Verzorging thuis, het zal steeds vaker voorkomen en omdat deze vorm van levensonderhoud in eigen woonruimte plaats vind, is dat niet altijd eenvoudig te noemen. Zo is het goed om te weten, waar kunnen we hulpmiddelen voor thuiszorg vinden en wat zijn daarbij de mogelijkheden om een vergoeding te krijgen. Zorghulpmiddelen zijn voor de één gemakkelijker te accepteren dan een ander. Waar het de één zijn vriend wordt en de voordelen er van ziet, blijft een ander liever binnen, uiteindelijk gaan de meeste mensen de voordelen wel inzien, soms is het goed om gespecialiseerde hulp in te roepen, bijvoorbeeld als iemand niet stabiel kan lopen achter een rollator.

Hulpmiddelen Thuiszorg, informatie, oplossingen, scootmobiel, rollators,douche- en toiletartikelen, wandelstokken, rolstoelen

Aanbod hulp- en gemaksmiddelen, omdat juist die vrijheid zo belangrijk is

In een thuiszorgwinkel vinden we een ruim aanbod aan hulp en gemaksmiddelen, zoals douche– en toiletartikelen, aangepaste telefoons, rollators, bed en ondersteuning, slechtziend producten, incontinentie materialenbraces, wandelstokken, rolstoelen, sta-op-stoelen, scootmobielen, Interactieve kat, tegen eenzaamheid en borstkolven op voorraad. 

Hulpmiddelen om het leven een stukje aangenamer te maken

Alles om het leven een stukje makkelijker te maken. Gemeenten in Nederland bieden volgens de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (de WMO) een financiële bijdrage voor zogenaamde ‘mobiliteitsproducten’, zoals een scootmobiel. Deze bijdrage kan worden aangevraagd bij het WMO-loket in elke gemeente. In België gaat dit via de ziekenkas.

ReizenReizen

Elke dag passeren zo’n 17.000 liter bloedlichaampjes na elkaar de haarvaatjes van de longen, terwijl ze aan beide zijden worden blootgesteld aan zuurstof. Nadat de longen het bloed hebben gezuiverd en van zuurstof hebben voorzien, waardoor het helderrood is en vol pranische energie, reist het naar de linker hartboezen. Van daaruit gaat het naar de linkerhartkamer, waar dat rijke, levens gevende bloed vervolgens via de aderen naar de haarvaten wordt gepompt om alle delen van het lichaam te voeden

Ook al zit ‘t even niet mee blijf geloven in jezelf blijf dromen over de goede dingen, het helpt je bij je herstel. Wie zegt dat er geen wonderen gebeuren die heeft nog nooit een roos in bloei zien staan. Wie zegt dat er geen wonderen gebeuren die heeft nog nooit de zon zien ondergaan. Wie zegt dat er geen wonderen gebeuren die heeft nog nooit gezien hoe sterk je werkelijk kan zijn. Wie denkt dat het allemaal niet gaat, het is voor proberen, nooit te laat.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Lavendel kan werken bij migrainestressslapeloosheid, geheugenzwakte. Lavendel kan een ontkrampende werking op het centraal zenuwstelsel en kan helpen bij hoofdpijn, ook die vanuit de nek en de schouder. Dit moet overigens 100% lavendelolie zijn zonder toevoegingen zoals alcohol. Lavendelzalf kan zelf gemaakt worden en kan op het hele lichaam aangebracht worden, het ruikt bovendien heerlijk en werkt kalmerend en verzachtend. Lavendel ondersteunt bij het sneller genezen van wondjes door de antibacteriële eigenschappen.

Witte kool als eerste hulp, bij pijnklachten, de witte kool van nog geen één euro, zou pijn kunnen verminderen, waarover de volksgeneeskunde, maar ook Oma weet raad het advies geeft. Het gaat om de positieve werking van koolbladeren, die zouden kunnen helpen bij: kneuzingen, snij en schaafwonden, rugpijnontstekingen van de nagelriemenpijn bij gordelroos en gewrichtspijn. Witte kool kan ook helpen bij een betere doorbloeding voeten, handen en andere ledematen. Voordat je begint, reinig altijd eerst de plek met een parfumvrije lotion, zodat de bacteriën niet in dieper gelegen weefsels kunnen komen.

