Rouwen om het verleden

Als ons innerlijke kind, verdrietig is en pijn heeft, dan kunnen we erg rouwen om het verleden. Familie die nooit echt lieten merken dat ze van hun kind, broers of zusters hielden. We kennen allemaal het verhaal van Remi, dan staan bij de mensen vaak de tranen in de ogen, als we de verfilming zien, dan komt het opeens heel dichtbij. 

Rouwen, Impulsief handelen, wilskracht, verdriet, verleden, bouwstenen, angst, volharding, hoofd, neurotransmitters, depressie, hoog gevoeligheid

Eenzaamheid verborgen in de samenleving

Zo zijn er misschien miljoenen Remi’s die we niet kunnen zien, ze zijn heel diep onder de samenleven verborgen. Mede omdat ze zo sterk zijn geworden en meestal hun hele leven dat blijven, tot het niet meer gaat. 

Hoe onze kracht van onze wil beinvloed wordt

De wil is een geestelijke instelling, die met bewuste aandacht op bepaalde handelingen gericht is. Zo geeft innerlijke kracht aan welke beslissingen wij gaan nemen over een ondernemende acties of doelen. Onze wil zorgt ervoor dat we kunnen kiezen, tussen zaken die wel wel wensen te doen of niet wensen te doen.

De pyriet werkt versterkend op het derde chakra, vergroot het doorzettingsvermogen en geeft vertrouwen. Ook helpt het juweel om angst en zorgen te overwinnen en geeft een daadkrachtige houding bij alles wat we graag zouden willen ondernemen. Het schermt af voor negatieve invloeden als projectie en geeft moed om voor de aura te zorgen.

Hoe wilskracht bepaald hoe we reageren

Onze hand optillen en zwaaien baar onze medemensen, is een wilsdaad, deze handeling wordt gestuurd door onze bewuste aandacht van onze hersenen. Met wilskracht kunnen we grote uitdagingen aan en ook ten uitvoer brengen. Het is de wilskracht die bepaald, hoe we in bepaalde situaties reageren. 

Impulsief handelen - we laten ons afleiden van onze opdracht

Een reden waarom het zo lastig is om onze wil te sturen, is juist dat het bewuste aandacht vereist. We laten ons te gemakkelijk afleiden door alles wat zich in ons leven afspeelt, met als gevolg dat we impulsief gaan handelen. Later kunnen we daar dan spijt van hebben, dat het juist onze wilskracht was dat ontbrak om wijsheid door te zetten om de kijk op deze situatie te veranderen.

Bang dat een idee mislukt en wat het uiteindelijk in alle onbekendheid op zal leveren. Al snel is ons brein gehecht aan de pessimistisch gemoedgesteldheid en dit ondermijnt de wilskracht en ontneemt ons de kans en het vertrouwen van het resultaat die we voor ogen hebben. Het beste zouden we ons heel bewust op een missie kunnen richten.

Volharding en de angst voor veranderingen

Volharding is de combinatie van wilskracht en doorzettingsvermogen en juist de wil kan ons zo afschrikken, het geheugen onthoud het verleden en dat is maar goed ook, want we zouden maar te vroeg overgestoken zijn, toen een trein passeerde, dat moeten we onthouden. Zo onthouden we ook wat ons pijn deed.

Als we moe zijn zeggen we eerder ja, ontdek wel tijd dat is

Alleen al de gedachte kan paniek geven om nu voor ons zelf de juiste keuze te maken en voor ons zelf op te komen. Hoe zeggen we dan nee, als een ander altijd ja van ons verwacht, hoe krijgen we inzicht? De tijd waarop het ja-zeggen gebeurt kan helpen.

Als een beloning uitblijft is de wilskracht sterk om op te geven

Als we wachten op een beloning, maar er wordt alleen maar met dat stemmetje in het innerlijke gezegd, “het voelt niet goed”. Als het hoofd verdrietig is, angst heeft om de controle te verliezen en het absoluut niet als een beloning voelt. Lijkt het in eerste instantie een slechte keuze, we kunnen wilskracht inzetten om ons levensdoel te bereiken.

