Lavendel zenuw sterkend

Migraine, stress, slapeloosheid, lavendel mogelijk een oplossing. Lavendel kan werken bij migraine, stress, slapeloosheid, geheugenzwakte. Lavendel kan een ontkrampende werking op het centraal zenuwstelsel en kan helpen bij hoofdpijn, ook die vanuit de nek en de schouder. Dit moet overigens 100% lavendelolie zijn zonder toevoegingen zoals alcohol. 

Lavendel, liefde, moeder, partner, ontspant, slapen, rusten, ontspannen, stilstaan, lavendelolie

Meestal wordt de van lavendel gemaakte vloeibare bereidingsvloeistof, essentiële olie genoemd, dit is de juiste lavendelolie. Wees voorzichtig met de vet olieachtige substantie en smeer het niet per ongeluk in de ogen of in de mond. Maak de handen goed schoon na gebruik en bedien het onder de neus zoals aanbevolen. 

Een mogelijk alternatief is dat je wat druppels in heet water druppelt. Tijdens ziekte,  zwangerschap of herstel kan het lichaam ongewoon gevoelig worden voor kruiden, supplementen, medicijnen en andere stoffen die normaal gesproken veilig zijn. overleg altijd met een arts of iemand die daar bevoegd toe is. 

Aromalampjes geurzakjes en lavendelzeep

De etherische olie kan in aromalampjes en op je kussen sprenkelen, het gedroogde kruid kan in geurzakjes. De desinfecterende werking kan een goede bijdrage aan zeep. De lavendel kan vers geplukt worden, gedroogd en verdeeld in zelfgemaakte knutselwerkjes.

De zakjes zij te gebruiken om cadeau te geven, met bijvoorbeeld een  wenskaartje voor de nieuwe mama met zeepje, kaars of persoonlijke wens. Sprenkel wat olie op het cadeautje en zo is een beterschapskaart snel gemaakt.

Lavendel en de liefde

Vroeger werd lavendelolie gebruikt in de liefde. Kleren werden ingewreven met de geurige bloemen, of de gedroogde bloemen in de klerenkast trokken de liefde aan, cadeaupapier werd ingewreven met Lavendel, om liefdesbrieven te schrijven. 

Natuurlijk is het ’t proberen waard, om je partner eens met een briefje, wenskaart of cadeautje te verrassen op jullie gezamenlijke vrije dag of als de ander thuis komt, na een drukke werkdag en kijk wat het met jullie samen zal doen. Veel liefde gewenst…. 

Lavendelolie zelf maken

Nodig: handje vol lavendel (paar takjes), 100 ml. amandelolie, een flesje of potje om het in te doen. Je knipt de lavendel takjes in kleine stukjes en doet ze met de olie in een pannetje. Maak het mengsel warm op een heel laag vuurtje en zet de kookplaat uit, als het mengsel begint te koken. 

Verwarm de lavendel, maar laat het niet koken

Dan laat je het twee uur zo staan, je kan het tussendoor nog even verwarmen en ruik dan even of je echt de geur al ruikt van de lavendel. Zet het geheel even weg in een glazen potje. Kook de lavendel niet, anders brandt het aan. 

Na twee dagen zeef je de olie met een theezeefje en doe je het over in een flesje. Een leuk labeltje erop en je lavendelolie is klaar voor gebruik. Lavendelolie is heerlijk om mee te masseren, om een druppeltje voor het slapen gaan op je kussen te wrijven, in bad, in je haar als heerlijk ruikende conditioner. 

Lavendel en een huilend kindje

Lavendel kan ook goed gebruikt worden om een huilend kindje te laten ontspannen, door heel even aan de lavendel te laten ruiken, gebruik dit wel verdund. Vanaf 8 weken kan een diffuser in huis gebruikt worden, dit kan alleen in grote ruimte met ventilatie.

Lavendel zalf maken met bijenwas

Ingrediënten: 10 gram gedroogde lavendelbloemetjes; 100 ml. amandelolie; 10 gram bijenwas; 10 druppels lavendel etherische olie. De bijenwas moet wel samengesteld uit natuurzuivere grondstoffen. De Bio bijenwas kan gebruikt worden voor het zelf maken van kaarsen, zeep en crèmes. Pure bijenwas kan na verloop van tijd een grijs wasemachtig troebel laagje ontwikkelen op de buitenzijde. Bij het smelten van de was verdwijnt dit laagje weer. 

Bereiding van de lavendelolie

Doe de gedroogde lavendel en de amandelolie in een glazen pot voor ongeveer 30 minuten.  In een pan met net niet kokend water verwarmen. Dan de olie door een zeef gieten en de lavendel nog even goed uitdrukken. De olie giet je daarna weer in het glazen potje en verwarm je het potje in een pannetje met, net niet kokend, terwijl je de bijenwas toevoegt.

