knoflook en de symptomen van griep

Knoflook kan helpen om de symptomen van griep te verminderen en is rijk aan zwavelhoudende verbindingen, met als hoofdstofje: allicine. Allicine kan als een natuurlijke antibiotica werken en helpen om bacteriën en virussen te doden. Wanneer knoflook wordt geplet of gekauwd, verandert de samenstelling van knoflook in allicine (met een c), het belangrijkste actieve ingrediënt in knoflook. 

Knoflook

Eet 2-3 teentjes per dag van de bolplant door de voeding

Telkens 1 teentje gesneden look door de maaltijd, eet knoflook wel samen met het andere voeding of met een rauwkost gemaakt van stukjes tomaat, bleekselderij, gemengde sla, pijnboompitten, avocado, wat mosterdpoeder, aangemaakt met wat limoen en olijfolie, want het kan erg sterk zijn.

Hoe de smaakmaker als een natuurlijke antibiotica kan werken

Van allicine wordt gezegd, dat het als een natuurlijk antibioticum werkt en dat  het stofje witte bloedcellen kan stimuleren, om ziekteverwekkers tegen te houden. Verwarm de knoflook niet, dan gaat de allicine verloren. 

Als we vaak ziek zijn door een verkoudheid of griep, kan het eten van knoflook helpen om deze symptomen te verminderen

Zelfgemaakte mayo crème

Ingrediënten

Bereiding

Maak een kom vetvrij, zet de kom schuin op een handdoek en doe de eidooier, het limoensap en de mosterd in een kom met een snuf Himalaya zout.  Klop met de garde alles goed door elkaar tot het één geheel is. Voeg nu druppelsgewijs de olijfolie toe en klop stevig door. Blijf druppelsgewijs de olie toevoegen tot de olie op is. Je zult zien dat de gele ei massa langzaam veranderd in een mooie romige, crème kleurige saus.

Salade met dit heerlijke kruid,, zusje van de ui

Benodigdheden: 1 zak gemengde salade; 4 cherrytomaten, 5 blaadjes basilicum; 4 plakjes komkommer in kleine stukjes; halve theelepel oregano 2 eetlepels zonnebloempitten; 1 knoflookteentje (fijngesneden);  halve theelepel grove mosterd; 1 eetlepel olijfolie (extra vierge); 1 plakje gember in kleine stukjes gesneden. 1 theelepel kurkuma; 1/4 theelepel cayennepeper; 1/4 theelepel kruidnagel, 1/4 sap van citroen of limoen na keuze en een eetlepel kwark na keuze. Meng alles goed door elkaar heen, eet het gelijk na je boterham of je glutenvrije maaltijden. Begin voorzichtig, want je lichaam zal moeten wennen aan al die rauwe voeding.




De spiraalsnijder van WILP is een handige keukenhulp om je groenten in slierten te snijden. Of je nou gezond, bewust, vegetarisch of veganistisch bent, deze spiraalsnijder is voor elke maaltijd een goede oplossing! In een handomdraai maak je jouw favoriete spiraalgroente en maak je je maaltijden en/of salades nog aantrekkelijker. Dus: sloof je uit in de keuken en serveer de verantwoorde maaltijden als een echte pro. Deze spiraalsnijder is makkelijk schoon te maken en kan in de vaatwasser

De natuurlijke vervanger van spaghetty

Vervang tarwe spaghetti door courgette spaghetti met behulp van de spiraalsnijder, waardoor je meer groente binnenkrijgt en minder tarwe. Een echt verantwoord koolhydraat arme maaltijd. Daarnaast is er nog de spaghettipompoen, half uur in de ovenschaal, uitschrapen met een vork en geeft perfecte slierten.

