Voeten ontgiften

Ontgiften via Voeten, ze dragen onze complete lichaamsgewicht en verdienen een goede verzorging. Help de voeten om om voetproblemen bij diabetes en oedeem te verzorgen. Via een voet detox kunnen we eenvoudig proberen het lichaam aan te zetten tot het reinigen en de afvalstoffen via deze manier te verwijderen via het lymfestelsel, het is de veiligste manier voor het afvoeren van afvalstoffen in het lichaam.

Voeten, ontgiften, organen, gezondheid

Een voeten bad met het sap van de witte kool, is de perfecte manier van relaxen. Het is zeer aangenaam om de voeten met het koolsap te reinigen na een lange dag lopen, rennen, werken of andere inspannende activiteit. Heerlijk lekker achterover met de voeten in het water, met rustig masserende bewegingen aan de voeten om lekker tot rust te komen. 

Een bad voor ontspanning

Een voetenbad met daarin een lekker rustig kabbelend water met koolsap tot net boven de enkels en een massage apparaat op de bodem om die relaxte stimulans te geven wat leidt tot ontspanning. Of je het nu gebruikt tijdens het lezen van een goed boek of tijdens het kijken van je favoriete serie, het blijft een heerlijk ontspannen bezigheid en het schaadt niet om er jezelf wat langer mee bezig te houden.

Kool kan mogelijk afvalstoffen uit het lichaam trekken wat er niet in hoort. Zo kan de kool water uit opgezette gewrichten, hitte uit een ontsteking halen.  Kool kan werken door de huid heen op dieper gelegen organen en dat is interessant voor de voeten. 

De kool doet dit als een soort trekpleister, die al het ongewenste naar de oppervlakte trekt. Welke kool? De werking van witte kool is het meest effectief. Koop bij voorkeur biologische kool en gebruik de kool alleen als deze er vers uit ziet. Verlepte bladeren hebben geen kracht.

Koolsap maken

  • 700 gram gehakte witte kool
  • 450 ml water

Bereiding: Kook het water in een kleine pan gedurende een half uur, hak de koolbladeren in stukken en doe de fijngehakte kool en het water in een blender

Drink voldoende om de afvalstoffen af te kunnen voeren

Meng het op een lage stand, stop als het water een lichtgroene kleur krijgt. Dit proces duurt ongeveer 2 minuten. Gebruik in het badje afgekoeld gekookt water en voeg daar de koolsap aan toe. Drink voldoende om de afvalstoffen af te laten voeren. 

KokenKoken
Kleur snijplankSoort voedsel 
RoodRauw vleesDe rode snijplank is bedoeld voor rauw vlees. En dus niet voor rauw gevogelte! Hierop kunt u bijvoorbeeld een grote ossenhaas in porties verdelen.
Blauw Vis, schaal en schelpdierenDe blauwe snijplank is voor rauwe vis. Hier kun je dus alle vissoorten op fileren en snijden.
GroenGroenten en fruitDe groene snijplank is voor alle soorten groenten en fruit: rauw of gekookt. De groene snijplank wordt veelal gebruikt aan de koude kant in de keuken.
Geel Rauw gevogelteDe gele snijplank is voor rauw gevogelte. Denk aan kip, kalkoen, duif en bijvoorbeeld kwartel.
BruinGebraden vlees en worstDe bruine snijplank is voor gaar vlees en gevogelte. Hierop kunt u bijvoorbeeld een heerlijk gare rosbief in mooie plakken snijden.
WitKaas en broodIn bakkerijen worden HACCP snijplanken met kleurcode wit gebruikt, waardoor ze geschikt zijn voor het werken met bakkers- en zuivelproducten, zoals brood en kaas.
Snijplank setSnijplank setOver de snijplank: Joseph Joseph is een Engels merk en staat al jaren aan de top als het gaat om functionele keukenaccessoires. De tweelingbroers Richard en Anthony Joseph ontwerpen en produceren vanaf 2002 de beste en meest hippe accessoires voor “The Perfect Kitchen”. Zij hebben al vele prachtige prijzen gewonnen met de ontwerpen van hun artikelen. Ze zijn wereldwijd bekend en erkend. Een prachtig merk met geweldige producten voor keukenhulpen, schoonmaken en slim opbergen. Joseph Joseph staat bekend om zijn functionaliteit gecombineerd met kleur, opvallend ontwerp en oog voor detail.
Set van 7 kleuren snijplanken, RubbermaidSet van 7 kleuren snijplanken
Vogue werktafel met HDPE snijbladwerktafel met snijblad Deze RVS werktafels van Vogue hebben als werkblad een omkeerbare snijplank. Zo heeft u veel ruimte om bijvoorbeeld groenten te snijden en vis te fileren. De snijplank is gemaakt van kunststof met een hoge dichtheid en gaat daardoor lang mee in zelfs de meest drukke en veeleisende keukens. Het stalen frame en onderblad bieden goede ondersteuning en zijn eenvoudig te reinigen. Een hygiënische unit, perfect voor professioneel gebruik.

Reinig en verzorg de huid met een parfumvrij product

Veel huidverzorgende producten bevatten stoffen die mogelijk irriterend werken, waardoor er huidklachten kunnen ontstaan. Een bekende klacht kan zijn bij gordelroos, wat je wel eens ziet bij parfum houdende deodorant. De huid is een grote voedende fabriek voor onze lymfe en bloedbanen

GezondheidGezondheid

Dat betekend letterlijk dat een crème of een gel ook onze organen kunnen bereiken. Bij een goed werkend immuunsysteem, zullen we niet snel last ervaren. Maar wanneer het lichaam al een zwakke weerstand heeft, moet het  het nog harder werken om schadelijke stoffen onschadelijk te maken. 

Huidverzorging lijn met Aloë Vera

De huidverzorgingslijn versterken elkaar en bieden een krachtige huidverzorging, die helpt de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Ze stimuleren een egale huid en ondersteunen de schoonheid van binnenuit. De producten geven je een stralende, gehydrateerde huid, die er jonger uitziet en jonger aanvoelt en nog belangrijker, parfumvrij!
Product naamInformatie over productWaarvoor te gebruiken
Milde reinigingslotion, zonder parfumReinigingslotion⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid;
⤷ Voeten;
⤷ Benen;
⤷ Handen;
⤷ Kortom, bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
Firming serum, parfumvrijFirming serum⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid
Restoring crème Herstellende crème⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid;
⤷ Herstellende crème voor de huid in het algemeen.
Het aloe bio-cellulose maskHet aloe bio-cellulose mask⤷ Voor mannen en vrouwen;;
⤷ Hoofdhuid masker
Infinite Forever setInfinite Forever set, voor mannen en vrouwen⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid:
⤷ Een deel van de producten kan gebruikt worden om de huid te reinigen en te versterken. Bovendien een super leuk cadeau 🎁
Aloe Body Wash• Om de huid te reinigen en het vocht in de huid vast te houden. Met natuurlijke ingrediënten als Aloë Vera. meer informatie...⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Het lichaam;
⤷ Bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
Aloe Body LotionMeer informatie over de ingrediënten⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Het lichaam;
⤷ Bij elke huidtype, die verzorging kan gebruiken
Over onze huid en slijmvliezenDe huid, onze eerste beschermingDe huid en de slijmvliezen in onze darm, maag en mond, vormen een belangrijke eerste bescherming om te voorkomen dat lichaamsvreemde stoffen binnendringen in dieper gelegen weefsel en dat deze vaak giftige stoffen afgevoerd worden door je darm en via onze anus en het urine stelsel het lichaam veilig verlaten. Is er een probleem met je huid je er zo goed als zeker van uit gaan, dat dit vanuit je darm – slijmvliezen komt, met name histamine intolerantie komt vaak de kop op steken als je moe bent. Als je de huid wilt verbeteren, zal je eerst kunnen onderzoeken of er een allergische reactie is.

Indicatietest lekkende darm slijmvlies

Met de voetchakra's hebben we direct contact met de aarde

De wortelchakra staat in verbinding met onze voeten, dit basischakra is rood. Het eerste chakra heeft te maken met basisveiligheid en zekerheid en staat in verbinding met de aarde. Via de voeten zijn we verbonden met de aarde. De voetchakra’s zijn energiedraaipunten onder de voet en zitten in de holte van onze voet. Pijn in de voetchakra is over het algemeen het gevolg van langdurige stress en drukte (stagnatie van leverenergie.

Energietekort, hoofdpijn en koude voeten

De energie gaat in dat geval niet meer goed naar de voeten maar stijgt naar boven. Het gevolg is dat er onder in het lichaam een energietekort is (koude voeten, doorbloedingsstoornissen, pijnklachten) en bovenin het lichaam energie teveel is (gevoelige nek/schouder, hoofdpijn/migraine, verhoogde bloeddruk) De uitscheiding van afvalstoffen kan hierdoor onvoldoende zijn wat de volgende klachten kan geven: hoofdpijn, vermoeidheid, gewrichtsklachten en huidklachten.

Wanneer het bloed door de beschadiging minder goed kan circuleren, ontstaan koude voeten. Bij diabetespatiënten kunnen koude voeten echter ook veroorzaakt worden door zenuwschade, ook wel zenuwpijn genoemd.

Massage van je voeten, voor rust in je chakra's

Door op de voet de 7 chakragebieden te masseren, kun je de chakra’s die te veel energie hebben tot rust brengen en de chakra’s waar te weinig energie doorstroomt juist aanzetten om te activeren. Hierdoor komen de chakra’s mogelijk in balans. Bovendien is een voetmassage een grote rustmomentje voor jezelf! Net zoals een boom via zijn wortels contact heeft met de aarde, zo kun jij ook via je voeten jouw wortels weer laten aarden.