Lees het brein slim

Iets lezen helpt ons brein gezond en actief te blijven. Dagelijks een nieuw woord leren is de meest eenvoudige manier om onze hersenen te laten werken en te trainen. In alledaagse bezigheden, zit ons hoofd vaak vol met hersenspinsels, met wat wij wel kunnen of juist niet kunnen. Wat we zo graag willen bereiken en niet kunnen, omdat iets in het leven ons niet los kan laten. Biedt de hersenen gezonde afwisselende leerstof aan, met de nodige ontspanningsoefeningen, voor een juiste balans.

Lezen, leren, opleiding, boeken, nervus vagus, emoties, rust, ons brein, gedachteleven, angst, reptielen brein, herinneringen, diabetes 3, limbisch systeem, neocortex, neurotransmitters
Kies hier je opleiding

Even alles om ons heen vergeten

Wegdromen in een boek, cursus of tijdschrift, doet alles om ons heen even vergeten.

Iets lezen helpt ons brein gezond, actief en ontspannen te houden. Dagelijks een nieuw woord leren is de meest eenvoudige manier om het brein te laten werken. Een luie vloerstoel kan een aangename aanvulling zijn voor het relaxen.

Probeer deze nieuwe woorden te onthouden

Op een gegeven moment wordt het eenvoudiger woorden te onthouden, zelfs dyslectie kan hier baad bij hebben, door te lezen krijgen we ook inspiratie en zo kan het zijn, dat we  daardoor een nieuwe weg inslaan, vertrouwen krijgen in een manier, waar we in het verleden, alleen nog maar konden dromen, maar door angst nooit werkelijkheid werd.

Digitaal schrijven en lezen is onmisbaar geworden

Digitaal biedt ook vele mogelijkheden, van digitaal lezen krijg je geen lamme armen. Ook handig voor in de trein, als je bijvoorbeeld naar je werk of een dagje weg gaat. Een e-reader is een handig digitaal apparaat om overal digitale boeken te lezen. Ideaal voor onderweg, op het strand, in bed of waar dan ook.

Met een Leeslamp heb je altijd een (geheime) lichtbron

Als de leesnood het hoogst is, is de redding nabij! ‘s Avonds ongestoord in bed lezen, zonder dat je partner er last van heeft. Of ‘s nachts makkelijk je weg vinden in de slaapkamer. Met deze luxe en subtiele verlichting set van Realight™ kan het.

Leren houdt de hersenen scherp

We hebben in het leven allemaal idealen, we dromen vaak van kansen, niet alleen als we jong zijn, maar ook als we de 60 gepasseerd bent. Leren houdt de  hersenen scherp. Een opleiding of cursus kan helpen deze idealen waar te maken en is nog goed voor het brein ook. 

Leren, voeding, concentratie en rust werken samen

Leren is onlosmakelijk verbonden met het herinneringsvermogen en het brein. Het leren van een tekst en daarover nadenken kan ons help concentratievermogen te trainen en te onthouden, waardoor er ook andere taken meer geconcentreerd kan worden uitgevoerd. De veranderingen van gedachten, geeft even rust aan andere onderwerpen en zoekt een oplossing.

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat we de juiste nutriënten uit voeding tot ons nemen en het slijmvlies in de darmen goed werkt. Zo zouden we kunnen zeggen, dat wat we leren en daarna weten om we eten, helpt ons aan een beter geheugen en het verminderd ook nog eens stress. Spanningen houdt glucose vast in de cellen, waardoor we in gewicht toe kunnen nemen.

Als de zorgperiode voorbij is en een lang gekoesterde wens wacht

Wie droomde er wel eens om een eigen bedrijfje te starten of een hobby in het leven toe te voegen om bijvoorbeeld met gelijkgestemden af te spreken. We zorgen wat af met ons allen en eigen wensen liggen dan in de diepvries en vergeten eigen behoeften. Het is niet gek, want we worden super verzorgers, probleem oplossers en creatieve managers worden. 

De treinreis die ons mee neemt door het leven

Vaak begint dit proces, met name als er kinderen in het leven komen, of iemand dat nu wil of niet wil, er volgt een training die onbetaalbaar is in het leven. In de trein van het leven, spelen veranderingen van hormonen de hoofdrol.

De hormonale overgang zijn vooral bekent om de klachten aan het eind van de vruchtbare periode

Juist in deze periode kan de vrouw of de man zich weer herstellen. Voor veel dames is dit de moment waarin de zorg rol tot een einde komt en er meer ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Vaak betekent het wel een zoektocht naar een nieuw evenwicht, loslaten en nieuwe talenten en hobby’s. Op basis van van een goede gezondheid betekent deze periode een kans om dromen die er jarenlang zijn geweest, iets mee te gaan doen.

Ieder mens heeft 5 zintuigen, reuk, zicht, smaak, tast en gehoor, waarmee zo goed mogelijk de omgeving in kaart gebracht wordt. Deze zintuigen geven via zenuwen signalen af naar onze hersenen en helpen ons om de wereld om ons heen via externe waarnemingen in kaart te brengen. 

Innerlijke waarnemingen worden waargenomen door het zesde zintuig, gelegen in het voorhoofd chakra en is een belangrijke raadgever. Aartsengelen kunnen helpen in zeer moeilijke tijden van stressloslaten van een volwassen kindrouwen om ons verleden, meer rust tot een doel in het leven te vinden. 

Super leuk en een ouder of opa en opa, waren nog nooit zoveel nodig

Tot het moment daar komt, dat de zorgperiode erop zit. Dan kan er een enorme leegte en eenzaamheid ontstaan, met veel zorgen over het loslaten, omdat kinderen een eigen pad hebben te bewandelen, met eigen keuzes, waar fouten gemaakt moeten worden om van te leren, het leven is tenslotte een treinreis. Hoe moeilijk ook en zo gemakkelijk als wij dat door eigen ervaring even oplossen. Nee niet doen. Het is nu tijd voor eigen ontwikkeling.
Opleiding of cursus volgen

Een cursus Klinische psychologie, behandelt de psychische problematiek bij depressie, agressie- en angststoornissen. Er is eerst een zorgvuldige uitleg van de aard en de werking van de menselijke emoties en  ontdekt wat normale en abnormale reacties kunnen zijn en leest hoe we veranderd gedrag door trauma kunnen herkennen.

Een opleiding creatief werken met kinderen is breed van opzet en geeft de vaardigheden om kinderen professioneel te begeleiden bij hun creatieve ontwikkeling. Bevat begrippen en visies in de ontwikkelingspsychologie, persoonlijkheidsontwikkeling en fases, activiteiten passend bij de ontwikkelingsvraag, beeldtaal, lichaamstaal, gesprekstechnieken afgestemd op kinderen.

Eiwitten zijn een bestanddeel van alle cellen en weefsels. Niet alleen spierweefsels als onze armen en benen, maar ook ons hart en andere organen als het hersenen zijn opgebouwd uit eiwitten. De eiwitten die opgebouwd zijn uit aminozuren hebben voor ieder weefsel een eigen aminozuur. 

De Westerse astrologie probeert het menselijk karakter te onderzoeken aan de hand van de geboortehoroscoop, zodat de persoonlijke karakter van het mensenkind of persoon optimaal kan worden benut. Dezelfde gedachte vinden we terug in de Oosterse geneeskunde, die ervan uitgaat dat ziekte het gevolg is van een aanleg en leefgewoonten.