Paranoten vertragen het ouder worden

In de paranoot zit selenium en vet, wat ons kan beschermen tegen gezondheidsproblemen als artrose, trage schildklier en bij pre-diabetes. De noten zijn erg gezond en bevatten onder andere magnesium, fosfor, koper, mangaan, zink, ijzer, calcium en kalium. De zaden bevatten ook veel vitamines als vitamine B1, B6, E, foliumzuur en pantotheenzuur. 

Paranoten, schildklier

Neem maar 3 tot 5 noten per dag

De noot is rijk zijn aan selenium, en daarom is 3 tot 5 paranoten per dag is voldoende. Seleen is in hoge dosissen zelfs giftig, een te laag seleniumgehalte in het bloed kan hartklachten veroorzaken, het gaat zoals bij alles om een balans.

Gezonde huid en haar met behulp van de paranoot

Het sporenelement is een antioxidant en kan ons beschermen tegen gevaarlijke stoffen en is van belang voor een goede weerstand. Een goede werking het immuunsysteem kom weer te goede van de schildklier, slijmvliezen, nagels en gezond haar. spoorelementen zijn nodig zijn voor o.a. de groei en treffen we in gezonde cellen aan.

Paranoot gezond voor schildklier en prostaat

In de paranoot zit selenium, in minerale stof zitten enzymen voor de spijsvertering. Het kan ons beschermen tegen gezondheidsproblemen, die gepaard gaan met verouderingsprocessen, zoals vormen van artrose, wat mogelijk veroorzaakt wordt, door histamine-intoleranties, dat het lekkende slijmvlies kan veroorzaken.

Een overmaat van selenium schaadt

We hebben niet veel van dit sporenelement nodig, maar een tekort kan enorme gevolgen hebben voor de gezondheid, met name voor de schildklier. Hoewel het selenium een belangrijk spoorelement is, is het giftig als seleen met overmaat wordt ingenomen. De delfstof zou ook een bescherming hebben voor de prostaat.

Kokosmakronen met paranoten en chocola

Ingrediënten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius;
    Scheidt de eieren (gebruik alleen de eiwitten). Doe de eiwitten in een grote kom en klop ze stijf met de suiker (met een mixer gaat het sneller).
  • Als de kom met de inhoud ondersteboven kan blijven, zonder dat het eiwit er uit valt zijn ze stijf genoeg;
    Hak de paranoten fijn met een keukenmes of machine en gebruik daarvoor de juiste kleur snijplank;
  • Neem een spatel en meng de kokosrasp en de paranoten voorzichtig door de eiwitten. Als we te hard gaan roeren zakt het mengsel in en we willen juist de lucht behouden voor brosse makronen, echt voorzichtig roeren.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak bolletjes van het kokosmengsel, doe dit bijvoorbeeld met 2 eetlepels. Dan hebben we meteen de juiste hoeveelheid voor de makronen;
  • Schuif in de oven en bak ze 15 minuten;

Hoge vitamine D waarden door het eten veel noten en supplementen

Te veel vitamine D kan worden veroorzaakt door het eten van grote hoeveelheden noten of vitaminen uit suppletie. In onze voeding zit alles gedoseerd en gebalanceerd, pas op met losse vitamine pillen, er is een balans nodig in ons lichaam. Cholecalciferol is vet oplosbaar en niet wateroplosbaar, we kunnen een teveel aan D3 en ergocalciferol niet zomaar uitplassen. 

In tegenstelling van B-suppletie dat wel door water opgelost wordt

Het vet-oplosbare micronutriënt opstapelen en kan de opstapeling kan leiden tot intoxicatie. Dat niet door teveel zonlicht ontstaan, maar wel bij D-intoxicatie, waarbij het calciumgehalte in het bloed te hoog kan worden. 

Vitamine D en beweging, belangrijk voor sterkte botten

Het is belangrijk om voldoende calcium en vitamine D uit voeding binnen te krijgen en elke dag minimaal een half uur te bewegen om osteoporose en artrose te voorkomen. Met voldoende vitamine D, kan de weerstand versterkt worden, met teveel wordt het lichaam te actief, met gevolgen voor de schildklier.