Lichaam beste dokter bij gezondheid en welzijn

We hollen onszelf vaak voorbij. Van meeting naar meeting, van kantoor naar crèche, van thuis naar muziekles, van zwemles naar een ouderavond en dan tussendoor, dat eten, nog even snel naar de winkel met ons reptielenbrein op scherp, super gemakkelijk want dat doet voor ons de rest van het werk. 

Aura, lymfe, zuurstof, vocht, voeding, bewegen, sport, rust. reinigen

Een gezonde levensstijl als nieuwe kracht voor ons lichaam

Direct op ooghoogte, o wat hebben we een trek, daar staat kant en klaar een avondmaal, dat houdt je nog wel even sterk. Stop! Eerst dat eten, want dat is net als benzine voor een auto, de nieuwe kracht voor ons lichaam. Het lichaam moet je een leven lang dragen, de aura en de ziel, blijven ons onveranderlijk uitdagen.

KokenKoken

Stilstaan, niets doen, wordt vaak gezien als saai of ongezellig. Het past niet in deze snelle tijd, want er kan en moet zo veel, de druk is hoog. Ook kan het zijn dat er minder leuke dingen tegengekomen worden, die we gemakkelijker kunnen negeren als we almaar doorgaan. Bijvoorbeeld het verdriet wat maar niet gevoeld mag worden, de vermoeidheid die op dit moment, echt niet goed uitkomt. 

Verleiding en behoefte aan gezelligheid met als prijs vermoeidheid

Daarnaast lezen en luisteren we teveel naar anderen, hoe gezellig een was op een feestje, het concert, de verjaardag, vakantie en heerlijk met vrienden op stap en wie moe is, moet alweer nee zeggen. Als eindelijk de moed bij elkaar geraapt is, dan zijn daar de overtuigende mensen, die het allemaal maar “aanstellerij vinden”. Vooral veel hoog gevoelige mensen hebben hier last van, omdat ze overal een oplossing voor weten, die wil niemand kwijt en wees eerlijk, wie wil er nu aansteller worden genoemd?

Dagelijks een stukje lezen

Dagelijks een nieuw woord leren is de meest eenvoudige manier om je hersenen te laten werken. Probeer deze nieuwe woorden te onthouden. Je zal merken dat het na een tijd eenvoudiger wordt woorden te onthouden, door lezen krijg je ook inspiratie en zo kan het zijn, dat je daardoor een nieuwe weg inslaat. Iets lezen helpt je brein gezond en actief te blijven. 

Het leven van een creatieve denker blijft niet onopgemerkt en kan ten prooi vallen aan de omgeving. De engelen met gebroken vleugels vliegen namelijk heel graag voor een medemens en dat is fantastisch! Vergeet hierin niet eigen behoeften.

Controle over onze gedachten is vaak een dagtaak

Onze gedachten zijn machtig. Ze kunnen ons beschadigen of goed doen en daarom ook zeer belangrijk om onze hersenen en ook onze organen gezond te houden en bewegen in de buitenlucht kan daar een goede ondersteuning voor zijn. Nieuwe zuivere, gezonde cellen en weefsels worden zonder problemen gecreëerd door zuurstofrijk bloed, door actief bezig te zijn en diep adem te halen. Het maakt het lichaam warmer, geeft jou meer weerstand en zorgt voor een goede voedselvertering en afvoer van afvalstoffen. Ga dus naar buiten, kom in beweging en zuiver je bloed.

Deze vorm van diabetes heeft geen invloed op de bloedsuikerspiegel in het lichaam, maar wel op de werking van de hersenen. Diabetes 3 is een ingewikkeld ziektebeeld en is een verzamelnaam voor verschillende ziektes en diagnoses, door een arts gesteld en de hersenen aan kunnen tasten in het functioneren. 

Mogelijke eiwitafzetting in de bloedvaten

Er is niet één oorzaak voor het ontstaan om aan te wijzen, de effecten worden mogelijk gekenmerkt door eiwitafzettingen in de hersenen. In het ontstaan van deze afzettingen zijn onder andere ontstekingen dat tot een lekkende bloedhersenbarrière kan leiden. Ook insulineresistentie in de hersenen blijkt een rol te spelen. Insulineresistentie is vaak een aanloop tot diabetes type II en wordt pre-diabetes genoemd. 

Denkspel voor mensen met minder werkend geheugen

Het is een spel dat lijkt op de domino van vroeger met de stippen, met dien verstande dat er nu in plaats van stippen foto’s op staan. De 28 kaarten zijn van geperst vezelplaat, aan beide zijden gelamineerd, waardoor ze afneembaar zijn, en ze zijn 3 mm dik, waardoor ze ook prima gehanteerd kunnen worden door mensen waarbij de fijne motoriek te wensen overlaat om wat voor rede dan ook. Het spel is voornamelijk bedoeld voor mensen met bijvoorbeeld dementie, om geheugen te trainen en herkenning (van de foto) te bewerkstelligen. Het winelement dat aan het spel verbonden kan worden is van minder groot belang. Fijne van dit spel is dat het van jong tot oud gespeeld kan worden.

ComputerComputer

Of iemand muziek maakt, of luistert, het heeft een positief effect op de hersenen. 

Veganisme is een voedingswijze waarbij geen vlees, gevogelte, vis, schaaldieren en insecten eet, ook worden stremsel in kaas en gelatine in snoep en pudding uit de voeding weggelaten en wordt er doorgaans plantaardig voedsel als fruit, groenten, granen, peulvruchten en noten. Meestal aangevuld met dierlijke producten als zuivel, honing en eieren. Epidemiologische studies geven aan dat een “goed samengesteld” vegetarisch voedingspatroon gezond en voedingskundig verantwoord is. 

Een onjuist samengesteld vegetarisch voedingspatroon kan risico op tekorten aan voedingstoffen veroorzaken, laat je daarom goed informeren en verdiep je in het eten van vegetarische maaltijden en de kennis die voorhanden is.

Bewegen niet alleen goed voor gezonde gedachten

  • Bewegen helpt om stress te verminderen en er kan je fitter gevoel gaan ontstaan;
  • Door bewegen beter gaan slapen;
  • Bewegen is goed voor een stabiele bloeddruk/cholesterol en houdt het gewicht op peil;

Hoe je voorkomt dat je niet gaat bewegen.

SportSport

Een balans tussen een actief en een rustig leven

Wanneer we een actief sport leven hebben, vragen we heel wat van het lichaam. Dat kan ontzettend gezond zijn als ook de bouw- en brandstoffen die nodig zijn gegeten worden, om goed met die bewegingen om te gaan. Steeds meer mensen zien het belang van bewegen, zo kan sporten meer energie geven, beter slapen, gewicht verliezen en beter presteren op het werk. 

Voordelige sportschoenen webwinkel voor u!

Langzame of snelle stofwisseling

Een belangrijk punt mag niet vergeten worden: Voeding en de stofwisseling. Achter het begrip stofwisseling schuilt niets anders dan het totaal van alle chemische processen die in ons lichaam plaatsvinden. In het algemeen wordt de stofwisseling in verband gebracht met een bepaalde snelheid: ‘Hij heeft een snelle stofwisseling, zij heeft een langzame stofwisseling. De chemische processen in ons lichaam kunnen van hun snelheid variëren.

Chakra is vertaald ‘wiel’ en chakra’s zijn volgens de traditionele Indiase cultuur de wielen in het lichaam die de energie via banen binnen halen en weer doorgeven via ons lymfesysteem. De energie in het lichaam moet stromen en als dat om wat voor reden dan ook (deels) blokkeert dan kan er een onbalans ontstaan. Dit kan vervolgens weer leiden tot allerlei klachten. Het is belangrijk dat chakra’s hun werk kunnen blijven doen. 

Te veel koffie, te weinig vocht, teveel medicijnen, onbalans in voedingsstoffen, te weinig beweging, teveel voedingssupplementen, elektromagnetische vervuiling, bewerkte etenswaren, teveel bewerkte koolhydraten en suikers, toxines in voedsel, lucht en vervuild water. 

Delen