Fibromyalgie voeding en edelsteen

De juiste voeding is erg belangrijk bij fibromyalgie en andere klachten die in verband staan met klachten tussen darmen en hoofd. Gezonde voeding ondersteunt de gezondheid in plaats van ze te ondermijnen, zoals bij een ongezonde voeding als suiker en bewerkte koolhydraten. De verkeerde voedingskeuzes kunnen erg talrijk zijn en er is tegenwoordig ook voldoende verleiding aanwezig. 

Wij leren het brein aan, wat hij wil hebben en scant de omgeving

Ons reptielenbrein is dol op geraffineerde suiker, zetmeel en vetten, waardoor alleen maar meer histamine en maagzuur ontstaat. Alle  additieven, hormonen, bestrijdingsmiddelen, verpakkingsmateriaal, bereidingstechnieken, sterilisatie, voedselbestraling, bewaringstechnieken, voedselcombinaties zorgen voor een slecht zuren en basen  evenwicht. 

Als lichaamscellen vol raken

Het verstoord de spijsvertering, het lichaam kent deze stoffen niet en vangt ze in de lymfe, verstopt ze netjes in de cellen, dit kan lekkage veroorzaken in de slijmvliezen, want de cellen zitten op een gegeven moment vol als bommen kunnen ze ontploffen en dat verhinderd de opname van mineralen en vitaminen uit voeding.

Op weg naar ontstoken slijmvliezen door obstipatie en overgewicht

Obstipatie, verstoorde darmflora, overgewicht, te hoog cholesterol, voedingsallergieën en  intoleranties. Koffie, alcohol, zout en niet te vergeten medicijnen.  Al met al brengt dit een hoop afvalstoffen met zich mee die het lichaam op een of andere manier moet verwerken en hier loopt het vaak mis.

Fibromyalgie houdt in dat de meeste personen zeer heftige pijnen kunnen ervaren, wat op verschillende aanhechtingsplaatsen voelbaar is in het hele lichaam, zoals spieren en de pezen en bij matige inspanning kunnen de klachten toenemen. Het begin van de reumatische aandoening ontstaat vaak met overbelasting.

Infecties, blessures en ontstekingen

Gevolgd door infecties, hormonale schommelingen, blessures, ontstekingen of slijtage, die voornamelijk aan het licht komen tijdens een onderzoek bij een arts of orthomoleculair therapeut. Veelal veroorzaakt door darm en maagklachten, die ontstaan zijn door overbelasting van stress, werk en zorgen in privé situatie. 

Serotonine is voor meer dan 90 % actief in het maag-darmkanaal. Melatonine en serotonine werken in de hersenen samen en beïnvloeden elkaar, net als prolactine en dopamine. In tegenstelling tot prolactine en dopamine die verschillende voorstoffen nodig hebben, wordt melatonine aangemaakt uit serotonine en hebben beiden een aminozuur nodig.

Sla geen maaltijden over

Juist dan ontstaat de drang naar slecht suikerrijk voedsel. Neem bijvoorbeeld een broodtrommel mee naar het werk en vul deze met stukjes groenten, zoals komkommer, wortel, stukje gekookte rode biet paranoten wat yoghurt. 

Welke edelsteen kan helpen bij fibromyalgie

De malachiet heeft mogelijk een positieve werking op de darmen en lever en kan helpen om het lichaam te ontzuren en helpt mogelijk om opeenhoping van afvalstoffen bij de tenderpoints te voorkomen. Magnetiet kan je proberen in te zetten bij verkrampte spieren kan hier misschien helpen om de pijn te verminderen. 

Tenderpoints komen aan twee zijden van het lichaam voor en zouden ook aan beide zijden pijn moeten doen, dat wil zeggen zowel links als rechts. Er zijn veel pijnpunten (tenderpoints). De arts drukt op achttien punten van je lichaam. Deze achttien punten hebben artsen internationaal met elkaar afgesproken. 

Met de Thera Cane van SIMIA – VITAMO kunnen we masseren om spierpijn, stijfheid en spanningen te verlichten. Het unieke ontwerp maakt het mogelijk om de moeilijk te bereiken zones zoals de voeten en het gebied tussen de schouderbladen te masseren.