Vuur uitdoen, potje uit het water halen en nog even doorroeren, iets af laten koelen, totdat de zalf een klein beetje dikker is geworden,  maar nog wel vloeibaar genoeg om te gieten. Dan voeg je de lavendel etherische olie toe en roert het geheel nogmaals goed door.

Lavendelzalf maken

Vervolgens de olie door een zeef gieten en de lavendel nog even goed uitdrukken. De olie giet je daarna weer in het glazen potje en verwarm je het potje in een pannetje met, net niet kokend, terwijl je de bijenwas toevoegt. Langzaam doorroeren totdat alle bijenwas is opgelost. 

Eerst nog even doorroeren, lavendelolie erbij en klaar is de zalf

Zet het vuur uit, potje uit het water halen en nog even doorroeren, iets af laten koelen, totdat de zalf een klein beetje dikker is geworden,  maar nog wel vloeibaar genoeg om te gieten. Dan voeg je de lavendel etherische olie toe en roert het geheel nogmaals goed door.

Daarna giet je de zalf in een leeg, droog en schoon potje. Bijvoorbeeld in een leuk weckpotje of zalfpotje. Het beste kan je het materiaal van te voren even desinfecteren door het te vullen met kokend water, 5 minuten laten staan en daarna omgekeerd op een stukje keukenpapier te laten drogen.

Een fijne zalf om te gebruiken na het scheren, bij kleine huidirritaties, wondjes en blauwe plekken.

Lavendel werkt kalmerend, verzachtend en geneest sneller wondjes

Lavendelzalf kan je op je hele lichaam aanbrengen, ruikt heerlijk en werkt kalmerend en verzachtend. Lavendel ondersteunt bij het sneller genezen van wondjes door de antibacteriële eigenschappen.

Een antimuggenspray maken met lavendel

Maak rijke essentiële oliën van citronella, lavendel, geranium, kruidnagel, eucalyptus, sinaasappel, kaneel, citroengras, basilicum en natuurlijke oliën als olijfolie en aloë Vera. Het houdt tezamen muggen op afstand en geeft de huid bescherming en een rijke hydratatie. Het blijft belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen en de genoemde kruiden als smaakmaker te gebruiken.

De muggenspray zonder DEET, maar met verzorgende en insectenwerende oliën en extracten, werkt perfect. Neem de spray mee onderweg, gebruik het tijdens het slapen of wandelen in de natuur op armen, benen en gezicht.

Huidverzorging lijn met Aloë Vera

De huidverzorgingslijn versterken elkaar en bieden een krachtige huidverzorging, die helpt de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Ze stimuleren een egale huid en ondersteunen de schoonheid van binnenuit. De producten geven je een stralende, gehydrateerde huid, die er jonger uitziet en jonger aanvoelt en nog belangrijker, parfumvrij!
Product naamInformatie over productWaarvoor te gebruiken
Milde reinigingslotion, zonder parfumReinigingslotion⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid;
⤷ Voeten;
⤷ Benen;
⤷ Handen;
⤷ Kortom, bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
Firming serum, parfumvrijFirming serum⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid
Restoring crème Herstellende crème⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid;
⤷ Herstellende crème voor de huid in het algemeen.
Het aloe bio-cellulose maskHet aloe bio-cellulose mask⤷ Voor mannen en vrouwen;;
⤷ Hoofdhuid masker
Infinite Forever setInfinite Forever set, voor mannen en vrouwen⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid:
⤷ Een deel van de producten kan gebruikt worden om de huid te reinigen en te versterken. Bovendien een super leuk cadeau 🎁
Aloe Body Wash• Om de huid te reinigen en het vocht in de huid vast te houden. Met natuurlijke ingrediënten als Aloë Vera. meer informatie...⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Het lichaam;
⤷ Bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
Aloe Body LotionMeer informatie over de ingrediënten⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Het lichaam;
⤷ Bij elke huidtype, die verzorging kan gebruiken
Over onze huid en slijmvliezenDe huid, onze eerste beschermingDe huid en de slijmvliezen in onze darm, maag en mond, vormen een belangrijke eerste bescherming om te voorkomen dat lichaamsvreemde stoffen binnendringen in dieper gelegen weefsel en dat deze vaak giftige stoffen afgevoerd worden door je darm en via onze anus en het urine stelsel het lichaam veilig verlaten. Is er een probleem met je huid je er zo goed als zeker van uit gaan, dat dit vanuit je darm – slijmvliezen komt, met name histamine intolerantie komt vaak de kop op steken als je moe bent. Als je de huid wilt verbeteren, zal je eerst kunnen onderzoeken of er een allergische reactie is.

Indicatietest lekkende darm slijmvlies