Lichaam bestaat uit veel vocht

Het menselijk lichaam bestaat voor 58 procent uit water, bij pasgeboren baby’s bijna 80 procent. Bij vrouwen ligt het waterpercentage gemiddeld een paar procenten lager, door een hogere vetweefselgehalte. Spierweefsel van mannen bestaat ongeveer uit 77 vochtpercentage en bevat vetweefsel een lagere vochtpercentage. 

Vocht, drinken, water, reinigen

Een juiste vochtbalans voor een goed werkend immuunsysteem

Het auralichaam heeft minimaal 1,5 tot 2 liter water per dag nodig, is het vochtverlies hoger, kan de vochtbehoefte oplopen. Energie producerende beweging produceert warmte, waardoor de vochtbehoefte kan oplopen tot wel tien liter per dag. Het vloeibare vervoermiddel speelt een belangrijke rol in het sacrale chakra

Water is nodig voor het sacraal chakra en de milt

Het vochtvervoermiddel beïnvloedt het lymfatische systeem die betrokken is bij het immuunsysteem en de milt. De miltwerking zorgt o.a. voor het vochttranssport en versterkt de bloedvaten en helpt bij de bloedproductie en de neurotransmitterreis.

Bloeduitdroging hindert de signaaloverdracht naar de hersencellen

Signaaloverdrachten hebben een constante stroom van bloed (zuurstof) naar de hersenen nodig. Als er bloeduitdroging en zuurstofarmoede ontstaat, kunnen de hersencellen niet voldoende ATP (Energie) produceren om optimaal te werken, onder een bepaald ATP niveau kunnen hersencellen zelfs afsterven. Volwaardige vetten genereren ‘goede’ eicosanoïden, die bacteriën, virus of vuil opruimen en een goede bloeddoorstroming stimuleren, bij dit proces moet er wel voldoende zuurstof, IJzer, vitamine C en foliumzuur
Wat heb je nodig?InformatieOnderzoek en testen
O2 ZuurstofBuitenlucht, IJzer, Vitamine C en Foliumzuur✅ Infobalans B12 en foliumzuur⏳ Analysetest B12 en foliumzuur
FE=mineraal – ijzerBoerenkool, prei, broccoli, ongezoet gedroogd fruit zoals abrikozen en rozijnen🥐 Ontbijt informatie⏳ Ochtendmaaltijd analyse
Vitamine CLimoen / CitroenPas op met C suppletie 💊✅ Ascorbinezuur bloedonderzoek 💉
FoliumzuurAsperges, linzen en orgaanvlees✅ FoliumzuurbalansFoliumzuur Intracellulair uit serum
Eiwitten opname probleem darmenLekkende darmslijmvlies✅ Over aminozuren✅ Eiwitopstapeling
Serotonine en fibromyalgieSerotonine tekort, PDS en fibromyalgie✅Migraine en serotonine💉 Fibromyalgie bloedonderzoek
Hersenen en balansIndicatietest neurotransmitters✅ Burn-out en reflux ✅ Histamine en ons brein
✅ Reptielenbrein en missie➡️ Innerlijke gids volgen informatie✅ Speurtochtconsult kopen✅ Analysestelling

Bij een vochtverlies van één %, kan al een gevoel van dorst ontstaan, bij een vochtgehalteverlies van twee procent worden prestaties al minder. Vanaf vijfmaal zo hoog is er al een versnelde hartactiviteit

De reactie van de lendenspier op een stresssituatie

Diep in ons auragedaante ligt de psoas, het spierweefsel in de heupen dat de verbinding vormt tussen boven- en onderlichaam. De lendenspier reageert instinctief als we onrust, onveiligheid en stresssituaties ervaren.

Onrust kan verteringsproblemen, buik en menstruatieklachten geven

De onrustsituatie uit zich o.a. in heup-, rug- en buikklachten, de spier van de ziel slaat emoties op. Verharde lendenspierweefselstrengen kan leiden tot verteringsproblemen, buikzwelling, menstruatieklachten als PCOS. Volgens de Oosterse geneeskunde kan de auralichaamsenergie zichzelf herstellen.

Volgens de Oosterse geneeskunde kan de auralichaamsenergie zichzelf herstellen

In de westerse astrologie symboliseren twaalf tekens als sterrenbeelden. Deze twaalf tekens worden verdeeld onder 4 elementen: Vuur, Aarde, Lucht en Water, gecombineerd met de Chinese natuurfilosofie. Het auralichaam verbind het brein met de darmen en de psoasspier het bovenlichaam met het onderlichaam. Zelfkennis kan rust in de ziel brengen en aanzetten tot herstel. Ascendantenberekeningen, missie en hobbyadvies kunnen helpen
📌 Teken 💎 EdelsteenElementPeriode en recepten📌 Orgaan bij dierenriem
① Ram

