Zwangerschap geboorte en opvoeding

Spiritualiteit kan inzichten geven aan de zwangerschap, geboorte en het opleiden van kleintjes. Als we er vanuit gaan, dat een mens meerdere levens heeft, zoals bekend bij reïncarnatie. Het besef dat een kind zowel een volwassen ziel kan hebben en nog de fasen van het grootbrengen moet doorlopen. Als men niet bekend is met het fenomeen “de oude ziel”, kan dit gevolgen hebben voor de opvoeding

Reïncarnatie, kind, zwangerschap, ziel, ouders, communicatie, bewustwording, conflicten, baby, geboorte, kraamcadeaus, levensopdracht, zelfvertrouwen, opvoeder, grootouders, leerprocessen, ouderschap, levenslessen, acclimatiseren, koemelkallergie, sensitief, rust, lavendel, ontspannen

De ziel communiceert al met de ouders, nog voor de geboorte, om zich voor te kunnen voorbereiden op het leven in het gezinsleven en hun omgeving. Wij zouden de baby en ons kind, hier veel meer in kunnen steunen als wij onszelf hier meer van bewust zouden zijn. De zielen communiceren met met elkaar middels intuïtie, ingevingen, helder weten, kippenvelmomenten, piekervaringen en geluksgevoel.

Bewustwording, zelfacceptatie, conflicten en genieten

Het hele proces van zwanger worden heeft veel te maken met zelf bewustwording en zelfacceptatie. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat als jij en je partner een relatie hebben met veel conflicten en af en toe harmonie dat je baby (een volwassen ziel) ook een aantal leerprocessen wil doormaken die raken aan het thema “conflicten”. De ziel heeft volwassen en kinderlijke behoeften aan communicatie tijdens de zwangerschap. 

Veranderingen tijdens en na de zwangerschap

Misschien krijg je hele andere ingevingen dan toen je nog niet zwanger was. Je wilt bijvoorbeeld ineens veel in de natuur zijn. Of je bent heel assertief tegen mensen. Of je gaat intensiever naar muziek luisteren, of je wordt ineens heel gevoelig. Dat zijn niet alleen je hormonen, maar ook de aanwezigheid van je kindje. Doordat jij je openstelt voor je baby voelt het zich reeds gezien door jou en begrepen.

De eerste 6 weken zijn belangrijk voor de gevoelsontwikkeling. Als er bijvoorbeeld te veel kraambezoek is kan de baby zich niet openen naar buiten toe, het is dan te druk en te lawaaiig. 

Voor het kiezen van een kraamcadeaus is het goed om iets te kiezen dat nuttig of handig is voor de ouders. Met een uniek kraam cadeau kun je laten zien dat je tijd en moeite hebt gestoken in het kiezen van een geschikt cadeau om de kleine te verwelkomen. 

Een nuttig of handig cadeau is bijvoorbeeld een wipstoeltje of een groeistoel. Is een familielid, vriendin of collega zwanger? En je bent op zoek naar een leuk kado voor haar? Dan kan je kiezen brievenbuscadeaus of zwangerschapscadeaus met een speciale herinnering.

Help het kind met de levensopdracht

Ouders helpen een kind tot bewustwording te brengen, zodat het zijn of haar levensopdracht kan uitvoeren, liefdevolle ouders leren hun kroost, hoe met zelfrespect of minderwaardigheidsgevoel om te gaan. Leer  het nageslacht met liefde om te gaan of zichzelf op waarde in te leren schatten, geduld te hebben en te wachten.

Niet durven genieten van het leven

Geen genot ervaren in het leven of niet kunnen geven van geluk, kan gevolgen hebben in het latere leven van het opgroeiende kind, als  leiderschap bij het managen van eigen leven mist, vreugde als onprettig wordt ervaren, liefde of juist geen genegenheid durven ontvangen, alles als projectie gaat zien om van te leren, of het nu positieve of een negatieve spiegeling betreft, omdat iemand misbruik van zijn of haar liefde maakte. 

