...

Hoe knoflook helpt symptomen griep te verminderen

Knoflook is rijk aan zwavelhoudende verbindingen, met als hoofdstofje: allicine. Allicine kan als een natuurlijke antibiotica werken en helpen om bacteriën en virussen te doden. Wanneer knoflook wordt geplet of gekauwd, verandert de samenstelling van knoflook in allicine (met een c), het belangrijkste actieve ingrediënt in knoflook. Ze helpen bij het herstel of voorkomen verkoudheid en griep, doordat het sommige witte bloedcellen stimuleert in het lichaam om de ziekteverwekkers te bestrijden. Verwarm de knoflook niet als je het wilt gebruiken om het immuunsysteem te versterken, dan gaat de allicine verloren.

Als je vaak ziek wordt door een verkoudheid of griep, kan het eten van knoflook helpen jouw symptomen te verminderen

Eet 2-3 teentjes knoflook per dag, telkens 1 teentje bij de maaltijd. Eet het wel samen met het brood of met een rauwkost, want het kan erg sterk zijn.

Recept knoflook salade

Benodigdheden: 1 zak gemengde salade; 2 tomaten, 5 blaadjes basilicum; 2 eetlepels zonnebloempitten; 2 knoflookteentjes (fijngesneden) 1 sjalotje; 2 theelepels rode wijnazijn; 1 eetlepel olijfolie; extra vierge; 1 gekookte eidooier

Keukengereedschap
Keukenmes, salade bak, houdbaarheid bakjes, om de salade te bewaren, een lepel, eierkoker, schilmesje

Bereiding:

Maak van de gekookte eidooier, rode wijnazijn en de olijfolie, het sausje, snijd alle ingrediënten fijn, zorg dat je wat blaadjes basilicum, ringen uien, plakjes tomaat en zonnebloempitten over houdt om zo dadelijk mee te garneren.

ROMIGE KNOFLOOKSOEP Voor 4 personen.

Nodig: 10 – 12 teentjes knoflook, ¾ liter runderbouillon (van tablet), 1/8 l slagroom, 1 eetlepel maïzena, peper, zout, 2 eetlepels croutons, 2 eetlepels fijngehakte peterselie.
Pel de teentjes knoflook en kook ze ca. 20 minuten in water met wat zout. Dep ze droog met keukenpapier. Doe ze met ‘n klein deel van de bouillon in de keukenmachine en pureer de knoflook. Doe de puree in een pan en voeg de rest van de bouillon toe. Breng de knoflooksoep aan de kook. Roer de maïzena met de room tot een papje en bind hiermee de soep. Even op smaak brengen met peper en zout. Schenk de soep in 4 kommen en strooi de croutons en de peterselie er over. Serveren met warme toast met boter.

Delen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *