Hoog gevoeligheid, gezin, hobby, gezondheid en werk

Fijngevoelige mensen hebben vaak creatieve banen, ongebruikelijke beroepen of hobby’s die soms zelf gecreëerd zijn, door de voelsprieten te gebruiken. Deze gave is vaak al bij de geboorte ontstaan, ze weten instinctief het innerlijke kind te volgen. Er is veel moed en zelfvertrouwen voor nodig om de stap te nemen om volledig te vertrouwen op eigen intuïtie. Deze emotionele intelligentie “EQ”, waarbij het inlevingsvermogen heel goed is ontwikkeld, zou als kracht ingezet kunnen worden.

HSP, hoog gevoeligheid, creatief, motiverend, angst, burn-out, projectie, spiegelen, stress, oplossingsgericht, vertrouwen, beelddenker, oude zielen, bang, verdrietig, rouwen, spiritueel

De creatieve persoon, blijft niet onopgemerkt

De hoog gevoelige kent heel goed persoonlijke sterke kenmerken, maar is heel bescheiden, vaak doet creatieve denker niets met zijn of haar kwaliteiten. Deze bekwaamheid ontvalt de omgeving niet en kan dan ten prooi aan haar of zijn medemens. Er kan dan misbruik gemaakt worden van vertrouwen, wat voor veel problemen kan zorgen en overgevoelig wordt voor stress en projectie. Door de traumatische ervaring kan verandering in het gedachteleven ontstaan, gevolgd door een burn-out

Rust , ruimte en de juiste voeding is nodig om het lichaam aan te sporen tot herstel

Onze gedachten zijn machtig, ze kunnen ons beschadigen of goed doen. Het is zeer belangrijk om onze hersen-darm-as van de juiste voeding te voorzien. Deze oer-energie kan ons helpen om bij eigen energiebron terug te keren in door een rustpauze in te lassen. De adempauze geeft ons de ruimte om te voelen en rouw uit het verleden te helen.

In korte tijd weet deze vaak beelddenker, een oplossing te bedenken voor iedereen om zich heen

Een beelddenker ziet in één oogopslag het geheel, alle informatie rondom een situatie, komt in één keer binnen. Super handig als we zo’n snelwerkende persoonlijkheid kennen, nooit meer een probleem zo moeilijk, of er wordt wel een oplossing bedacht. Een hoog gevoelige heeft niet door, dat men ook maar de intentie heeft om misbruik van deze kwaliteiten te maken. Tot men moe wordt en de kwaliteit van beelden minder worden en de wilskracht achteruit gaat. 

Als projectie teveel wordt, komt er een periode van stilstand om te werken aan een missie

Als de eenzaamheid toeslaat en de peinzende hoofdpijn, de stille getuige worden van spiegelende beelden die erg verwarrend zijn. De gedwongen stilstand geeft ruimte om weer terug te keren naar waarom we op deze wereld zijn. Gevoelige mensen zijn niet opeens saai en ongezellig, zoals de meesten maar door gaan uit schaamte, nee er is ruimte nodig voor voor een missie.

Projectie is wanneer andere mensen eigenschappen of emoties van zichzelf trachten te ontkennen, verbergen of verdringen. Door de ontstane situatie aan iemand anders toe te schrijven. Dit frustrerende projecteren gebeurt vaak onbewust. Negatief spiegelen is dan ook een afweermechanisme tegen negatieve emoties, wat wordt gereflecteerd op een beeldend denker. Als de fijngevoelige uitgeput raakt, zijn de profiteurs boos of vertrokken, omdat men gewent is geraakt aan de vernieuwende blik.

Oude zielen, wijze mensen met vele levens achter de rug

Iedereen heeft wel eens gehoord van het begrip “oude ziel”. Er lopen op onze wereld talloze van deze wijze mensen rond die we misschien niet zou herkennen in deze hoedanigheid. Deze mensen zijn al ver in een proces van reïncarnatie, lessen leren en ervaringen opdoen. Ze begrijpen dat onvoorwaardelijke liefde de enige en echte weg. Dat acceptatie en met complimenten strooien voor zichzelf en de ander oprecht en rechtvaardig moet zijn om te kunnen ontplooien. 

