Geef het hoofd een poosje verlof

Hoe mooi we zijn, over bewustwording van acceptatie, complimenten en de spiegeling naar onszelf en de ander. Wees oprecht en rechtvaardig, geef elkaar de ruimte om emoties een plekje te geven, antwoorden vinden we immers in stilte. Soms verwachten mensen bepaalde gevoelens niet en zijn dan ademloos en boos

Zelfvertrouwen, hersenen, neurotransmitters, stilte, hoofd, angst, zintuigen, bewustwording, timemanagement, hoog gevoeligheid, creatief

Onze uitspraken zijn leermomenten, die rust nodig hebben

Als we na alles wat we uitspreken de situatie even rust geven, kunnen we met een zuiver hart verder leven. Het is een kunst om onszelf en ook niet de ander alles kwalijk te nemen, bovendien zitten daar leermomenten in.

Voelen wat goed voor ons is in stilte

Door stilte waar te nemen zonder oordeel, ervaren we intenser onze zintuigen en voelen we wat goed voor ons is. Geef het hoofd een poosje verlof en vind de antwoorden in een kalm brein, waar de hersen-darm-as ons behulpzaam zal zijn.

Wat stilte met onze hersenen doet

Neurowetenschapper Michel Le Van Quyen wordt op een dag verlamd wakker. Overwerkt, is de diagnose, er wordt absolute tijd voor zichzelf voorgeschreven en doet een verrassende ontdekking. De afwezigheid van geluid doet hem goed en helpt hem de ziekte te overwinnen. Stilte verhoogt onze creativiteit, verbetert ons geheugen en onze verhouding met onszelf.

Door creativiteit geluk te verhogen

Een neurowetenschappelijke verkenning’ in het boek, toont hoe we door stilheid onze creativiteit, geheugen en geluk verhogen. De toestand van rust, laat onze talenten zien om nieuwe dingen te verzinnen, om creatief te zijn om onze missie te volgen.

Onszelf minimaal vier keer per dag een compliment geven

We kunnen direct met een compliment beginnen, kijk eens in de spiegel, glimlach en benoem trots wat er goed ging. Uitspraken kunnen onze gedachteleven versterken, deze kracht kan onze aura krachtiger maken en kunnen we ons beter beschermen. Een positieve houding verdringen de criticus in ons en neemt vervolgens gezonde besluiten.

Wat is een persoonlijke goede eigenschap

Wat is een goede eigenschap en de manier hoe we onze  eigen aura verzorgen, daar staat iemand te glimlachen naar zichzelf. Welke vaardigheden of handeling, zijn er om trots op te zijn. Mensen die zich vandaag goed voelden, omdat er aandacht aan ze werd besteed en dat allemaal omdat wij ze een compliment gaven. 

Spreek een compliment hardop uit en geef een schouderklopje

Als we het niet gewend zijn om onszelf te complimenteren, dan zal dat in het begin wat onwennig aanvoelen. Zet toch door, een schouderklopje aan onszelf is een groot geschenk en dat geeft zelfvertrouwen en geeft ons zelfbeeld een enorme boost.

Wat een heerlijke manier om positieve energie te verspreiden, laat een complimentkaartje achter voor een vriend of collega. Schrijf een persoonlijk berichtje op de achterkant, of gebruik de kaartjes of de pluimpjes om elke dag zelf om te oefenen. Alles wat we verspreiden zal als een boemerang bij ons terugkeren en het werkt nog eens geluk vergrotend ook.

Het hoeft niet te gaan over iets werelds groots of iets wat zo vaak voorbij is gekomen en dit gewoon niet bij ons past. Het gaat om de kleine dingen die we goed doen en de kleine dingen die goed aan ons zijn. Op den duur gaan we merken dat de complimenten steeds langer en uitgebreider worden en dat we gelijkgestemden gaan ontmoeten. 

De grootste fan worden van onszelf

Naarmate we er meer vertrouwd raken met een complimentje voor onszelf, zijn we voor we het weten, ons eigen grootste fan en bewonderaar. De wereld gaat anders naar ons kijken, waardoor bewondering alsmaar groter wordt.