Geestkracht vergroten door inzicht van het neurotransmittersysteem

Het doorzettingsvermogen heeft onze geestkracht nodig en daarom is het geen slecht idee om eerst eens het neurotransmittersysteem te analyseren. Het doel is om inzicht te krijgen in de kracht en verzwakking van de hersen-darm-as

Het brein belonen en stimuleren, de eerste stap naar verandering

Hoe langer de beloningen op zich laten wachten, hoe groter de uitdaging en daarmee kan succes verloren gaan. Samen met een creatief coach kan een route uitstippelt worden, een tocht die via aanwijzingen het pad gaat terug vinden. 

Een zoekwandeling met creatieve opdrachten

Een zoekwandeling met creatieve opdrachten, gericht op persoonlijke ontwikkeling, zoals bij hoog sensitiviteit, met meditatie en vrolijke momentjes. Even van richting veranderen, een frisse kijk op de toekomst, waarbij een missie centraal staat.

Het loslaten van het verleden geeft afkickverschijnselen

We houden ons het liefst vast aan gewoonten en verslavingen, dat is vertrouwd en juist dat is een uitdaging voor de wilskracht. We willen de verslaving wel beheersen, maar kunnen ons er ook toe aangetrokken voelen. Net als met een denkpatroon veranderen, geeft het net als stoppen met bepaalde medicatie afkickverschijnselen.

Omdat we bang zijn de controle te verliezen, willen we graag het bekende vasthouden, het reptielenbrein heeft een prettige ervaring nodig. Daardoor ontstaat er eerst een conflictsituatie en is het aanpakken van veranderingen voor onze wilskracht de grootste uitdaging die er mogelijk is. Ruzie en de innerlijke strijd met onszelf kan erg heftig zijn.

Deze ontmoetingen kunnen een enorme invloed hebben op onze spirituele groei. De medicijndieren zijn op aarde om mensen te helpen hun persoonlijke kracht te ontwikkelen. Wanneer een dier ons pad kruist, let dan goed op, het kan een boodschap voor ons hebben. De Indianen maken veel gebruik van totems als spiritueel medicijn.

Stilstaan, niets doen, wordt vaak gezien als saai of ongezellig en het knaagt aan ons schuldgevoel. De reden, we brengen niet voldoende tijd met iemand door, een spiegelende projectie, “dat de ander ook altijd moe is”. Meestal wordt doorgegaan uit schaamte, tot lichaam en geest ons laten weten, het de huidige tempo niet meer vol te kunnen houden. 

Geef een kind voor elke dag een cadeautje in de vorm van rust

Leer een kind, dat het zijn eigen ruimte mag nemen, oefen samen, zorg voor een gezellig en schoon huis. Praat erover wat het met ons hoofd doet, de herinnering wordt onthouden. Ons auralevensenergie aanvullen is elke dag een cadeautje.

Buiten de ‘erfelijke aangeboren’ factoren houdt de Oosterse geneeskunde ook rekening met invloeden van buitenaf, zoals weersomstandigheden, epidemieën, eetgewoonten, ongelukken of vergiftiging. Zo kan westerse astrologie  als ondersteuning functioneren om zelfkennis om te zetten in wilskracht en volharding. 

Westerse astrologie

TekenElementPeriodeEdelsteen
RamVuur21 maart tot 19 aprilCarneool
StierWater20 april tot 20 meiAventurijn
TweelingenLucht21 mei tot 20 juniTijgeroog
KreeftWater21 juni tot 22 juliMaansteen
LeeuwVuur23 juli tot 22 augustusBarnsteen
MaagdAarde23 augustus tot 22 septemberAmazoniet
WeegschaalLucht23 september tot 22 oktoberSaffier
SchorpioenWater23 oktober tot 21 novemberMalachiet
BoogschutterVuur22 december tot 19 januariLapis lazuli
SteenbokAarde22 december tot 19 januariSmaragd
WatermanLucht20 januari tot 19 februariAquamarijn
VissenWater20 februari tot 20 maartFluoriet
In de westerse astrologie symboliseren twaalf tekens als sterrenbeelden. Deze twaalf tekens worden verdeeld onder 4 elementen: Vuur, Aarde, Lucht en Water