Lees het brein slim

Iets lezen helpt ons brein iets te onthouden, zo kunnen we hersenen voor ons laten werken en trainen. In alledaagse bezigheden, zit ons hoofd vaak vol met hersenspinsels, waardoor we situatie in het leven niet los kunnen laten. Biedt het denkvermogen gezonde afwisselende leerstof aan, met de nodige ontspanningsoefeningen, voor een juiste balans.

Lees, slim, lezen, emoties, hersenen, trainen, ontspanningsoefeningen, boeken, opleiding, denkwijze, ontspannen, derde oog, relaxen, woorden, hoog gevoeligheid, levensrichting, vertrouwen, verleden, digitaal schrijven, e-reader, lezenvaardigheden, leeslamp, lichtbron, leren, hersen-darm-as, nutriënten, geheugen, stress, spanningen, zorgperiode, hobby, gelijkgestemden, creatieve managers, treinreis, kinderen, hormonen, herstellen, talenten, ontwikkeling, talenten, raadgever, grootouders, troost, klankbord, oplossingsgericht, psychologie, depressie, angst, trauma, opleiding, leerstof, beeldenken, spiegelen, educatie, lichaamstaal, gesprekstechnieken, spiegelsessies,
Kies hier je opleiding

Even alles om ons heen vergeten

Wegdromen in een boek, cursus of tijdschrift, doet alles om ons heen even vergeten.

De woorden helpen ons denkwijze gezond, actief en ontspannen te houden, dagelijks een nieuw woord leren helpt het derde oog. Een luie vloerstoel kan een aangename aanvulling zijn voor het relaxen.

Nieuwe woorden onthouden kan vertrouwen geven in het heden

Het eenvoudiger woorden te onthouden, zelfs dyslectische en hoog-gevoelige personen kunnen hier baad bij hebben. Door een geschreven tekst, krijgen we ook inspiratie en kan het zijn, dat we daardoor een nieuw levensrichting kiezen. We kunnen vertrouwen krijgen in het heden, waar we in het verleden, alleen nog maar konden dromen.

Leren, voeding, concentratie en rust werken samen

Leerstof bestuderen is onlosmakelijk verbonden met het herinneringsvermogen en de hersencapaciteit, de overdenkingen helpen bij het onthouden. De leesprikkeling zorgt ervoor dat andere taken meer geconcentreerd kunnen worden uitgevoerd. De veranderingen van gedachten, geeft even rust.

Als het hoofd rustiger is, is het oplossingsgerichter

Een rustiger brein geeft aandacht aan andere onderwerpen en wordt oplossingsgericht. Prestatiedruk geeft heel veel stress, waardoor de lendenspier onrust ervaart. De psoas reageert instinctief op adrenalineverhoging.

Een adrenalineverhoging steelt alle ontspannen stofjes

Het spierweefsel in de heupen vormt tussen boven- en onderlichaam, prestatieverplichting kan tot heup-, rug- en buikklachten. De alertheid zorgt voor stresstoename en adrenalinehormoonverhoging, op dat moment schakelt het gelukstofje dopamine uit. Adrenaline maakt alle ontspannen stofjes als serotonine op. 

Eiwitvertering en zuurstof

Na vertering van eiwitten in het spijsverteringsstelsel komen de bouwstenen van de voedingsmiddelen terecht bij de cellen. In de cellen worden glucose en vetten in de mitochondriën, de energiecentrales van de cel, met behulp van zuurstof verbrand.
Wat heb je nodig?InformatieOnderzoek en testen
O2 ZuurstofBuitenlucht, IJzer, Vitamine C en Foliumzuur✅ Infobalans B12 en foliumzuur⏳ Analysetest B12 en foliumzuur
FE=mineraal – ijzerBoerenkool, prei, broccoli, ongezoet gedroogd fruit zoals abrikozen en rozijnen🥐 Ontbijt informatie⏳ Ochtendmaaltijd analyse
Vitamine CLimoen / CitroenPas op met C suppletie 💊✅ Ascorbinezuur bloedonderzoek 💉
FoliumzuurAsperges, linzen en orgaanvlees✅ FoliumzuurbalansFoliumzuur Intracellulair uit serum
Eiwitten opname probleem darmenLekkende darmslijmvlies✅ Over aminozuren✅ Eiwitopstapeling
Serotonine en fibromyalgieSerotonine tekort, PDS en fibromyalgie✅Migraine en serotonine💉 Fibromyalgie bloedonderzoek
Hersenen en balansIndicatietest neurotransmitters✅ Burn-out en reflux ✅ Histamine en ons brein
✅ Reptielenbrein en missie➡️ Innerlijke gids volgen informatie✅ Speurtochtconsult kopen✅ Analysestelling

Stressvermindering kan het adrenalinehormoon langzaam laten dalen

Als het adrenalinehormoon opeens stopt is er uit het niet vermoeidheid en migraine in het hoofd. Stressvermindering kan dan ook leiden tot een verbetering van het zenuwstelsel, zodat het hersen-darm-as weer beter gaat samenwerken.