Rouwen om het verleden

Als ons innerlijke kind, verdrietig is en pijn heeft, dan kunnen we erg rouwen om het verleden. Familie die nooit echt lieten merken dat ze van hun kind, broers of zusters hielden. We kennen allemaal het verhaal van Remi, dan staan bij de mensen vaak de tranen in de ogen, als we de verfilming zien, dan komt het opeens heel dichtbij. Zo zijn er misschien miljoenen Remi’s die we niet kunnen zien, ze zijn heel diep onder de samenleven verborgen. Mede omdat ze zo sterk zijn geworden en meestal hun hele leven dat blijven, tot het niet meer gaat. 

Rouwen, Impulsief handelen, wilskracht, verdriet, verleden, bouwstenen, angst, volharding, hoofd, neurotransmitters, depressie, hoog gevoeligheid

Hoe onze kracht van onze wil beinvloed wordt

De wil is een geestelijke instelling, die met bewuste aandacht op bepaalde handelingen gericht is. Zo geeft innerlijke kracht aan welke beslissingen wij gaan nemen over een ondernemende acties of doelen. Onze wil zorgt ervoor dat we kunnen kiezen, tussen zaken die wel wel wensen te doen of niet wensen te doen.

Een pyriet edelsteen 💎 kan de wilskracht vergroten. Het werkt versterkend op het derde chakra, vergroot het doorzettingsvermogen en geeft vertrouwen. Ook helpt het juweel om angst en zorgen te overwinnen en geeft een daadkrachtige houding bij alles wat we graag zouden willen ondernemen. Het schermt  af voor negatieve invloeden als projectie en geeft moed om voor de aura te zorgen.

Hoe wilskracht bepaald hoe we reageren

Onze hand optillen en zwaaien baar onze medemensen, is een wilsdaad, deze handeling wordt gestuurd door onze bewuste aandacht van onze hersenen. Met wilskracht kunnen we grote uitdagingen aan en ook ten uitvoer brengen. Het is de wilskracht die bepaald, hoe we in bepaalde situaties reageren. 

Impulsief handelen - we laten ons afleiden van onze opdracht

Een reden waarom het zo lastig is om onze wil te sturen, is juist dat het bewuste aandacht vereist. We laten ons te gemakkelijk afleiden door alles wat zich in ons leven afspeelt, met als gevolg dat we impulsief gaan handelen. Later kunnen we daar dan spijt van hebben, dat het juist onze wilskracht was dat ontbrak om wijsheid door te zetten om de kijk op deze situatie te veranderen.

Bang dat een idee mislukt en wat het uiteindelijk in alle onbekendheid op zal leveren. Al snel is ons brein gehecht aan de pessimistisch gemoedgesteldheid en dit ondermijnt de wilskracht. Het ontneemt ons de kans en het vertrouwen van het resultaat die we voor ogen hebben

Volharding en de angst voor veranderingen

Volharding is de combinatie van wilskracht en doorzettingsvermogen en juist de wil kan ons zo afschrikken, het geheugen onthoud het verleden en dat is maar goed ook, want we zouden maar te vroeg overgestoken zijn, toen een trein passeerde, dat moeten we onthouden. Zo onthouden we ook wat ons pijn deed en alleen al de gedachte kan paniek geven om nu voor ons zelf de juiste keuze te maken en voor ons zelf op te komen.

Als een beloning uitblijft is de wilskracht sterk om op te geven

Als we wachten op een beloning, maar er wordt alleen maar met dat stemmetje in het innerlijke gezegd, dat het niet goed voelt, verdrietig is, angst geeft en de controle verliest en het absoluut niet als een beloning voelt. Lijkt het in eerste instantie een slechte keuze, wel is er hoop dat er iets goeds uit rolt. Hoe langer de beloningen op zich laten wachten, hoe groter de uitdaging en daarmee kan succes verloren gaan.

Het loslaten van het verleden geeft afkickverschijnselen

We houden ons het liefst vast aan gewoonten en verslavingen, dat is vertrouwd en juist dat is een uitdaging voor de wilskracht. We willen de verslaving wel beheersen, maar kunnen ons er ook toe aangetrokken voelen. Net als met een denkpatroon veranderen, geeft het net als stoppen met bepaalde medicatie afkickverschijnselen. 

Omdat we bang zijn de controle te verliezen, willen we graag het bekende vasthouden, het reptielenbrein heeft een prettige ervaring nodig. Daardoor ontstaat eerst er eerst een conflictsituatie en is het aanpakken van veranderingen voor onze wilskracht de grootste uitdaging die er mogelijk is.

Deze ontmoetingen kunnen een enorme invloed hebben op onze spirituele groei. De medicijndieren zijn op aarde om mensen te helpen hun persoonlijke kracht te ontwikkelen. Wanneer een dier ons pad kruist, let dan goed op, het kan een boodschap voor ons hebben. De Indianen maken veel gebruik van totems, van dieren die als medicijn en als spirituele helper kunnen worden gezien. 

Stilstaan, niets doen, wordt vaak gezien als saai of ongezellig en het knaagt aan je schuldgevoel, want je brengt niet voldoende tijd met iemand door, jij bent ook altijd moe, wordt al snel gezegd. Tot lichaam en geest ons laten weten, het de huidige tempo niet meer vol te kunnen houden.

Buiten de ‘erfelijke aangeboren’ factoren houdt de Oosterse geneeskunde ook rekening met invloeden van buitenaf, zoals weersomstandigheden, epidemieën, eetgewoonten, ongelukken of vergiftiging. Zo kan westerse astrologie  als ondersteuning functioneren om zelfkennis om te zetten in wilskracht en volharding. 

Chamuël is de aartsengel die ons helpt te zien wat we niet nog niet kunnen zien. Hij helpt om de wereld te bekijken vanuit een andere waarneming, alles in het grotere geheel te plaatsen en spiegelt liefdevol met ons. Hij helpt te zien wat er is en te vinden naar waar we op zoek zijn. 

Een verhoging van cortisol kan bij stress het histamine gehalte verhogen, waardoor het de immuun functie voor een deel uit kan schakelen. Cortisol en DHEA kunnen niet tegelijk functioneren. Hoge cortisolwaarden verhogen de bloedsuikerspiegel en kan de schildklierfunctie afremmen en geeft minder energie. DHEA wordt gemaakt uit onbewerkt plantaardig en dierlijk vet “Het goede HDL Cholesterol“. Het stresshormoon en de hydro epi androsteron zijn elkaars tegenpolen en houden elkaar in evenwicht.

Delen