Ze zijn soms moe van alle kennis, maar weten door te gaan

Ze zijn er in de vorm van een familielid, een collega, een buurman of vrouw. Soms gewoon zomaar iemand die toevallig naast ons zit in de bus, een dakloze man die op de hoek van de straat staat te bedelen. Deze mensen met een bijzondere gave hebben geen etiket op hun voorhoofd waaraan we ze kunnen herkennen. Als we goed opletten dan kunnen we ze misschien herkennen. Er zijn vele levens achter de rug, het sprookje van de dood zou heel goed inzichten kunnen geven.

Een inspirerend verhaal in een sprookje gebracht, hoe het zieltje het leven op aarde ervaart

Een inspirerend verhaal over een Zieltje dat voor de allereerste keer de reis naar het aardse leven maken. Wat gaat daar allemaal aan vooraf en hoe is het voor een ziel om in een mensenlichaam geboren te worden. Hoe wordt een leven op Aarde ervaren door de ogen van een ziel en hoe ervaart een ziel het sterven, ofwel de terugkeer naar Huis.

Laat de ander uniek zijn, we hebben allemaal ons pad te bewandelen

Als sterk intuïtieve mensen, hun creatieve karakter niet kunnen gebruiken, kan dit lijden tot depressies. Vereenzaming kan ontstaan, zelfs binnen het gezin of baan, doordat ze zich afgewezen voelen. Als we eerlijk zijn, wie zou het leuk vinden om verworpen te worden op dat, wat zo belangrijk is. Zo vindt de één autoracen belangrijk, de ander voetbal, weer ander eten, werken, filosofie, schilderen of kaart leggen. Wat we ook doen, het is onze  identiteit, onze blauwdruk en daar heeft een ander van af te blijven.
Als eigen kracht verloren gaat

Als men niet met iemand kan praten en men steeds tegen onbegrip aanloopt, gaat de mooie creatieve persoonlijkheid verloren. Door twijfel aan zichzelf, kan er angst en onzekerheid ontstaan over eigen karakter en zich volledig gaan richten op de omgeving. Als het brein niet meer tot rust komt, verliest men zich in de wensen van anderen, het reptielenbrein wordt de baas. Suiker en koolhydraten worden gezien als een bron van energie, waardoor het geluksgevoel toch kan blijven voortbestaan.

Als de omgeving een hoog gevoelige bang maakt

Als er minder grip ontstaat op emoties als angst, kan de omgeving belangrijk zijn, ze zijn in te verdelen in twee groepen namelijk primaire en secundaire emoties deze worden ook wel lagere en hogere gemoedsbewegingen  genoemd. Primaire ontroeringen worden opgeroepen door de buitenwereld, dit gaat vaak automatisch en is onbewust. 

Er zijn vier soorten emoties die worden opgeroepen door de buitenwereld

 • Bang, zorgen maken of iets wel of niet zal gebeuren;
 • Boos, vaak een slechte stemming, gericht op een ander;
 • Blij, opgewekt door compliment of schouderklopje;
 • Bedroefd, door bijvoorbeeld het afscheid van een overledene, scheiding of loslaten;

Vertrouw op innerlijke wijsheid, de kracht is in ons aanwezig om te groeien

Naast  primaire emoties zijn er ook secundaire of hogere ontroeringen. Hierbij horen jaloezie, schaamte en medelijden, omdat het denken hier aan te pas komt. Vertrouw op innerlijke wijsheid en handel hier zonder enig uitstel na. We hebben de kracht in ons om eigen leven vorm te geven en zelf dingen te manifesteren. Ga op ontdekkingsreis en laat de creatieve ingevingen een leidraad zijn.

