Nieuws

Balans-lifestyle, brengt nieuws en achtergrondverhalen betreffende gezondheidszorg, gedeelde ervaringen en verhalen die ons aan het denken zetten. Van opvoeden tot we afscheid nemen, waar we spiritueel met elkaar verbonden zijn, van aartsengelen, reïncarnatie tot tweelingzielen. Van voeding, kruiden tot hoog gevoeligheid. Wij de piloot  van ons eigen leven, een levensstijl, heeft ons heel veel te geven. Ons zelf verdiepen in wie we echt zijn, wat kan met astrologie en totemdieren, als we het leven als bouwstenen ervaren, is ziekte, pijn, verlies en verdriet vaak beter te dragen.

Nieuws

Een verhoging van cortisol kan de immuun functie voor een deel uitschakelen, ze kunnen niet tegelijk functioneren. Een andere belangrijke functie is het verhogen van de bloedsuikerspiegel. Een verhoging van cortisol kan bij stress, het histamine gehalte verhogen, waardoor het de immuun functie voor een deel uit kan schakelen, ze kunnen niet tegelijk functioneren, het verhoogt de bloedsuikerspiegel en kan de schildklierfunctie afremmen = minder energie. DHEA wordt gemaakt uit onbewerkt plantaardig en dierlijk vet “Het goede HDL Cholesterol“, 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Cafeïne die zorgt voor de afgifte van cortisol, waardoor je alerter wordt en mogelijk het immuunsysteem waakzamer en actiever maakt en er meer histamine wordt afgegeven. Cafeïne stimuleert je bijnieren en elke keer dat je koffie drinkt activeert je lichaam de vecht of vluchtreactie. Je lichaam produceert in dit geval geen adrenaline als reactie op een bepaalde stressbron, maar als reactie op de cafeïne in de koffie. Als je flinke hoeveelheden koffie naar binnen werkt, kun je op den duur Bijnieruitputting krijgen. Als je je koffiegebruik stevig verminderd of er helemaal mee stopt, kun je bijnieruitputting voorkomen of je herstel bespoedigen.

Hoe spiritualiteit inzicht kan geven aan de zwangerschap, geboorte en de opvoeding. Spiritualiteit kan inzichten geven aan het in verwachting zijn, bevalling en de levensloop van kind naar volwassene. Als we er vanuit gaan, dat een mens meerdere levens heeft (reïncarnatie). Het besef dat een kind zowel een volwassen ziel kan hebben. Nog de fasen van de opvoeding moet doorlopen en men niet bekend is met het fenomeen “de oude ziel”. Kan dit gevolgen hebben voor de opvoeding.  De ziel communiceert al met de ouders, nog voor de geboorte, om zich voor te kunnen voorbereiden op het leven in het gezinsleven en hun omgeving. Wij zouden de baby en ons kind, hier veel meer in kunnen steunen als wij onszelf hier meer van bewust zouden zijn. 

Maagzuurremmers zoals Omeprazol, losec, rennies, zantac, enz. kunnen de opname en vertering van aminozuren belemmeren, met gevolgen voor de slaap en energie en kan leiden tot vermoeidheid en zo kunnen maagzuurremmers ook leiden tot bloedarmoede en longproblemen. IJzer is van belang voor een goede transport functie van zuurstof in het bloed. 

ComputerComputer

Augustus 2019 ontdekte Ellen een bobbeltje in haar borst. Na een paar dagen ging ze toch maar naar de huisarts maar die kon het niet goed voelen en stuurde Ellen door na het ziekenhuis. Daar kreeg ze een mammografie, echo en tegen haar zin werd er een biopt afgenomen. Ellen was daarop tegen omdat ze naar haar mening niet in het tumor moeten prikken maar ze kon er niet voor weglopen zei de behandelend arts.