Fibromyalgie voeding en edelsteen

Het belang van goede voeding bij fibromyalgie

De juiste voeding is erg belangrijk bij Fibromyalgie en andere klachten die in verband staan met onze darmen. Een gezonde voeding ondersteunt de gezondheid in plaats van ze te ondermijnen, zoals bij een ongezonde voeding. De verkeerde voedingskeuzes kunnen erg talrijk zijn en er is tegenwoordig ook voldoende verleiding aanwezig. Geraffineerde suiker, – zetmeel, -vetten, additieven, hormonen, bestrijdingsmiddelen, verpakkingsmateriaal, bereidingstechnieken, sterilisatie, voedselbestraling, bewaringstechnieken, voedselcombinaties, slecht zuur/basen evenwicht, tekorten aan mineralen en vitaminen, obstipatie, verstoorde darmflora, overgewicht, slechte vetten, voedingsallergieën en – intoleranties, koffie, alcohol, zout…en niet te vergeten medicijnen.  Al met al brengt dit een hoop afvalstoffen met zich mee die het lichaam op een of andere manier moet verwerken en hier loopt het vaak mis.

Zorgtoeslag

Fibromyalgie houdt in dat de meeste personen zeer heftige pijnen kunnen ervaren, wat op verschillende aanhechtingsplaatsen voelbaar is in het hele lichaam, zoals spieren en de pezen en bij matige inspanning kunnen de klachten toenemen. Het begin van de Fibromyalgie ontstaat vaak met overbelasting, daarnaast merk je zelf op dat je steeds vaker met stijfheid  uit bed stapt  en steeds meer tijd nodig hebt om op gang te komen. Gevolgd door infecties, hormonale schommelingen, blessures, ontstekingen of slijtage, die voornamelijk aan het licht komen tijdens een onderzoek bij een arts of orthomoleculair therapeut. Veelal veroorzaakt door darm en maagklachten, die ontstaan zijn door overbelasting van stress, werk en zorgen in privé situatie. 
GezondheidGezondheid

Anders ontstaat de drang naar slecht suikerrijk voedsel.

Neem bijvoorbeeld een broodtrommel mee naar je werk en vul deze met stukjes groenten, zoals komkommer, broccoli, wortel, stukje gekookte rode biet en wat yoghurt. Broodtrommel kopen

Rauwe groentes of net gekookt om additieven uit te schakelen, vruchten- en groentesap, noten en zaden.

Pastamaker

groentes en volkoren granen (bruine rijst is uitstekend). Meer informatie en gratis indicatie lekkende slijmvliezen invullen

 

Welke edelsteen kan helpen bij fibromyalgie

De malachiet heeft mogelijk een positieve werking op de darmen en lever en kan helpen om het lichaam te ontzuren en helpt mogelijk om opeenhoping van afvalstoffen bij de tenderpoints te voorkomen. Magnetiet kan je proberen in te zetten bij verkrampte spieren kan hier misschien helpen om de pijn te verminderen. Ter ondersteuning van het gebruik van edelstenen, kan je paranoten en avocado toevoegen aan je dagelijkse voeding. 

Malachiet druppelvormige zilveren hanger

Handgemaakte en bewerkte fijne druppelvormige zilveren hanger met een mooie cabochon geslepen malachiet steen. Het zilvergehalte is 925.

Zilveren set met Malachiet

Prachtige set van 100 % natuurlijke Malachiet. De kralen zijn met de hand geslepen en vertonen een divers kleuren patroon. In de armband en het collier zijn Tjechische facetkristalkralen verwerkt en Sterling 925 Zilver.

Waar zitten de tenderpoints?
Tenderpoints komen aan twee zijden van het lichaam voor en zouden ook aan beide zijden pijn moeten doen, dat wil zeggen zowel links als rechts. Hieronder is een weergave van tenderpoints zoals die regelmatig worden weergegeven.

  • Aan de basis van de achterkant van de schedel aan weerszijden van de nekwervels, dus daar waar de nek in het hoofd over gaat.
  • Halverwege de bovenste schouderlijn .
  • Van daaruit ca. viereneenhalf tot vijf centimeter naar beneden en iets naar het midden toe op de schouder, als het ware langs de schouderlijn aan de kant van de ruggengraat.
  • In de voorkant van de hals, net boven het sleutelbeen .
  • Aan de onderkant van het sleutelbeen, daar waar het sleutelbeen vastzit aan het borstbeen.
  • Binnenkant van de elleboog, ongeveer twee centimeter onder de plooi van de elleboog.
  • Aan de bovenkant van de heupen, een paar centimeter van de ruggengraat af.
  • Aan de zijkant van de heupen, onder de billen.
  • Aan de binnenkant van de knie, ongeveer twee centimeter boven de knieschijf.

Tenderpoints 

  • Je hebt veel pijnpunten (tenderpoints). De arts drukt op achttien punten van je lichaam. Deze achttien punten hebben artsen internationaal met elkaar afgesproken. Mensen met fibromyalgie hebben pijn op meer dan elf van die achttien punten.
Delen