Lees het brein slim

Iets lezen helpt ons brein gezond en actief te blijven. Dagelijks een nieuw woord leren is de meest eenvoudige manier om onze hersenen te laten werken en te trainen. In alledaagse bezigheden, zit ons brein vaak vol met hersenspinsels, met wat wij wel kunnen of juist niet kunnen. Wat we zo graag willen bereiken en niet kunnen, omdat iets in het leven ons niet los kan laten. Biedt de hersenen gezonde afwisselende leerstof aan, met de nodige ontspanningsoefeningen, voor een juiste balans.

Lezen, leren, opleiding, boeken, nervus vagus, emoties, rust, ons brein, gedachteleven, angst, reptielen brein, herinneringen, diabetes 3, limbisch systeem, neocortex, neurotransmitters
Kies hier je opleiding

Even alles om ons heen vergeten

Wegdromen in een boek, cursus of tijdschrift, doet alles om ons heen even vergeten.

Iets lezen helpt ons brein gezond,  actief en ontspannen te houden. Dagelijks een nieuw woord leren is de meest eenvoudige manier om het brein te laten werken. 

EreadersEreaders

Probeer deze nieuwe woorden te onthouden

Op een gegeven moment wordt het eenvoudiger woorden te onthouden, zelfs dyslectie kan hier baad bij hebben, door lezen krijgen we ook inspiratie en zo kan het zijn, dat we  daardoor een nieuwe weg inslaan, vertrouwen krijgen in een manier, waar we in het verleden, alleen nog maar konden dromen, maar door angst nooit werkelijkheid werd.

Digitaal schrijven en lezen is onmisbaar geworden

Digitaal biedt ook vele mogelijkheden, van digitaal lezen krijg je geen lamme armen. Ook handig voor in de trein, als je bijvoorbeeld naar je werk of een dagje weg gaat. Een e-reader is een handig digitaal apparaat om overal digitale boeken te lezen. Ideaal voor onderweg, op het strand, in bed of waar dan ook.

Met een Leeslamp heb je altijd een (geheime) lichtbron. Als de leesnood het hoogst is, is de redding nabij!

ComputerComputer

Leren houdt de hersenen scherp

We hebben in het leven allemaal idealen, we dromen vaak van kansen, niet alleen als we jong zijn, maar ook als we de 60 gepasseerd bent. Leren houdt de  hersenen scherp. Een opleiding of cursus kan helpen deze idealen waar te maken en is nog goed voor het brein ook. 

Civas; Thuisstudies

Als de zorgperiode voorbij is en een lang gekoesterde wens wacht

Wie droomde er wel eens om een eigen bedrijfje te starten of een hobby in het leven toe te voegen om bijvoorbeeld met gelijkgestemden af te spreken. We zorgen wat af met ons allen en eigen wensen liggen dan in de diepvries en vergeten eigen behoeften. Het is niet gek, want we worden super verzorgers, probleem oplossers en creatieve managers en dit begint met name als er kinderen in het leven komen, of iemand dat nu wil of niet wil, er volgt een training die onbetaalbaar is in het leven. 

Super leuk en een ouder of opa en opa, waren nog nooit zoveel nodig

Tot het moment daar komt, dat de zorgperiode erop zit. Dan kan er een enorme leegte en eenzaamheid ontstaan, met veel zorgen over het loslaten, omdat kinderen een eigen pad hebben te bewandelen, met eigen keuzes, waar fouten gemaakt moeten worden om van te leren. Hoe moeilijk ook en zo gemakkelijk als wij dat door eigen ervaring even oplossen. Nee niet doen. Het is nu tijd voor eigen ontwikkeling.

Leren, voeding, concentratie en rust werken samen

Leren is onlosmakelijk verbonden met het geheugen en het brein. Het leren van een tekst en daarover nadenken helpt om je concentratievermogen te trainen en te onthouden, waardoor je ook andere taken meer geconcentreerd kan uitvoeren, mits we natuurlijk de juiste nutriënten uit voeding tot ons nemen. Zo zouden we kunnen zeggen, leren en weten wat we eten, helpt ons aan een beter geheugen en het verminderd ook nog eens stress. 

Opleiding of cursus volgen

Een cursus Klinische psychologie, behandelt de psychische problematiek bij depressie, agressie- en angststoornissen. Er is eerst een zorgvuldige uitleg van de aard en de werking van de menselijke emoties en  ontdekt wat normale en abnormale reacties kunnen zijn en leest hoe we veranderd gedrag door trauma kunnen herkennen.

BabyBaby

Een opleiding creatief werken met kinderen is breed van opzet en geeft de vaardigheden om kinderen professioneel te begeleiden bij hun creatieve ontwikkeling. Bevat begrippen en visies in de ontwikkelingspsychologie, persoonlijkheidsontwikkeling en fases, activiteiten passend bij de ontwikkelingsvraag, beeldtaal, lichaamstaal, gesprekstechnieken afgestemd op kinderen.

Eiwitten zijn een bestanddeel van alle cellen en weefsels. Niet alleen spierweefsels als onze armen en benen, maar ook ons hart en andere organen als het hersenen zijn opgebouwd uit eiwitten. De eiwitten die opgebouwd zijn uit aminozuren hebben voor ieder weefsel een eigen aminozuur. 

Delen