Gordelroos, waterpokken, herpes zoster, goudsbloemzalf

Gordelroos en Goudsbloem zalf

Gordelroos is vaak zeer pijnlijk, de pijnen kunnen overal voorkomen, als het in de nek of rug voor komt, denkt men meteen aan een hernia, of als de pijn meer onder in je buik zit, dat het niersteenkolieken zijn, de pijn is echt heel overheersend en daarom ook wel zenuwpijn genoemd. Pas als de vlekken of blaasjes zichtbaar worden en een arts bezocht wordt, krijgt men een vermoeden van Gordelroos.

Gordelroos en de relatie met waterpokken

Gordelroos symptomen komen meestal voor aan een kant van het gezicht of lichaam en wordt ook wel herpes zoster genoemd. Mensen die gordelroos krijgen hebben in hun jeugd waterpokken gehad, en dragen het virus nog steeds bij zich in hun lichaam. Soms kan een parfum houdende deodorant een trigger zijn.

Na genezing van de waterpokken blijft er wat virus achter in de zenuwbanen naast de wervelkolom of in de zenuwen van het gelaat, dit vlamt vaak op bij vermoeidheid, uitputting en een sterk verminderde weerstand. De plek waar de hevige pijnen zijn, zien we later terug als er blaasjes en vlekken ontstaan met zwelling bij de lymfeklieren, soms opkomend onder de oksel.

Tip! Ga je wassen met Betadine

Tip: Ga je wassen met Betadine, en smeer er daarna goudsbloem zalf op, dit kan helpen om de pijn te verzachten. Betadine Oplossing ter voorkoming en behandeling van infecties van kleine brandwonden, snij- of schaafwonden en andere huidbeschadigingen. Probeer ook eens de krachtige werking van porpolis.

Goudsbloemzalf en huidproblemen

Goudsbloemzalf is een universeel middel bij bijna alle huidproblemen. De zalf biedt bescherming voor droge, gevoelige en geïrriteerde huid. Als een beschermende en herstellende vette crème is ze geschikt voor de dagelijkse behandeling van handen. In de winter biedt de zalf volwassenen en kinderen een directe bescherming van de huid tegen bevriezing. Ze kan ook helpen bij snij-, schaaf- of brandwonden en bevordert de wondgenezing.

Goudsbloem bevordert het herstel van littekens en wonden

De zalf kan ook werken bij niet helende wonden en bevordert het herstel van littekens. Goudsbloemzalf kan ook gebruikt worden voor massage. Regelmatige zachte massage van de enkels tot aan de knieën heeft een gunstig effect op de bloedvaten van de onderste ledematen, verzacht bij spataderen en verlicht de pijn in de benen.

Zelf goudsbloem zalf maken.

Een bakje, ongeveer 200 gram Goudsbloemen (alleen de bloemen, geen stelen).  In totaal 200 gram van Aloë Vera gel en kokosvet, 10 gram bijenwas, 8 druppels vitamine E olieBreng de goudsbloemen met het kokosvet net niet aan de kook en laat het op zeer laag vuur 30 minuten al roerend een mengsel worden. 

Coconoil kokosolie op www.kokoswinkel.nl

Laat het mengsel één nacht afgedekt staan. De volgende dag opwarmen en het mengsel door de zeef halen, voeg dan de Aloë Vera gel, bijenwas, 8 vitamine E olie toe, je kunt het geheel in een blender doen, om het goed te laten mengen. Doe het in steriele potjes, doe er een stikker op met een datum, het is een half jaar houdbaar. 

Was je eerst met de betadine, bij voorkeur in een bad, daarna grondig afspoelen en met goudsbloem zalf insmeren, het zal de pijn mogelijk verzachten. 

de witte kool van nog geen één euro, zou pijn kunnen verminderen, waarover de volksgeneeskunde, maar ook Oma weet raad het advies geeft. Het gaat om de positieve werking van koolbladeren, die zouden kunnen helpen bij: kneuzingen, snij en schaafwonden, rugpijnontstekingen van de nagelriemenpijn bij gordelroos en gewrichtspijn. 

Ontgiften via Voeten, ze dragen onze complete lichaamsgewicht en verdienen een goede verzorging. Help de voeten om om voetproblemen bij diabetes en oedeem te verzorgen. Via een voet detox kunnen we eenvoudig proberen het lichaam aan te zetten tot het reinigen en de afvalstoffen via deze manier te verwijderen via het lymfestelsel, het is de veiligste manier voor het afvoeren van afvalstoffen in het lichaam.

Delen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *