Ouder en Kind

We zullen er versteld van staan hoeveel communicatieproblemen tussen ouder en kind in zwaar weer verkeren vanwege een gebrek aan duidelijkheid en communicatie. Als we van elkaar houden willen we de ander graag gelukkig zien, niemand wil, dat de ander vanwege ons ongelukkig is. Bij conflicten moeten we jongvolwassenen soms los laten, waarbij Aartsengel Raguël kan helpen.

Ouder, kind, projecteren, leren, reïncarnatie, oude ziel, opvoeden, luisteren, begeleiden

Geen van beiden zal de ander met opzet pijn doen, een kind voelt innerlijk trauma van zijn ouder aan. Kinderen zoeken mee naar een oplossing, de zielen communiceren met met elkaar middels intuïtie, ingevingen, helder weten, kippenvelmomenten, piekervaringen en geluksgevoel. Net als in het dagelijkse leven, kan er ook een spiegelend effect ontstaan.

Soms kan ziekte van moeder of vader roet in het geluk brengen

Het is daarom erg belangrijk om te kijken wat er aan de hand is. Speelt bijvoorbeeld een depressie een rol of een erfelijke dopamine tekort, of is er tijdens de zwangerschap iets misgegaan, zoals veel bloed verloren of zwangerschapsvergiftiging. 

Een kind heeft zijn vader nodig om kwetsbaar te kunnen zijn

Een vaderloze band, kan voor later verstoring zorgen tussen Moeder, kind en relaties. Het gebrek aan een liefdevolle manspersoon in huis, kan zich ontpoppen tot een onafhankelijk persoon, die nooit om hulp zal vragen.

Het kind weet niet wat de ouder wil

Het is bekend dat communicatie belangrijk is om een ouder-kind relatie soepel te laten verlopen. Zonder goede communicatie ontstaat er altijd teleurstelling. Maar waar moeten jij en je kind, dan zo nodig over communiceren? 

Vertel een kind wat er speelt, laat ook zien dat iets opgelost wordt

Het is belangrijk dat we snel aan ons kind duidelijk maken waarom we niet blij zijn met de huidige situatie. Het komt namelijk vaak voor dat een kind zich druk maakt om allerlei zaken waar het kind niet eens besef van heeft, wat er werkelijk speelt. 

Sommige zaken zijn alleen voor volwassenen

Zeg dat sommige zaken voor volwassenen zijn en andere zaken voor kinderen. Als we opvoeder duidelijk zijn, gaat het kind dit vanzelf ook toepassen in het leven. Kinderen zijn heel intelligent, maar de wereld van volwassenen en kinderen loopt vaak heel erg uiteen en is er extra inspanning nodig om ook het kind in ons zelf weer wakker te maken om bij ons innerlijke kind te komen.

Geef kinderen handvaten om het beter te doen

Bij de communicatie met  kinderen is het ’t beste om bekrompen ‘omdat ik het zeg’- opmerkingen achterwege te laten. Dit geldt vooral als kinderen niet zo klein meer zijn. Praat met ze, stel vragen, moedig gedeelde reflectie en projectie aan, laat zien wat zij uitstralen in het leven en geef ze handvatten om het beter te doen.

Cijfer je als ouder niet weg, blijf het voorbeeld

Eerlijkheid tussen ouder kind is belangrijk, een kind zal hier in zijn latere leven veel profijt van hebben. Een  geweldige ouder cijfert zichzelf niet helemaal weg en is een voorbeeld. Leer een kind zelfstandig dingen te doen en zoek een hobby, voor de momenten een kind erop uit gaat. Laat weten dat bepaald gedrag ook consequenties heeft, wees duidelijk.

Geef liefde, troost en zachtheid aan een kind

Neem zelf ook een deel. Het oprakelen van innerlijke trauma, daar heeft een ouder en ook een kind allebei helemaal niets aan, kijk vooruit. Want wie met de rug naar het verleden staat, ziet het heden. Ontwikkel de geest van een kind (manas), het betekent geest. Het chakra bevindt zich in het bovenste deel van het ajnachakra en is het centrum van onze onderste mentale vermogen, het instinct, de indrukken en gewoonten. 

In het bijzijn van een kind praten is anders dan tégen een kind praten

Stel een kind regelmatig vragen en luister ook écht naar de antwoorden. Wat is er gebeurd op school? Met wie speelt hij het liefst? Het is de enige manier om te weten te komen, over wat het kind denkt en voelt als met regelmaat tijd gemaakt maakt wordt, om echt met een kind te praten.

Spiritualiteit kan inzichten geven aan de zwangerschap, geboorte en de opvoeding. Als we er vanuit gaan, dat een mens meerdere levens heeft (reïncarnatie). Het besef dat een kind zowel een volwassen ziel kan hebben. Nog de fasen van de opvoeding moet doorlopen en men niet bekend is met het fenomeen “de oude ziel”. 

Onbekendheid "oude ziel" kan gevolgen voor de opvoeding hebben

De ziel communiceert al met de ouders, nog voor de geboorte, om zich voor te kunnen voorbereiden op het leven in het gezinsleven en hun omgeving. Wij zouden de baby en ons kind, hier veel meer in kunnen steunen als wij onszelf hier meer van bewust zouden zijn. 

Hoog gevoelige mensen hebben vaak creatieve oplossingen of ongebruikelijke hobby’s die soms zelf gecreëerd zijn. Door hun voelsprieten te gebruiken, weten ze vaak wat er moet gebeuren en vaak gaan deze kwaliteiten over van ouder op kind. 

ReizenReizen

Aartsengel Raguël is een boodschapper voor harmonie, werkt aan oplossingen van conflicten in ons leven op persoonlijk vlak en op de werkvloer. Hij zorgt er ook voor dat er kalmte is. Een rustige omgeving is belangrijk omdat het zal leiden tot  groei en ontwikkeling. Hij helpt anderen te begrijpen, te vergeven en met een goede communicatie.

Als ons innerlijke kindverdrietig is en pijn heeft, dan kunnen we erg rouwen om het verleden. Familie die nooit echt lieten merken dat ze van hun kind, broers of zusters hielden. We kennen allemaal het verhaal van Remi, dan staan bij de mensen vaak de tranen in de ogen, als we de verfilming zien, dan komt het opeens heel dichtbij. 

De Westerse astrologie probeert het menselijk karakter te onderzoeken aan de hand van de geboortehoroscoop, zodat de persoonlijke karakter van het mensenkind of persoon optimaal kan worden benut. Door voorkennis van een bepaalde zwakte zou ziekte volgens de Oosterse geneeswijze worden voorkomen. 

Kundalini energie kan ons emotie en gedachteleven versterken maar soms ook verstoren en tot piekervaringen leiden. Deze oer-energie kan ons helpen om bij eigen energiebron terug te keren in door een rustpauze in te lassen. De adempauze geeft ons de ruimte om te voelen en rouw uit het verleden te helen. In rust kunnen we ervaren, waar spanning of pijn in het lichaam zich bevind. 

Bij aanhoudende  stress kan het histamine gehalte verhogen, waardoor het de immuun functie voor een deel uit kan schakelen. Cortisol en DHEA kunnen niet tegelijk functioneren. Hoge cortisolwaarden verhogen de bloedsuikerspiegel en kan de schildklierfunctie afremmen en geeft minder energie. Een jongvolwassene moet dit nog leren, dus stop op tijd als ouders.

DHEA wordt gemaakt uit onbewerkt plantaardig en dierlijk vet “Het goede HDL Cholesterol“. Het stresshormoon en de hydro epi androsteron zijn elkaars tegenpolen en houden elkaar in evenwicht. Volwaardig vet (HDL cholesterol) heeft een beschermende functie bij een trauma

Leer een kind zich terug te trekken in eigen ruimte

Stilstaan, niets doen, wordt vaak gezien als saai of ongezellig en het knaagt aan ons schuldgevoel. De reden, we brengen niet voldoende tijd met iemand door, een spiegelende projectie, “dat de ander ook altijd moe is”. Meestal wordt doorgegaan uit schaamte, tot lichaam en geest ons laten weten, het de huidige tempo niet meer vol te kunnen houden. Leer een kind, dat het zijn eigen ruimte mag nemen.

Een voorbeeld aan een kind door eigen hobby en plek

Er zijn vele hobby’s, die je leven kunnen verrijken, zoals koken, schilderen, wenskaarten maken, fotograferen en gamen bekend zijn. Een hobbyist is meestal op enthousiaste wijze met de hobby bezig. Veel hobby’s kunnen thuis gedaan worden, soms wordt daar dan ook een speciale hobbykamer voor ingericht, niet zelden op een zolder of een woman cave of man cave. 

Hobby - Man cave - Woman Cave - Hobby en beroep

Er zijn vele hobby’s, die je leven kunnen verrijken, zoals koken, schilderen, wenskaarten maken, fotograferen en gamen bekend zijn. Een hobbyist is meestal op enthousiaste wijze met de hobby bezig en maakt er soms zelfs zijn of haar beroep van.
HobbyBenodigdhedenBeroep en opleiding
KokenBakspullen

Keukengerij

Keukenmachines

Magnetrons en ovens

Pannen

Voedingsdeskundige
HandwerkenHaken

Borduren

Handwerken
FotograferenFoto camera's

Drones

Videocamera's

Volg de cursus Photoshop van NHA en leer werken met Adobe Photoshop CC

GamenGame- & Racestoelen

Webcams

Consoles

Game PC's
Game Designer
DiverseLEGO Shop

PLAYMOBIL

Knikkerbaan
VoedingParanoten

Courgette

Venkel

Eiwitten en aminozuren
Gewichtsconsulente