Ouder en Kind

Fijn dat de waarheid 
is uitgekomen 
Dat je vertrouwen 
niet is geschaad 
Dat je weet
je bent niet bedrogen 
Het nare gevoel je lijf verlaat
 
Eerlijkheid van je kind is belangrijk 
Op de juiste momenten 
een goed gesprek 
Geen nare momenten 
uit de weg gaan 
Maar open staan 
voor al wat speelt
 
 
Belangrijk in je leven samen 
Is eerlijkheid, aandacht 
en een luisterend oor 
dan kom je door 
moeilijke momenten er samen 
met jullie gezin zeker door
 
heb vertrouwen in je kind 
laat voelen dat je 
haar of hem gelooft 
dan bouw je samen 
een warme band 
en ga je met je gezinnetje 
warm het leven door
 
Je bent een geweldige ouder 
maar cijfer jezelf 
niet helemaal weg 
dan hebben jullie samen 
een waardevol leven 
en staat het geluk 
je niets in de weg
 
@ Alie Vos-Doller
BabyBaby

Cijfer je als ouder niet weg, blijf het voorbeeld

Ouder en kind, eerlijkheid van je kind is belangrijk.  Je bent een geweldige ouder maar cijfer jezelf niet helemaal weg, jij bent een voorbeeld. Geef liefde, troost en zachtheid aan je kind, maar ook aan jezelf. Het oprakelen van innerlijke trauma, daar hebben jij en je kind allebei helemaal niets aan, kijk vooruit. Want wie met de rug naar het verleden staat, ziet het heden 

Oplossingen door duidelijk te zijn

Je zult versteld staan hoeveel communicatieproblemen tussen ouder en kind in zwaar weer verkeren vanwege een gebrek aan duidelijkheid. Als je van elkaar houdt wil je elkaar graag gelukkig maken, je wilt niet dat de ander vanwege jou ongelukkig is. In de meeste gevallen zal je kind je dan ook niet bewust tot last zijn. Proberen elkaar hierin te begrijpen is erg belangrijk. Jullie willen eigenlijk alleen het beste voor elkaar en geen van beiden zal de ander met opzet pijn doen. Toch hebben jullie ouder kindproblemen. Hoe komt dat dan?

Het kind weet niet wat de ouder wil

Het is bekend dat communicatie belangrijk is om een ouder-kind relatie soepel te laten verlopen. Zonder goede communicatie ontstaat er altijd teleurstelling. Maar waar moeten jij en je kind, dan zo nodig over communiceren? Het is belangrijk dat je snel aan je kind duidelijk maakt waarom je niet blij bent met de huidige situatie. Het komt namelijk vaak voor dat het kind zich druk maakt om allerlei zaken waar het kind niet eens besef van heeft, wat er werkelijk speelt. 

Sommige zaken zijn alleen voor volwassenen

Zeg dat sommige zaken voor volwassenen zijn en andere zaken voor kinderen. Als jij duidelijk bent, gaat het kind dit vanzelf ook toepassen in het leven….. Het is een voorbeeld en dat geeft vertrouwen. Bij de communicatie met je kinderen is het ’t beste om bekrompen ‘omdat ik het zeg’- opmerkingen achterwege te laten. Dit geldt vooral als je kinderen niet zo klein meer zijn. Praat met ze, stel vragen, moedig gedeelde reflectie en projectie aan, laat zien wat zij uitstralen in het leven en geef ze handvatten om het beter te doen.

Mooi en gezondMooi en gezond

Spiritualiteit, zwangerschap geboorte en opvoeding

Spiritualiteit kan inzichten geven aan de zwangerschap, geboorte en de opvoeding. Als we er vanuit gaan, dat een mens meerdere levens heeft (reïncarnatie). Het besef dat een kind zowel een volwassen ziel kan hebben. Nog de fasen van de opvoeding moet doorlopen en men niet bekend is met het fenomeen “de oude ziel”. Kan dit gevolgen hebben voor de opvoeding. De ziel communiceert al met de ouders, nog voor de geboorte, om zich voor te kunnen voorbereiden op het leven in het gezinsleven en hun omgeving. Wij zouden de baby en ons kind, hier veel meer in kunnen steunen als wij onszelf hier meer van bewust zouden zijn. Lees meer…

Delen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *