mineralen

Delen