Hoog gevoeligheid en persoonlijke kwaliteiten

 • Opmerkzaamheid, het oppikken van belangrijke onopvallende signalen;
 • Beëindigen van conflicten;
 • Empathie en gevoel voor het samenwerkingsproces, zorgvuldigheid;
 • Creativiteit wordt gebruikt als kracht; 
 • Gedrevenheid en een groot verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Een sterke wens om een zinvolle bijdrage te leveren;
 • Een vooruitziende blik en het signaleren van risico’s in vroeg stadium;
 • Durft kritisch te zijn;
 • Heeft een oprecht rechtvaardigingsgevoel;
 • Is te goede trouw en eerlijk;
 • Geven zichzelf toestemming om vrij te kiezen;
 • Stelt zich niet afhankelijk op, heeft vertrouwen in de toekomst;
 • Kunnen lessen doorgeven aan zusters en broeders;
 • Gebruiken het verleden als bouwstenen in het heden;
 • Staat bij zichzelf stil d.m.v. wandelingen, yoga, lezen en neemt voldoende slaap;
 • Heeft motivatie om zichzelf te veranderen.

Ontdek wat de passie of ‘roeping’ is

 • Helder communiceren, ontkenning heeft geen enkele zin, want de rouw uit het verleden worden de bouwstenen voor het heden;
 • Assertief omgaan met ‘lastige’ personen;
 • Liefdevol nee zeggen;
 • Hoe met projectie of spiegelen om te gaan;
 • Energieniveau op peil houden, we kunnen ons beschermen met de zwarte toermalijn;
 • Leren om NEE te zeggen, door een denkpauze inlassen. Met bijvoorbeeld timemanagement of een dagboek, de gedachten opschrijven en in de agenda een aantekening;
 • Stevig staan in een hectische omgeving;
 • Bijscholing of Studie mogelijkheden;
 • Een eigen praktijk of onderneming starten;
 • Relatie en de hoger prikkelbaarheid, zodat jullie elkaar beter gaan begrijpen

De Westerse astrologie probeert het menselijk karakter te onderzoeken aan de hand van de geboortehoroscoop, voor optimale ontwikkeling. Dezelfde gedachte vinden we terug in de Oosterse geneeskunde, die ervan uitgaat dat ziekte het gevolg is van een aanleg en leefgewoonten. Door voorkennis van een bepaalde zwakte, zou een aandoening kunnen worden voorkomen. Samen met het Chinese geboorte teken en een onderzoek, kan het handvaten om naar een levensopdracht te zoeken.

Volgens dit model zijn er twaalf hoofdbanen en elke cirkel is toegewezen aan een functioneel wiel van het orgaansysteem. Buiten de ‘erfelijke aangeboren’ factoren houdt de Oosterse geneeskunde ook rekening met invloeden van buitenaf, zoals weersomstandigheden, epidemieën, eetgewoonten, ongelukken of vergiftiging.

Volgens de Oosterse geneeskunde kan de auralichaamsenergie zichzelf herstellen

In de westerse astrologie symboliseren twaalf tekens als sterrenbeelden. Deze twaalf tekens worden verdeeld onder 4 elementen: Vuur, Aarde, Lucht en Water, gecombineerd met de Chinese natuurfilosofie. Het auralichaam verbind het brein met de darmen en de psoasspier het bovenlichaam met het onderlichaam. Zelfkennis kan rust in de ziel brengen en aanzetten tot herstel. Ascendantenberekeningen, missie en hobbyadvies kunnen helpen
TekenElementPeriodeEdelsteen
RamVuur21 maart tot 19 aprilCarneool
StierWater20 april tot 20 meiAventurijn
TweelingenLucht21 mei tot 20 juniTijgeroog
KreeftWater21 juni tot 22 juliMaansteen
LeeuwVuur23 juli tot 22 augustusBarnsteen
MaagdAarde23 augustus tot 22 septemberAmazoniet
WeegschaalLucht23 september tot 22 oktoberSaffier
SchorpioenWater23 oktober tot 21 novemberMalachiet
BoogschutterVuur22 december tot 19 januariLapis lazuli
SteenbokAarde22 december tot 19 januariSmaragd
WatermanLucht20 januari tot 19 februariAquamarijn
VissenWater20 februari tot 20 maartFluoriet
✅ Ascendantenberekening kopen, voor inzicht in de toekomst➡️ Belangrijke kracht volgens astrologen➡️ Vul je geboortedatum in "via mail" ontvang gratis het Chinese teken✅ Speurtochtconsult kopen

