Lavendel zenuw sterkend

Lavendel kan mogelijk werken bij migraine, stress, slapeloosheid en geheugenzwakte en geeft vaak een ontkrampende werking op het centraal zenuwstelsel. Het paarse kruid kan helpen bij hoofdpijn, die vanuit de nek en de schouder ontstaat. Dit moet overigens 100% lavendelolie zijn zonder toevoegingen zoals alcohol. 

Lavendel, liefde, moeder, partner, ontspant, slapen, rusten, ontspannen, stilstaan, lavendelolie

Meestal wordt de van lavendel gemaakte vloeibare bereidingsvloeistof, essentiële olie genoemd, dit is de juiste lavendelolie. Wees voorzichtig met de vet olieachtige substantie en smeer het niet per ongeluk in de ogen of in de mond. Maak de handen goed schoon na gebruik en bedien het onder de neus zoals aanbevolen. 

Een mogelijk alternatief is dat je wat druppels in heet water druppelt. Tijdens ziekte,  zwangerschap of herstel kan het lichaam ongewoon gevoelig worden voor kruiden, supplementen, medicijnen en andere stoffen die normaal gesproken veilig zijn. overleg altijd met een arts of iemand die daar bevoegd toe is. 

Aromalampjes geurzakjes en lavendelzeep

De etherische olie kan in aromalampjes en op je kussen sprenkelen, het gedroogde kruid kan in geurzakjes. De desinfecterende werking kan een goede bijdrage aan zeep. De lavendel kan vers geplukt worden, gedroogd en verdeeld in zelfgemaakte knutselwerkjes.

De zakjes zij te gebruiken om cadeau te geven, met bijvoorbeeld een  wenskaartje voor de nieuwe mama met zeepje, kaars of persoonlijke wens. Sprenkel wat olie op het cadeautje en zo is een beterschapskaart snel gemaakt.

Lavendel en de liefde

Vroeger werd lavendelolie gebruikt in de liefde. Kleren werden ingewreven met de geurige bloemen, of de gedroogde bloemen in de klerenkast trokken de liefde aan, cadeaupapier werd ingewreven met Lavendel, om liefdesbrieven te schrijven. 

Natuurlijk is het ’t proberen waard, om je partner eens met een briefje, wenskaart of cadeautje te verrassen op jullie gezamenlijke vrije dag of als de ander thuis komt, na een drukke werkdag en kijk wat het met jullie samen zal doen. Veel liefde gewenst…. 

Lavendelolie zelf maken

Er is een handje vol lavendel nodig, (paar takjes), 100 ml. amandelolie, een flesje of potje om het in te doen. Knip de lavendel van de takjes in kleine stukjes en doe ze met de olie in een pannetje. Maak het mengsel warm op een heel laag vuurtje en zet de kookplaat uit, als het mengsel begint te koken “anders verbrand het”.

Verwarm de lavendel, maar laat het niet koken

Laat het lavendelmengsel zo twee uur zo staan en tussendoor is het mengsel nog even op te warmen, ruik dan even of de aromatische geur al is verschenen. Zet het geheel even weg in een glazen potje en kook de lavendel niet, anders wordt het zwart en is het kruid niet meer bruikbaar, ’t ruikt dan verbrandt en moet in de prullenbak, zonde.

Na twee dagen zeef je de olie met een theezeefje en doe je het over in een flesje. Een leuk labeltje erop en je lavendelolie is klaar voor gebruik. Lavendelolie is heerlijk om mee te masseren, om een druppeltje voor het slapen gaan op je kussen te wrijven.

Lavendel en een huilend kindje

Lavendel kan ook goed gebruikt worden om een huilend kindje te laten ontspannen, door heel even aan de lavendel te laten ruiken, gebruik dit wel verdund. Vanaf 8 weken kan een diffuser in huis gebruikt worden, dit kan alleen in grote ruimte met ventilatie.

Lavendel zalf maken met bijenwas en de ingrediënten

  • 10 gram gedroogde lavendelbloemetjes;
  • 100 ml. amandelolie;
  • 10 gram bijenwas;
  • 10 druppels lavendel etherische olie 

Natuurlijke grondstoffen

De bijenwas moet wel samengesteld uit natuurzuivere grondstoffen. De Bio bijenwas kan gebruikt worden voor het zelf maken van kaarsen, zeep en crèmes. Pure bijenwas kan na verloop van tijd een grijs wasemachtig troebel laagje ontwikkelen op de buitenzijde. Bij het smelten van de was verdwijnt dit laagje weer. 

Bereiding van de lavendelolie

Doe de gedroogde lavendel en de amandelolie in een glazen pot voor ongeveer 30 minuten.  In een pan met net niet kokend water verwarmen. Dan de olie door een zeef gieten en de lavendel nog even goed uitdrukken. De olie giet je daarna weer in het glazen potje en verwarm je het potje in een pannetje met, net niet kokend, terwijl je de bijenwas toevoegt.

Vuur uitdoen, potje uit het water halen en nog even doorroeren, iets af laten koelen, totdat de zalf een klein beetje dikker is geworden. De crème moet nog wel gegoten kunnen worden, voeg daarna de lavendel etherische olie toe en roer nogmaals goed door.

