...

Als je ziek wordt, is het eerste wat je arts zal vragen, rookt u? Wil je stoppen met roken? Balans-lifestyle kan helpen om te stoppen. 

Gezond en Welzijn

De zorg voor jezelf

Goed voor jezelf zorgen, is niet alleen goed eten, je tanden poetsen, vroeg op bed gaan, een stukje lopen of lezen. Omdat zorgen voor jezelf is veel meer dan dat. Doe jij wel wat je leuk vindt en heb je of had je een baan of hobby, of een leuke vriendschap, dat heel goed op je aansloot? Heb je ruimte voor jezelf, omdat jij dat belangrijk vindt? Zorgen voor jezelf is ook je voeding wat je eet, de pijn die je hebt en wonden verzorgen. Naar de dokter en alle voorbereiding daarvan, naar de tandarts. Het goede voorbeeld geven aan je kinderen, je kleinkinderen. Zorgen voor jezelf is leuk om te leren en om telkens even weer bij stil te staan. Want als je lichaam ziek wordt, is het een hele klus om je aan alle zorgen te ontdoen.

Het lichaam als je beste dokter

Wij zijn door moeder natuur “ontworpen”, om ziekte te kunnen bestrijden met ons eigen afweersysteem. We moeten het soms enkel een handje helpen.

Lees meer….

Lees je brein slim

Iets lezen helpt je brein gezond en actief te blijven. Dagelijks een nieuw woord leren is de meest eenvoudige manier om je hersenen te laten werken.

Lees meer…

Veganisme vergt een goede samenstelling van voeding

Veganisme is een voedingswijze waarbij geen vlees, gevogelte, vis, schaaldieren en insecten eet, ook worden stremsel in kaas en gelatine in snoep en pudding uit de voeding weggelaten en wordt er doorgaans plantaardig voedsel als fruit, groenten, granen, peulvruchten en noten. Meestal aangevuld met dierlijke producten als zuivel, honing en eieren. Epidemiologische studies geven aan dat een “goed samengesteld” vegetarisch voedingspatroon gezond en voedingskundig verantwoord is. Een onjuist samengesteld vegetarisch voedingspatroon kan risico op tekorten aan voedingstoffen veroorzaken, laat je daarom goed informeren en verdiep je in het eten van vegetarische maaltijden en de kennis die voorhanden is

Lees meer…

Bewegen niet alleen goed voor gezonde gedachten

  • Bewegen helpt om stress te verminderen, je kan je fitter gaan voelen
  • Je kan door bewegen beter gaan slapen
  • Bewegen is goed voor een stabiele bloeddruk/cholesterol en houd je gewicht op peil
  • Als je beweegt kan dit ook zorgen voor een goede darmwerking, mits je voldoende vezels en vocht binnen krijgt. De darmen het hoofd staan met elkaar in verbinding, vandaar dat na een wandeling je hersenen letterlijk opgelucht zijn. Zo kan bewegen voor sterke botten zorgen en kan het hart en vaatziekten en diabetes 2 voorkomen.

Hoe je voorkomt dat je niet gaat bewegen, lees meer…