Zelfvertrouwen te laten ontdekken

Teveel discipline en controle uit angst of totaal de weg kwijt zijn. Een kind heeft een eigen innerlijke sturing door het contact met het eigen bewustzijn en dat geven we een kind, door zelf te laten ontdekken, zelf fouten te maken onder toeziend oog van ouders. Opgroeien is vaak het onthouden van prettige gevoelens, die we later in het leven gemakkelijker toelaten.

Het kind wil ons helpen in persoonlijke ontwikkeling

En wil ons daarin liefde en steun geven. Het kind is in dat opzicht, geestelijk vaak verder ontwikkeld dan wij zijn. Omdat wij hier vaak niet voor open staan en denken dat wij vanuit onze rol als opvoeder het kind moeten opvoeden en stimuleren is het meestal een eenrichtingsverkeer. 

Wij kunnen het kind hierin heel erg bevoogden, soms kan een kind zich hierin erg verlaten voelen omdat het zich niet erkend voelt in wie het eigenlijk is. Vanuit het besef van spiritualiteit ga je ook je kinderwens en de reis na de geboorte bewuster beleven. Het is heel belangrijk om opa’s en opa’s bij de opvoeding te betrekken en vertelt sommige geheimen of problemen makkelijker aan grootouders.

Een kind zet je aan tot bepaalde leerprocessen

Als je jezelf bewust wordt, wat het betekend om mens te zijn, sta je heel anders in je zwangerschap. Je begrijpt bijvoorbeeld dat het krijgen van een kind jou kan aanzetten tot bepaalde leerprocessen en dat het kind jou in bepaalde pijnen zal aanraken. Spiritualiteit kan inzichten geven aan de zwangerschap, geboorte en de opvoeding. Als we er vanuit gaan, dat een mens meerdere levens heeft (reïncarnatie). 

Opvoeding gaat niet om carrière of een groot huis

En dat het uiteindelijke doel van ouderschap is niet dat je kind hoge cijfers haalt of carrière maakt of een groot huis koopt. Belangrijker is het dat het jonge mens innerlijke vervulling vindt in zijn of haar leven en dat perfectie daar geen enkele rol speelt. We leren accepteren, loslaten en omgaan met allerlei hindernissen, zelfs als we een kind of een kleinkind moeten missen.

De les om creatief met het leven om te gaan

Ouderschap heeft in diepte te maken met jezelf te openen voor de kinderen die bij je komen en de processen aan te gaan die deze kinderen je brengen, te vertrouwen dat hetgeen wat er in jouw leven gebeurt dat dat voor jou een positieve ontwikkeling zal brengen die je diep in je ziel verlangt en nodig hebt om te groeien, zonder voorwaarden of oordelen. 

Levenslessen voor ouder en kind

Dat jij je openstelt voor het leven zoals dat zich aan je voordoet en van daaruit creatief met deze levenslessen omgaat. Je schenkt een kind het leven en je schenkt jezelf in overgave aan het leven en haalt hier voor jezelf ook de levenslessen uit. Wanneer je perfectie na leeft, verliezen we onze menselijk zijn en vriendelijkheid.

Waarom wil je graag een kind? Vanuit een behoefte om jezelf te bevestigen? Vanuit een behoefte om liefde te ontvangen en te geven?

Als ouder ben je precies geschikt voor je baby

Het is een fout te denken dat je relatie eerst heel harmonisch moet zijn voordat je zwanger kunt raken. Het is ook een misverstand te denken dat je vanaf het moment dat je zwanger bent, alle stress uit de wereld moet helpen en jij je vooral niet op moet gaan winden, dat dit de baby negatief zou beïnvloeden en trauma’s veroorzaken. 

