Maagzuurremmers en eiwitvertering

Maagzuurremmers zoals Omeprazol, losec, Rennies en zantac, kunnen de opname en vertering van aminozuren belemmeren. Slaap tekort, pijn, zoals bij fibromyalgie en veranderde gedachten kunnen tot de gevolgen behoren, wat kan leiden tot een burn-out. De stofwisseling moet energie besparen en produceert minder slijmstoffen, waardoor allergieën kunnen ontstaan.

Eiwitten of proteïnen zijn de bouwstoffen van ons lichaam

Als de hersenen stress ervaren, vraagt het hoofd hulp aan de darm

In perioden van lichamelijke  geestelijke spanning of stress vervult de milt een belangrijke rol. Zodra de hersenen een groot probleem als tijdsdruk of irritatie signaleren, wil het brein dit probleem oplossen en leent energie van het hoofd en de darm. 

Maagzuurremmers, weet waarvoor dit medicijn gebruikt wordt

Helaas weet een deel van de mensen niet, waar ze bepaalde medicijnen nog voor gebruiken, bijvoorbeeld een verandering van arts of verhuizing. Het kan zijn dat medicatie die gebruikt worden, niet meer nodig zijn en is het een routine geworden en is een oorzaak nog steeds onbekend, overleg dit eens met de geneeskundige.  

Soms moeten er wel maagzuurremmers gebruikt worden

Als er wel maagzuurremmers gebruikt moeten worden, is het noodzakelijk om het eten beter te kauwen en juist nog meer op het voedingspatroon te letten, immers als de maag de voedingstoffen niet goed op kan nemen, zijn de slijmvliezen in de mond erg belangrijk. De zuur remmers worden vaak voorgeschreven om slokdarmontsteking te voorkomen.

Redenen om maagzuurremmers te gebruiken

  • Schadelijke bijwerkingen van pijnstilling;
  • van het slijmvlies bij bijvoorbeeld
  • Zenuwpijn;
  • Maagzweer;

De slijmvliezen beschermen tegen indringers

De huid en de slijmvliezen in onze darm, maag en mond, vormen een belangrijke eerste bescherming. Het vlies wat slijm afscheid, voorkomt dat lichaamsvreemde stoffen binnendringen via de bloedvaten naar onze organen. Wanneer er gevaar dreigt, zet histamine de bescherming in, door de aangedane plek op te laten zwellen, zoals bij een tekenbeet zichtbaar is. 

Huidverzorging lijn met Aloë Vera

De huidverzorgingslijn versterken elkaar en bieden een krachtige huidverzorging, die helpt de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Ze stimuleren een egale huid en ondersteunen de schoonheid van binnenuit. De producten geven je een stralende, gehydrateerde huid, die er jonger uitziet en jonger aanvoelt en nog belangrijker, parfumvrij!
Product naamInformatie over productWaarvoor te gebruiken
Milde reinigingslotion, zonder parfumReinigingslotion⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid;
⤷ Voeten;
⤷ Benen;
⤷ Handen;
⤷ Kortom, bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
Firming serum, parfumvrijFirming serum⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid
Restoring crème Herstellende crème⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid;
⤷ Herstellende crème voor de huid in het algemeen.
Het aloe bio-cellulose maskHet aloe bio-cellulose mask⤷ Voor mannen en vrouwen;;
⤷ Hoofdhuid masker
Infinite Forever setInfinite Forever set, voor mannen en vrouwen⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid:
⤷ Een deel van de producten kan gebruikt worden om de huid te reinigen en te versterken. Bovendien een super leuk cadeau 🎁
Aloe Body Wash• Om de huid te reinigen en het vocht in de huid vast te houden. Met natuurlijke ingrediënten als Aloë Vera. meer informatie...⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Het lichaam;
⤷ Bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
Aloe Body LotionMeer informatie over de ingrediënten⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Het lichaam;
⤷ Bij elke huidtype, die verzorging kan gebruiken
Over onze huid en slijmvliezenDe huid, onze eerste beschermingDe huid en de slijmvliezen in onze darm, maag en mond, vormen een belangrijke eerste bescherming om te voorkomen dat lichaamsvreemde stoffen binnendringen in dieper gelegen weefsel en dat deze vaak giftige stoffen afgevoerd worden door je darm en via onze anus en het urine stelsel het lichaam veilig verlaten. Is er een probleem met je huid je er zo goed als zeker van uit gaan, dat dit vanuit je darm – slijmvliezen komt, met name histamine intolerantie komt vaak de kop op steken als je moe bent. Als je de huid wilt verbeteren, zal je eerst kunnen onderzoeken of er een allergische reactie is.

Indicatietest lekkende darm slijmvlies

Als ons immuunsysteem in actie komt

Ons immuunsysteem komt in actie en stuurt witte bloedcellen naar aangedane plek en dieper gelegen wondjes, wat kan gaan bloeden. Ons vel kunnen we beschermen door een pleister met jodium, dit gaat natuurlijk niet in de ontlasting buis.

