Lees het brein slim

Iets lezen helpt ons brein iets te onthouden, zo kunnen we hersenen voor ons laten werken en trainen. In alledaagse bezigheden, zit ons hoofd vaak vol met hersenspinsels, waardoor we situatie in het leven niet los kunnen laten. Biedt het denkvermogen gezonde afwisselende leerstof aan, met de nodige ontspanningsoefeningen, voor een juiste balans.

Lees, slim, lezen, emoties, hersenen, trainen, ontspanningsoefeningen, boeken, opleiding, denkwijze, ontspannen, derde oog, relaxen, woorden, hoog gevoeligheid, levensrichting, vertrouwen, verleden, digitaal schrijven, e-reader, lezenvaardigheden, leeslamp, lichtbron, leren, hersen-darm-as, nutriënten, geheugen, stress, spanningen, zorgperiode, hobby, gelijkgestemden, creatieve managers, treinreis, kinderen, hormonen, herstellen, talenten, ontwikkeling, talenten, raadgever, grootouders, troost, klankbord, oplossingsgericht, psychologie, depressie, angst, trauma, opleiding, leerstof, beeldenken, spiegelen, educatie, lichaamstaal, gesprekstechnieken, spiegelsessies,
Kies hier je opleiding

Even alles om ons heen vergeten

Wegdromen in een boek, cursus of tijdschrift, doet alles om ons heen even vergeten.

De woorden helpen ons denkwijze gezond, actief en ontspannen te houden, dagelijks een nieuw woord leren helpt het derde oog. Een luie vloerstoel kan een aangename aanvulling zijn voor het relaxen.

Nieuwe woorden onthouden kan vertrouwen geven in het heden

Op een gegeven moment wordt het eenvoudiger woorden te onthouden, zelfs dyslectie en hoog-gevoeligheid kan hier baad bij hebben. Door een geschreven tekst, krijgen we ook inspiratie en kan het zijn, dat we  daardoor een nieuw levensrichting kiezen. We kunnen vertrouwen krijgen in het heden, waar we in het verleden, alleen nog maar konden dromen.

Digitaal schrijven en lezen is onmisbaar geworden

De digitaal lezenaar biedt ook vele mogelijkheden, van ook handig voor in de trein, werk of voor een dagje uit. Een e-reader is een handig digitaal apparaat om overal digitale boeken in te zien en de lezenvaardigheden te vergroten. Ideaal voor onderweg, op het strand, in bed, tijdens rustmomenten om aantekeningen te maken.

Met een Leeslamp creëren we een goede lichtbron

Als de leesnood het hoogst is, is de redding nabij! ‘s Avonds ongestoord in bed lezen, zonder dat onze partner er last van heeft. Of ‘s nachts makkelijk de weg vinden in de slaapkamer. Met deze luxe en subtiele verlichting set van Realight™ kan het.

Leren houdt de hersenen scherp

We hebben in het leven allemaal idealen, we dagdromen vaak van kansen, ook als we de 60 gepasseerd zijn. Leren houdt de hersenen capaciteit scherp. Een opleiding of cursus kan helpen deze levensdoelen waar te maken en is nog goed voor het breinwerk ook. 

Leren, voeding, concentratie en rust werken samen

Leerstof bestuderen is onlosmakelijk verbonden met het herinneringsvermogen en de hersencapaciteit, de overdenkingen helpen bij het onthouden. De leesprikkeling zorgt ervoor dat andere taken meer geconcentreerd kunnen worden uitgevoerd. De veranderingen van gedachten, geeft even rust aan andere onderwerpen en wordt oplossingsgericht.

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat we de juiste nutriënten uit voeding tot ons nemen en het slijmvlies in de darmen goed werkt. Het eten van nutriënten en vet, helpt ons aan een beter geheugen en verminderd ook nog eens stress. Spanningen houdt glucose vast in de cellen, waardoor we in gewicht toe kunnen nemen.

Als de zorgperiode voorbij is en een lang gekoesterde wens wacht

Wie droomde er wel eens om een eigen bedrijfje te starten of een hobby in het leven toe te voegen om bijvoorbeeld met gelijkgestemden af te spreken. We zorgen wat af met ons allen en eigen wensen liggen dan in de diepvries en vergeten eigen behoeften. Het is niet gek, want we worden super verzorgers, probleemoplossers en zijn creatieve managers worden. 

De treinreis die ons mee neemt door het leven

Vaak begint dit proces, met name als er kinderen in het leven komen, of iemand dat nu wil of niet wil, er volgt een training die onbetaalbaar is in het leven. In de trein van het leven, spelen veranderingen van hormonen de hoofdrol.

Juist in deze periode kan de vrouw of de man zich weer herstellen

Voor veel dames is dit het moment waarin de zorg-rol tot een einde is gekomen en er meer ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Vaak betekent het wel een zoektocht naar een nieuw evenwicht, loslaten en nieuwe talenten en hobby’s. Op basis van een hormonaal evenwicht betekent deze periode een kans om droombelevingen waar te maken.

Ieder mens heeft 5 zintuigen, reuk, zicht, smaak, tast en gehoor, waarmee zo goed mogelijk de omgeving in kaart gebracht wordt. Deze verkenners geven via zenuwen signalen af naar onze hersenen en helpen ons om de wereld om ons heen via externe waarnemingen in kaart te brengen. 

De chakrapunten en aurakleuren onderzoeken

Innerlijke observaties worden waargenomen door het voorhoofdchakra en is een belangrijke raadgever. Met een kleurenonderzoek van de aura kunnen deze chakrapunten onderzocht worden.

Innerlijke waarnemingen worden waargenomen door het zesde zintuig, gelegen in het voorhoofd chakra en is een belangrijke raadgever. Aartsengelen kunnen helpen in zeer moeilijke tijden van stressloslaten van een volwassen kindrouwen om ons verleden, meer rust tot een doel in het leven te vinden. 

Opa en opa worden, waren nog nooit zoveel nodig

Als er een einde komt aan de bekommeringsperiode, waardoor er een enorme leegte en eenzaamheid ontstaan. Het loslaten, voelt heel onnatuurlijk, we waren er namelijk altijd voor onze kinderen en dan opeens kiezen ze een eigen pad. De treinreis met eigen keuzes, waar fouten gemaakt moeten worden om van te leren, het leven gaat tenslotte met vallen en opstaan.

Geef troost, luister, wees een klankbord

Als grootouders en als ervaren opvoeders, zijn we door de jaren heen heel oplossingsgericht geworden, intuïtief willen we graag helpen. Geef troost, een luisterend oor, wees een klankbord, maar vergeet niet het ontwikkelingsproces bij de nakomelingen.

Opleiding of cursus volgen

Een cursus Klinische psychologie, behandelt de psychische problematiek bij depressie, agressie- en angststoornissen. Er is eerst een zorgvuldige uitleg van de aard en de werking van de menselijke emoties en ontdekt wat normale en abnormale reacties kunnen zijn en leest hoe we veranderd gedrag door trauma kunnen herkennen.

Een opleiding creatief werken met kinderen is breed van opzet en geeft vaardigheden voor professioneel te begeleiden bij creatieve ontwikkeling. De leerstof bevat begrippen en visies in de ontwikkelingspsychologie, persoonlijkheidsontwikkeling en fases, activiteiten passend bij de ontwikkelingsvraag.

Leerstof om te leren omgaan met beeldenken en spiegelen

De educatie bevat leerstoffen als beeldtaal, lichaamstaal, gesprekstechnieken en is afgestemd op jong volwassen. De educatieve leerstijl is goed te gebruiken voor beelddenkers en spiegelsessies.