Lavendel zenuwen en pijnklachten

Migraine, stress, slapeloosheid, lavendel mogelijk een oplossing. Lavendel kan werken bij migraine, stress, slapeloosheid, geheugenzwakte. Lavendel kan een ontkrampende werking op het centraal zenuwstelsel en kan helpen bij hoofdpijn, ook die vanuit de nek en de schouder. Dit moet overigens 100% lavendelolie zijn zonder toevoegingen zoals alcohol. 

Lavendel zenuw sterkend

Wees voorzichtig met de essentiële lavendelolie

Meestal wordt het lavendel essentiële olie genoemd en die moet je hebben. Wees voorzichtig met de olie en smeer het niet per ongeluk in je ogen of in je mond. Maak je handen goed schoon na gebruik. Gebruik het onder de neus zoals aanbevolen. Een mogelijk alternatief is dat je wat druppels in heet water druppelt. Tijdens ziekte,  zwangerschap of herstel kan het lichaam ongewoon gevoelig worden voor kruiden, supplementen, medicijnen en andere stoffen die normaal gesproken veilig zijn. overleg altijd met een arts of iemand die daar bevoegd toe is. 

Aromalampjes geurzakjes en lavendelzeep

De etherische olie kan in aromalampjes en op je kussen sprenkelen, het gedroogde kruid kan in geurzakjes. De desinfecterende werking kan een goede bijdrage aan zeep. De lavendel kan vers geplukt worden, gedroogd en verdeeld in zelfgemaakte knutselwerkjes of zakjes om cadeau te geven, met bijvoorbeeld een  wenskaartje voor de nieuwe mama met zeepje, kaars of persoonlijke wens. Sprenkel wat olie op het cadeautje en zo is een beterschapskaart zo gemaakt.

GezondheidGezondheid

Lavendel en de liefde

Vroeger werd lavendelolie gebruikt in de liefde. Kleren werden ingewreven met de geurige bloemen, of de gedroogde bloemen in de klerenkast trokken de liefde aan, papier werd ingewreven met Lavendel, om liefdesbrieven te schrijven. Natuurlijk is het ‘t proberen waard, om je partner eens met een briefje te verrassen op jullie gezamenlijke vrije dag of als de ander thuis komt, na een drukke werkdag en kijk wat het met jullie samen zal doen. Veel liefde gewenst…. 

Lavendelolie zelf maken

Nodig: handje vol lavendel (paar takjes), 100 ml. amandelolie, een flesje of potje om het in te doen. Je knipt de lavendel takjes in kleine stukjes en doet ze met de olie in een pannetje. Maak het mengsel warm op een heel laag vuurtje en zet de kookplaat uit, als het mengsel begint te koken. Dan laat je het twee uur zo staan, je kan het tussendoor nog even verwarmen en ruik dan even of je echt de geur al ruikt van de lavendel. Zet het geheel even weg in een glazen potje. Kook de lavendel niet, anders brandt het aan. 

Lavendelolie bewaren en rustgevend kindje

Na twee dagen zeef je de olie met een theezeefje en doe je het over in een potje. Een leuk plaatje erop en je lavendelolie is klaar voor gebruik. Lavendelolie is heerlijk om mee te masseren, om een druppeltje voor het slapen gaan op je kussen te wrijven, in bad, in je haar als heerlijk ruikende conditioner. Maar kan ook goed gebruikt worden om een huilend kindje te laten ontspannen, door heel even aan de lavendel te laten ruiken.

Lavendel zalf maken met bijenwas

Ingrediënten: 10 gram gedroogde lavendelbloemetjes; 100 ml. amandelolie; 10 gram bijenwas; 10 druppels lavendel etherische olie. De bijenwas moet wel samengesteld uit natuurzuivere grondstoffen. De Bio bijenwas kan gebruikt worden voor het zelf maken van kaarsen, zeep en crèmes. Pure bijenwas kan na verloop van tijd een grijs wasemachtig troebel laagje ontwikkelen op de buitenzijde. Bij het smelten van de was verdwijnt dit laagje weer. 

KokenKoken

Bereiding van de lavendelolie

Doe de gedroogde lavendel en de amandelolie in een glazen pot voor ongeveer 30 minuten.  In een pan met net niet kokend water verwarmen. Dan de olie door een zeef gieten en de lavendel nog even goed uitdrukken. De olie giet je daarna weer in het glazen potje en verwarm je het potje in een pannetje met, net niet kokend, terwijl je de bijenwas toevoegt. Langzaam doorroeren totdat alle bijenwas is opgelost. Vuur uitdoen, potje uit het water halen en nog even doorroeren, iets af laten koelen, totdat de zalf een klein beetje dikker is geworden,  maar nog wel vloeibaar genoeg om te gieten. Dan voeg je de lavendel etherische olie toe en roert het geheel nogmaals goed door.

Lavendelzalf maken

Vervolgens de olie door een zeef gieten en de lavendel nog even goed uitdrukken. De olie giet je daarna weer in het glazen potje en verwarm je het potje in een pannetje met, net niet kokend, terwijl je de bijenwas toevoegt. Langzaam doorroeren totdat alle bijenwas is opgelost. Vuur uitdoen, potje uit het water halen en nog even doorroeren, iets af laten koelen, totdat de zalf een klein beetje dikker is geworden,  maar nog wel vloeibaar genoeg om te gieten. Dan voeg je de lavendel etherische olie toe en roert het geheel nogmaals goed door.

Gebruik een schoon, droog potje, gespoeld met kokende water

Daarna giet je de zalf in een leeg, droog en schoon potje. Bijvoorbeeld in een leuk weckpotje of zalfpotje. Het beste kan je het potje van te voren even desinfecteren door het te vullen met kokend water, 5 minuten laten staan en daarna omgekeerd op een stukje keukenpapier te laten drogen.

Een fijne zalf om te gebruiken na het scheren, bij kleine huidirritaties, wondjes en blauwe plekken.

Lavendel werkt kalmerend, verzachtend en geneest sneller wondjes

Lavendelzalf kan je op je hele lichaam aanbrengen, ruikt heerlijk en werkt kalmerend en verzachtend. Lavendel ondersteunt bij het sneller genezen van wondjes door de antibacteriële eigenschappen.

Deze prachtige geluks-boompjes zijn een aanwinst voor elke woon, werk of slaapkamer. De energie van de edelstenen, gecombineerd met krachtige symbolen, kunnen alles in hun omgeving beïnvloeden met positieve en liefdevolle energie. ♣ Meer informatie

Edelstenen boompjes

Herinneringen na een afscheid, kunnen troostend zijn, zoals iemands foto of een aandenken. Door deze herinneringen aandacht te geven, kun je de gedachten, het gemis en gevoelens mogelijk een plekje geven. ♥ Troostwinkel

Herinneringen na afscheid

Mijn allerliefste dierenvriend was jij. We speelden altijd samen in het gras. Dan haalde ik wat lekkers uit mijn tas. Jij was mijn allerliefste dier en gaf mij een doel, ik ben zo verdrietig dat ik jouw knuffels niet meer voel. Een huisdier is een deel van het het gezin en het gemis is heel erg, als je huisdier er niet meer is. ♥ Dierenvriendwinkel 

Ik mis jou, mijn dierenvriend
Delen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *