Ouder en Kind

We zullen er versteld van staan hoeveel communicatieproblemen tussen ouder en kind in zwaar weer verkeren vanwege een gebrek aan duidelijkheid en communicatie. Als we van elkaar houden willen we elkaar graag gelukkig maken, niemand wil, dat de ander vanwege ons ongelukkig is. In de meeste situaties zal een kind ons nooit bewust tot last zijn en is daar altijd een onderliggende reden. Met elkaar praten en proberen elkaar hierin te begrijpen is erg belangrijk. 

Ouder, kind, projecteren, leren, reïncarnatie, oude ziel, opvoeden, luisteren, begeleiden

Geen van beiden zal de ander met opzet pijn doen. Het is daarom erg belangrijk om te kijken wat er aan de hand is. Speelt bijvoorbeeld een depressie een rol of een erfelijke dopamine tekort, of is er tijdens de zwangerschap iets misgegaan, zoals veel bloed verloren of zwangerschapsvergiftiging.

Het kind weet niet wat de ouder wil

Het is bekend dat communicatie belangrijk is om een ouder-kind relatie soepel te laten verlopen. Zonder goede communicatie ontstaat er altijd teleurstelling. Maar waar moeten jij en je kind, dan zo nodig over communiceren? 

Vertel een kind wat er speelt, laat ook zien dat iets opgelost wordt

Het is belangrijk dat we snel aan ons kind duidelijk maken waarom we niet blij zijn met de huidige situatie. Het komt namelijk vaak voor dat een kind zich druk maakt om allerlei zaken waar het kind niet eens besef van heeft, wat er werkelijk speelt. 

Sommige zaken zijn alleen voor volwassenen

Zeg dat sommige zaken voor volwassenen zijn en andere zaken voor kinderen. Als we opvoeder duidelijk zijn, gaat het kind dit vanzelf ook toepassen in het leven. Kinderen zijn heel intelligent, maar de wereld van volwassenen en kinderen loopt vaak heel erg uiteen en is er extra inspanning nodig om ook het kind in ons zelf weer wakker te maken om bij ons innerlijke kind te komen.

Geef kinderen handvaten om het beter te doen

Bij de communicatie met  kinderen is het ’t beste om bekrompen ‘omdat ik het zeg’- opmerkingen achterwege te laten. Dit geldt vooral als kinderen niet zo klein meer zijn. Praat met ze, stel vragen, moedig gedeelde reflectie en projectie aan, laat zien wat zij uitstralen in het leven en geef ze handvatten om het beter te doen.

BabyBaby

Cijfer je als ouder niet weg, blijf het voorbeeld

Eerlijkheid tussen ouder kind is belangrijk, een kind zal hier in zijn latere leven veel profijt van hebben. Een  geweldige ouder cijfert zichzelf niet helemaal weg en is een voorbeeld. Leer een kind zelfstandig dingen te doen en zoek een hobby, voor de momenten een kind erop uit gaat.

Geef liefde, troost en zachtheid aan een kind

Neem zelf ook een deel. Het oprakelen van innerlijke trauma, daar heeft een ouder en ook een kind allebei helemaal niets aan, kijk vooruit. Want wie met de rug naar het verleden staat, ziet het heden. Ontwikkel de geest van een kind (manas), Manas betekent geest. Het chakra bevindt zich in het bovenste deel van het ajnachakra en is het centrum van onze onderste mentale vermogen, het instinct, de indrukken en gewoonten. 

In het bijzijn van een kind praten is anders dan tégen een kind praten

ModeMode

Stel een kind regelmatig vragen en luister ook écht naar de antwoorden. Wat is er gebeurd op school? Met wie speelt hij het liefst? Het is de enige manier om te weten te komen, over wat het kind denkt en voelt als met regelmaat tijd gemaakt maakt wordt, om echt met een kind te praten.

Spiritualiteit kan inzichten geven aan de zwangerschap, geboorte en de opvoeding. Als we er vanuit gaan, dat een mens meerdere levens heeft (reïncarnatie). Het besef dat een kind zowel een volwassen ziel kan hebben. Nog de fasen van de opvoeding moet doorlopen en men niet bekend is met het fenomeen “de oude ziel”. 

Onbekendheid "oude ziel" kan gevolgen voor de opvoeding hebben

De ziel communiceert al met de ouders, nog voor de geboorte, om zich voor te kunnen voorbereiden op het leven in het gezinsleven en hun omgeving. Wij zouden de baby en ons kind, hier veel meer in kunnen steunen als wij onszelf hier meer van bewust zouden zijn. 

Hoog gevoelige mensen hebben vaak creatieve oplossingen of ongebruikelijke hobby’s die soms zelf gecreëerd zijn. Door hun voelsprieten te gebruiken, weten ze vaak wat er moet gebeuren en vaak gaan deze kwaliteiten over van ouder op kind. 

ReizenReizen

Aartsengel Raguël is een boodschapper voor harmonie, werkt aan oplossingen van conflicten in ons leven op persoonlijk vlak en op de werkvloer. Hij zorgt er ook voor dat er kalmte is. Een rustige omgeving is belangrijk omdat het zal leiden tot  groei en ontwikkeling. Hij helpt anderen te begrijpen, te vergeven en met een goede communicatie.

Als ons innerlijke kindverdrietig is en pijn heeft, dan kunnen we erg rouwen om het verleden. Familie die nooit echt lieten merken dat ze van hun kind, broers of zusters hielden. We kennen allemaal het verhaal van Remi, dan staan bij de mensen vaak de tranen in de ogen, als we de verfilming zien, dan komt het opeens heel dichtbij. 

De Westerse astrologie probeert het menselijk karakter te onderzoeken aan de hand van de geboortehoroscoop, zodat de persoonlijke karakter van het mensenkind of persoon optimaal kan worden benut. Dezelfde gedachte vinden we terug in de Oosterse geneeskunde, die ervan uitgaat dat ziekte het gevolg is van een aanleg en leefgewoonten. Door voorkennis van een bepaalde zwakte zou ziekte worden voorkomen. 

Kundalini energie kan ons emotie en gedachteleven versterken maar soms ook verstoren! Ze kan op een spiritueel niveau tot piekervaringen leiden en kan helpen om bij je eigen energiebron terug te keren, zodat je bij jezelf stilstaat en wat betekent dat jij jezelf de ruimte geeft om te voelen hoe het met je gaat, om te voelen waar er spanning, eventueel pijn, in je lichaam zit die je waarschijnlijk niet voelde toen je aan het hardlopen was, wellicht juist om je gevoelens weg te stoppen.

Bij aanhoudende  stress kan het histamine gehalte verhogen, waardoor het de immuun functie voor een deel uit kan schakelen. Cortisol en DHEA kunnen niet tegelijk functioneren. Hoge cortisolwaarden verhogen de bloedsuikerspiegel en kan de schildklierfunctie afremmen en geeft minder energie

DHEA wordt gemaakt uit onbewerkt plantaardig en dierlijk vet “Het goede HDL Cholesterol“. Het stresshormoon en de hydro epi androsteron zijn elkaars tegenpolen en houden elkaar in evenwicht. Volwaardig vet (HDL cholesterol) heeft een beschermende functie bij een trauma

Delen