📌 Carneool
Vuur21 maart tot 19 april

🍽 Zoete aardappelgerechten
📌 Het hoofd
② Stier

📌 Aventurijn
Water20 april tot 20 mei

📌 Paranoten
📌 Schildklier
③ Tweelingen

📌 Tijgeroog
Lucht21 mei tot 20 juni📌 Handen
>④ Kreeft

📌Maansteen
Water21 juni tot 22 juli📌 Sacraal chakra (buik)
⑤ Leeuw

📌Barnsteen
Vuur23 juli tot 22 augustus📌 Hart
⑥ Maagd

📌 Amazoniet
Aarde23 augustus tot 22 september📌 Spijsvertering
⑦ Weegschaal

📌 Saffier
Lucht23 september tot 22 oktober📌 Nieren
⑧ Schorpioen

📌 Malachiet
Water23 oktober tot 21 november📌 Afscheidingsstelsel
⑨ Boogschutter

📌 Lapis lazuli
Vuur22 december tot 19 januari📌 Dijenoedeem
⑩ Steenbok

📌 Smaragd
Aarde22 december tot 19 januari📌 Skelet
⑪ Waterman

📌 Aquamarijn
Lucht20 januari tot 19 februari📌 Bloedsomloop benen
⑫ Vissen

📌 Fluoriet
Water20 februari tot 20 maart📌 Voeten
✅ Ascendantenberekening kopen, voor inzicht in de toekomst➡️ Belangrijke kracht volgens astrologen➡️ Vul je geboortedatum in "via mail" ontvang gratis het Chinese teken✅ Speurtochtconsult kopen

➡️ Innerlijke gids volgen informatie

Vochtgebrek en de relatie tot histamine

Bij een vochtgebrek valt het op dat er weinig emotie, motivatie of enthousiasme ontstaat. De verklaring kan zijn, dat de hersen-darm-as wel voldoende vochthoudende, vezels, vet en bewegingsmomenten nodig heeft. Stilstand kan een histamine-intolerantie veroorzaken, wat weer kan leiden tot allergieën als hooikoorts.

Bij overvloedig indroging zoals bij diarree of plaspillen zal er te weinig vochtgehalte over zijn voor prestatiegerichtheid. De verminderde vochthoeveelheid kunnen spierkrampen veroorzaken. Plastabletten worden ook veel voorgeschreven voor hoge bloeddruk, als ook tegen hart- en vaatziekten.

Het watergehalte binnen onze aura, doet vooral dienst als bouwstof, als oplos- en vervoermiddel en als warmteregelaar. De watergeleider reinigt onze lymfebanen en houdt onze nieren gezond, voorkomt te donkere urine, blaasontsteking en vermoeidheidsklachten. Het celweefselorganisme heeft een vochtbalans nodig.

Vocht moet aangevuld, voor de voedselvertering en energie

Een bekende vuistregel luidt dat de mens drie weken zonder eten kan, maar slechts drie dagen zonder drinken. Om de vochttoevoer uit gerechten te waarborgen, wordt waterrijke voeding, zoals komkommer aanbevolen. 

Bij uitdroging ontstaat er meer histamine

Als we al uitgedroogd zijn, dan stroomt de energie weg en voelen wij ons moe, bij uitdroging, ontstaat er meer histamineafgifte. Bij hogere temperaturen wordt de afgifte van de bloedvat verwijdende stof alleen maar erger.

Voorkom dorst, zet drinkgerei op het bureau of gebruik drinkgordel

Het drinkgerei kan ook in een glazen flesje meegenomen worden in een drinkgordel. Uitdrogen kan zorgen voor hoofdpijn en een slechte vertering van voeding en daardoor een slechte opname van allerlei belangrijke voedingsstoffen veroorzaken.

Vezels en vocht, wacht met drinken na een maaltijd

Neem een goed ontbijt na de vochtinname, wacht daarna met drinken of neem kleine slokjes, tot het stofwisselingsproces is afgerond. Het vegetarische voedsel heeft voldoende vochtsubstantie nodig om obstipatie te voorkomen, als uitwerpselen te lang in het darmbuizensysteem blijven zitten, kunnen ontstekingen en anuskloofjes ontstaan.

Pas op met koffie

Cafeïne zorgt voor extra cortisolafgifte en adrenaline waardoor we alerter worden, het adrenalinehormoon bindt zich voornamelijk aan de bloedvatreceptoren. De adrenalinebevestiging verhoogd de hartslag, spiergebruik en ademhaling, het cortisolhormoon bindt zich voornamelijk aan vetcellen en verhoogd de glucosespiegels.

Insuline ontleed de glucoseverbranding, de energiemotor

Bij glucoseophoping door insulinemoeheid, blijft het bloedsuiker onverteerd in de celkern en blijft het bloedsuikergehalte rondzweven als homocysteïne en LDL-cholesterol. Beide een soort plakstof, waar de bacteriën en virussen dol op zijn.