Kippensoep bij griep, verkoudheid en gewrichtsklachten, de soep wordt ook wel de penicilline van de armen genoemd, maar het kan ook echt helpen bij verkoudheid en griep. Het gaat dan niet om een blik/pak kippensoep uit de supermarkt, maar zelfgemaakte bouillon van kippenbotten, die het liefst een paar uur tot een dag heeft staan trekken. In deze bouillon zitten heel veel vitaminen en mineralen

Door allerlei stress situaties, veroudering  en omgevingsinvloeden kan de huid uitdrogen en vaal worden. De huid heeft een intensieve verzorging nodig die zijn werk doet en het herstellend vermogen van de huid ondersteunt. Een pure huidgel, verzorgt de huid van binnenuit, waarbij we altijd eerst de huid reinigen met een parfumvrije reinigingsgel.

  • Een pure huidgel kan het ouder worden van de huid vertragen en soepel houden.
  • Tijdens de zomer bij extreme uitdroging van de huid kan de gel als huidhersteller tijdens koude periodes worden gebruikt en wordt snel opgenomen door de huid.
  • Drink voldoende vocht, bij teveel vochtverlies gaan we dit in het hoofd, pezen en de spieren voelen, zoals bij fibromyalgie kan gebeuren.

Huidverzorging lijn infinite by forever

De huidverzorgingslijn versterken elkaar en bieden een krachtige huidverzorging, die helpt de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Ze stimuleren een egale huid en ondersteunen de schoonheid van binnenuit. De producten geven je een stralende, gehydrateerde huid, die er jonger uitziet en jonger aanvoelt en nog belangrijker, parfumvrij!
Product naamInformatie over productWaarvoor te gebruiken
Milde reinigingslotion, zonder parfumReinigingslotion⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid;
⤷ Voeten;
⤷ Benen;
⤷ Handen;
⤷ Kortom, bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
Firming serum, parfumvrijFirming serum⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid
Restoring crème Herstellende crème⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid;
⤷ Herstellende crème voor de huid in het algemeen.
Het aloe bio-cellulose maskHet aloe bio-cellulose mask⤷ Voor mannen en vrouwen;;
⤷ Hoofdhuid masker
Infinite Forever setInfinite Forever set, voor mannen en vrouwen⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid:
⤷ Een deel van de producten kan gebruikt worden om de huid te reinigen en te versterken. Bovendien een super leuk cadeau 🎁
Over onze huid en slijmvliezenDe huid, onze eerste beschermingDe huid en de slijmvliezen in onze darm, maag en mond, vormen een belangrijke eerste bescherming om te voorkomen dat lichaamsvreemde stoffen binnendringen in dieper gelegen weefsel en dat deze vaak giftige stoffen afgevoerd worden door je darm en via onze anus en het urine stelsel het lichaam veilig verlaten. Is er een probleem met je huid je er zo goed als zeker van uit gaan, dat dit vanuit je darm – slijmvliezen komt, met name histamine intolerantie komt vaak de kop op steken als je moe bent. Als je de huid wilt verbeteren, zal je eerst kunnen onderzoeken of er een allergische reactie is.

Indicatietest lekkende darm slijmvlies

Wordt er een dieet of homeopathische op voorschrift van een arts , behandelaar, therapeut of diëtist gevolgd? Dan kan het zijn we aanmerking komen om deze kosten af te trekken bij de belasting. Volgt 1 van de gezinsleden of huisgenoten ook een dieet? Dan is het goed mogelijk dat dit dieet in aanmerking komt voor belastingaftrek. De regel is dat dan wel een dieet gevolgd wordt dat in 1 van de dieetlijsten staat genoemd. In de dieetlijst staat het vaste bedrag dat  voor een bepaald jaar als dieetkosten mag aftrekken. Het is zinvol om uit te rekenen wat goedkoper is.

Maagzuurremmers kunnen de opname en vertering van aminozuren belemmeren, met gevolgen voor de slaap en energie en kan leiden tot vermoeidheid en zo kunnen maagzuurremmers ook leiden tot bloedarmoede en longproblemen. IJzer is van belang voor een goede transport functie van zuurstof in het bloed. 

Plaspillen, natuurlijk of synthetisch worden bijzonder veel gebruikt met name waar ze voor zijn bedoeld, om vocht af te voeren. Vocht wat in het lichaam blijft staan, kan zorgen voor ontstekingen, zoals oedeem. Plastabletten worden ook veel voorgeschreven voor hoge bloeddruk, als ook tegen hart- en vaatziekten.

Pas op! vergeet niet dat bij het vele plassen kalium, magnesium, calcium en vitamine B1 verloren kan gaan. Urine bevatten mineralen die het zieke lichaam nodig heeft. Vochtevenwicht, voor een goede vochtbalans. In je lichaam zijn veel processen tegelijk actief, zoals beweging, spijsvertering, ademhaling, etc. Hierbij vindt een voortdurende uitwisseling van stoffen plaats, voedingsstoffen die opgenomen worden via de slijmvliezen en afvalstoffen, die daarna worden uitgescheiden.

Delen