Lichaam bestaat uit veel vocht

Het menselijk lichaam bestaat voor 58 procent uit water, bij pasgeboren baby’s bijna 80 procent. Bij vrouwen ligt het aandeel gemiddeld een paar procenten lager. Dat is te verklaren uit het gemiddeld hoge vetweefselgehalte van het vrouwelijk lichaam. Terwijl spieren bij mannen voor ongeveer 77 procent uit vocht bestaan, bevat vet een veel lagere vochtpercentage. 

Vocht, drinken, water, reinigen

Een juiste vochtbalans voor een goed werkend immuunsysteem

Het lichaam minimaal 1,5 tot 2 liter water per dag nodig. Is het vochtverlies door warmte, sport, zware en langdurige lichamelijke inspanning hoger, dan kan de behoefte oplopen tot wel tien liter per dag. Het vloeibare vervoermiddel speelt een belangrijke rol in het sacrale chakra en beïnvloedt het lymfatische systeem die betrokken is bij het immuunsysteem

Verliest het lichaam nu een procent van zijn vocht, dan ontstaat al een gevoel van dorst, bij twee procent vochtverlies zijn. De prestaties wat uithoudingsvermogen betreft wordt al minder, vanaf vijf procent kan al versnelde hartactiviteit geven. 

Vochtgebrek en de relatie tot histamine

Bij een vochtgebrek valt het op dat er weinig emotie, motivatie of enthousiasme ontstaat. De verklaring kan zijn, dat de hersen-darm-as wel voldoende vocht, vezels, vet en beweging nodig heeft. Stilstand kan een histamine-intolerantie veroorzaken.

Bij overvloedig vochtverlies zoals bij diarree of plaspillen zal er te weinig vocht over zijn om lang te kunnen presteren en daardoor kunnen de spieren gaan samentrekken. Dit kan bijzonder pijnlijk zijn, als er spierkrampen ontstaan. Plastabletten worden ook veel voorgeschreven voor hoge bloeddruk, als ook tegen hart- en vaatziekten.

Het water vervult in het menselijk lichaam diverse belangrijke functies. Het doet vooral dienst als bouwstof, als oplos- en vervoermiddel en als warmteregelaar, reinigt onze lymfebanen en houdt onze bloeddruk in balans. Om het organisme in staat te stellen deze functies goed uit te voeren, is een uitgebalanceerde vochtbalans nodig. 

Vocht moet aangevuld, voor de voedselvertering en energie

Dat betekent, hoe meer water in het lichaam wordt verbruikt, des te meer water moeten we ook weer aanvoeren. Vooral in een droog en warm klimaat en door lichamelijke inspanning kan de vochtbehoefte behoorlijk toenemen. Een bekende vuistregel luidt dat de mens drie weken zonder eten kan, maar slechts drie dagen zonder drinken. 

Onder gewone omstandigheden heeft het lichaam minimaal 1,5 tot 2 liter vocht per dag nodig. Is het vochtverlies door warmte, lichamelijke inspanning enz. hoger, dan kan de behoefte oplopen tot wel tien liter per dag. Om de vochttoevoer uit gerechten te waarborgen, wordt waterrijke voeding, zoals in de voedingsschijf te zien en is aanbevolen. 
Bij uitdroging ontstaat er meer histamine

Als we al uitgedroogd zijn, dan stroomt de energie weg en voelen wij ons moe, bij uitdroging, scheidt het lichaam histamine af. Bij hogere temperaturen wordt de afgifte van de bloedvat verwijdende stof alleen maar erger.

Dorst hebben

Als we dorst hebben dan zijn we al uitgedroogd en dit kunnen we voorkomen door vocht op het bureau te plaatsen. Het drinkgerei kan ook in een glazen flesje meegenomen worden in een drinkgordel. Uitdrogen kan zorgen voor hoofdpijn en een slechte vertering van voeding en daardoor een slechte opname van allerlei belangrijke voedingsstoffen.

Vezels en vocht, wacht met drinken na een maaltijd

Zorg dat je ook voldoende vezels binnenkrijgt en drink altijd vocht voor je voeding, wacht daarna met drinken en of neem kleine slokjes, tot het eten de tijd heeft gekregen om het proces van het verteren af te ronden. Het vegetarische voedsel heeft heeft voldoende vocht nodig en nemen het vloeibare stof op. Is er te weinig vloeistof, zoals bij obstipatie dan wordt de ontlasting alsmaar droger. 