Veel mensen vertellen zichzelf dat ze kunnen eten wat ze willen, omdat ze sporten, een actieve baan hebben, de gehele dag met de huishouding bezig zijn, de hond uitlaten, de verzorging van de kinderen. Door het actieve leven is er vaak geen tijd voor een volwaardige maaltijd en al snel is een pizza, broodje kroket of patatje oorlog besteld en wordt er weinig gedronken.
Als de bouwstoffen voor nood, uit spieren en pezen wordt gehaald

Vroeg of laat gaan er problemen ontstaan als zuur oprispingen en misschien zelfs wel pijn in gewrichten, spieren of pezen. Het zijn de eerste tekenen van een voedingsstoffen opname probleem, de organen halen de bouwstoffen uit ons weefsel, want die gaan voor.

Het doel van de neurotransmitters indicatietest is om inzicht te krijgen in de kracht en verzwakking van de hersen-darm-as. Op basis van 40 meerkeuzevragen wordt de hypothalamus-hypofyse-bijnier-as doorgemeten, na controle geeft de uitkomst inzichten. De analyse laat zien welk signaaloverdrachtstof in het voorhoofdchakra aandacht nodig heeft.

Velen herkennen de klachten niet

Alleen het teveel aan maagzuur wordt vaak herkent en we behoeven het maar in te typen op Google en we vinden, hoe schadelijk het zuur is voor onze slokdarm. Stress is één van de grote oorzaken van een verteringsprobleem en we gaan daardoor anders eten en ademhalen. Lucht opzuigen gaat goed en gemakkelijk als de lichaamshouding goed is, met de juiste beweging.

De Rennies waren op advies van kennissen, van tv en van collega's

Hilda heeft altijd gewerkt als fulltime Zorg-teammanager bij de Thuiszorg, het was heel erg leuk en plezierig werk, maar heeft ook altijd onder enorme druk gewerkt en dit had zoals ze nu weet, gevolgen voor haar gezondheid. Als jong meisje had ze al een middenrifbreuk en dit kwam waarschijnlijk door een verkeerde ademhaling. 

Hilda nam Rennies bekend van TV en internet

Toen kreeg ze last van omhoogkomend zuur, en daar nam ze Rennies voor, jullie weten wel die bekende van de tv zegt Hilda. Op het internet is de maagzuurremming nog altijd verkrijgbaar en wordt het gratis aan huis bezorgt.

Reflux na het drinken van melk

En toen kwam er Malox in de handel ( kauwtabletten, waren wat milder voor de maag). Ondanks dat werd de maagzuur veel agressiever. (Op het moment van schrijven heeft Hilda de leeftijd van 55 en zo kreeg ze, de bij ons zo bekende reflux. (Het drinken van melk of yoghurt even als voorbeeld kwam terug in de slokdarm). 

Slokdarmkanker door maagzuur

Ze liet dat onderzoeken en toen bleek er al slokdarmkanker te zitten door het maagzuur, dan volgt een lang traject. Botbreuken, artrose, veel pijn en bijnier-falen waren de gevolgen, waardoor weer prednison nodig was.

Aandacht voor de voeding, een juiste vochtbalans en ontspanning

De voeding dient een basisch overschot te geven en bestaat uit voldoende meervoudig onverzadigde vetzuren. Irriterende scherpe specerijen dienen vermeden te worden, matig met het gebruik van geraffineerde koolhydraten en dierlijk eiwit en drink voldoende. Zo is een teveel niet goed, maar een te weinig ook niet.

Deze bouwstenen zijn gemaakt van aan elkaar geplakte moleculen,  aminozuren genaamd. Alle belangrijke eiwitten moeten we via de voeding binnen krijgen, omdat ons lichaam ze niet zelf kan aanmaken. Een beschermlaagje op de maag of darmslijmvlies aanbrengen, kan dus voor een opname van deze bouwstoffen zorgen en raak je letterlijk uitgeput. 

Zijn natuurlijke maagzuurremmers dan goed?

Nee! Het is noodzakelijk om te kijken, waar de klachten van een te veel of te weinig maagzuur vandaan komen. Het zuur is nodig om te helpen bij het verteren van voedsel en dood schadelijke bacteriën. De verteringssappen zijn ook nuttig bij het activeren van verschillende spijsverteringsenzymen, dat de splitsing van voeding ten goede komt.

Ons lichaam is als een benzine auto en draait niet op diesel

Onze hersenen spelen een grote rol in de stofwisseling, zo leren we het reptielenbrein waar we snel energie van krijgen, als we moe zijn en zo gebruiken steeds meer mensen koolhydraten en per dag, dan onze voorouders uit het stenen tijdperk in een heel jaar aten en juist dat kan het lichaam niet verteren.