Ouder en Kind

We zullen er versteld van staan hoeveel communicatieproblemen tussen ouder en kind in zwaar weer verkeren vanwege een gebrek aan duidelijkheid en communicatie. Als je van elkaar houdt wil je elkaar graag gelukkig maken, je wilt niet dat de ander vanwege jou ongelukkig is. In de meeste gevallen zal je kind je dan ook niet bewust tot last zijn. Proberen elkaar hierin te begrijpen is erg belangrijk. 

Ouder, kind, projecteren, leren, reïncarnatie, oude ziel, opvoeden, luisteren, begeleiden

Jullie willen eigenlijk alleen maar het beste voor elkaar

Geen van beiden zal de ander met opzet pijn doen. Het is daarom erg belangrijk om te kijken wat er aan de hand is. Speelt bijvoorbeeld een depressie een rol of een erfelijke dopamine tekort, of is er tijdens de zwangerschap iets misgegaan, zoals veel bloed verloren of zwangerschapsvergiftiging.

BabyBaby

Het kind weet niet wat de ouder wil

Het is bekend dat communicatie belangrijk is om een ouder-kind relatie soepel te laten verlopen. Zonder goede communicatie ontstaat er altijd teleurstelling. Maar waar moeten jij en je kind, dan zo nodig over communiceren? 

Vertel een kind wat er speelt, laat ook zien dat iets opgelost wordt

Het is belangrijk dat we snel aan ons kind duidelijk maken waarom we niet blij zijn met de huidige situatie. Het komt namelijk vaak voor dat een kind zich druk maakt om allerlei zaken waar het kind niet eens besef van heeft, wat er werkelijk speelt. 

Sommige zaken zijn alleen voor volwassenen

Geef kinderen handvaten om het beter te doen

Bij de communicatie met  kinderen is het ’t beste om bekrompen ‘omdat ik het zeg’- opmerkingen achterwege te laten. Dit geldt vooral als kinderen niet zo klein meer zijn. Praat met ze, stel vragen, moedig gedeelde reflectie en projectie aan, laat zien wat zij uitstralen in het leven en geef ze handvatten om het beter te doen.

Cijfer je als ouder niet weg, blijf het voorbeeld

Eerlijkheid tussen ouder kind is belangrijk, een kind zal hier in zijn latere leven veel profijt van hebben. Een  geweldige ouder cijfert zichzelf niet helemaal weg en is een voorbeeld. Leer een kind zelfstandig dingen te doen en zoek een hobby, voor de momenten een kind erop uit gaat.

Geef liefde, troost en zachtheid aan een kind

Neem zelf ook een deel. Het oprakelen van innerlijke trauma, daar heeft een ouder en ook een kind allebei helemaal niets aan, kijk vooruit. Want wie met de rug naar het verleden staat, ziet het heden. Ontwikkel de geest van een kind (manas), Manas betekent geest. Het chakra bevindt zich in het bovenste deel van het ajnachakra en is het centrum van onze onderste mentale vermogen, het instinct, de indrukken en gewoonten. 

In het bijzijn van een kind praten is anders dan tégen een kind praten

ModeMode

Stel een kind regelmatig vragen en luister ook écht naar de antwoorden. Wat is er gebeurd op school? Met wie speelt hij het liefst? Het is de enige manier om te weten te komen, over wat het kind denkt en voelt als met regelmaat tijd gemaakt maakt wordt, om echt met een kind te praten.

Spiritualiteit kan inzichten geven aan de zwangerschap, geboorte en de opvoeding. Als we er vanuit gaan, dat een mens meerdere levens heeft (reïncarnatie). Het besef dat een kind zowel een volwassen ziel kan hebben. Nog de fasen van de opvoeding moet doorlopen en men niet bekend is met het fenomeen “de oude ziel”. 

Onbekendheid "oude ziel" kan gevolgen voor de opvoeding hebben

De ziel communiceert al met de ouders, nog voor de geboorte, om zich voor te kunnen voorbereiden op het leven in het gezinsleven en hun omgeving. Wij zouden de baby en ons kind, hier veel meer in kunnen steunen als wij onszelf hier meer van bewust zouden zijn. 

Hoog gevoelige mensen hebben vaak creatieve oplossingen of ongebruikelijke hobby’s die soms zelf gecreëerd zijn. Door hun voelsprieten te gebruiken, weten ze vaak wat er moet gebeuren en vaak gaan deze kwaliteiten over van ouder op kind. 

ReizenReizen
Delen