Afscheid, voor troost en herinneringen

Afscheid, het kan een laatste groet zijn voor morgen, de komende dagen, weken of maanden. Soms zijn er ook momenten, dat afscheid niet mogelijk is geweest. In herinnering zie ik iemand nog schrijven en schreef daarover een gedicht. Als het afscheid zich aankondigt, dan is dat een enorme klap en herinner nog een verhaal, lees het hier. Je weet dat ze ergens zijn, dat je nooit helemaal alleen zal zijn. Je bedankt een dierbare voor een fijne tijd, die herinnering, voelt zo fijn. Soms zit je zo verloren voor je uit te staren, soms dan doet je hart zo heel erg pijn, soms dan komt er een lach op je gezicht, herinner jij de knuffels en warmte en zie je opeens weer licht.

Afscheid, voor troost en herinneringen

Totemdieren kunnen een gids zijn, in bepaalde processen, bepaalde situaties, wat een enorme invloed kan hebben op je spirituele groei. Bij een puzzel kan je zien, dat er een stukje mist. Bij ons levenspad wordt er vaak gegist. Het geheim van de totemdieren heeft door de hele geschiedenis van de mensheid heen hebben vele culturen dieren beschouwd als boodschappers uit het Universum. Een specifiek dier waarvan je op een bepaald moment een inzicht en begeleiding ontvangt. Wanneer een dier je pad kruist, let dan goed op, het kan een boodschap voor je hebben. Wie opgroeit met huisdieren, een kat, hond, cavia of konijn, weet hoe het is om lief en leed met je dier te delen, wat voor een bijzonder positieve invloed ze op je leven kunnen hebben en hoe je ze kunt missen.  

MuziekMuziek

Met het verlies van een (ongeboren) kindje, nemen ouders afscheid van hun kindje, die in hun dromen en in het ouderlijk huis al een plekje heeft gekregen. Je groeide in mij. Een wens, een droom, je groeide in mij, hield van je, samen zo gelukkig en blij. Aanrakingen soms zo groot, vaak ook zo klein, ben zo dankbaar, dat jij mijn kindje mocht zijn.

Het boeddhisme gaat uit van wedergeboorte, en geeft een uitgebreide beschrijving van het stervensproces gezien vanuit de stervende, van de periode tussen wedergeboorten en van de factoren die bepalen in welke vorm we wedergeboren worden. Omring de stervende zo veel mogelijk met een harmonieuze, vriendelijke en heldere sfeer. Help de stervende om positieve herinneringen op te wekken.

Delen