Sportartikelen

Genoeg bewegen of sporten kan gewichtstoename helpen voorkomen en helpen bij het verlagen van cholesterol. Tijdens het sporten verbrandt het lichaam calorieën. Hoe intensiever de sport is, hoe meer calorieën er verbruikt worden. 

Sport, winkel, voetbal, hardlopen, fitness, yoga, pilates, gewichtheffen, zwemmen, Tennissen, Darten, Autoracen, gamen, boxen

Ze zijn met elkaar verbonden. Wanneer je een actief leven hebt, vraag je heel wat van je lichaam. Dat kan ontzettend gezond zijn, maar dan heb je ook de bouw- en brandstoffen nodig om goed met die bewegingen om te gaan. Steeds meer mensen zien het belang van bewegen. Zo kan het je meer energie geven, kan je beter slapen, kun je gewicht verliezen en presteren op je werk. 

SportSport
Voordelige sportschoenen voor u!

Beweging, stofwisseling en voeding

Een belangrijk punt mag niet vergeten worden: Voeding en de stofwisseling. Achter het begrip stofwisseling schuilt niets anders dan het totaal van alle chemische processen die in ons lichaam plaatsvinden. In het algemeen wordt de stofwisseling in verband gebracht met een bepaalde snelheid: ‘Hij heeft een snelle stofwisseling, zij heeft een langzame stofwisseling. De chemische processen in ons lichaam kunnen van hun snelheid variëren en dit kan opgang gebracht worden door actief bezig te zijn. Als je gaat sporten, kies dan voor de juiste sportschoenen. 

Wat doet de stofwisseling en de spijsvertering

De stofwisseling komt na de spijsvertering. De voedingsstoffen die bij de spijsvertering zijn gemaakt, worden door het lichaam bewerkt. Deze worden vervormd tot andere stoffen die het lichaam op kan nemen.” Deze kunnen we beïnvloeden, want het proces verloopt de hele dag. Het versnelt bij inspanningen zoals sporten, werken, denken en vertraagt wanneer we slapen of rusten. Wanneer je weinig beweging hebt, vertraagt je stofwisseling gedurende de hele dag en wordt de kans op overgewicht, een traag werkend lichaam, met gevolgen voor het lymfestelsel en organen steeds groter.

Sport buiten en zuiver het bloed

Elke cel, elk weefsel, elke spier en elk orgaan worden krachtiger en steviger door frisse lucht. Nieuwe zuivere, gezonde cellen en weefsels worden zonder problemen gecreëerd. Zuurstofrijk bloed ontstaat door diep adem te halen. Het maakt het lichaam warmer, geeft jou meer weerstand en zorgt voor een goede voedselvertering en afvoer van afvalstoffen. Ga dus naar buiten, kom in beweging en zuiver je bloed.

Delen