Gemis van een dierenvriend

Ik weet dat je ergens bent en dat je altijd bij mij zal zijn. Bedankt voor de fijne tijd lieve dierenvriend, die herinnering, voelt zo fijn. Soms voel ik mij zo verloren en zit voor mij uit te staren, soms dan doet mijn hart zo heel erg pijn, soms dan komt er een lach op mijn gezicht, herinner onze knuffels en warmte en zie opeens weer licht. Vaarwel lieve maatje.

Dierenvriend, gemis, verdriet, rouwen

Totemdieren kunnen een gids zijn in bepaalde processen en situaties, ook al zijn ze niet meer bij ons op aarde. Deze ontmoetingen kunnen een enorme invloed hebben op je spirituele groei. Ze zijn op aarde om mensen te helpen hun persoonlijke kracht te ontwikkelen. Het geheim van de totemdieren heeft door de hele geschiedenis van de mensheid heen hebben vele culturen dieren beschouwd als boodschappers uit het Universum. 

Wanneer een dier je pad kruist, let dan goed op, het kan een boodschap voor je hebben. De Indianen maken veel gebruik van totems, van dieren die je als medicijn en als spirituele helper kunt zien. Er 12 astrologische dierenriemtekens die gebruikt kunnen worden bij de 12 verschillende Indiaanse totemdieren.

Jouw huisdier mist zijn dierenvriend

Als jouw dier zijn of haar vriendje zo erg mist, een dier kan ook depressief en verdrietig zijn om het gemis dat zijn of haar vriendje er niet meer is.  Kan je eens marjoleinolie of lavendel proberen. Doe een druppeltje olie van lavendel of marjoleinolie op zijn favoriete speeltje of kussen en hij zal wellicht rustiger worden. 

Sommige katten vertrouwen lavendelolie niet, eerst testen

Test dit wel even uit, want sommige katten vertrouwen de werking van lavendel niet en worden dan helemaal gestrests, dus stel je huisdier op gemak, doe het bijvoorbeeld voor bij jezelf. Als ze eenmaal over het eerste effect heen zijn worden ze helemaal ontspannen en vallen misschien zelfs in slaap. 

Als een dier rouwt

Het is een prima manier om bijvoorbeeld je kat rustig te krijgen voor een reis, maar natuurlijk ook voor dieren om het gemis van een dierenvriend te kunnen dragen. Een huisdier rouwt ook bij het verlies van het baasje of één van hun huisdierenvriendjes, dit is afhankelijk van het karakter. 

Als het uitlaten op vaste tijden uit valt

Het ene dier wordt stil, lusteloos en zoekt een rustig plekje op. Het andere dier wordt juist wat onrustig, gaat krabben of er is opeens een opmerkzaam negatief gedrag verandering en is verdrietig, een hond heeft het vaak nog moeilijker als de vaste tijden uitvallen van het uitlaten.

Als het gemis steeds terug komt

De hond werd immers vaak wel tot 3 x per dag op vaste tijden uitgelaten, misschien staan we er niet bij stil, maar als wij continu aan een situatie herinnerd worden, komt de pijn of gemis steeds terug en net als bij mensen, kan de hond uitgeput raken.