Afscheid, voor troost en herinneringen

Afscheid, het kan een laatste groet zijn voor morgen, de komende dagen, weken of maanden. Soms zijn er ook momenten, dat afscheid niet mogelijk is geweest, als bij een stil geboren kindje, als een medemens sterft, als wij er niet bij zijn, een dier we opeens moeten missen.  Als het afscheid zich aankondigt, dan is dat een enorme klap, we weten dat onze dierbaren ergens zijn, dat we nooit helemaal alleen  zijn. Verbindingen zijn immers niet altijd zichtbaar, waar een afscheid is, begint ook een nieuw begin, aartsengel Azraël kan helpen bij ondersteuning van het stervensproces.

Afscheid, voor troost en herinneringen

Totemdieren kunnen een gids zijn, in bepaalde processen, bepaalde situaties, wat een enorme invloed kan hebben op je spirituele groei. Bij een puzzel kan je zien, dat er een stukje mist. Bij ons levenspad wordt er vaak gegist. Het geheim van de totemdieren heeft door de hele geschiedenis van de mensheid heen hebben vele culturen dieren beschouwd als boodschappers uit het Universum. 

DierDier

Een specifiek dier waarvan je op een bepaald moment een inzicht en begeleiding ontvangt. Wanneer een dier ons pad kruist, let dan goed op, het kan een boodschap voor je hebben. Wie opgroeit met huisdieren, een kat, hond, cavia of konijn, weet hoe het is om lief en leed met je dier te delen, wat voor een bijzonder positieve invloed ze op je leven kunnen hebben en hoe je ze kunt missen.  

Met het verlies van een (ongeboren) kindje, nemen ouders afscheid van hun kindje, die in hun dromen en in het ouderlijk huis al een plekje heeft gekregen. Je groeide in mij. Een wens, een droom, je groeide in mij, hield van je, samen zo gelukkig en blij. Aanrakingen soms zo groot, vaak ook zo klein, ben zo dankbaar, dat jij mijn kindje mocht zijn.

Het boeddhisme gaat uit van wedergeboorte, en geeft een uitgebreide beschrijving van het stervensproces gezien vanuit de stervende, van de periode tussen wedergeboorten en van de factoren die bepalen in welke vorm we wedergeboren worden. Omring de stervende zo veel mogelijk met een harmonieuze, vriendelijke en heldere sfeer. Help de stervende om positieve herinneringen op te wekken.

Aartsengel Azraël kan ons helpen bij het verwerken van veranderingen en afscheid en helpt, als wij niet meer verder kunnen, door ons te laten beseffen dat een einde of afscheidt slechts een nieuwe fase van ons leven betekent. Azraël is de engel die ons terug leidt naar ons levenspad op het moment dat we vastlopen in een zijpad. Als boodschapper krijgen we begeleiding van de engel, door de stappen die we mogen zetten duidelijk te maken.

Delen