...

Nieuws

Balans-lifestyle, brengt nieuws en achtergrondverhalen betreffende gezondheidszorg, gedeelde ervaringen en verhalen die ons aan het denken zetten. van opvoeden tot we afscheid nemen 

Het goede nieuws is, dat jij de piloot bent van jouw eigen leven.  Het slechte is als je het met niemand kan delen

Nieuws over onze gezondheidszorg

Goed voor jezelf zorgen, betekent ook, dat jij je eigen grenzen kent. Een uitspraak, waarvan velen denken: Ja, ja… Dat wil ik wel, maar dat kan niet. Er zouden meer handen in de zorg moeten komen en minder mensen, die zich alleen maar bezig houden met commerciële doeleinden.

De volgende reacties ontving ik op mijn tekst en dat is inmiddels een jaar geleden 

Te weinig personeel in  ziekenhuizen, deze job moet je met hart en ziel doen. Ik denk dat er vele op je neerkijken betreffende het geen wat je doet voor beroep. In sommige rusthuizen, worden Roemeense ingezet of andere die de taal niet machtig zijn. En elke oudere of senior, dient per maand 2400 euro neer te tellen. Waar gaat dit naartoe? reactie van MvL

Overleden moeder

Mijn moeder is overleden op 6 december 2000 en in de zomer ervoor werd het al heel veel slechter, pap uit de supermarkt in plaats van. voedzame uit de keuken, geen tijd meer voor even bij iemand zitten en ermee praten en nog veel meer. Foute indeling bij hulp overdag, warme dag en om 4 uur had nog niemand iets te drinken gehad omdat er geen personeel op de vloer was. Schandalig. Ga niet nog meer opnoemen want ik ben nu al weer zo boos en verdrietig en als het niet zo erg geweest was, zou ik dat nu toch niet meer zo voelen. Sterkte voor iedereen die in de zorg werkt en het beste met de mensen voor heeft en er niets aan kan doen dat het zo slecht gesteld is met de manier waarop ze hun werk moeten doen en het graag anders zouden willen. Voor 2000 was misschien niet alles beter, maar wel een stuk menselijker. reactie van M.D.

Spiritualiteit zwangerschap, geboorte en opvoeding

Hoe spiritualiteit inzicht kan geven aan de zwangerschap, geboorte en de opvoeding. Spiritualiteit kan inzichten geven aan de zwangerschap, geboorte en de opvoeding. Als we er vanuit gaan, dat een mens meerdere levens heeft (reïncarnatie). Het besef dat een kind zowel een volwassen ziel kan hebben. Nog de fasen van de opvoeding moet doorlopen en men niet bekend is met het fenomeen “de oude ziel”. Kan dit gevolgen hebben voor de opvoeding.  De ziel communiceert al met de ouders, nog voor de geboorte, om zich voor te kunnen voorbereiden op het leven in het gezinsleven en hun omgeving. Wij zouden de baby en ons kind, hier veel meer in kunnen steunen als wij onszelf hier meer van bewust zouden zijn. Lees meer….

Delen