Maagzuurremmers en eiwitvertering

Maagzuurremmers zoals Omeprazol, losec, rennies, zantac, enz. kunnen de opname en vertering van aminozuren belemmeren, met gevolgen voor de slaap en energie en kan leiden tot vermoeidheid en zo kunnen maagzuurremmers ook leiden tot bloedarmoede en longproblemen. IJzer is van belang voor een goede transport functie van zuurstof in het bloed. 

Eiwitten of proteïnen zijn de bouwstoffen van ons lichaam

Maagzuurremmers, weet waarvoor dit medicijn gebruikt wordt

Helaas weet een deel van de mensen niet, waar ze bepaalde medicijnen nog voor gebruiken. De reden kan zijn, een verhuizing van jaren terug en een andere arts medicatie voorschreef, terwijl ze op dit moment geen functie hebben. Soms weten we wel waarvoor we medicijnen gebruiken, maar is het een routine geworden en is een oorzaak nog steeds onbekend, overleg dit eens met de arts.  

Soms moeten er wel maagzuurremmers gebruikt worden

Als er wel maagzuurremmers gebruikt moeten worden, is het noodzakelijk om het eten beter te kauwen en juist nog meer op het voedingspatroon te letten, immers als de maag de voedingstoffen niet goed op kan nemen, zijn de slijmvliezen in de mond erg belangrijk. De zuur remmers worden vaak voorgeschreven om slokdarmontsteking te voorkomen.

Redenen om maagzuurremmers te gebruiken

De slijmvliezen beschermen tegen indringers

De huid en de slijmvliezen in onze darm, maag en mond, vormen een belangrijke eerste bescherming. Het vlies wat slijm afscheid, voorkomt dat lichaamsvreemde stoffen binnendringen via de bloedvaten naar onze organen. Wanneer er gevaar dreigt, zet histamine de bescherming in, door de aangedane plek op te laten zwellen, zoals bij een tekenbeet zichtbaar is. 

Huidverzorging lijn met Aloë Vera

De huidverzorgingslijn versterken elkaar en bieden een krachtige huidverzorging, die helpt de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Ze stimuleren een egale huid en ondersteunen de schoonheid van binnenuit. De producten geven je een stralende, gehydrateerde huid, die er jonger uitziet en jonger aanvoelt en nog belangrijker, parfumvrij!
Product naamInformatie over productWaarvoor te gebruiken
Milde reinigingslotion, zonder parfumReinigingslotion⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid;
⤷ Voeten;
⤷ Benen;
⤷ Handen;
⤷ Kortom, bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
Firming serum, parfumvrijFirming serum⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid
Restoring crème Herstellende crème⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid;
⤷ Herstellende crème voor de huid in het algemeen.
Het aloe bio-cellulose maskHet aloe bio-cellulose mask⤷ Voor mannen en vrouwen;;
⤷ Hoofdhuid masker
Infinite Forever setInfinite Forever set, voor mannen en vrouwen⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid:
⤷ Een deel van de producten kan gebruikt worden om de huid te reinigen en te versterken. Bovendien een super leuk cadeau 🎁
Aloe Body Wash• Om de huid te reinigen en het vocht in de huid vast te houden. Met natuurlijke ingrediënten als Aloë Vera. meer informatie...⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Het lichaam;
⤷ Bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
Aloe Body LotionMeer informatie over de ingrediënten⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Het lichaam;
⤷ Bij elke huidtype, die verzorging kan gebruiken
Over onze huid en slijmvliezenDe huid, onze eerste beschermingDe huid en de slijmvliezen in onze darm, maag en mond, vormen een belangrijke eerste bescherming om te voorkomen dat lichaamsvreemde stoffen binnendringen in dieper gelegen weefsel en dat deze vaak giftige stoffen afgevoerd worden door je darm en via onze anus en het urine stelsel het lichaam veilig verlaten. Is er een probleem met je huid je er zo goed als zeker van uit gaan, dat dit vanuit je darm – slijmvliezen komt, met name histamine intolerantie komt vaak de kop op steken als je moe bent. Als je de huid wilt verbeteren, zal je eerst kunnen onderzoeken of er een allergische reactie is.

Indicatietest lekkende darm slijmvlies

Als ons immuunsysteem in actie komt

Ons immuunsysteem komt in actie en stuurt witte bloedcellen naar aangedane plek en dieper gelegen wondjes, wat kan gaan bloeden. Ons vel kunnen we beschermen door een pleister met jodium, dit gaat natuurlijk niet in de ontlasting buis.

Veel mensen vertellen zichzelf dat ze kunnen eten wat ze willen, omdat ze sporten, een actieve baan hebben, de gehele dag met de huishouding bezig zijn, de hond uitlaten, de verzorging van de kinderen. Door het actieve leven is er vaak geen tijd voor een volwaardige maaltijd en al snel is een pizza, broodje kroket of patatje oorlog besteld en wordt er weinig gedronken, waardoor vroeg of laat problemen ontstaan als zuur oprispingen en misschien zelfs wel pijn in gewrichten, spieren of pezen. Het zijn de eerste tekenen van een voedingsstoffen opname probleem.
Velen herkennen de klachten niet

Alleen het teveel aan maagzuur wordt herkent en je hoeft het maar in te typen op Google en je vind, hoe schadelijk dat is voor je slokdarm. Stress is één van de grote oorzaken van een verteringsprobleem en dat je anders gaat eten en ademhalen. Ademhalen gaat goed en gemakkelijk als de lichaamshouding goed is. Is je houding niet goed, belast je je lijf te zwaar of werk je te lang in dezelfde houding, dan is dat niet goed voor de balans in het lichaam. 

