Projecteren van frustratie

Projectie is wanneer we eigenschappen of emoties van onszelf trachten te ontkennen, verbergen of verdringen door de ontstane situatie aan iemand anders toe te schrijven. Dit frustrerende projecteren  gebeurt vaak onbewust. Negatief spiegelen is dan ook een afweermechanisme tegen negatieve emoties met de beloning dat het niet aan ons zelf kan liggen. 

Projecteren, spiegelen, Hoog gevoeligheid, Gezondheid, Stress, negativiteit, Moe, Burn-out, Uitgeput

Spiegelen en ontkennen

Door spiegeling, behoeven we zaken die wij in onszelf niet graag erkennen en in onze “schaduwkant” liggen, niet aan te gaan of te veranderen. Het is immers gemakkelijker om deze aan andere mensen toe te schrijven dan aan onszelf.

Spiegelen werkt zowel positief als negatief

Als je een mooie eigenschap in een ander bewonderd, dan herkennen we dat met een mooi stukje in onszelf. Als we oordelen over een ander, dan wijzen we ook naar onszelf. Als we moeite hebben om anderen te vertrouwen, dan kunnen we ons afvragen, of we onszelf wel volledig vertrouwen.

Bij realisatie kan dit ons leven veranderen

Inzichten zorgen ervoor dat we verantwoordelijkheid gaat nemen voor onszelf, voor je eigen handelen en eigen emoties. Deze ervaringen kunnen kracht geven en kunt de ander zelfs dankbaar zijn voor wat hij ons liet zien. 

Mooi en gezondMooi en gezond

Het cadeautje van de spiegeling

Ondanks dat we zijn of haar gedrag op dat moment onacceptabel vinden. We gaan duidelijker zien wat bij de ander hoort en wat dus niets met ons te maken heeft en wat ons jezelf. Dit alles kan een zeer positieve invloed hebben in ons leven en onze relaties.

De creatieve hoog gevoelige kent heel goed zijn of haar sterke kenmerken en blijft niet onopgemerkt, maar is heel bescheiden. Vaak doet creatieve denker er niets met zijn of haar kwaliteiten en valt vaak ten prooi aan de omgeving door het negatief spiegelen van bijvoorbeeld narcisten, die misbruik van de goed gelovige hoog gevoelige kan maken, wat voor vermindering van energie en uitputting kan zorgen.

Zodra de hersenen een groot probleem als tijdsdruk of irritatie signaleren, willen ze dit probleem oplossen en daar hebben ze energie voor nodig. En deze energie lenen de hersenen vooral van de darm. De darm krijgt via zenuwvezels door dat er sprake is van een noodtoestand en dat hij deze keer wel moet luisteren, met als gevolg dat hij tijdens de vertering energie bespaart, minder slijmstoffen produceert en zijn eigen doorbloeding vermindert. 

Een verminderde doorbloeding en een dunnere slijmlaag verzwakken de darmwanden en zo ontstaat de kans op een lekkende darmwand, waardoor neurotransmitters niet mee kunnen reizen naar het hoofd, waardoor een verminderde energie of slaap kan ontstaan.

Eiwitvertering en zuurstof

Na vertering van eiwitten in het spijsverteringsstelsel komen de bouwstenen van de voedingsmiddelen terecht bij de cellen. In de cellen worden glucose en vetten in de mitochondriën, de energiecentrales van de cel, met behulp van zuurstof verbrand.
 Wat heb je nodig?
O2 ZuurstofBuitenlucht, IJzer, Vitamine C en Foliumzuur
FE=mineraal – ijzerBoerenkool, prei, broccoli, ongezoet gedroogd fruit zoals abrikozen en rozijnen
Vitamine CLimoen / Citroen
FoliumzuurAsperges, linzen en orgaanvlees
Eiwitten opname probleem darmenLekkende darmslijmvlies
Serotonine en fibromyalgieSerotonine tekort, PDS en fibromyalgie
Hersenen en balansIndicatietest neurotransmitters

Er is veel moed en zelfvertrouwen voor nodig om de stap te nemen om volledig onszelf te zijn. Want niet-hoog gevoelige mensen begrijpen hun gevoelige collega’s, vrienden of familie niet altijd. Daar ligt dan ook wel eens een hindernis. Er wordt namelijk ook wel eens actief misbruik gemaakt van deze creatieve brein, want het zijn engelen met gebroken vleugels en vliegen als er om hulp gevraagd wordt.

Het oprakelen van innerlijke trauma, daar heeft een ouder en ook een kind allebei helemaal niets aan, kijk vooruit of leer het kind zich te beschermen tegen de negatieve invloeden. Want wie met de rug naar het verleden staat, ziet het heden. 

Ontwikkel de geest van een kind (manas), Manas betekent geest. Het chakra bevindt zich in het bovenste deel van het ajnachakra en is het centrum van onze onderste mentale vermogen, het instinct, de indrukken en gewoonten

Heel opvallend is, dat de zorg rol van de vrouw erop zit en er nu eindelijk tijd voor elkaar is. Nu valt het nog meer op dat de zorg voor kinderen veel tijd in beslag heeft genomen en dat we vaak opnieuw moet leren, om een weg te vinden in deze nieuwe situatie. 

Dat betekend dat we logischerwijze meer tijd hebben naar elkaar te kijken, maar ook om ons heen te kijken. Wat we eerst niet zagen, dat wordt nu opeens duidelijk en wat eerst helemaal niet belangrijk leek te zijn, door de opvoeding, werk en alles erom heen, dat gaat nu op de voorgrond komen, namelijk jijzelf. De overgang van opvoeding naar tijd voor ons zelf kan een stressvolle periode zijn.

Buiten de ‘erfelijke aangeboren’ factoren houdt de Oosterse geneeskunde ook rekening met invloeden van buitenaf, zoals weersomstandigheden, epidemieën, eetgewoonten, ongelukken of vergiftiging. Zo kan westerse astrologie als ondersteuning functioneren. 

De wijsheid van de engelen met de gebroken vleugels

Deze engelen voelen zich heel gelukkig als ze je kunnen bijstaan in je dagelijkse bezigheden, ze zullen belangrijker bezigheden altijd voor laten gaan. De aartsengelen werken harmonieus samen met de beschermengelen om genezing, begeleiding en wonderen te bewerkstelligen. Ze zijn niet altijd meer bij ons, ze helpen ons spiritueel te groeien. 

Deze ontmoetingen kunnen een enorme invloed hebben op onze spirituele groei. De medicijndieren zijn op aarde om mensen te helpen hun persoonlijke kracht te ontwikkelen. Het geheim van de totemdieren heeft door de hele geschiedenis van de mensheid heen al naam. Vele culturen beschouwen de dieren als boodschappers.