Voordat we beginnen om de tijd te beheren, is het ‘t beste om te leren, hoe laat de “gebeurtenissen” gebeuren in het leven. Het dagboek omschrijft het tijdstip, als “het punt of de periode waarop deze “gebeurtenissen” zich voordoen”. Simpel gezegd, is het ‘t recente moment, wanneer een situatie plaats vindt. 

Er zijn drie manieren om momenten vast te leggen

Door gedachten, gesprekken als projectie en acties. Als mens worden we vaak onderbroken door verschillende zaken, terwijl we midden in een gesprek zitten, weten we de onderbrekingen niet altijd te elimineren en wordt nee zeggen lastig. 

Hoeveel tijd willen we met iemand doorbrengen en hoeveel tijd gaan we besteden aan ons denkpatroon om deze te verwerken, hoe we de communicatie en de acties die het leven tot aangenaam of onaangenaam kunnen maken, die tijd kunnen grotendeels de baas worden, door een tijdschema te maken.

Oordeel niet, voel, zie, hoor, maar niet uitspreken

Waarnemen zonder oordeel is de hoogste vorm van menselijke intelligentie. Een mening houd ons af van aanwezig zijn in het nu. Door gedachten waar te nemen is  steeds weer merken hoeveel er wordt afgekletst in ons hoofd. We merken dat een bepaalde denkwijze onze reactie bepaalt op de alledaagse gebeurtenissen. 

De zoektocht om gehoord te worden

Vaak zijn al door maar willen praten, automatische en aangeleerde patronen in onze hersenen, “wellicht worden we niet gehoord, niet geloofd”. Hierdoor lopen we ‘mindvol’ rond in plaats van ‘mindfull’ en verliezen we vrijheid om te kiezen. 

Door waarnemen zonder oordeel ervaren we intenser onze zintuigen

Zo kunnen we meer kleur opmerken, meer geur en proeft meer smaak, aanrakingen en geluid zijn intenser. Een mindfulness oefening om te leren waarnemen zonder oordeel, is te trainen met een beetje voeding als wortel, rode biet, zoete aardappel of iets wat we graag lusten. Deze mindfulness oefening bestaat uit het met aandacht voelen, ruiken, proeven, eten van het voedsel.

Instructie bij de voedsel oefening

Neem zo’n 10 minuten voor de voedseloefening, met een meditatieplek zal de les gemakkelijker gaan. Breng alle gedachten tijdens de oefening telkens weer naar het voedsel als de concentratie afdwaalt.

 • Leg een stukje etenswaar op de hand en breng de aandacht naar de ademhaling.
 • Kijk naar het voedsel. Kijk er echt naar, zoals we nog nooit naar eten keken.
 • Kijk naar de structuur, naar de groeven. Zie de verschillende kleurtinten, de schaduw, de patronen;
 • Maak een bolletje van het gekookte voedsel en rol het  langzaam tussen de vingers. Voel structuur van het eten;
 • Hou de voedingsstof bij het oor, knijp er een beetje in.
 • Maakt het een geluid?
 • Breng het spijs naar de lippen en voel;
 • Is het zacht, hard of gerimpeld?
 • Plaats deze op de tong en proef en voel de eterij, zonder te kauwen of druk met de tanden uit te oefenen. Bewerk het eten langzaam met de mond, met de volle aandacht bij de prikkelingen;
 • Als uiteindelijk het spijs wordt  doorgeslikt, let dan op de volheid van de smaak;
 • Neem nu in gedachten, dat het  lichaam precies het bolletje voedsel  zwaarder is geworden.

De oefening voor ons, voel, zie, hoor, schrijf op en spreek het niet uit

 • Wacht 3 uur;
 • Kijk naar wat er in het boek is opschreven;
 • Wat is nu het eerste wat in het brein bovenkomt?
 • Is er iets veranderd in deze uren?

Maak na drie uur aantekening achter eerdere bevindingen

Het is natuurlijk handig om de bevindingen te vergelijken, maak een aantekening achter het geen wat drie uur geleden opgemerkt werd. Zijn de gedachten nog altijd hetzelfde of veranderde iets?

Het is belangrijk om veranderingen op te merken

Doormiddel van een dagboek en timemanagement bij te houden, welke voedingstoffen en tijdsbestekken er iets gebeurd en kan er kennis ontstaan om het reptielenbrein te kunnen resetten. Als we alle informatie dagelijks bijhouden in een A5 formaat organizer, ontstaat er een rode draad en die helderheid brengt, waardoor er rust ontstaat in de hoofd

Een spirituele speurtocht

 • Ga naar buiten en neem pen en papier mee;
 • Maak foto’s van alles wat opvalt;
 • Neem wat te drinken mee en mediteer;
 • Schrijf in een dagboek, wat viel op

Met een creatief coach op zoek naar een missie

Samen met een creatief coach een route uitstippelen, een tocht die via aanwijzingen het pad gaat terug vinden. Een zoekwandeling met creatieve opdrachten, gericht op persoonlijke ontwikkeling, zoals bij hoog sensitiviteit, met meditatie en vrolijke momentjes. Even van richting veranderen, een frisse kijk op de toekomst, waarbij een missie centraal staat.

Schenk tijdens de rustmomentjes aandacht aan de huidverzorging

De aura laag, wat we als huid benoemen, is het grootste orgaan en daarom is een goede huidverzorging belangrijk om ziektekiemen te weren. Ons vel regelt d.m.v. de bloedvaatjes ons lichaamstemperatuur en het maakt voor ons vitamine D aan uit zonlicht en vet. Het reinigen kan doormiddel van een parfumvrije reiniging

De verzorging van de hoofdhuid, de lippen en de mond

Verzorging van de hoofdhuid kan door een goede verzorgende dagcrème, onze oksels verzorgen het beste met een deo zonder aluminium. Onze mond met tandpasta zonder teveel fluor en de lippen met lipverzorgende crème

Huidverzorging lijn met Aloë Vera

De huidverzorgingslijn versterken elkaar en bieden een krachtige huidverzorging, die helpt de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Ze stimuleren een egale huid en ondersteunen de schoonheid van binnenuit. De producten geven je een stralende, gehydrateerde huid, die er jonger uitziet en jonger aanvoelt en nog belangrijker, parfumvrij!
Product naamInformatie over productWaarvoor te gebruiken
Milde reinigingslotion, zonder parfumReinigingslotion⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid;
⤷ Voeten;
⤷ Benen;
⤷ Handen;
⤷ Kortom, bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
Firming serum, parfumvrijFirming serum⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid
Restoring crème Herstellende crème⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid;
⤷ Herstellende crème voor de huid in het algemeen.
Het aloe bio-cellulose maskHet aloe bio-cellulose mask⤷ Voor mannen en vrouwen;;
⤷ Hoofdhuid masker
Infinite Forever setInfinite Forever set, voor mannen en vrouwen⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid:
⤷ Een deel van de producten kan gebruikt worden om de huid te reinigen en te versterken. Bovendien een super leuk cadeau 🎁
Aloe Body Wash• Om de huid te reinigen en het vocht in de huid vast te houden. Met natuurlijke ingrediënten als Aloë Vera. meer informatie...⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Het lichaam;
⤷ Bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
Aloe Body LotionMeer informatie over de ingrediënten⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Het lichaam;
⤷ Bij elke huidtype, die verzorging kan gebruiken
Over onze huid en slijmvliezenDe huid, onze eerste beschermingDe huid en de slijmvliezen in onze darm, maag en mond, vormen een belangrijke eerste bescherming om te voorkomen dat lichaamsvreemde stoffen binnendringen in dieper gelegen weefsel en dat deze vaak giftige stoffen afgevoerd worden door je darm en via onze anus en het urine stelsel het lichaam veilig verlaten. Is er een probleem met je huid je er zo goed als zeker van uit gaan, dat dit vanuit je darm – slijmvliezen komt, met name histamine intolerantie komt vaak de kop op steken als je moe bent. Als je de huid wilt verbeteren, zal je eerst kunnen onderzoeken of er een allergische reactie is.

Indicatietest lekkende darm slijmvlies