➡️ Innerlijke gids volgen informatie

Een energetisch auralichaam hebben we nodig met met elkaar te kunnen communiceren

Wat zou het lichaam zijn zonder bloedsomloop, de aura en lymfesysteem? Er is dan simpelweg geen leven op aarde mogelijk, voor onze energetische gedaante. De verschillende delen van ons lijf behoren immers gevoed en gereinigd te worden om met elkaar kunnen communiceren via hormonen. Er is een uitgebreid controlesysteem, dat de beschikbare energie zo goed mogelijk over de organen verdeelt. Als het orgaansysteem niet voldoende voedingstoffen heeft voor botten, organen, spieren, kan een chakra kleurentest inzichten geven.

Een spirituele speurtocht

 • Ga naar buiten en neem pen en papier mee;
 • Maak foto’s van alles wat opvalt;
 • Neem wat te drinken mee en mediteer;
 • Schrijf in een dagboek, wat viel op

Met een creatief coach op zoek naar een missie

Samen met een creatief coach een route uitstippelen, een tocht die via aanwijzingen het pad gaat terug vinden. Een zoekwandeling met creatieve opdrachten, gericht op persoonlijke ontwikkeling, zoals bij hoog sensitiviteit, met meditatie en vrolijke momentjes. Even van richting veranderen, een frisse kijk op de toekomst, waarbij een missie centraal staat. Aan de slag met een vierdelig dagboek, waar de rode draad in het leven zichtbaar zal worden, waar eigen wijsheid wordt ontdekt.

Edelstenen die kunnen helpen om terug te keren naar onszelf

 • Oranje calciet vergroot de speelsheid en stimuleert nieuwe manieren om naar problemen te kijken;
 • Jade kan verlangens omzetten in daden;
 • Carneool kan levenskracht geven en stimuleert de spijsvertering.

Welke edelsteen hoort bij welke chakra en beschermt de aura

Door stress, ziekte of moeilijke situaties kunnen chakra's in ons lichaam uit balans raken. Chakra is vertaald ‘wiel’, de wielen in het lichaam die de energie via banen binnen halen en weer doorgeven via ons lymfesysteem. De energie in het lichaam moet stromen om de aura te beschermen en als dat om wat voor reden dan ook (deels) blokkeert dan kan er een onbalans ontstaan.

Chakra'sEdelstenenWerking van de edelsteen
1e Chakra: basis- of wortelstuitStenen: Actinoliet (zwart), Aragoniet, Granaat, Hematiet, Jaspis (rood), Obsidiaan, Onyx, Rhodoniet, Robijn, Rookkwarts, Sardonyx, Toermalijn (zwart), Unakiet

Johachidoliet

Aragoniet
GranaatRode jaspis

Onyx

Rookkwarts

Gouden driehoek in doosje 🎁

Toermalijn
Activeer het eerste chakra wanneer jij je moe voelt, bang bent voor de toekomst, last hebt van darmklachten of verstopping, of problemen hebt met de bloedsomloop.

Bloedsomloop

Chakra's
2e Chakra: sacraal, heiligbeen of kruisStenen: Agaat (bruin/rood), Carneool, Jaspis (bruin), Thuliet, Tijgeroog, Zonnesteen

Agaat

Carneool

Chakra Edelstenen in Opbergdoos 🎁

Activeer het tweede chakra wanneer er seksuele problemen of menstruatieklachten zijn, wanneer jij je geremd voelt of wanneer je jaloers bent.