De uitwerpselen vertellen veel over onze gezondheid

Check de poepwijzer met de ontlasting check. Zijn de feces bijvoorbeeld papperig, waterig, vettig, diarree of is er constipatie. Door een juiste vochtbalans en vezelgehalte is de ontlasting zacht en kunnen afvalstoffen, ons darmstelsel verlaten, tot in de wc pot. 

Kokosroom, ananas, limoen smoothie

Met kokosroom, ananas en limoen geef je een tropische smaak aan je water, die vooral lekker is bij warm weer. Snij de limoen in plakjes en de ananas in blokjes en voeg deze toe aan een kan water. giet er kokosroom bij en na een uurtje trekken heb je een heerlijk tropisch drankje.

Kokosroom zelf maken

Ingrediënten: 1 blik pure kokosmelk (400 ml), mespuntje vanillepoeder, ongezoet, 1 el BEE HONEY Bereiding: Zet het blik kokosmelk een nacht (minimaal 12 uur) in de koelkast. Het water en de room moeten gaan scheiden en dat gebeurt alleen als het koud genoeg is. Zet het bij voorkeur achter in de koelkast, want daar is het het koudst. Schud het blikje niet! 

Open dan het blik en schep de crème eraf

Schep de bovenste dikke laag met een lepel in een kom. Klop met een slagroomklopper, garde of mixer tot een glad en romig geheel. Wil je de room iets zoeter maken? Voeg dan de BEE HONEY  of vanillepoeder toe aan de room. Mix nog een keer goed door. 

Cafeïne geeft meer histamine af, er is meer vocht nodig

Cafeïne die zorgt voor de afgifte van cortisol, waardoor we alerter worden en mogelijk het immuunsysteem waakzamer en actiever maakt en er meer histamine wordt afgegeven. Cafeïne stimuleert de bijnieren en elke keer als we koffie nuttigen activeert het lichaam de vecht of vluchtreactie. Een juiste verzorging van de huid is noodzakelijk

De huid en de slijmvliezen in onze darm, maag en mond, vormen een belangrijke eerste bescherming. Het vlies wat slijm afscheid, voorkomt dat lichaamsvreemde stoffen binnendringen via de bloedvaten naar onze organen. Wanneer er gevaar dreigt, zet histamine de bescherming in, door de aangedane plek op te laten zwellen, zoals bij een tekenbeet zichtbaar is. 

Huidverzorging lijn met Aloë Vera

De huidverzorgingslijn versterken elkaar en bieden een krachtige huidverzorging, die helpt de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Ze stimuleren een egale huid en ondersteunen de schoonheid van binnenuit. De producten geven je een stralende, gehydrateerde huid, die er jonger uitziet en jonger aanvoelt en nog belangrijker, parfumvrij!
Product naamInformatie over productWaarvoor te gebruiken
Milde reinigingslotion, zonder parfumReinigingslotion⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid;
⤷ Voeten;
⤷ Benen;
⤷ Handen;
⤷ Kortom, bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
Firming serum, parfumvrijFirming serum⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid
Restoring crème Herstellende crème⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid;
⤷ Herstellende crème voor de huid in het algemeen.
Het aloe bio-cellulose maskHet aloe bio-cellulose mask⤷ Voor mannen en vrouwen;;
⤷ Hoofdhuid masker
Infinite Forever setInfinite Forever set, voor mannen en vrouwen⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid:
⤷ Een deel van de producten kan gebruikt worden om de huid te reinigen en te versterken. Bovendien een super leuk cadeau 🎁
Aloe Body Wash• Om de huid te reinigen en het vocht in de huid vast te houden. Met natuurlijke ingrediënten als Aloë Vera. meer informatie...⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Het lichaam;
⤷ Bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
Aloe Body LotionMeer informatie over de ingrediënten⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Het lichaam;
⤷ Bij elke huidtype, die verzorging kan gebruiken
Over onze huid en slijmvliezenDe huid, onze eerste bescherming✅ Slijmvliesanalyse, krijg inzichten om het beschermde epitheel van de huid en darmen te beschermen