Maagzuurremmers en eiwitvertering

Maagzuurremmers zoals Omeprazol, losec, Rennies en zantac, kunnen de opname en vertering van aminozuren belemmeren, doordat maagzuur verminderd wordt. Maagzuurenzymen spelen een rol in de eiwitvertering en het opruimen van bacteriën in het maagslijmvlies, maagzuuronderbrekingen kunnen leiden slaap- waakritmestoornissen

Maagzuurremmers, eiwitvertering, angst, zuurstoftekort, hyperventilatie, slapeloosheid, angst, ongelukkig, fibromyalgie, maagverkleining, pijnstilling

Een vergrote kans op fibromyalgie en allergieën

Een eiwitverteringsprobleem kan pijnklachten veroorzaken, zoals bij fibromyalgie en gedachtenveranderingen, wat kan leiden tot een burn-out. De stofwisseling moet energie besparen en produceert minder slijmstoffenbescherming, waardoor de kans op een maagzweer en de kans op een  pylori-infectiebesmetting toeneemt. 

Eiwitvertering en zuurstof

Na vertering van eiwitten in het spijsverteringsstelsel komen de bouwstenen van de voedingsmiddelen terecht bij de cellen. In de cellen worden glucose en vetten in de mitochondriën, de energiecentrales van de cel, met behulp van zuurstof verbrand.
Wat heb je nodig?InformatieOnderzoek en testen
O2 ZuurstofBuitenlucht, IJzer, Vitamine C en Foliumzuur✅ Infobalans B12 en foliumzuur⏳ Analysetest B12 en foliumzuur
FE=mineraal – ijzerBoerenkool, prei, broccoli, ongezoet gedroogd fruit zoals abrikozen en rozijnen🥐 Ontbijt informatie⏳ Ochtendmaaltijd analyse
Vitamine CLimoen / CitroenPas op met C suppletie 💊✅ Ascorbinezuur bloedonderzoek 💉
FoliumzuurAsperges, linzen en orgaanvlees✅ FoliumzuurbalansFoliumzuur Intracellulair uit serum
Eiwitten opname probleem darmenLekkende darmslijmvlies✅ Over aminozuren✅ Eiwitopstapeling
Serotonine en fibromyalgieSerotonine tekort, PDS en fibromyalgie✅Migraine en serotonine💉 Fibromyalgie bloedonderzoek
Hersenen en balansIndicatietest neurotransmitters✅ Burn-out en reflux ✅ Histamine en ons brein
✅ Reptielenbrein en missie➡️ Innerlijke gids volgen informatie✅ Speurtochtconsult kopen✅ Analysestelling

Brein en schildklieralarm door slijmvliesvermindering

Bij slijmvliesvermindering kunnen er allergieën ontstaan als hooikoorts, glutenintolerantie en een verhoogde histamineafgifte met breinalarm en schildkliergevaarsignalen. De Irritatiesignalen zijn schadelijk voor de lever.

Door leverschade kan huidontsteking en vetophoping ontstaan.

Een leververgroting kan de milt in verdrukking brengen, waardoor er miltzwelling kan ontstaan en het de bloedcirculatie kan hinderen. Als virusinfecties niet uitgeschakeld kunnen worden door een verminderde miltwerking hebben ziektekiemen vrij spel.

Als ons immuunsysteem in actie komt

Ons immuunsysteem komt vanuit de milt in actie en stuurt witte bloedcellen naar aangedane plek, een leverzwelling verhindert de leukocytenafgifte. Een overactief miltorgaan kan bloedcellen afbreken en kan een hemoglobinetekort veroorzaken.

Als het ijzerhoudende eiwit deels stopt met zuurstofvervoer

De bloedkleurstof “de rode kleur” vervoert zuurstofgas en kooldioxide, frisse lucht reinigt ons bloed, voorkomt hyperventilatie en ademhalingsklachten. Koolstofdioxide wordt afgevoerd als restafvalstof van de verbruikte zuurstofverbranding, als dat niet gebeurd kan dat leiden tot systeemvergiftiging en ademnood.

Maagzuurremmers, weet waarvoor dit medicijn gebruikt wordt

Helaas weet een deel van de mensen niet, waar ze bepaalde maagzuurmedicijnen nog voor gebruiken, bijvoorbeeld een verandering van arts. Het kan zijn dat maagzuurmedicatie die gebruikt wordt, niet meer nodig is, waardoor het een routine-inname is geworden. Als de oorzaak van reflux onbekend is, overleg eens met de geneeskundige.

Soms moeten er wel maagzuurremmers gebruikt worden

Als er wel maagzuurremmers gebruikt moeten worden zoals bij een gastric-bypassoperatie, is het noodzakelijk om het eten beter te kauwen. Speekselenzymen werken veel beter door de kauwbewegingen, waardoor de nutriënten beter vrijkomen en worden opgenomen door de mondslijmvliezen

Maagzuurremmers ter voorkoming van slokdarmontsteking

De zuur remmers worden vaak voorgeschreven om slokdarmontsteking te voorkomen, maar vergroten wel de kans op lichen planus en spruw. De slijmvliesontsteking ziekte is vaak te zien door een onbalans in cortisol en DHEA.

Redenen om maagzuurremmers te gebruiken

  • Schadelijke bijwerkingen van pijnstilling;
  • van het slijmvlies bij bijvoorbeeld
  • Zenuwpijn;
  • Maagzweer;

Velen herkennen de klachten niet

Alleen het teveel aan maagzuur wordt vaak herkent en we behoeven maagzuuroprispingen maar in te typen op Google. We lezen dan al snel, hoe schadelijk de zuuroprisping is voor onze slokdarm, ontstaan door stresssituaties en verteringsproblemen. Lucht opzuigen gaat is vaak zeer problematisch, de lichaamshouding veranderd. 

Hoe buikklachten uiteindelijk kunnen leiden tot heup en rugklachten

Diep in ons auralichaam ligt de psoas, het spierweefsel in de heupen dat de verbinding vormt tussen boven- en onderlichaam. De lendenspier reageert instinctief als we onrust en onveiligheid ervaren. Dit uit zich o.a. in heup-, rug- en buikklachten. 

Als we het zenuwstelsel tot rust brengen met missieopdrachten

Stressvermindering kan dan ook leiden tot een verbetering van het zenuwstelsel, zodat het hersen-darm-as weer beter gaat samenwerken. De oosterse-filosofie kan ons hier bijhelpen d.m.v. missieopdrachten en speurtochtwandelingen.

Volgens de Oosterse geneeskunde kan de auralichaamsenergie zichzelf herstellen

In de westerse astrologie symboliseren twaalf tekens als sterrenbeelden. Deze twaalf tekens worden verdeeld onder 4 elementen: Vuur, Aarde, Lucht en Water, gecombineerd met de Chinese natuurfilosofie. Het auralichaam verbind het brein met de darmen en de psoasspier het bovenlichaam met het onderlichaam. Zelfkennis kan rust in de ziel brengen en aanzetten tot herstel. Ascendantenberekeningen, missie en hobbyadvies kunnen helpen
TekenElementPeriodeEdelsteen
RamVuur21 maart tot 19 aprilCarneool
StierWater20 april tot 20 meiAventurijn
TweelingenLucht21 mei tot 20 juniTijgeroog
KreeftWater21 juni tot 22 juliMaansteen
LeeuwVuur23 juli tot 22 augustusBarnsteen
MaagdAarde23 augustus tot 22 septemberAmazoniet
WeegschaalLucht23 september tot 22 oktoberSaffier
SchorpioenWater23 oktober tot 21 novemberMalachiet
BoogschutterVuur22 december tot 19 januariLapis lazuli
SteenbokAarde22 december tot 19 januariSmaragd
WatermanLucht20 januari tot 19 februariAquamarijn
VissenWater20 februari tot 20 maartFluoriet
✅ Ascendantenberekening kopen, voor inzicht in de toekomst➡️ Belangrijke kracht volgens astrologen➡️ Vul je geboortedatum in "via mail" ontvang gratis het Chinese teken✅ Speurtochtconsult kopen

➡️ Innerlijke gids volgen informatie

Aandacht voor de voeding, een juiste vochtbalans en ontspanning

De voeding dient een basisch overschot te geven en bestaat uit voldoende meervoudig onverzadigde vetzuren. Irriterende scherpe specerijen dienen vermeden te worden, matig met het gebruik van geraffineerde koolhydraten en dierlijk eiwit en drink voldoende. Zo is een teveel niet goed, maar een te weinig ook niet.

Zijn natuurlijke maagzuurremmers dan goed?

Nee! Het is noodzakelijk om te kijken, waar de klachten van een te veel of te weinig maagzuur vandaan komen. Het zuur is nodig om te helpen bij het verteren van voedsel en dood schadelijke bacteriën. De verteringssappen zijn ook nuttig bij het activeren van verschillende spijsverteringsenzymen, dat de splitsing van voeding ten goede komt.