Spieren niet meer kunnen ontspannen en een ontbijt check

Spiergroepen die ontspannen zouden moeten zijn, raken dan juist gespannen. Yoga of mindfulness training voor jezelf zouden je kunnen helpen en daarbij is het goed om eens kritisch te kijken naar je eet patroon. Een goed ontbijt maakt ons wakker en helder en is de eerste energie die we binnenkrijgen. Als ons morgenmaal gebalanceerd is, hebben we 25 tot 30% van de noodzakelijk levenskracht binnen.

De Rennies waren op advies van kennissen, van tv en van collega's

Hilda heeft altijd gewerkt als fulltime Zorg-teammanager bij de Thuiszorg, het was heel erg leuk en plezierig werk, maar heeft ook altijd onder enorme druk gewerkt en dit had zoals ze nu weet, gevolgen voor haar gezondheid. Als jong meisje had ze al een middenrifbreuk en dit kwam waarschijnlijk door een verkeerde ademhaling. Toen kreeg ze last maagzuur, en nam en daar nam ze rennies voor, jullie weten wel die bekende van de tv zegt Hilda.

Reflux na het drinken van melk

En toen kwam er Malox in de handel ( kauwtabletten, waren wat milder voor de maag). Ondanks dat werd de maagzuur veel agressiever. (Op het moment van schrijven heeft Hilda de leeftijd van 55 en zo kreeg ze, de bij ons zo bekende reflux. (Het drinken van melk of yoghurt even als voorbeeld kwam terug in de slokdarm). Ze liet dat onderzoeken en toen bleek er al slokdarmkanker te zitten door het maagzuur. Lees het volledig verhaal van Hilda

Aandacht voor de voeding, een juiste vochtbalans en ontspanning

De voeding dient een basisch overschot te geven en bestaat uit voldoende meervoudig onverzadigde vetzuren.  Irriterende voeding (zuren, scherpe specerijen, e.d.) vermijden. Matig met het gebruik van geraffineerde koolhydraten en dierlijk eiwit. Voldoende vocht drinken. Onthoudt het gaat altijd om een balans, zo is een teveel niet goed en een te weinig ook niet. Een dagboek zou je kunnen helpen om ook wat ontspannen momenten in je dag aan te brengen. 

Deze bouwstenen zijn gemaakt van aan elkaar geplakte moleculen,  aminozuren genaamd. Alle belangrijke eiwitten moeten we via de voeding binnen krijgen, omdat ons lichaam ze niet zelf kan aanmaken. Een beschermlaagje op de maag of darmslijmvlies aanbrengen, kan dus voor een opname van deze bouwstoffen zorgen en raak je letterlijk uitgeput. 

Zijn natuurlijke maagzuurremmers dan goed?

Nee! Het is noodzakelijk om te kijken, waar de klachten van een te veel of te weinig maagzuur vandaan komen. Maagzuur is nodig om te helpen bij het verteren van voedsel, het doden van schadelijke bacteriën en is ook nuttig bij het activeren van verschillende spijsverteringsenzymen

Ons lichaam is als een benzine auto en draait niet op diesel

Onze hersenen spelen een grote rol in de stofwisseling, zo leren we het reptielenbrein waar we snel energie van krijgen, als we moe zijn en zo gebruiken steeds meer mensen koolhydraten en per dag, dan onze voorouders uit het stenen tijdperk in een heel jaar aten en juist dat kan het lichaam niet verteren. 

Zo hebben we snelle en langzame saccharides nodig, die heel verschillend in het lichaam worden opgenomen door onze spijsvertering. Als het brein geen voedingsstoffen krijgt, slaat het alarm en vraagt de darm om hulp en bespaart intussen energie en laat de vertering in de maag langzamer lopen, door vertraging, blijft het voedsel in de maag staan en gaat rotten, schimmels zijn dol op deze bodem van eenvoudige bewerkte suikers.

De hersenen vragen de darmen om hulp en blijft schreeuwen

Over koolhydraten is vaak veel informatie te vinden. Je zou ze niet moeten eten, want anders word je dik. Maar dat is wel heel kort door de bocht. Je hebt namelijk snelle en langzame koolhydraten, die heel verschillend in het lichaam worden verwerkt. Als de hersenen alarm slaan en daardoor energie wil gaan besparen, door de vertering in de maag langzamer te laten verlopen, blijft het voedsel in de maag staan en blijft maagzuur produceren en gaat rotten, schimmels zijn dol op deze bodem van koolhydraten en suikers.

De nervus vagus, loopt van het middenrif, langs de slokdarm omhoog, tussen longen en hart, en door de keel tot in de hersenen. Zo werken Darm en hoofd, al heel vroeg in het leven samen. Ze ontwikkelen een groot deel van onze gevoelswereld als zuigeling en daar kun je op een later tijdstip in je leven je voordeel mee doen. De locus coeruleus is een kern in de pons (een deel van de hersenstam) die betrokken zijn bij fysiologische reacties op stress en paniek. De locus coeruleus in onze hersenstam heeft vele verbindingen met andere delen van de hersenen.

Een verhoging van cortisol kan bij stress het histamine gehalte verhogen, waardoor het de immuun functie voor een deel uit kan schakelen. Cortisol en DHEA kunnen niet tegelijk functioneren. Hoge cortisolwaarden verhogen de bloedsuikerspiegel en kan de schildklierfunctie afremmen en geeft minder energie

“Het goede HDL Cholesterol“. Het stresshormoon en de hydro epi androsteron zijn elkaars tegenpolen en houden elkaar in evenwicht. Volwaardig vet (HDL cholesterol) heeft een beschermende functie bij trauma, zowel spanning als ontstekingen.