Gemis van een dierenvriend

Bedankt voor de fijne tijd lieve dierenvriend, die herinnering, voelt zo fijn en weet dat we verbonden zijn. Gemiste dieren kunnen via de engelen of totemdieren spreken, de aura is voelbaar. Instinctief weten we dat ons maatje heel dichtbij ons zal zijn. Helaas vertrouwen we niet altijd op ons gevoel en zijn binnenkomende ideeën soms zo erg verwarrend.

Dierenvriend, gemis, verdriet, rouwen

Totemdieren kunnen een gids zijn in bepaalde processen en situaties, ook al zijn ze niet meer bij ons op aarde. Deze ontmoetingen kunnen een enorme invloed hebben op je spirituele groei. Ze zijn op aarde om mensen te helpen hun persoonlijke kracht te ontwikkelen. Het geheim van de dieren functioneren al eeuwenlang als boodschappers uit het Universum. 

Als een huisdier zijn dierenvriend mist

Als een ander dier zijn of haar vriendje zo erg mist, kan een hond of kat ook depressief en verdrietig zijn om het gemis dat zijn of haar vriendje er niet meer is.  Soms helpt marjoleinolie of lavendel, doe een druppeltje olie van paarse kruid of marjolein-olie op zijn favoriete speeltje of kussen en hij zal wellicht rustiger worden. 

Sommige katten vertrouwen lavendelolie niet, eerst testen

Test dit wel even uit, want sommige katten vertrouwen de werking van lavendel niet en worden dan helemaal gestrests. Dus stel het huisdier op zijn of haar gemak, doe het bijvoorbeeld iets op eigen kleding. Als ze eenmaal over het eerste effect heen zijn worden ze helemaal ontspannen en vallen misschien zelfs in slaap. 

Als een dier rouwt

Het is een prima manier om bijvoorbeeld een poes of hondje rustig te krijgen voor een reis, maar ook voor dieren om het gemis van een dierenvriend te kunnen dragen. Een huisdier rouwt ook bij het verlies van het baasje of één van hun huisdierenvriendjes, dit is afhankelijk van het karakter. Iedereen weet wel welke band wordt opgebouwd en wat dat doet met onze gemoedsrust.

Als het uitlaten op vaste tijden uit valt

Het ene dier wordt stil, lusteloos en zoekt een rustig plekje op, het andere diertje wordt juist wat onrustig. Gaat als voorbeeld krabben of er is opeens een opmerkzaam negatief gedragsverandering en is verdrietig, een hond heeft het vaak nog moeilijker als de vaste tijden uitvallen van het uitlaten. Het beste kunnen we die tijden doorgeven aan een surrogaatbaasje.

Als het gemis steeds terug komt

De hond werd immers vaak wel tot 3 x per dag op vaste tijden uitgelaten, misschien staan we er niet bij stil, maar als wij continu aan een situatie herinnerd worden, komt de pijn of gemis steeds terug en net als bij mensen, kan de hond uitgeput raken. Wanneer we bij leven al afspraken maken, als ons iets overkomt, kan het dier stress bespaard blijven.