Onbalans oestrogeen en progesteron, zie ook endometriose
3e Chakra: navel, zonnevlecht of solarplexusStenen: Barnsteen, Beryl (geel/goud), Calciet (geel/oranje), Chalcopyriet, Citrien, Fluoriet (geel), Jaspis (geel), Pyriet, Tijgeroog

Barnsteen

Calciet - Boeddha

Chalcopyriet - kristallen schedel septarie ook schildpadsteen genoemd

Piramide, Citrien en Amazoniet
Activeer het derde chakra wanneer je gespannen en gestrest bent, jouw gevoelens niet in de hand kan houden, oververmoeid bent, of last heeft van eetstoornissen.

e bijnieren: de energie boosters bovenop je nieren
4e Chakra: hartStenen: Actinoliet, Amazoniet, Aventurijn (groen), Calciet (groen), Chrysocolla, Chrysopraas, Fluoriet (groen), Fuchsiet, Heliotroop, Kunziet, Labradoriet, Lepidoliet, Malachiet, Nefriet, Olivijn, Petaliet, Prehniet, Rhodochrosiet, Rozenkwarts, Toermalijn (groen)

Massage Set Roze kwarts – Aventurijn Groen

Activeer het vierde chakra wanneer jij je eenzaam voelt, moeilijkheden in de relatie hebt, of wanneer je de neiging hebt anderen altijd maar te willen helpen.

Gebruik je creatieve kant voor jouzelf, vanuit daar kan je anderen helpen
5e Chakra: hals- of keelStenen: Agaat (blauw), Apatiet, Aquamarijn, Aragoniet (blauw), Calciet (blauw), Celestien, Chalcedoon, Chrysocolla, Dumortieriet, Fluoriet (blauw), Lapis lazuli, Pietersiet, Toermalijn (blauw), Turkoois

Zilveren Hanger Aventurijn Groen met Lapis Lazuli
Activeer het vijfde chakra wanneer jij je onzeker voelt, creatief geblokkeerd bent, of last hebt van spanning of pijn in keel, nek of schouders.

Mogelijke emotionele veranderingen: onvermogen om je of nee te zeggen. Moeite hebben om jezelf te uiten; wisselende mening, meepraten met anderen; niet assertief zijn; te weinig of te veel verantwoordelijkheidsgevoel; praat teveel, wat veel voorkomt bij een te actieve schildklier.
6e Chakra: voorhoofd, derde oogStenen: Apatiet, Apofyliet, Aquamarijn (donker), Azuriet, Celestien, Dumortieriet, Lapis lazuli, Maansteen, Pietersiet, Sodaliet, Toermalijn (blauw), Turkoois, Valkenoog

Oorstekers Ruwe Aquamarijn
Activeer het zesde chakra wanneer je geen richting aan jouw leven kunt geven, je moeilijk kan concentreren, of vaak last hebt van hoofdpijn, oorpijn of oogproblemen.

Het reptielenbrein regelt automatisch onze ademhaling, bloedsomloop, hartslag enz..
7e Chakra: kruin of schedelStenen: Amethist, Apofyliet, Chalcopyriet, Charoïet, Fluoriet (paars), Lepidoliet, Mosagaat, Pietersiet, Seleniet, Sugiliet

Edelsteenboom Amethist en Bergkristal
Activeer het zevende chakra wanneer je weinig energie hebt, stress of depressieve stemmingen ervaart, of als je last hebt van hoofdpijn.

Migraine en het verband met serotonine tekort
📌 Chakra en aura kleurenanalyse 🌈Chakra Reflexzonemassage 📌➡️ Stel een vraag, via Whatsapp 📞 email 📩

De prijslijst is opgebouwd uit analyseonderzoekindicatietestenpersoonlijke begeleiding op maat, want ieder mens is uniek. Niemand is hetzelfde, er bestaat geen standaard behandelplan, de praktijk is heel divers, men kan voedingsstoffenadvies aanvragen. Voedingsadvies bij, energieverlies, burn-outovergevoeligheid, wilskrachtverlies, rouw, hypoglykemie door verlies van dierbare. Elke coaching is te combineren met Chakra Reflexzonemassage.