Lavendelzalf maken

De olie door een zeef gieten en de lavendel nog even goed uitdrukken en giet dit in een glazen potje en verwarm het potje in een pannetje met, net niet kokend water en voeg de bijenwas toe, langzaam doorroeren totdat alle bijenwas is opgelost. 

Eerst nog even doorroeren, lavendelolie erbij en klaar is de zalf

Zet het vuur uit, potje uit het water halen en nog even doorroeren, iets af laten koelen, totdat de zalf een klein beetje dikker is geworden,  maar nog wel vloeibaar genoeg om te gieten. De lavendel etherische olie toevoegen en roer het geheel nogmaals goed door. Giet de zalf in een leeg, droog en schoon potje, bijvoorbeeld in een leuk weckpotje of zalfpotje

Het beste is om het materiaal van te voren even desinfecteren door het te vullen met kokend water, 5 minuten laten staan en daarna omgekeerd op een stukje keukenpapier te laten drogen. Gebruik daarnaast altijd schone theedoeken.

Een fijne zalf om te gebruiken na het scheren, bij kleine huidirritaties, wondjes en blauwe plekken.

Lavendel werkt kalmerend, verzachtend en geneest sneller wondjes

Lavendelzalf kan op het hele lichaam aangebracht worden en ruikt heerlijk en kan kalmerend en verzachtend werken. Lavendel ondersteunt bij het sneller genezen van wondjes door de antibacteriële eigenschappen. Het kwaad houdt niet van de heerlijke geur, spiritueel gezien zouden we dus boze geesten kunnen verjagen.

Een antimuggenspray maken met lavendel

Maak rijke essentiële oliën van citronella, lavendel, geranium, kruidnagel, eucalyptus, sinaasappel, kaneel, citroengras, basilicum en natuurlijke oliën als olijfolie en aloë Vera. Het houdt tezamen muggen op afstand en geeft de huid bescherming en een rijke hydratatie. Het blijft belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen en de genoemde kruiden als smaakmaker te gebruiken.

De muggenspray zonder DEET, maar met verzorgende en insectenwerende oliën en extracten, werkt perfect. Neem de spray mee onderweg, gebruik het tijdens het slapen of wandelen in de natuur op armen, benen en gezicht.

Aurahuid en navelchakra reiniging, om bindweefselziekte, spierproblemen en cytokinenophopingen te voorkomen

Een navelchakra verstopping kan leiden tot heupklachten, bekkenpijn, RBS en voetklachten, deze chakrapunten zijn verbonden met de vochtregulatie en bewustzijnsniveau. Drink altijd voldoende water, eet vezels uit groenten, eet vaker puur vet, beweeg, en zorg voor voldoende rustmomenten. De huidverzorgingslijn biedt een krachtige huidonderhoud van gezicht, handen tot voeten en helpt om slijmvliesirritatie te verminderen. De Aloë Veraproducten ondersteunen de auraschoonheid van binnenuit, de producten zijn parfumvrij!
Product naamOverige informatieGebruik en overige infoGezicht, huid en slijmvliesproblemen
✅ Aloë EHBOstift

📌 Prijslijst

📌 Analyse en consulten
✅ Ingrediënten

📌 Algemene voorwaarden
* Lippen
* Tepelkloofjes
* Aambeien
* Insectensteken
Aurahuidverzorging, voor het aller kwetsbare huidgedeeltes
📌 Milde reinigingslotion, zonder parfumReinigingslotion⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid;
⤷ Voeten;
⤷ Benen;
⤷ Handen;
⤷ Kortom, bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
Voorhoofd

✅ Hormonaal disbalans
📌 FIRMING SERUM, heeft verjongende effectenFirming serum⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid
Tussen wenkbrauwen

✅ Leverfalen

✅ Middenrifzwelling zonnevlechtvergroting

📌 Restoring crème, geeft een bijdrage voor het herstel van de huidHerstellende crème⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid;
⤷ Herstellende crème voor de huid in het algemeen.
Neus

✅ Luchtwegklachten
📌 Aloe bio-cellulose mask, brengt een doffe hoofdhuid weer tot levenHet aloe bio-cellulose mask⤷ Voor mannen en vrouwen;;
⤷ Hoofdhuid masker
Rechterwang

✅ Ademhalingsklachten
📌 Infinite Forever set, huidreiniger, rimpel serum, dag en nachtcrème + gebalanceerd supplementInfinite Forever set, voor mannen en vrouwen⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid:
⤷ Een deel van de producten kan gebruikt worden om de huid te reinigen en te versterken. Bovendien een super leuk cadeau 🎁
Linkerwang

✅ Vetverteringsprobleem
Aloe Body Wash• Om de huid te reinigen en het vocht in de huid vast te houden. Met natuurlijke ingrediënten als Aloë Vera. meer informatie...⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Het lichaam;
⤷ Bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
Wang dichtbij neusvleugel

✅ Rosacea
Aloe Body LotionMeer informatie over de ingrediënten⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Het lichaam;
⤷ Bij elke huidtype, die verzorging kan gebruiken
Kin

✅ Miltzwelling en burn-out
🛒 Winkel 📌 Gratis Aloë Vera product advies ✉️ mail de vraag✅ Huidanalyse, een indicatie vanbuiten en vanbinnen➡️ Analyseonderzoek ⏳ spirituele begeleiding