Stil geboren kindje

Met het verlies van een (ongeboren) kindje, nemen ouders afscheid van hun kindje, die in hun dromen en in het ouderlijk huis al een plekje heeft gekregen. Je groeide in mij. Een wens, een droom, je groeide in mij, hield van je, samen zo gelukkig en blij. Aanrakingen soms zo groot, vaak ook zo klein, ben zo dankbaar, dat jij mijn kindje mocht zijn.

Stil geboren kindje

Je groeide in mij, dag kleine kabouter

Dag lief kindje

Als een vlindertje trappelde jij, in mijn buik en in ons leven. Als een ster vloog jij bij ons weg, als beschermengeltje ben je gebleven. 

Sterkte met het verlies van jullie kindje. 

Dag kleine kabouter....

Er zijn woorden voor een moeder, omdat ze weet, haar kindje red het niet. Ze streelt haar kindjes wang, je ziet haar ogen, ze is bevangen van verdriet. Maar ergens hoopt ze, dat de liefde, ondanks gemis, haar begeleidt. Dat het hechte samen zijn zal blijven, een houvast is, in deze stille tijd.

Een herinnering in een boek of doos als cadeau voor troost

Een herinneringsboek of bewaardoos kan troost bieden. Een bijzonder geschenk voor iemand die je liefhebt. Een boek of doos dat uitnodigt om, met of zonder woorden, een kostbare parel van het verdriet aan te raken, om dan weer het kloppend hartje van de vreugde te voelen.

Afscheid, het kan een laatste groet zijn voor morgen, de komende dagen, weken of maanden. Soms zijn er ook momenten, dat afscheid niet mogelijk is geweest. In herinnering zie ik iemand nog schrijven en schreef daarover een gedicht. Als het afscheid zich aankondigt, dan is dat een enorme klap.

Het kindje zal ergens zijn, zodat je nooit helemaal achterblijft

Je weet dat het kindje ergens zijn, dat je nooit helemaal alleen achter zal blijven. Je bedankt het ongeboren kindje voor een fijne tijd in de buik, die herinnering, voelt zo fijn. Soms zit je zo verloren voor je uit te staren, soms dan doet je hart zo heel erg pijn, soms dan komt er een lach op je gezicht, herinner jij het getrappel van de kleine kabouter in je buik en door die warmte, zie je opeens weer licht.

Delen