Hoe je bent op dat moment als ouder is perfect

Als je ervan uitgaat dat de baby bij jou en je partner komt om een bepaald leerproces door te maken en daarvoor een gezamenlijke weg met jou kiest dan ben jij precies geschikt voor je baby zoals je bent op dat moment. Een moodboard maken vanaf de geboorte, kan daarbij helpen. Houdt een boekje bij met intuïtieve boodschappen, op een later tijdstip kan dit gebruikt worden in spirituele speurtochten.

En ook als je kijkt naar hoe je geboren bent en hoe je je in je leven ontwikkeld hebt? Deze visie vanuit een spiritueel mensbeeld helpt je je eigen keuzes in relatie tot je kinderwens te doorlopen.

Het kindje moet nog acclimatiseren tussen twee werelden

Vooral voor de baby is de periode na de geboorte een moeilijke periode. De baby is een pasgeboren engeltje. (zonder vleugeltjes) Etherisch nog heel verfijnd. (een kind tussen twee werelden), enerzijds nog voor de geboorte en anderzijds, moet het nu het leven aangaan op aarde. Als Ware moet het kindje acclimatiseren en nog een balans vinden. Lees het boek van: Rozemarijn Roes: “Mama, luister je?”

Ouder en kind, eerlijkheid van je kind is belangrijk.  Je bent een geweldige ouder maar cijfer jezelf niet helemaal weg, jij bent een voorbeeld. Geef liefde, troost en zachtheid aan je kind, maar ook aan jezelf. Het oprakelen van innerlijke trauma, daar hebben jij en je kind allebei helemaal niets aan, kijk vooruit. Want wie met de rug naar het verleden staat, ziet het heden. 

Buikkrampjes, is het mogelijk een lactose-intolerantie of melkallergie?

Koemelkallergie is de meest voorkomende voedselallergie bij baby’s. Het aantal kinderen dat in het eerste levensjaar een koemelkallergie krijgt, wordt op 2 tot 3% geschat, soms groeit een kind na zijn eerste levensjaar eroverheen. Bij het vermoeden van een allergie voor koemelk is het belangrijk het consultatiebureau of huisarts te raadplegen. 

Erfelijke allergie

Vaak is dit erfelijk en hebben familieleden ook een koemelkallergie. Er zijn kinderen ouder dan 4 jaar en volwassenen met een koemelkallergie, maar dat komt heel erg weinig voor, als het voor komt is het vaak dat een kind over de lactose intolerantie heen is gegroeid en kan dit later in het leven terug komen. 

Chinese en westerse astrologie gecombineerd

Chinese en westerse astrologie gecombineerd, als horoscoop lezers, weten we heel goed dat het leven een voorbestemming heeft, waarom beseffen we dat niet, dat dit al begint, als we geboren worden. Er zijn een aantal levenslessen te doorlopen, zo is vaak wel bij iedereen bekend. Volgens de traditionele Chinese geneeskunde vloeit de levensenergie in banen ook wel meridianen genoemd. 

De functionele wielen in ons lichaam

Volgens dit model zijn er twaalf hoofdbanen en elke cirkel is toegewezen aan een functioneel wiel van het orgaansysteem. Buiten de ‘erfelijke aangeboren’ factoren houdt de ayurveda ook rekening met invloeden van buitenaf, zoals eetgewoonten.

Hoog gevoelige mensen hebben voelsprieten om heel creatief te gebruiken in het gezin, bij een hobby of het werk, ze vaak intuïtief wat er moet gebeuren. Misschien is het juist daarom dat hoog gevoelige mensen, vaak buiten de bestaande paden durven te treden en voor veranderingen kunnen zorgen. Er is veel moed en zelfvertrouwen voor nodig om de stap te nemen om volledig jezelf te zijn. 

Vertrouwen op jezelf geeft rustiger gedachten

Moed om onszelf te kunnen en te mogen zijn en daar ook in te ontwikkelen en geeft rustiger gedachten. Lavendel kan helpen bij overprikkeling, om te ontspannen en in contact laten komen met de aartsengelen.