Op een e reader kunnen we wel duizenden e-books kwijt en behoeven we niet meer te sjouwen met zware en dikke boeken. Op de e-reader past een hele boekencollectie, boek niet leuk? Geen probleem, dan is daar gewoon een ander boek. Het scheelt extra bagage mee in het vliegtuig of naar het strand als grote lezer. 

e-reader, e-books, lezen, boekencollectie, boek, e-readers, digitale boeken, smartwatch, tablet, leeslampjes, leesstoel, verlichting, auteursrecht, slim, hersenen, hersenspinsels, lavendel, ontspanning, opleiding, leren, concentratievermogen, onthouden, stressvermindering

De e-reader gaat gemakkelijk mee in de handbagage

De meeste e-readers zijn dun en licht en gaat gemakkelijk mee in de handbagage, zodat er volop te lezen is. In een handige zakelijke leren hoes is de reader gemakkelijk op te bergen, natuurlijk ook handig voor privé gebruik en tegen beschadiging. 

Het aanbod digitale boeken wordt steeds groter

Gratis e-boeken kunnen worden gedownload op verschillende sites. Daarnaast zijn vrijwel alle boeken die tegenwoordig worden uitgegeven ook als digitaal boek beschikbaar. Hiervoor wordt wel een vergoeding gevraagd, maar is meestal goedkoper dan de papieren versie. Ook kunnen de digitale boeken geleend worden in de bieb, deze zijn gratis voor een klein bedrag te downloaden.

Een smartwatch heeft veel meer mogelijkheden. Zo zijn er bijvoorbeeld bluetooth smartwatches en Android smartwatches. Als de smartwatch een aansluiting heeft voor een simkaart, kunnen we er letterlijk mee bellen. Daarnaast kunnen alle berichten ontvangen worden. Dit betekent dat de slimme horloge letterlijk de telefoontaken van de smartphone kan overnemen. 

Een tablet is groter dan een smartphone, zodat er geen rekening is te houden met alle beperkingen van een klein schermpje, zo is de kleine computer, handig voor onderweg, om iets te presenteren, als tweede beeldscherm en om mee te videobellen.

Een leeslampje kopen

Een leeslamp kan zeer geschikt zijn voor een nachtkastje of op de tafel, maar deze verlichting kan natuurlijk overal neergezet worden. Zoals bijvoorbeeld van naast de favoriete leesstoel of in de boekenkast. Het verlichtingsmiddel kan ook gebruikt worden op het balkon of op vakantie op het strand. Zo zijn er bijzonder handig leeslampjes te koop, in allerlei modellen.

E-books en auteursrecht

Boeken waarvan het auteursrecht is verlopen, dat is 70 jaar na het overlijden van de schrijver, mag je gratis downloaden. Sommige e-books worden sowieso gratis aangeboden door de rechthebbende. Het klinkt raar, maar wie e-books koopt, heeft minder rechten dan met papieren boeken. Bij de consumentenbont is er meer over te lezen.

Iets lezen helpt het brein gezond en actief te blijven. Dagelijks een nieuw woord leren is de meest eenvoudige manier om de hersenen te laten werken en te trainen. Alledaagse bezigheden, soms zit het brein vol hersenspinsels, met wat we wel kunnen, wat we niet kunnen. Wat we graag willen bereiken en niet kunnen, omdat we iets in het leven niet los kunnen laten.

Ontspannen lezen met lavendel

Biedt de hersenen gezonde afwisselende leerstof aan, met de nodige ontspanning. Zittend lezen kan ontspannend zijn met een zacht kussen op schoot en een paar druppeltjes lavendel, waar we even weg kunnen dromen in ons boek.

Leg het boek schuin tegen het kussen. Op deze manier zijn de handen vrij en ontstaat er een ontspannen positie. Een kussen is vaak niet echt gemakkelijk in een bepaalde positie te “duwen”, met het gevolg dat het boek niet blijft liggen. Er zijn diverse oplossingen, zoals een wigkussens, en rugsteunen.

Het leren van een tekst en daarover nadenken helpt om ons concentratievermogen te trainen en te onthouden, waardoor je ook andere taken meer geconcentreerd kan uitvoeren. Zo zouden we kunnen zeggen, leren helpt ons aan een beter geheugen en het verminderd ook nog stress. Een e-book kan helpen om overal de taken van lessen uit te voeren.