Hoog gevoeligheid, gezin, hobby, gezondheid en werk

Hoog gevoelige mensen hebben vaak creatieve banen of ongebruikelijke beroepen die soms zelf gecreëerd zijn. Door hun voelsprieten te gebruiken, weten ze vaak wat er moet gebeuren. Misschien is het juist daarom dat hoog gevoelige mensen, vaak buiten de bestaande paden durven te treden. Er is veel moed en zelfvertrouwen voor nodig om de stap te nemen om volledig jezelf te zijn. Want niet-hoog gevoelige mensen begrijpen hun gevoelige collega’s, vrienden of familie niet altijd. Daar ligt dan ook wel eens een hindernis, overal schieten die creatieve voelsprieten heen om te helpen.

Hoog gevoeligheid als kracht

De creatieve persoon, blijft niet onopgemerkt

De hoog gevoelige kent heel goed zijn of haar sterke kenmerken, maar is heel bescheiden. Vaak doet creatieve denker er niets met zijn of haar kwaliteiten en valt vaak ten prooi aan de omgeving, die misbruik van de goed gelovige hoog gevoelige maakt, wat voor veel problemen kan zorgen in de creatieve gevoelige persoon. In korte tijd weet deze vaak beelddenker, een oplossing te bedenken voor iedereen om zich heen. Een hoog gevoelige heeft niet door, dat men ook maar de intentie heeft om misbruik van deze kwaliteiten te maken. Werkgever, collega’s, partner of de omgeving, geven daar liefde voor terug, zo blijft er een zeker balans in het begin van de relatie, zakelijk of privé. Als de hoog gevoelige uitgeput raakt, zijn de profiteurs vertrokken. Zo hard is de wereld en toch blijft de hoog gevoelige in een betere wereld geloven, hoe bijzonder. 

Laat de ander uniek zijn, we hebben allemaal ons pad te bewandelen

Als hoog gevoelige mensen, hun creatieve karakter niet kunnen gebruiken, kan dit lijden tot depressies, baanverlies en vereenzaming, zelfs binnen het gezin, dit komt omdat ze zich dan afgewezen voelen en wees nu echt eerlijk, wie zou het leuk vinden om afgewezen te worden op dat, wat in hem of haar leven belangrijk is. Zo vindt de één autoracen belangrijk, de ander voetbal, weer ander eten, werken, filosofie, schilderen of kaart leggen, wat je ook doet, het is jouw identiteit en daar heeft een ander van af te blijven. 

ComputerComputer

Als je eigen kracht verloren gaat

Als men niet met iemand kan praten en men steeds tegen onbegrip aanloopt, gaat de mooie creatieve persoonlijkheid verloren en kan er angst en onzekerheid ontstaan over identiteit. Er ontstaat iemand die zich volledig gaat richten op zijn of haar omgeving en de mogelijkheid bestaat, zich totaal te verliezen in de wensen van anderen. 

Als de omgeving een hoog gevoelige bang maakt

Als je minder grip krijgt op emoties als angst, kan de omgeving belangrijk zijn. Emoties zijn in te delen in twee groepen namelijk primaire en secundaire emoties deze worden ook wel lagere en hogere emoties genoemd. Primaire emoties worden opgeroepen door de buitenwereld, dit gaat vaak automatisch en onbewust. Er zijn vier primaire emoties: bang, boos, blij en bedroefd. Naast  primaire emoties zijn er ook secundaire of hogere emoties. Hierbij horen jaloezie, schaamte, medelijden bij, dit omdat het denken aan te pas komt.

Hoog gevoeligheid en persoonlijke kwaliteiten

 • Opmerkzaamheid, het oppikken van belangrijke onopvallende signalen;
 • Empathie en gevoel voor het samenwerkingsproces, zorgvuldigheid;
 • Creativiteit en kracht;
 • Gedrevenheid en een groot verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Een sterke wens om een zinvolle bijdrage te leveren;
 • Een vooruitziende blik en het signaleren van risico’s in vroeg stadium

De punten bij: Hoog gevoeligheid en persoonlijke kwaliteiten

zijn waardevolle eigenschappen die zeer bruikbaar zijn in je privé, bij je gezondheid, het kiezen van een hobby, vrije tijd of werk. Wie zijn kwaliteiten herkent, kan er dan ook de vruchten van plukken.

Creatief Coaching

 • Ontdekken wat je passie of ‘roeping’ is;
 • Je passie of roeping vertalen in je privé, hobby, kiezen voor vrije tijd of werk;
 • Onderzoeken welke situaties jou juist niet goed doen;
 • Helder communiceren over je hoog gevoeligheid in je privé en daarbuiten;
 • Assertief omgaan met ‘lastige’ personen;
 • Je energieniveau op peil houden;
 • Stevig staan in een hectische omgeving;
 • Bijscholing of Studie mogelijkheden;
 • Een eigen praktijk of onderneming starten.
 • Relatie en hoog gevoeligheid, zodat jullie elkaar gaan begrijpen
EreadersEreaders

Voordat je begint om je tijd te beheren, is het ‘t beste om te leren, hoe laat de “gebeurtenissen” gebeuren in je leven. Een te doen boek omschrijft tijd als “het punt of de periode waarop deze “gebeurtenissen” zich voordoen”. Simpel gezegd, is het de tijd wanneer dingen gebeuren. Die tijd wordt de wereld waarin je echt leeft, in echte tijd beschreven. Er zijn slechts drie manieren om tijd te besteden: gedachten, gesprekken en acties. Juist die gedachten, kunnen je totaal verlammen.

Chakra is vertaald ‘wiel’ en chakra’s zijn volgens de traditionele Indiase cultuur de wielen in het lichaam die de energie via banen binnen halen en weer doorgeven via ons lymfesysteem. De energie in het lichaam moet stromen om je aura te beschermen en als dat om wat voor reden dan ook (deels) blokkeert dan kan er een onbalans ontstaan. Dit kan vervolgens weer leiden tot allerlei klachten. Het is belangrijk dat chakra’s hun werk kunnen blijven doen. In een kleurentest kun je analyseren welke chakra  het sterkste ontwikkeld is en welke het minst. Ga voor aanvang van de test een momentje voor jezelf creëren

Ik ben zelf hoog gevoelig ( extraverte persoonlijkheid ) en alles wat op mijn pad kwam en doorleefde, zal ik jou begrijpen en ga meteen op zoek naar waar jouw kwaliteiten liggen, weg met wat je niet kan, op zoek naar wat je wel kan;

 • Daarnaast ben ik gediplomeerd Orthomoleculair Therapeut, Voedingsdeskundige, Chakra en Aura “healer onderzoeker en volgde de opleiding Time management, niet dat je al deze dingen tegelijk gaat doen, het gaat erom, wat jij nodig hebt, om weer verder te kunnen. 
 • Hoog gevoelige mensen reageren vaak anders op voeding en voedingssupplementen, dat weet ik uit eigen ervaring, maar ook door andere mensen te helpen en dat te herkennen;
 • Als recruiter  en intercedente gewerkt;
 • Opleiding en beroepsadviseur geweest, van administratie tot middle management;
 • Kennis van verschillende banen van gastvrouw tot filiaal manager;
 • En samen met mijn voeding en mijn orthomoleculaire kennis kan ik jou een heel pakket aanbieden, ook om je hoofd tijdelijk wat rustiger te maken, zodat je kan werken aan jezelf. 
Delen