Afscheid, voor troost en herinneringen

Afscheid, het kan een laatste groet zijn voor morgen, de komende dagen, weken of maanden. Soms zijn er ook momenten, dat afscheid niet mogelijk is geweest, als bij een stil geboren kindje, als een medemens sterft, als wij er niet bij zijn, een dier we opeens moeten missen.  Als het afscheid zich aankondigt, dan is dat een enorme klap, we weten dat onze dierbaren ergens zijn, dat we nooit helemaal alleen  zijn. Verbindingen zijn immers niet altijd zichtbaar, waar een afscheid is, begint ook vaak een nieuw begin volgens Azraël.

Afscheid, verlies, sterven, boeddhismestervensproces, herinneringen, stil geboren, Aartsengel Azraël

Rust in de laatste fase van de stervende creëren met lavendelolie

In de laatste fase van een leven is het belangrijk om rust te creëren en dit kan door een paar druppeltjes lavendelolie op een sloop te druppelen, ook kan er een diffuser aromatherapie gebruikt worden, door zakjes met lavendel in de kamer te leggen, als kruid bij het linnen wasgoed of in de kast te leggen, zodat het zich kan verspreiden en er een ontspannende sfeer ontstaat bij de stervende.

Totemdieren kunnen een gids zijn, in bepaalde processen, bepaalde situaties, wat een enorme invloed kan hebben op je spirituele groei. Bij een puzzel kan je zien, dat er een stukje mist. Bij ons levenspad wordt er vaak gegist. Het geheim van de totemdieren heeft door de hele geschiedenis van de mensheid heen hebben vele culturen dieren beschouwd als boodschappers uit het Universum. 

Een specifiek dier waarvan je op een bepaald moment een inzicht en begeleiding ontvangt. Wanneer een dier ons pad kruist, let dan goed op, het kan een boodschap voor je hebben. Wie opgroeit met huisdieren, een kat, hond, cavia of konijn, weet hoe het is om lief en leed met je dier te delen, wat voor een bijzonder positieve invloed ze op je leven kunnen hebben en hoe je ze kunt missen.  

Met het verlies van een (ongeboren) kindje, nemen ouders afscheid van hun kindje, die in hun dromen en in het ouderlijk huis al een plekje heeft gekregen. Je groeide in mij. Een wens, een droom, je groeide in mij, hield van je, samen zo gelukkig en blij. Aanrakingen soms zo groot, vaak ook zo klein, ben zo dankbaar, dat jij mijn kindje mocht zijn.

Het boeddhisme gaat uit van wedergeboorte, en geeft een uitgebreide beschrijving van het stervensproces gezien vanuit de stervende, van de periode tussen wedergeboorten en van de factoren die bepalen in welke vorm we wedergeboren worden. Omring de stervende zo veel mogelijk met een harmonieuze, vriendelijke en heldere sfeer. 

Het zuiveren van de kamer, waar de stervende zich bevindt, kan gereinigd worden met Salie, het is een sterke reiniger. Het opent het hart energie. Het kruid wordt gebruikt in ceremonies, omdat de zuiverende kracht, het schoonmaken van de aura bevorderd. Het kan zware energieën verwijderen, die heel storend kunnen werken bij het reïncarnatie proces. Het verbranden van salie zijn ook voorzien, geest en ziel schoon. Open een venster, zodat de energie kan wegstromen, stimuleert visioenen en dromen.

Aartsengel Azraël kan ons helpen bij het verwerken van veranderingen en afscheid en helpt, als wij niet meer verder kunnen, door ons te laten beseffen dat een einde of afscheidt slechts een nieuwe fase van ons leven betekent. Azraël is de engel die ons terug leidt naar ons levenspad op het moment dat we vastlopen in een zijpad. Als boodschapper krijgen we begeleiding van de engel, door de stappen die we mogen zetten duidelijk en uitvoerbaar te maken.