...

Hulpmiddelen thuiszorg

Informatie, over vergoedingen en oplossingen. Verzorging thuis, het zal steeds vaker voorkomen en omdat de verzorging thuis niet eenvoudig is te noemen. Is het goed om te weten, waar kun je hulpmiddelen voor thuiszorg vinden en wat zijn daarbij de mogelijkheden om een vergoeding te krijgen. 

  • Vergoedingen via het maatschappelijk werk aanvragen. Voor maatschappelijk werk zijn er inloop punten. Waar iedereen terecht kan, dat is overal in Nederland. 
  • België vergoedingen via het maatschappelijk werk aanvragen. Een maatschappelijk werker van de ziekenkas kan dan bij je thuis en doet dan papieren voor je invullen, je komt dan in een speciaal statuut, waardoor je aan  plafond komt qua kosten van dokter en medicijnen kun je dan terug betaald kan krijgen.

Een scootmobiel betekent dat je weer kunt gaan en staan waar je wilt. Want als lopen moeizaam gaat ben je in het algemeen minder mobiel en ga je minder vaak naar buiten. Vaak ben je dan afhankelijk van een ander wanneer je ergens heen moet. Een scootmobiel geeft je weer de vrijheid terug die je voorheen ook had en nog belangrijker, het geeft je zuurstof, wat je bloed reinigt.

Hoe buitenlucht je longen reinigt

Elke dag passeren zo’n 17.000 liter bloedlichaampjes na elkaar de haarvaatjes van jouw longen, terwijl ze aan beide zijden worden blootgesteld aan zuurstof. Nadat jouw longen jouw bloed hebben gezuiverd en van zuurstof hebben voorzien, waardoor het helderrood is en vol pranische energie, reist het naar de linker hartboezen. Van daaruit gaat het naar de linkerhartkamer, waar dat rijke, levensgevende bloed vervolgens via de aderen naar de haarvaten wordt gepompt om alle delen van jouw lichaam te voeden. Vervolgens keer blauwachtig, donkerrood bloed, vol afvalstoffen door jouw aderen terug naar jouw hart en longen op zoek naar nieuwe voorraad. Dat vervuilde bloed komt jouw hart binnen via de rechter boezem. Als die kamer vol is, gaat het bloed via de rechterkamer door naar de longen, waar miljoenen kleine bloedvaatjes het bloed verdelen over de heel kleine luchtcellen van jouw longen. Het is duidelijk dat jouw bloed niet voldoende gezuiverd of vernieuwd zal worden om een optimale gezondheid te behouden, tenzij jij genoeg frisse lucht in jouw longen krijgt. Je kunnen verplaatsen en je gezondheid is voor iedereen belangrijk. Daarom bieden alle gemeenten in Nederland volgens de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (de WMO) een financiële bijdrage voor zogenaamde ‘mobiliteitsproducten’, zoals de scootmobiel. U kunt deze bijdrage aanvragen bij het WMO-loket van uw gemeente.

Delen