Sportartikelen

Genoeg bewegen of sporten kan gewichtstoename helpen voorkomen en helpen bij het verlagen van cholesterol. Tijdens het sporten verbrandt het lichaam calorieën. Hoe intensiever de sport is, hoe meer calorieën er verbruikt worden, des te meer verliezen we meer vocht, wat telkens aangevuld dient te worden om uitdroging te voorkomen.

Sport, winkel, voetbal, hardlopen, fitness, yoga, pilates, gewichtheffen, zwemmen, Tennissen, Darten, Autoracen, gamen, boxen

Sport en voeding, zijn met elkaar verbonden. Wanneer we een actief leven hebben, vragen we heel wat van het lichaam. Dat kan ontzettend gezond zijn, maar dan zijn er ook de bouw- en brandstoffen nodig om goed met die bewegingen om te gaan. Steeds meer mensen zien het belang van bewegen. Zo kan meer beweging energie geven, maar ook een verbeterde slaap. Mogelijk is het om meer gewicht te verliezen en betere prestaties op het werk. 

Voordelige sportschoenen voor u!

Beweging, stofwisseling en voeding

Een belangrijk punt mag niet vergeten worden in de spijsvertering. Achter het begrip stofwisseling schuilt niets anders dan het totaal van alle chemische processen die in ons lichaam plaatsvinden. In het algemeen wordt de stofwisseling in verband gebracht met een bepaalde snelheid: ‘Hij heeft een snelle stofwisseling, zij heeft een langzame stofwisseling. De chemische processen in ons lichaam kunnen van hun snelheid variëren en dit kan opgang gebracht worden door actief bezig te zijn. Als je gaat sporten, kies dan voor de juiste sportschoenen. 

Wat doet de stofwisseling en de spijsvertering

De stofwisseling komt na de spijsvertering. De voedingsstoffen die bij de spijsvertering zijn gemaakt, worden door het lichaam bewerkt. Deze worden vervormd tot andere stoffen die het lichaam op kan nemen.” Deze kunnen we beïnvloeden, want het proces verloopt de hele dag. Het versnelt bij inspanningen zoals sporten, werken, denken en vertraagt wanneer we slapen of rusten. Wanneer je weinig beweging hebt, vertraagt je stofwisseling gedurende de hele dag en wordt de kans op overgewicht, een traag werkend lichaam, met gevolgen voor het lymfestelsel en organen steeds groter.

Sport buiten en zuiver het bloed

Elke cel, elk weefsel, elke spier en elk orgaan worden krachtiger en steviger door frisse lucht. Nieuwe zuivere, gezonde cellen en weefsels worden zonder problemen gecreëerd. Zuurstofrijk bloed ontstaat door diep adem te halen. Het maakt het lichaam warmer, geeft jou meer weerstand en zorgt voor een goede voedselvertering en afvoer van afvalstoffen. Ga dus naar buiten, kom in beweging en zuiver je bloed.

Tegenwoordig bevat voeding lang niet altijd meer deze enzymen, omdat voeding veelal bewerkt wordt en daardoor is het voedsel tegenwoordig verarmd door chemische stoffen, conserveringsmiddelen en pesticiden die in het productieproces en het verwerkingsproces worden toegepast. We krijgen nu veel meer stoffen binnen die toxisch zijn voor ons lichaam en deze stoffen moeten ongedaan gemaakt worden door voeding van kwaliteit.

De courgette is een veelzijdige inzetbare groente en de stofjes die in de courgette kunnen ontstekingsremmend werken en mogelijk pre-diabetes voorkomen. De groente zorgt voor een betere vertering, de bloedsuikerspiegel blijft stabieler, de vezels zorgen voor een gelijkmatige vertering en zorgen voor een balans in het cholesterol profiel, ze binden zich aan de galzuren die de lever aanmaakt uit cholesterol om vet te verteren.

Bloedonderzoek en training schema's met een personal trainer

Er zijn speciale testen ontwikkeld om de juiste ondersteuning te bieden bij het behalen van betere sportprestaties. Door meerdere malen per jaar bloedtesten uit te voeren, krijgt de sporter een goed en volledig inzicht in het fysieke gesteldheid. Hierop kunnen vervolgens  trainings– en wedstrijdprogramma op aangepast worden. 

Sportiek Reizen richt zich op de sportieve vakanties Geniet onbezorgd van een complete wintersportvakantie inclusief skipas! Er zijn skiweekendjes, last-minutes, groepsreizen als ook individuele reizen te boeken.

Bloedonderzoek voor sporters