Verzorging en ons levenspad

Verzorging, van kind, ons levenspad, tot we afscheid nemen. Als we klein zijn, worden we verzorgd, bij het steeds meer volwassener worden, hopen we dat onze levenspad goed zal blijven verlopen, zonder al teveel pijn, verdriet en in een goede gezondheid. Op een bepaalde leeftijd veranderd de kijk op het leven, het heeft zorgen maar ook bouwstenen gegeven.

Verzorging, levenspad, geboorte, sterven, afscheid, kinderen, volwassen, vergoedingen, zelfzorg

Van kind naar volwassene

Eerst worden we geboren en gaan ouders of toevertrouwde verzorgers ons naar volwassenheid brengen. Tijdens deze reis gebeurd er van alles, de verzorging kan zorgeloos verlopen en kent ook zorgelijke momenten en dat veranderd niet, als we zelf volwassen worden. We kijken dan vaak anders naar onze zorgeloze of zorgelijke jaren.

Levenspad met verdriet, vreugde en op zoek naar een balans

Op het levenspad komen we van alles tegen, plezier, ziekte, verdriet, verlies, pijn en gemis. We hopen dat we gezond oud mogen worden en dat we nog lang mogen genieten en dat is heel vaak ook zo. Helaas is dat niet voor iedereen en moeten we vaak roeien met de riemen en kennis die voor handen is, om het zorgen van klein tot groot, zo aangenaam mogelijk te maken. 

Het leven als een boek met bladzijdes die openen en dicht blijven

Het leven is als een boek, we leven ons leven en elke dag slaan we een nieuwe bladzijde open en sluiten die van de vorige dag af. Helaas blijven bladzijdes ook wel eens hangen en als het er tien zijn, dan kan je dat nog inhalen, als bladzijden maar blijven hangen, kom je niet toe aan je nieuwe bladzijde en staat je leven misschien even stil of misschien wel voor langere tijd. 

Tot we de bladzijden wel kunnen omslaan

Soms verliezen we werk, omdat we niet verder kunnen gaan er komt plaats voor verandering en verdieping in onze toekomst, we zouden een opleiding willen doen, maar twijfel blijft. Voor de één blijft er een hele encyclopedie achter die gelezen is en voor de ander een paar boeken op een plank met allemaal wensen in gedachten, die nooit werkelijkheid zijn geworden, door welke reden ook.
Wanneer we geconfronteerd worden met het stervensproces, omdat we bijvoorbeeld ziek zijn en er geen herstel mogelijk is, na een operatie of een ongeluk overleiden of dat van een familielid is of vriend(in), goede buur, collega of dierenvriend, er komen vaak veel vragen naar boven. Wat gebeurt er als we sterven? Waar gaan we heen? 

Het stervensproces volgens het Tibetaans boeddhisme

Het boeddhisme gaat uit van wedergeboorte, en geeft een uitgebreide beschrijving van het stervensproces gezien vanuit de stervende, van de periode tussen wedergeboorten en van de factoren die bepalen in welke vorm we wedergeboren worden. 

Informatie, over vergoedingen en zorg

Verzorging thuis, het zal steeds vaker voorkomen en omdat de verzorging thuis niet eenvoudig is te noemen. Is het goed om te weten, waar kunnen we hulpmiddelen voor thuiszorg vinden en wat zijn daarbij de mogelijkheden om een vergoeding te krijgen.

Soms is een rollator, rolstoel of een looprek nodig

Een rollator, rolstoel of looprekken, dat is voor de één gemakkelijker dan de ander. Waar het de één zijn vriend wordt en de voordelen er van ziet, blijft een ander liever binnen. Op den duur gaat men er aan wennen en soms mag die weer in de kast.

Witte kool bij pijnklachten

Witte kool als eerste hulp, bij pijnklachtende witte kool van nog geen één eurozou pijn kunnen verminderen, waarover de volksgeneeskunde, maar ook Oma weet raad het advies geeft. Het gaat om de positieve werking van koolbladeren, die zouden kunnen helpen bij kneuzingen, rugpijn en ontstekingen.

Reinig de huid met een parfumvrij product

Voordat je begint, reinig altijd eerst de plek met een parfumvrije lotion, zodat de bacteriën niet in dieper gelegen weefsels kunnen komen. Ook kan er gereinigd worden met Betadine, om de hoofdhuid te reinigen, heeft Aloë Vera producten een speciale lijn. Deze bestaat uit diverse verzorgingsproducten, als dagcrème, propvols, tandpasta en parfumvrije deo.

Huidverzorging lijn met Aloë Vera

De huidverzorgingslijn versterken elkaar en bieden een krachtige huidverzorging, die helpt de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Ze stimuleren een egale huid en ondersteunen de schoonheid van binnenuit. De producten geven je een stralende, gehydrateerde huid, die er jonger uitziet en jonger aanvoelt en nog belangrijker, parfumvrij!
Product naamInformatie over productWaarvoor te gebruiken
Milde reinigingslotion, zonder parfumReinigingslotion⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid;
⤷ Voeten;
⤷ Benen;
⤷ Handen;
⤷ Kortom, bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
Firming serum, parfumvrijFirming serum⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid
Restoring crème Herstellende crème⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid;
⤷ Herstellende crème voor de huid in het algemeen.
Het aloe bio-cellulose maskHet aloe bio-cellulose mask⤷ Voor mannen en vrouwen;;
⤷ Hoofdhuid masker
Infinite Forever setInfinite Forever set, voor mannen en vrouwen⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid:
⤷ Een deel van de producten kan gebruikt worden om de huid te reinigen en te versterken. Bovendien een super leuk cadeau 🎁
Aloe Body Wash• Om de huid te reinigen en het vocht in de huid vast te houden. Met natuurlijke ingrediënten als Aloë Vera. meer informatie...⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Het lichaam;
⤷ Bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
Aloe Body LotionMeer informatie over de ingrediënten⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Het lichaam;
⤷ Bij elke huidtype, die verzorging kan gebruiken
Over onze huid en slijmvliezenDe huid, onze eerste beschermingDe huid en de slijmvliezen in onze darm, maag en mond, vormen een belangrijke eerste bescherming om te voorkomen dat lichaamsvreemde stoffen binnendringen in dieper gelegen weefsel en dat deze vaak giftige stoffen afgevoerd worden door je darm en via onze anus en het urine stelsel het lichaam veilig verlaten. Is er een probleem met je huid je er zo goed als zeker van uit gaan, dat dit vanuit je darm – slijmvliezen komt, met name histamine intolerantie komt vaak de kop op steken als je moe bent. Als je de huid wilt verbeteren, zal je eerst kunnen onderzoeken of er een allergische reactie is.

Indicatietest lekkende darm slijmvlies