Hoog gevoeligheid, gezin, hobby, gezondheid en werk

Hoog gevoelige mensen hebben vaak creatieve banen of ongebruikelijke beroepen die soms zelf gecreëerd zijn. Door hun voelsprieten te gebruiken, weten ze vaak wat er moet gebeuren. Misschien is het juist daarom dat hoog gevoelige mensen, vaak buiten de bestaande paden durven te treden. Er is veel moed en zelfvertrouwen voor nodig om de stap te nemen om volledig jezelf te zijn. Want niet-hoog gevoelige mensen begrijpen hun gevoelige collega’s, vrienden of familie niet altijd. Daar ligt dan ook wel eens een hindernis.

Als je eigen kracht verloren gaat

Als men niet met iemand kan praten en men steeds tegen onbegrip aanloopt, gaat de mooie creatieve persoonlijkheid verloren en kan er angst en onzekerheid ontstaan over identiteit. Er ontstaat iemand die zich volledig gaat richten op zijn of haar omgeving en de mogelijkheid bestaat, zich totaal te verliezen in de wensen van anderen. 

Mijn gedichten, creativiteit om te relativeren 

Nervus vagus, de verbinding tussen darmen en hoofd, De nervus vagus, loopt van het middenrif, langs de slokdarm, tussen longen en hart, en door de keel tot in de hersenen. Zo werken Darm en hoofd, al heel vroeg in het leven samen. De volgende elementen spelen een grote rol in je denk wereld:

Civas

Laat de ander uniek zijn, we hebben allemaal ons pad te bewandelen

Als hoog gevoelige mensen, hun creatieve karakter niet kunnen gebruiken, kan dit lijden tot depressies, baanverlies en vereenzaming, zelfs binnen het gezin, dit komt omdat ze zich dan afgewezen voelen en wees nu echt eerlijk, wie zou het leuk vinden om afgewezen te worden op dat, wat in hem of haar leven belangrijk is. Zo vindt de één autoracen belangrijk, de ander voetbal, weer ander eten, werken, filosofie, schilderen of kaart leggen, wat je ook doet, het is jouw identiteit en daar heeft een ander van af te blijven.

Hulp bij de zoektocht naar jouzelf

Hoog gevoeligheid en persoonlijke kwaliteiten

 • Opmerkzaamheid, het oppikken van belangrijke onopvallende signalen;
 • Empathie en gevoel voor het samenwerkingsproces, zorgvuldigheid;
 • Creativiteit en kracht;
 • Gedrevenheid en een groot verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Een sterke wens om een zinvolle bijdrage te leveren;
 • Een vooruitziende blik en het signaleren van risico’s in vroeg stadium

De hoog gevoelige kent heel goed deze kenmerken, maar is heel bescheiden, vaak doet deze er niets mee en valt vaak ten prooi aan de omgeving, die misbruik van de goed gelovige hoog gevoelige maakt, die voor veel problemen, in korte tijd een oplossing weet te bedenken voor iedereen om zich heen. Een hoog gevoelige heeft niet door, dat men ook maar de intentie heeft om misbruik van deze kwaliteiten te maken en de ander, zoals werkgever, collega’s, partner of de omgeving, geven daar liefde voor terug. Eenmaal de hoog gevoelige uitgeput is, zijn de profiteurs vertrokken. Zo hard is de wereld en toch blijft de hoog gevoelige in een betere wereld geloven, hoe bijzonder. 

 

Aartsengelen

Deze aartsengelen beschermen en begeleiden ons, en bewerkstelligen één voor één vrede op aarde.

De punten bij: Hoog gevoeligheid en persoonlijke kwaliteiten

zijn waardevolle eigenschappen die zeer bruikbaar zijn in je privé, bij je gezondheid, het kiezen van een hobby, je vrije tijd of werk. Wie zijn kwaliteiten herkent, kan er dan ook de vruchten van plukken.
Coaching

 • Ontdekken wat je passie of ‘roeping’ is;
 • Je passie of roeping vertalen in je privé, hobby, kiezen voor vrije tijd of werk;
 • Onderzoeken welke situaties jou juist niet goed doen;
 • Helder communiceren over je hoog gevoeligheid in je privé en daarbuiten;
 • Assertief omgaan met ‘lastige’ personen;
 • Je energieniveau op peil houden;
 • Stevig staan in een hectische omgeving;
 • Bijscholing of Studie mogelijkheden;
 • Een eigen praktijk of onderneming starten.
 • Relatie en hoog gevoeligheid, zodat jullie elkaar gaan begrijpen

Timemanagement, noteer en ontdek. Voordat je begint om je tijd te beheren, is het ‘t beste om te leren, hoe laat de “gebeurtenissen” gebeuren in je leven. Een te doen boek omschrijft tijd als “het punt of de periode waarop deze “gebeurtenissen” zich voordoen”. Simpel gezegd, is het de tijd wanneer dingen gebeuren. 

Die tijd wordt de wereld waarin je echt leeft, in echte tijd beschreven
Er zijn slechts drie manieren om tijd te besteden: gedachten, gesprekken en acties. Juist die gedachten, kunnen je totaal verlammen.

Lees meer…

 Telepathie op afstand en in mijn praktijk. Op afstand kan ik emoties van personen opvangen waar ik een connectie mee heb door middel van telepathie, dit wordt in mijn praktijk iets gemakkelijker omdat het telepathisch vermogen sterker werkt  en kan op dat moment heel helder voelen wat de reden is dat het niet goed gaat. Deze connectie maak ik tot stand met de info van de kleurentest en een recente foto, met gegevens over jouw persoonlijke sterrenbeeld en Chinese teken, zodat de gehele sessie over jou persoonlijk gaat. Meer Informatie…

Chakra’s en lymfesysteem

Ik ben zelf hoog gevoelig ( extraverte persoonlijkheid ) en alles wat op mijn pad kwam en doorleefde, zal ik jou begrijpen en ga meteen op zoek naar waar jouw kwaliteiten liggen, weg met wat je niet kan, op zoek naar wat je wel kan;

 • Daarnaast ben ik gediplomeerd Orthomoleculair Therapeut, Voedingsdeskundige, Chakra en Aura “healer” onderzoeker en volgde de opleiding Time management, niet dat je al deze dingen tegelijk gaat doen, het gaat erom, wat jij nodig hebt, om weer verder te kunnen. 
 • Hoog gevoelige mensen reageren vaak anders op voeding en voedingssupplementen, dat weet ik uit eigen ervaring, maar ook door andere mensen te helpen en dat te herkennen;
 • Als recruiter  en intercedente gewerkt;
 • Opleiding en beroepsadviseur geweest, van administratie tot middle management;
 • Kennis van verschillende banen van gastvrouw tot filiaal manager;
 • En samen met mijn voeding en mijn orthomoleculaire kennis kan ik jou een heel pakket aanbieden, ook om je hoofd tijdelijk wat rustiger te maken, zodat je kan werken aan jezelf. 
Delen