Kippensoep en gewrichtsklachten

Kippensoep bij griep, verkoudheid en gewrichtsklachten, de soep wordt ook wel de penicilline van de armen genoemd, maar het kan ook echt helpen bij verkoudheid en griep. Het gaat dan niet om een blik/pak kippensoep uit de supermarkt, maar zelfgemaakte bouillon van kippenbotten, die het liefst een paar uur tot een dag heeft staan trekken. In deze bouillon zitten heel veel vitaminen en mineralen

Kippensoep

Limoensap voor meer nutriënten

Als je er tijdens het koken wat verse geperste of met een sapcentrifuge limoen aan toevoegt, trekken er nog meer vitaminen en mineralen uit de botten. Ook bevat goed getrokken kippensoep veel gelatine en glucosamine, stoffen die goed kunnen zijn voor gewrichten en slijmvliezen en huid, nagels en haar.

Benodigdheden

Ingrediënten:1 ui; 1 prei; 4 worteltjes; 1 hele kip of haan (een vrije uitloop kip, ook bij een toko of slager te koop), 1 zoete aardappel; 1 kruidenbuiltje, 3 selderijstengels, 2 kippenbouillontabletten of vers gemaakt, zie recept hieronder, zee zout, versgemalen peper; nootmuskaat, 50 gram vermicelli en verse limoensap.

Kippenbouillon ingrediënten en gereedschappen

Ongeveer 1 kilo kip met bot, in het bot zit merg (vraag je polier ernaar). Merg geeft smaak en daar zitten weer specifieke nutriënten in.

KokenKoken

Bereiding van de kippenbuilion

Steek een kruidnagel in elke halve ui. Doe de uien met de andere ingrediënten in een grote pan, giet het water in de pan en breng alles, aan de kook. Draai het vuur lager wanneer het water kookt, en laat de bouillon 3 uur sudderen. Schep het schuim dat komt bovendrijven vooral het eerste half uur regelmatig weg met een schuimspaan. Let er ook op dat de bouillon niet te veel inkookt. Dus zodra er iets droog komt te staan, moet je wat water toevoegen. Zeef voor gebruik de vaste bestanddelen uit de bouillon. Wil je nu een bouillon die qua smaak wat donkerder en dieper is, rooster dan de kippenbotten 20-30 minuten in de oven op 200 ºC. De kippenbouillon kan je in bakjes of zakjes invriezen.

Bereiding

Doe 2 liter water in een soeppan en snijd de groenten en de aardappelen. Doe de kip of de haan in een pan. Haal de kip bij de poelier of een toko, waar de kip nog vrij in het land rond kon lopen en alle voedingsstoffen binnen heeft gekregen, die wij straks weer gebruiken. Voeg de gesneden groente, de stukjes aardappel en  het kruidenbuiltje toe. Verkruimel de kippenbouillontabletten erboven of kant en klaar getrokken kippenbouillon. Breng het geheel op zacht vuur langzaam aan de kook en schep met een lepel het schuim eraf. Laat de bouillon met het deksel schuin op de pan 2-3 uur (op een vlamverdeler) zachtjes trekken. Als de kip gaar is, maak je hem in stukken, maar haalt de botten er niet uit, deze moeten er in blijven, voor de mineralen en vitaminen die in de botten zitten. Vries de kippensoep wat overblijft in, altijd handig wanneer er griep of verkoudheidsverschijnselen zijn.

Bleekselderij kan als een natuurlijke bloedverdunner werken

De bloed verdunnende werking, komt vooral omdat er een stofje ftaliden in zit. Deze stof maakt de spieren rond de bloedvaten rustig en relaxed zodat de vaten wijder open gaan staan.

MDAMDA

Bleekselderij en hoge bloeddruk

De lagere druk, een bijzondere bijwerking van deze groenten, waardoor het bloed, langzamer door de aders stroomt, kan goed  werken bij hogere bloeddruk. Het is namelijk een diureticum, dat is een medische term voor een plant die vocht afdrijft. Wie hartklachten heeft, kent vast de plaspillen die dan vaak worden voorgeschreven, want minder vocht, betekent minder bloed en dus een lagere bloeddruk

Wortel Sap met bleekselderij

Ingrediënten: Appel en Gember • 3 grote stengels bleekselderij; • 300 gram bospeen; • 2 of 3 kleine appeltjes (afhankelijk van hoe zoet je het sap wilt, zonder klokhuis); • klein stukje verse gember, geschild; Was de groenten en appels goed, en haal alles door de juicer. Even goed roeren en meteen opdrinken! Haal groenten van eigen bodem en niet uit het buitenland. Deze groenten zijn lang onderweg  en wat mooi moet blijven, door allerlei stoffen. Je laat zo je bijnieren erg hard werken om die stoffen weer ongedaan te maken. Wil je meer informatie naast voeding een natuurlijke bloedverdunner te gebruiken, verkregen uit kruiden. Neem dan contact met mij op. 

Voedselprana wordt opgenomen via de tong, mond en tanden en via het speeksel tijdens het kauwen van voedzaam eten. De spijsvertering begint in de mond, voedsel wordt gekauwd en speeksel wordt geproduceerd door de speekselklier ( hier worden ook al voedingstoffen via de slijmvliezen opgenomen ) en zetmeel wordt verteerd. Speeksel bestaat uit water, enzym en slijm en heeft als functie het deels verteren van zetmeel en het glijbaar maken van het eten.  “De slijmvliezen moeten hiervoor wel gezond zijn, er mogen geen ontstekingen in het tandvlees of mond aanwezig zijn, dit kan het proces verstoren, deze moeten als eerste opgelost”. Indicatietest “Lekkende darm maagslijmvlies. Bleekselderij kan mogelijk ditzelfde effect hebben. Andere voordelen die Bleekselderij kan hebben: Gewicht verliezen met bleekselderij; Is vocht afdrijvend en kan daardoor ontstekingsremmend werken, wetende dat  bacteriën in stilstaand vocht blijft staan, zoals in een doucheputje als je met vakantie bent geweest.

Soms ligt het voedsel duizenden kilometers af voor het de eindverbruiker heeft bereikt en dat ben jij. Vaak worden vruchten onrijp geoogst, waardoor het bijvoorbeeld zijn productie van voedingsstoffen zeker nog zijn maximum niet bereikt heeft, of dat voor de opslag ethyleen gas gebruikt wordt, om kunstmatig de rijping voort te zetten

Artrose is het langzaam aan slechter worden van de bekleding van jouw gewrichten, gewrichtsslijtage. Gewrichten zoals de knieën en heupen en ook wel de vingers en de rug zijn vergelijkbaar met een scharnier, waarbij de binnenvoering van die scharnier wordt gevormd door kraakbeen (dat is hetzelfde zachte been waar de oorschelp uit is gemaakt). Het kraakbeen is elastisch en vangt schokjes op, maar het smeert ook het gewricht. Bij artrose wordt dit kraakbeen steeds dunner en slechter en is steeds minder tot smering in staat. Deze slijtage komt ook voor bij Reuma en artritis, waarbij ook spieren en pezen aangedaan zijn, het is een verzamelnaam voor bewegingsbelemmeringen. Spieren en pezen hebben voedingsstoffen nodig, een indicatietest Lekkende slijmvliezen, kan nuttig zijn.

Delen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *