Bij onszelf stilstaan

Stilstaan, niets doen, wordt vaak gezien als saai of ongezellig en het knaagt aan je schuldgevoel, want je brengt niet voldoende tijd met iemand door, jij bent ook altijd moe, wordt al snel gezegd. Tot lichaam en geest ons laten weten, het de huidige tempo niet meer vol te kunnen houden. Dan is er maar één persoon die de rekening krijgt gepresenteerd en dat ben jij! 

Stilstaan, rust

En als het zover is, geloof het maar, er is niemand die de kosten van het herstel betaald! Dus voel je niet gepasseerd, de ander die heeft voor zichzelf opkomen nog niet geleerd. Ben jij zover, wil meer tijd voor jezelf en eigen intuïtie volgen? Dan is er een begin gemaakt, aan het einde van een periode, dat jij niet voor jezelf koos, door alleen dit al te lezen.

Mooi en gezondMooi en gezond

Neem eigen ruimte in

Bij onszelf stilstaan betekent dus dat we onszelf de ruimte geven om te voelen hoe het met ons gaat, om te voelen waar er spanning, eventueel pijn, in het lichaam zit die we waarschijnlijk niet voelden toen we aan het hardlopen waren, wellicht juist om de gevoelens weg te stoppen. Op deze manier kunnen we te weten komen hoe het met onszelf gaat en voelen en wat we nodig hebben. Wat gebeurd er in het lichaam, waar zijn onze gedachten en zijn deze denkprocessen wel van ons?

Stilstaan is saai

Niets doen is dus voor velen heel lastig. Waarom? Stilstaan, of stop zeggen, wordt vaak gezien als saai of ongezellig. Het past niet in deze snelle tijd, want er kan en moet zo veel, de druk is hoog. Ook kan het zijn dat je minder leuke dingen tegenkomt die je gemakkelijker kunt negeren als je almaar doorgaat. Bijvoorbeeld het verdriet dat je niet wilt voelen, de vermoeidheid die je nu echt niet goed uitkomt. 

O jee, nu is het antwoord alweer nee

Daarnaast lees je vooral op social media, hoe gezellig het is op een feestje, het concert, de verjaardag, vakantie, doe vakanties en heerlijk met vrienden op stap en jij moet nee zeggen, omdat je moe bent. Eindelijk heb je de moed bij elkaar geraapt en dan opeens daar zijn de overtuigende mensen, die vinden, ach joh, stel je niet aan. Vooral veel hoog gevoelige mensen hebben hier last van, omdat ze overal een oplossing voor weten, die wil niemand kwijt.

Uitstellen van confrontaties

Jezelf tegenkomen en geconfronteerd worden met jezelf zijn niet altijd aantrekkelijke opties. Het punt is alleen dat, hoe langer je de confrontatie en het contact met jezelf uit de weg gaat, hoe meer spanning en problemen zich zullen opstapelen. Het is iets wat je helemaal zelf kunt doen, stilstaan, daar heb je niemand voor nodig. Sterker nog, daar kun je niemand bij gebruiken, wat je wel kan gebruiken is wat lavendel, om jezelf wat te ontspannen.

Oefening om bij jezelf stil te staan

Pak pen en een schrijfmap of schrift, zorg dat de telefoon en deurbel uit staat, dat je alle tijd hebt (minimaal een kwartier), zorg dat de hond niet boven op je kan springen en dat je kinderen en partner verteld, niet gestoord te willen worden. Ga op een bank, matje of matras liggen (niet op het bed), want dat herinnerd je aan slapen en dat moet gescheiden blijven en leg zo nodig een deken over je heen. Het is belangrijk dat je het niet koud kan krijgen.

Zorg er ook voor dat je pen en papier naast je hebt liggen voor straks

Haal een paar keer diep en rustig adem. Ga daarna je verschillende lichaamsdelen af. Voel je voeten en laat ze rustig gedragen worden door het matje, daarna je onderbenen, bovenbenen, billen en onderrug. Ga zo je gehele lichaam af. Heb geen oordeel over wat je voelt, registreer alleen maar wat je voelt. Doet je lichaam ergens pijn, is er spanning, ben je warm, koud?

Ben je rustig of juist onrustig, voel je je kwetsbaar of juist sterk, voel je je verdrietig of wat depressief? Zijn er veel gedachten die door je heengaan, die je afleiden van waarmee je bezig bent? Laat ze maar weer gaan en heb er geen oordeel over, registreer alleen maar.

Ga daarna rustig zitten en schrijf op wat je gevoeld en geregistreerd hebt qua pijn, emoties en of je moe was of jij je juist heel fit voelde. Herhaal dit 2 x per dag

Neem voor alles wat je waargenomen hebt, één bladzijde, om later in de oefening je gevoelens te onderzoeken

Loop elke bladzijde na en ontdek, waar jouw pijn, gevoelens of moeheid vandaan komen

Als je er op dat moment de ruimte en de energie er voor hebt, kun je ook nog voor jezelf opschrijven waarmee de dingen die je gevoeld en geregistreerd hebt te maken kunnen hebben. Hoe het volledige plaatje eruitziet. Zo niet, dan doe je het op een later moment. Wacht er geen dagen mee, want dan is de informatie te veel weggezakt. 

MuziekMuziek

stapje voor stapje

Uiteindelijk kun je dan voor jezelf bedenken of je iets met wat je hebt gevonden wilt gaan doen. Verlang van jezelf niet dat alles wat je in jezelf tegenkomt bij deze oefening in één keer helder gaat worden. Neem er de tijd voor en doe de oefening meerdere malen. Op deze manier met jezelf aan de gang gaan is een leerproces en vraagt om oefening en herhaling. 

Vraag hulp als je het niet alleen durft, maar praat niet met elkaar

Als je bang bent om bij jezelf stil te staan omdat het nieuw is, of angst hebt voor wat er allemaal omhoog kan komen, zoek er dan hulp bij. Je kunt bijvoorbeeld een vertrouwd iemand bellen tijdens dat je gaat liggen, die dan bij je blijft, zodat jij je veilig voelt, laat deze persoon tien minuutjes blijven, om je te steunen en je wat af te leiden, door bijvoorbeeld samen naar muziek te luisteren, de laatste vijf minuutjes probeer je het alleen. 

Leer luisteren naar je zesde zintuig en heken de tekens die al worden gegeven, door het pad samen met de aartsengelen te volgen. Nadat de energie in de ❶ ruimte (❶ praktijk Roosendaal) of❷  kosmos ❷ ( d.m.v. videobellen)  is ontstaan, door je eigen vragen te stellen, kies je een kaart uit de kaartlegging. 

Er is een vragenlijst specifiek gericht op de aartsengelen

Er is een uitleg over elk onderwerp, reuze leerzaam voor jezelf. Enkele vragen uit deze lijst zijn, volg jij je intuïtie? Durf jij een dierbare liefdevol los te laten? Heb jij een getal waar je heel vaak geluk bij hebt, of het nu toeval is of niet, welk getal is dat dan en nog veel meer. 

Totemdieren kunnen een gids zijn in bepaalde processen en situaties. Deze ontmoetingen kunnen een enorme invloed hebben op onze spirituele groei. De medicijndieren zijn op aarde om mensen te helpen hun persoonlijke kracht te ontwikkelen. Het geheim van de dieren heeft door de hele geschiedenis van de mensheid heen al naam. Vele culturen beschouwen de boodschappers uit het Universum. 

De Westerse astrologie probeert het menselijk karakter te onderzoeken aan de hand van de geboortehoroscoop, zodat de persoonlijke karakter van het mensenkind of persoon optimaal kan worden benut. Dezelfde gedachte vinden we terug in de Oosterse geneeskunde, die ervan uitgaat dat ziekte het gevolg is van een aanleg en leefgewoonten. 

Delen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *