Voeten ontgiften

Voeten, ze dragen ons lichaamsgewicht en verdienen een goede verzorging, voorkom voetproblemen bij diabetes en oedeem door ze te verzorgen. Via een voet-reiniging kunnen we proberen, het bloed en lymfevatenstelsel aan te zetten tot het verwijderen van afvalstoffen. De voet-detox is de meest veiligste manier voor het afvoeren van onbruikbare afvalproducten.

Voeten, ontgiften, organen, gezondheid

Een voeten-bad met het sap van de witte kool, is de perfecte manier van relaxen. Het is zeer aangenaam om de voeten met het koolsap te reinigen na een lange dag lopen, rennen, werken of andere inspannende activiteit. Heerlijk achterover met de voetjes in het water, met rustig masserende bewegingen is even een rustmomentje voor onszelf.

Een bad voor ontspanning

Een voetenbad met daarin een lekker rustig kabbelend water met koolsap tot net boven de enkels en een massage apparaat op de bodem om die relaxte stimulans te geven wat leidt tot ontspanning. Of je het nu gebruikt tijdens het lezen van een goed boek of tijdens het kijken van je favoriete serie, het blijft een heerlijk ontspannen bezigheid en het schaadt niet om er jezelf wat langer mee bezig te houden.

Kool kan mogelijk afvalstoffen uit het lichaam trekken wat er niet in hoort. Zo kan de kool water uit opgezette gewrichten, hitte uit een ontsteking halen.  Kool kan werken door de huid heen op dieper gelegen organen en dat is interessant voor de voeten. 

De bladgewas doet dit als een soort trekpleister, die al het ongewenste naar de oppervlakte trekt. De werking van witte kool is het meest effectief bij biologische kool en als deze er vers uit ziet, verlepte bladeren hebben geen kracht.

Koolsap maken

Het sap van de kool bereiden

Kook het water in een kleine pan gedurende een half uur, laat het vocht afkoelen en hak de koolbladeren in stukken en doe de fijngehakte kool en het water in de sapcentrifuge. Doe het geheel in een voetbad en geniet van de heerlijke rustgevende werking.

Drink voldoende om de afvalstoffen af te kunnen voeren

Meng het op een lage stand, stop als het water een lichtgroene kleur krijgt. Dit proces duurt ongeveer 2 minuten. Gebruik in het badje afgekoeld gekookt water en voeg daar de koolsap aan toe. Drink voldoende om de afvalstoffen af te laten voeren. 

Kleur snijplankSoort voedsel
RoodRauw vleesDe rode snijplank is bedoeld voor rauw vlees. En dus niet voor rauw gevogelte! Hierop kunt u bijvoorbeeld een grote ossenhaas in porties verdelen.
Blauw Vis, schaal en schelpdierenDe blauwe snijplank is voor rauwe vis. Hier kun je dus alle vissoorten op fileren en snijden.
GroenGroenten en fruitDe groene snijplank is voor alle soorten groenten en fruit: rauw of gekookt. De groene snijplank wordt veelal gebruikt aan de koude kant in de keuken.
Geel Rauw gevogelteDe gele snijplank is voor rauw gevogelte. Denk aan kip, kalkoen, duif en bijvoorbeeld kwartel.
BruinGebraden vlees en worstDe bruine snijplank is voor gaar vlees en gevogelte. Hierop kunt u bijvoorbeeld een heerlijk gare rosbief in mooie plakken snijden.
WitKaas en broodIn bakkerijen worden HACCP snijplanken met kleurcode wit gebruikt, waardoor ze geschikt zijn voor het werken met bakkers- en zuivelproducten, zoals brood en kaas.
Snijplank setSnijplank setOver de snijplank: Joseph Joseph is een Engels merk en staat al jaren aan de top als het gaat om functionele keukenaccessoires. De tweelingbroers Richard en Anthony Joseph ontwerpen en produceren vanaf 2002 de beste en meest hippe accessoires voor “The Perfect Kitchen”. Zij hebben al vele prachtige prijzen gewonnen met de ontwerpen van hun artikelen. Ze zijn wereldwijd bekend en erkend. Een prachtig merk met geweldige producten voor keukenhulpen, schoonmaken en slim opbergen. Joseph Joseph staat bekend om zijn functionaliteit gecombineerd met kleur, opvallend ontwerp en oog voor detail.
Set van 7 kleuren snijplanken, RubbermaidSet van 7 kleuren snijplanken
Vogue werktafel met HDPE snijbladwerktafel met snijblad Deze RVS werktafels van Vogue hebben als werkblad een omkeerbare snijplank. Zo heeft u veel ruimte om bijvoorbeeld groenten te snijden en vis te fileren. De snijplank is gemaakt van kunststof met een hoge dichtheid en gaat daardoor lang mee in zelfs de meest drukke en veeleisende keukens. Het stalen frame en onderblad bieden goede ondersteuning en zijn eenvoudig te reinigen. Een hygiënische unit, perfect voor professioneel gebruik.

Reinig en verzorg de huid met een parfumvrij product

Veel huidverzorgende producten bevatten stoffen die mogelijk irriterend werken, waardoor er huidklachten kunnen ontstaan. Een bekende klacht gordelroos, wat voorkomt bij parfum houdende deodorantsoorten, waardoor de oksel op kan zwellen. 

Kies voor een huidbalsem waar geen parfum inzit

De huid is een grote voedende fabriek voor onze lymfe en bloedbanen en betekend letterlijk dat een crème of een gel ook onze organen kunnen bereiken. Interessant bij parfumvrije huidbalsem of zonnebrandcrèmes.

Bij een goed werkend immuunsysteem, zullen we niet snel last ervaren, bij teveel histamine en stress, gaat de bloeddruk stijgen. Neem als voorbeeld de beet van een teek, de huid zwelt op en kan rood worden, deze zwelling beschermt ons. Als er langdurig bloedvat verwijdende stof moet worden afgegeven, kunnen de twee mutjes op de nieren uitgeput raken. 

De witte bloed bloelichaampjes zijn onze soldaten

De witte bloedlichaampjes gaan aan het werk voor ons, zodat het gif niet in ons bloedstelsel kan komen. Als de soldaten uitgeput zijn, kunnen afvalstoffen in ons bloed komen. Het is van groot belang om dit afweersysteem gezond te houden.

Huidverzorging lijn met Aloë Vera

De huidverzorgingslijn versterken elkaar en bieden een krachtige huidverzorging, die helpt de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Ze stimuleren een egale huid en ondersteunen de schoonheid van binnenuit. De producten geven je een stralende, gehydrateerde huid, die er jonger uitziet en jonger aanvoelt en nog belangrijker, parfumvrij!
Product naamInformatie over productWaarvoor te gebruiken
Milde reinigingslotion, zonder parfumReinigingslotion⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid;
⤷ Voeten;
⤷ Benen;
⤷ Handen;
⤷ Kortom, bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
Firming serum, parfumvrijFirming serum⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid
Restoring crème Herstellende crème⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid;
⤷ Herstellende crème voor de huid in het algemeen.
Het aloe bio-cellulose maskHet aloe bio-cellulose mask⤷ Voor mannen en vrouwen;;
⤷ Hoofdhuid masker
Infinite Forever setInfinite Forever set, voor mannen en vrouwen⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid:
⤷ Een deel van de producten kan gebruikt worden om de huid te reinigen en te versterken. Bovendien een super leuk cadeau 🎁
Aloe Body Wash• Om de huid te reinigen en het vocht in de huid vast te houden. Met natuurlijke ingrediënten als Aloë Vera. meer informatie...⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Het lichaam;
⤷ Bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
Aloe Body LotionMeer informatie over de ingrediënten⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Het lichaam;
⤷ Bij elke huidtype, die verzorging kan gebruiken
Over onze huid en slijmvliezenDe huid, onze eerste beschermingDe huid en de slijmvliezen in onze darm, maag en mond, vormen een belangrijke eerste bescherming om te voorkomen dat lichaamsvreemde stoffen binnendringen in dieper gelegen weefsel en dat deze vaak giftige stoffen afgevoerd worden door je darm en via onze anus en het urine stelsel het lichaam veilig verlaten. Is er een probleem met je huid je er zo goed als zeker van uit gaan, dat dit vanuit je darm – slijmvliezen komt, met name histamine intolerantie komt vaak de kop op steken als je moe bent. Als je de huid wilt verbeteren, zal je eerst kunnen onderzoeken of er een allergische reactie is.

Indicatietest lekkende darm slijmvlies

Met de voetchakra's hebben we direct contact met de aarde

De wortelchakra staat in verbinding met onze voeten, dit basischakra is rood. Het eerste chakra heeft te maken met basisveiligheid en zekerheid en staat in verbinding met de aarde. Via de voeten zijn we verbonden met de aarde. De voetchakra’s zijn energiedraaipunten onder de voet en zitten in de holte van onze voet. 

Voorkom het stilstaan op voeten en kom in beweging

Pijn in de voetchakra is over het algemeen het gevolg van langdurige stress en drukte en stagneert van leverenergie. Geen beweging, zoals stilstaan op het voetbed en stilzitten, kan grote gevolgen hebben voor pezen en spieren.

Energietekort, hoofdpijn en koude voeten

De energie gaat in dat geval niet meer goed naar de voeten maar stijgt naar boven. Het gevolg is dat er onder in het lichaam een energietekort is koude voeten, doorbloedingsstoornissen, pijnklachten en bovenin het lijf gevoelige nek, schouder, migraine, en een verhoogde bloeddruk. De uitscheiding van afvalstoffen uit de lever en nieren kan hierdoor onvoldoende zijn. 

Wanneer het bloed door de beschadiging minder goed kan circuleren, ontstaan koude voeten. Bij diabetespatiënten kunnen koude voeten echter ook veroorzaakt worden door zenuwschade, ook wel zenuwpijn genoemd.

Massage van de voeten, voor rust in de chakra's

Door op de voet de 7 chakragebieden te masseren, kunnen de chakra’s die te veel energie hebben tot rust gebracht worden. De lymfeknopen waar te weinig energie doorstroomt kunnen we dan activeren. Hierdoor mogelijk de aura weer in balans. Bovendien is een voetmassage een grote rustmomentje voor onszelf! 

Wees als de wortels van een boom, zet de voeten in de aarde

Gebruik de voeten net zoals een boom, die via zijn wortels contact heeft met de aarde. Op deze manier kunnen wij ook via de voetklauwen onze wortelvertakkingen weer laten aarden. De rustmomenten kunnen voor creatieve ingevingen zorgen.

Relaxatieprikkels vinden we ook in onze handen en gezicht

Op handen, hoofdhaar en gezicht bevinden zich ook effectieve relaxatieprikkels met een ontspannen effect voor de chakra’s. Hier komen tal van zenuwuiteinden bij elkaar, die voortdurend in verbintenis staan met onze organen en het vegetatieve zenuwstelsel. De banen vormen een geheel met zenuwdraden in ons lichaam.