Projecteren de spiegel van de ziel

Frustrerend projecteren is wanneer we eigenschappen of emoties van onszelf trachten te ontkennen, verbergen of verdringen. De ontstane negatieve situatie wordt dan aan iemand anders toegeschreven en gebeurt vaak onbewust. Als we een mooie eigenschap in een ander bewonderen, dan herkennen we dat met een mooi stukje in onszelf, een mooie ziel spiegeling. 

Projecteren, spiegelen, Hoog gevoeligheid, Gezondheid, Stress, negativiteit, Moe, Burn-out, Uitgeput

Het cadeautje van de spiegeling

Ondanks dat we zijn of haar gedrag op dat moment onacceptabel vinden, we gaan duidelijker zien wat bij de ander hoort en wat dus niets met ons te maken heeft. Uiteindelijk kan deze zielenuitwisseling een zeer positieve invloed hebben in ons leven en onze relaties. De aura kan ervoor zorgen of we iets met deze manier van projectie gaan doen.

Bij realisatie kan een zielpiegeling ons leven veranderen

Inzichten zorgen ervoor dat we verantwoordelijkheid gaat nemen voor onszelf, voor je eigen handelen en eigen emoties. Deze ervaringen kunnen kracht geven en kunt de ander zelfs dankbaar zijn voor wat hij ons liet zien. 

De creatieve hoog gevoelige kent heel goed zijn of haar sterke kenmerken en blijft niet onopgemerkt, maar is heel bescheiden. Vaak doet de beeldende denker niets met zijn of haar kwaliteiten en valt vaak ten prooi aan de omgeving. Kwaadwillende persoonlijkheden, evenals narcisten, kunnen misbruik maken van de gaven, wat kan leiden tot uitputting.

Het afvuren van ontkenning kan werken als gif voor de ziel

Door spiegeling, behoeven we zaken die wij in onszelf niet graag erkennen en in onze “schaduwkant” liggen, niet aan te gaan of te veranderen. Het is immers gemakkelijker om deze aan andere mensen toe te schrijven dan aan onszelf.

Spiegelen werkt zowel positief als negatief

Als we een mooie eigenschap in een ander bewonderen, door “horen, voelen of zien”, ontdekken we wie iemand is. Als we oordelen over een ander, dan wijzen we ook naar onszelf, immers er wijst één vinger, maar nog altijd vier de richting van ons op. Als we moeite hebben om anderen te vertrouwen, dan kunnen we ons afvragen, of dat wantrouwen niet bij onszelf vandaan komt.

Er is veel moed en zelfvertrouwen voor nodig om de stap te nemen om volledig onszelf te zijn, want niet-hoog gevoelige mensen begrijpen hun emotionele collega’s, vrienden of familie niet altijd. Daar ligt dan ook wel eens een hindernis, er wordt namelijk ook wel eens actief misbruik gemaakt van deze creatieve brein

Een hoog ontwikkeld EQ en het sprookje van de ziel

Mensen en een hoog ontwikkelde EQ, zijn vaak engelen met gebroken vleugels en vliegen als er om hulp gevraagd wordt. Het Sprookje van de dood is een inspirerend verhaal over een Zieltje dat voor de allereerste keer de reis naar de Aarde gaat maken. 

Mee op avontuur met het zieltje

We worden door het Zieltje meegenomen op haar grote avontuur, een wonderbaarlijke reis die ons misschien opnieuw laat ontdekken wie we werkelijk zijn en waar we daadwerkelijk vandaan komen. Wat gaat daar allemaal aan vooraf en hoe is het voor een ziel om in een mensenlichaam geboren te worden en wie laten we dat zien?

Zodra de hersenen een groot probleem als tijdsdruk of irritatie signaleren, willen ze dit probleem oplossen en daar hebben ze energie voor nodig. Deze energie lenen de hersenen vooral van de darm. De buisvormig ingewand krijgt via zenuwvezels door dat er sprake is van een noodtoestand en dat hij deze keer wel moet luisteren.

Als de milt niet meer samenwerkt met het maagdarmstelsel

De milt moet samenwerken met de maag en de dunne darm, waarbij de de buikklier met lymfatisch weefsel de belangrijkste functie heeft. De verteringsprocessen worden op gang gehouden met de juiste miltwerking.

Het oprakelen van innerlijke trauma, daar heeft een ouder en ook een kind allebei helemaal niets aan, kijk vooruit of leer een jong persoon zich te beschermen tegen de negatieve invloeden. Want wie met de rug naar het verleden staat, ziet het heden, dat betekend meteen, als we een familielid leren naar een muur te blijven staren, ontnemen wij ze de persoonlijke groei.

Ontwikkel de geest van een kind manas, het betekent geest, het chakra bevindt zich in het bovenste deel van het ajnachakra en is het centrum van onze onderste mentale vermogen, het instinct, de indrukken en gewoonten. Het aangeboren of aangeleerde maakt ons bewust doeltreffend te handelen en hebben we nodig voor de toekomst.

Heel opvallend is, dat als zorg-rol van de vrouw erop zit en er nu eindelijk tijd voor het huwelijk is. Valt het nog meer op dat de zorg voor kinderen veel tijd in beslag heeft genomen en dat we vaak opnieuw kennis maken met onszelf. 

Dat betekend dat we logischerwijze meer tijd hebben naar onze partner, maar ook om ons heen te kijken. Wat we eerst niet zagen, dat wordt nu opeens duidelijk en wat eerst helemaal niet belangrijk leek te zijn, gaat nu op de voorgrond komen, namelijk wijzelf. De overgang van opvoeding naar tijd voor ons zelf kan een stressvolle periode zijn.
Kleintjes worden groot en helpt ons bij de levensopdracht

Kinderen helpen ouders tot bewustwording, tijdens de opvoeding, zodat een vader of moeder, ook zijn of haar levensopdracht kan uitvoeren. De kleintjes worden groot en dan helpen ze ons om grenzen aan te geven, aartsengel Raguël kan dan komen helpen bij conflicten. Een vreedzame wereld is er niet zonder meningsverschillen, dat is goed voor elkaars ontwikkeling.