Kleur snijplankSoort voedsel 
RoodRauw vleesDe rode snijplank is bedoeld voor rauw vlees. En dus niet voor rauw gevogelte! Hierop kunt u bijvoorbeeld een grote ossenhaas in porties verdelen.
Blauw Vis, schaal en schelpdierenDe blauwe snijplank is voor rauwe vis. Hier kun je dus alle vissoorten op fileren en snijden.
GroenGroenten en fruitDe groene snijplank is voor alle soorten groenten en fruit: rauw of gekookt. De groene snijplank wordt veelal gebruikt aan de koude kant in de keuken.
Geel Rauw gevogelteDe gele snijplank is voor rauw gevogelte. Denk aan kip, kalkoen, duif en bijvoorbeeld kwartel.
BruinGebraden vlees en worstDe bruine snijplank is voor gaar vlees en gevogelte. Hierop kunt u bijvoorbeeld een heerlijk gare rosbief in mooie plakken snijden.
WitKaas en broodIn bakkerijen worden HACCP snijplanken met kleurcode wit gebruikt, waardoor ze geschikt zijn voor het werken met bakkers- en zuivelproducten, zoals brood en kaas.
Snijplank setSnijplank setOver de snijplank: Joseph Joseph is een Engels merk en staat al jaren aan de top als het gaat om functionele keukenaccessoires. De tweelingbroers Richard en Anthony Joseph ontwerpen en produceren vanaf 2002 de beste en meest hippe accessoires voor “The Perfect Kitchen”. Zij hebben al vele prachtige prijzen gewonnen met de ontwerpen van hun artikelen. Ze zijn wereldwijd bekend en erkend. Een prachtig merk met geweldige producten voor keukenhulpen, schoonmaken en slim opbergen. Joseph Joseph staat bekend om zijn functionaliteit gecombineerd met kleur, opvallend ontwerp en oog voor detail.
Set van 7 kleuren snijplanken, RubbermaidSet van 7 kleuren snijplanken
Vogue werktafel met HDPE snijbladwerktafel met snijblad Deze RVS werktafels van Vogue hebben als werkblad een omkeerbare snijplank. Zo heeft u veel ruimte om bijvoorbeeld groenten te snijden en vis te fileren. De snijplank is gemaakt van kunststof met een hoge dichtheid en gaat daardoor lang mee in zelfs de meest drukke en veeleisende keukens. Het stalen frame en onderblad bieden goede ondersteuning en zijn eenvoudig te reinigen. Een hygiënische unit, perfect voor professioneel gebruik.

Zonnepitten door je salade helpt om cholesterol in balans te houden

De zonnebloempit kan mogelijk als een natuurlijke cholesterolverlager werken, maar dan wel zonder zout gegeten, wellicht te vervangen door wat zeekraal. Gewoon een handje vol of door de salade of het zelfgebakken brood. Ook zit in het pitje magnesium. 

Magnesium is voor zoveel functies verantwoordelijk

Zoals je zenuwen ontspannen tot kramp opheffen in de benen. Magnesium werkt samen met calcium, wanneer er te veel calcium in de zenuw zit, waardoor de zenuwen als het ware overspannen raakt, (het geeft namelijk de prikkel, dat je maar door kan gaan), magnesium geeft het balans als calciumblokker om de zenuwen weer in balans te krijgen. 

Minder magnesium in de grond

Laat calcium nu in melkproducten zitten, vroeger was de landbouwbodem veel rijker aan magnesium, tegenover nu is dat zeer weinig, maar we drinken nog wel dezelfde hoeveelheid melk, wees daarom extra voorzichtig met koemelk. Magnesium vinden we in voeding als rauwe cacao, broccoli en zeekraal.

  • 130 gram gedroogd gemengd fruit, bijvoorbeeld rozijnen, abrikozen, pruimen of dadels;
  • 2 eetlepels zonnebloempitten;
  • 2 eetlepels sesamzaad;
  • 4 eetlepels tarwezemelen;
  • 2 eetlepels zelfrijzend bakmeel;
  • 1 ei;
  • 1 eiwit;
  • 2 eetlepels appelsap;
  • Cakeblik (circa 20 x 30 centimeter);
  • Bakpapier

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet het cakeblik in met 1 eetlepel olijfolie en bekleed met het bakpapier. Meng de havermout met de gepofte rijst, het gedroogde fruit de zonnebloempitten, het sesamzaad, de tarwezemelen en het zelfrijzend bakmeel. Klop in een kom het ei met het eiwit tot het schuimt. Maak een kuiltje in het havermoutmengsel en giet de eieren, de overige olijfolie en het appelsap erin. Meng tot alle ingrediënten bedekt zijn. Verdeel het mengsel in het cakeblik. Bak circa 25 minuten in de oven.

Tip om mee te nemen naar je werk of picknick

Wil je de salade klaarmaken voor de volgende dag, zorg dat je alle kruiden mengt, de sla en de komkommer en yoghurt apart houdt in een daarvoor bestemd bakje, dan is de salade in bijvoorbeeld een koeltas goed mee te nemen voor onderweg.

ROMIGE KNOFLOOKSOEP Voor 4 personen.

Nodig: 10 – 12 teentjes knoflook, ¾ liter runderbouillon (van tablet), 1/8 l slagroom, 1 eetlepel maïzena, peper, zout, 2 eetlepels croutons, 2 eetlepels fijngehakte peterselie. Pel de teentjes knoflook en kook ze ca. 20 minuten in water met wat zout. Dep ze droog met keukenpapier. Doe ze met ‘n klein deel van de bouillon in de keukenmachine en pureer de knoflook. 

Doe de puree in een pan en voeg de rest van de bouillon toe

Breng de knoflooksoep aan de kook. Roer de maïzena met de room tot een papje en bind hiermee de soep. Even op smaak brengen met peper en zout. Schenk de soep in 4 kommen en strooi de croutons en de peterselie er over. Serveren met warme toast met boter.

Een knoflook allergie kan dat?

Net als bij vele voeding, en andere vreemde stoffen, kun je ook allergische klachten krijgen bij knoflook, meestal zijn het wat onschuldige klachten als jeuk, maar soms komen ook ernstiger klachten voor. Knoflook allergieën zijn negatieve, soms gevaarlijk, reacties na inname, aanraken, of het inademen van knoflook. 

Netelroos door knoflook, door allergie

Hoewel voedselallergieën vaak voorkomen, is een knoflook allergie zeldzaam,  een intolerantie voor knoflook komt iets vaker voor. De symptomen van allergische reactie op het eten van knoflook kunnen maagklachten, braken, netelroos en huiduitslag, en kortademigheid of een piepende ademhaling zijn. 

Een allergische reactie kan de slijmvliezen beschadigen

De allergische reactie ontstaat waar de mestcellen zich bevinden. In het geval van een knoflook allergie is dit over het algemeen in de mond, op de huid en het maag- en darmkanaal. Het maagdarmkanaal is een deel van het lichaam, waar voedsel verwerkt wordt. Leeftijd, diabetes, histamine intolerant, kunnen een andere risicofactoren voor het ontstaan van een knoflook allergie. 

Het menselijk lichaam bestaat voor 58 procent uit water. Bij pasgeboren baby’s maakt dit zelfs bijna 80 procent van het totale lichaamsgewicht uit. Bij vrouwen ligt het aandeel gemiddeld een paar procenten lager. Dat is te verklaren uit het gemiddeld hoge vetweefselgehalte van het vrouwelijk organisme. Terwijl spieren voor ongeveer 77 procent uit water bestaan, bevat vet maar weinig water. 

Verliest het lichaam nu een procent van zijn vocht, dan ontstaat al een gevoel van dorst, bij twee procent vochtverlies zijn de prestaties wat uithoudingsvermogen betreft al minder, vanaf vijf procent kan al versnelde hartactiviteit, apathie, braken en spierkramp ontstaan.

Bij een vochtverlies van meer dan vijftien procent is de mens niet meer in staat in leven te blijven. Het water vervult in het menselijk lichaam diverse vitale functies. Het doet vooral dienst als bouwstof, als oplos en vervoermiddel van voeding en afvalstoffen en als warmteregelaar.  

Delen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *