Nieuws en actualiteiten, van opvoeden tot zelfherstel

Balans-lifestyle, brengt nieuws en achtergrondverhalen betreffende gezondheidszorg, gedeelde ervaringen en verhalen die ons aan het denken zetten. Van opvoeden tot we afscheid nemen, waar we spiritueel met elkaar verbonden zijn, van aartsengelen, reïncarnatie en wedergeboorte tot tweelingzielen. Van voeding, kruiden tot hoog gevoeligheid. Wij zijn de piloot  van ons eigen leven, volgens de Oosterse geneeskunde en hebben als mens een zelf herstellend vermogen.  

Nieuws balans-lifestyle

Cafeïne die zorgt voor de afgifte van cortisol, waardoor we alerter worden en mogelijk het immuunsysteem waakzamer en actiever maakt. Het opwekkend middel stimuleert de bijnieren en elke keer dat we koffie drinken activeert het lichaam de vecht of vluchtreactie, waardoor er histamine wordt aangemaakt.

Augustus 2019 ontdekte Ellen een bobbeltje in haar borst, na een paar dagen ging ze toch maar naar de huisarts. De dienstdoende geneeskundige kon het bultje niet goed voelen en maakte een verwijsbrief voor het ziekenhuis. Daar werd een mammografie, echo gemaakt en tegen haar zin werd er een biopt afgenomen, diagnose borstkanker

Maagzuurremmers zoals Omeprazol, losec, rennies, zantac, enz. kunnen de opname en vertering van aminozuren belemmeren, met gevolgen voor de slaap en energie en kan leiden tot vermoeidheid en zo kunnen maagzuurremmers ook leiden tot bloedarmoede en longproblemen. IJzer is van belang voor een goede transport functie van zuurstof in het bloed. 

Spiritualiteit kan inzichten geven aan de zwangerschap, geboorte en het opleiden van kleintjes. Als we er vanuit gaan, dat een mens meerdere levens heeft, zoals bekend bij reïncarnatie. Het besef dat een kind zowel een volwassen ziel kan hebben en nog de fasen van het grootbrengen moet doorlopen. Als men niet bekend is met het fenomeen “de oude ziel”, kan dit gevolgen hebben voor de opvoeding. De ziel communiceert al met de ouders, nog voor de geboorte

Een levensstijl veranderen kan op elke leeftijd, een missie in ons leven maakt ons verleden juist nuttig. De reden dat onze wensen nooit zijn uitgekomen, is vaak twijfel aan onszelf of wat een ander ooit heeft gezegd. Soms is het nodig om een vastzittend denkpatroon te doorbreken om eigen pad te kunnen volgen. 

Een spirituele speurtocht

  • Ga naar buiten en neem pen en papier mee;
  • Maak foto’s van alles wat opvalt;
  • Neem wat te drinken mee en mediteer;
  • Schrijf in een dagboek, wat viel op

Met een creatief coach op zoek naar een missie

Samen met een creatief coach een route uitstippelen, een tocht die via aanwijzingen het pad gaat terug vinden. Een zoekwandeling met creatieve opdrachten, gericht op persoonlijke ontwikkeling, zoals bij hoog sensitiviteit, met meditatie en vrolijke momentjes. Van richting veranderen en een frisse kijk op de toekomst, waarbij een missie centraal staat. Aan de slag met een vierdelig dagboek, waar de rode draad in het leven zichtbaar zal worden, waar eigen wijsheid wordt ontdekt.