Stil geboren kindje

Met het verlies van een (ongeboren) kindje, nemen ouders afscheid van een familielid wat in de dromen al een plekje heeft gekregen in het ouderlijk huis. Een wens, een droom, de baby groeide in mamma’s buik, er werd van de dreumes gehouden, samen zo gelukkig en blij. Aanrakingen soms zo groot, vaak ook zo klein, dankbaar voor het zwanger mogen zijn.

Stil geboren kindje

Je groeide in mij, dag kleine kabouter

Dag lief kindje

Als een vlindertje trappelde jij, in mijn buik en in ons leven. Als een ster vloog jij bij ons weg, als beschermengeltje ben je gebleven. 

Sterkte met het verlies van jullie kindje. 

Dag kleine kabouter....

Er zijn woorden voor een moeder, omdat ze weet, haar kindje red het niet. Ze streelt haar kindjes wang, je ziet haar ogen, ze is bevangen van verdriet. Maar ergens hoopt ze, dat de liefde, ondanks gemis, haar begeleidt. Dat het hechte samen zijn zal blijven, een houvast is, in deze stille tijd.

Een herinnering in een boek of doos als cadeau voor troost

Een herinneringsboek of bewaardoos kan troost bieden. Een bijzonder geschenk voor iemand die je liefhebt. Een boek of doos dat uitnodigt om, met of zonder woorden, een kostbare parel van het verdriet aan te raken. 

Het kindje zal ergens zijn, zodat we nooit helemaal alleen blijven

We weten dat het kindje ergens zal zijn, dat we nooit helemaal alleen achterblijven. We bedanken het ongeboren dreumesje voor een fijne tijd in de buik, die herinnering, voelt zo fijn. Soms zitten zo verloren voor ons uit te staren en doet ons hart zo heel erg pijn en dan opeens uit het niets, verschijnt er een lach op het gezicht. 

De verbintenis tussen kinderen ouders blijft

De herinnering van het getrappel van de kleine kabouter in de buik voelen we warmte, zien we opeens weer mogelijkheden. De verbintenis tussen een ziel en de ouder hier op aarde blijft en gaan elkaar helpen in de levensprocessen.

De ziel van het aankomende kindje communiceert al met de ouders, nog voor de geboorte. De ongeborene bereid zich voor op het leven in het gezinsleven en de omgeving. De buitenwereld is namelijk heel anders, dan in de hemel. 

Communiceer met het kindje wat wordt verwacht, wees eerlijk

Wij zouden de baby en ons kind, hier veel meer in kunnen steunen als wij onszelf hier meer van bewust zouden zijn. Praat met het kleintje in de buik, stel het gerust, wat kan hij of zij verwachten en wat houdt ons bezig, heb geen geheimen.

Het Sprookje van de dood is een inspirerend verhaal over een Zieltje dat voor de allereerste keer de reis naar de Aarde gaat maken. Wat gaat daar allemaal aan vooraf en hoe is het voor een ziel om in een mensenlichaam geboren te worden. Hoe wordt een leven op Aarde ervaren door de ogen van een ziel en tenslotte: hoe ervaart een ziel het sterven, ofwel de terugkeer naar Huis.

Ontdekken waar we vandaan komen of waar het zieltje naar toe gaat

Dit alles wordt op een leuke en eenvoudige manier verteld, het zieltje neemt ons mee op haar grote avontuur. Het is een wonderbaarlijke reis die ons misschien opnieuw laat ontdekken wie we werkelijk zijn en waar we vandaan kwamen.

Voor de omgeving een foetus, voor mama het toekomstbeeld

Een paar dagen in verwachting zijn is in onze auralevensenergie veel sneller uitgewist dan in ons brein. Voor de omgeving was de kleine dreumes dan misschien een foetus, maar voor de aanstaande mama is het toekomstbeeld verloren.

Eindelijk zou er wel familie komen en dan is er nogmaals het verlies

Het rouwproces vreet energie, het verlies negeren kan een tijdje goed gaan, maar kunnen op den duur weer getriggerd worden. Als ons innerlijke kindverdrietig is en pijn heeft, dan kunnen we erg treuren om het verleden. Familie die nooit echt lieten merken dat ze van hun bloedverwant, broers of zusters hielden, kan een ontredderd gevoel geven. 

Als geliefden geen afscheid kunnen nemen

Soms zijn er ook momenten, dat afscheid niet mogelijk is geweest. Als laten gaan van een geliefde zich aankondigt zonder we ons daar op voor hebben kunnen bereiden, dan is dat een enorme klap. We weten dat onze geliefden ergens zijn, dat we nooit helemaal alleen achterblijven. We bedanken een dierbare voor een fijne tijd, die herinnering, voelt zo fijn. 

In dromen worden we gedragen

Soms zitten we zo verloren voor ons uit te staren, soms dan doet ons hart zo heel erg pijn. Soms dan komt er een lach op ons gezicht, herinneren we hoe de buik bewoog op een aanraking, de blijdschap dat het kleine mensje zou komen, dan houden we het zo stevig vast en zitten we samen weg te dromen, vergeet vooral het verhaal van het zielenkindje niet.

Zet alles even stil en onderzoek wat het leven heeft te bieden. Ontsteek kaarsjes, kies voor mooie bloemen in huis en in de tuin. Laat de innerlijke schoonheid naar buiten vloeien, trek mooie kleding aan, creëer mooie dingen, vraag hulp aan aan aartsengel Haniël en maak samen met wie gemist wordt een plan om weer vooruit te kunnen.