...

Spiritualiteit, zwangerschap geboorte en opvoeding

Spiritualiteit kan inzichten geven aan de zwangerschap, geboorte en de opvoeding. Als we er vanuit gaan, dat een mens meerdere levens heeft (reïncarnatie). Het besef dat een kind zowel een volwassen ziel kan hebben. Nog de fasen van de opvoeding moet doorlopen en men niet bekend is met het fenomeen “de oude ziel”. Kan dit gevolgen hebben voor de opvoeding. De ziel communiceert al met de ouders, nog voor de geboorte, om zich voor te kunnen voorbereiden op het leven in het gezinsleven en hun omgeving. Wij zouden de baby en ons kind, hier veel meer in kunnen steunen als wij onszelf hier meer van bewust zouden zijn.

Chinese en westerse astrologie gecombineerd

Chinese en westerse astrologie gecombineerd, als horoscoop lezers, weten we heel goed dat het leven een voorbestemming heeft, waarom beseffen we dat niet, dat dit al begint, als we geboren worden. Er zijn een aantal levenslessen te doorlopen, zo is vaak wel bij iedereen bekend.

Help het kind met de levensopdracht

Ouders helpen een kind tot bewustwording te brengen, zodat het zijn of haar levensopdracht kan uitvoeren, ouders leren jouw zelfrespect of minderwaardigheidsgevoel, liefde of het kind niet op waarde leren schatten, geduld of gewoon niet kunnen wachten, dus ongeduld. Het kan gevolgen hebben in het latere leven, als bij leiderschap bij het managen van eigen leven, vreugde en het niet durven genieten van het leven, liefde of juist geen liefde durven ontvangen, omdat iemand misbruik van jouw liefde maakte, discipline of totaal de weg kwijt zijn. Een kind heeft een eigen innerlijke sturing door het contact met het eigen bewustzijn. 

Het kind wil ons helpen in persoonlijke ontwikkeling

Het kind wil ons vaak helpen in onze persoonlijke ontwikkeling en ons daarin liefde en steun geven. Het kind is in dat opzicht, geestelijk vaak verder ontwikkeld dan wij zijn. Omdat wij hier vaak niet voor open staan en denken dat wij vanuit onze rol als opvoeder het kind moeten opvoeden en stimuleren is het meestal een eenrichtingsverkeer. Wij kunnen het kind hierin heel erg bevoogden. Het kind kan zich hierin erg verlaten voelen omdat het zich niet erkend voelt in wie het eigenlijk is. Vanuit het besef van spiritualiteit ga je ook je kinderwens en de reis na de geboorte bewuster beleven.

Waarom wil je graag een kind? Vanuit een behoefte om jezelf te bevestigen? Vanuit een behoefte om liefde te ontvangen en te geven?

Een kind zet je aan tot bepaalde leerprocessen

Als je jezelf bewust wordt, wat het betekend om mens te zijn, sta je heel anders in je zwangerschap. Je begrijpt bijvoorbeeld dat het krijgen van een kind jou kan aanzetten tot bepaalde leerprocessen en dat het kind jou in bepaalde pijnen zal aanraken. En dat het uiteindelijke doel van ouderschap niet is dat je kind hoge cijfers haalt of carrière maakt en een groot huis koopt, maar dat het innerlijke vervulling vindt in zijn of haar leven en dat perfectie daar geen enkele rol speelt. We leren accepteren, loslaten, omgaan met allerlei hindernissen, zelfs als we een kind of een kleinkind moeten missen.

De les om creatief met het leven om te gaan

Ouderschap heeft in diepte te maken met jezelf te openen voor de kinderen die bij je komen en de processen aan te gaan die deze kinderen je brengen, te vertrouwen dat hetgeen wat er in jouw leven gebeurt dat dat voor jou een positieve ontwikkeling zal brengen die je diep in je ziel verlangt en nodig hebt om te groeien, zonder voorwaarden of oordelen. Dat je je openstelt voor het leven zoals dat zich aan je voordoet en van daaruit creatief met deze levenslessen omgaat. Je schenkt een kind het leven en je schenkt jezelf in overgave aan het leven en haalt hier voor jezelf ook de levenslessen uit. Wanneer je perfectie na leeft, verliezen we onze menselijk zijn en vriendelijkheid.

En ook als je kijkt naar hoe je geboren bent en hoe je je in je leven ontwikkeld hebt? Deze visie vanuit een spiritueel mensbeeld helpt je je eigen keuzes in relatie tot je kinderwens te doorlopen.

Als ouder ben je precies geschikt voor je baby, hoe je bent op dat moment

Het is een fout te denken dat je relatie eerst heel harmonisch moet zijn voordat je zwanger kunt raken. Het is ook een misverstand te denken dat je vanaf het moment dat je zwanger bent, alle stress uit de wereld moet helpen en jij je vooral niet op moet gaan winden, dat dit de baby negatief zou beïnvloeden en trauma’s veroorzaken. Als je ervan uitgaat dat de baby bij jou en je partner komt om een bepaald leerproces door te maken en daarvoor een gezamenlijke weg met jou kiest dan ben jij precies geschikt voor je baby zoals je bent op dat moment.

Bewustwording, zelfacceptatie, conflicten en genieten

Het hele proces van zwanger worden heeft veel te maken met zelf bewustwording en zelfacceptatie. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat als jij en je partner een relatie hebben met veel conflicten en af en toe harmonie dat je baby (een volwassen ziel) ook een aantal leerprocessen wil doormaken die raken aan het thema “conflicten”. De ziel heeft volwassen en kinderlijke behoeften aan communicatie tijdens de zwangerschap. Misschien krijg je hele andere ingevingen dan toen je nog niet zwanger was. Je wilt bijvoorbeeld ineens veel in de natuur zijn. Of je bent heel assertief tegen mensen. Of je gaat intensiever naar muziek luisteren, of je wordt ineens heel gevoelig. Dat zijn niet alleen je hormonen, maar ook de aanwezigheid van je kindje. Doordat jij je openstelt voor je baby voelt het zich reeds gezien door jou en begrepen.

De eerste 6 weken zijn belangrijk voor de gevoelsontwikkeling. Als er bijvoorbeeld te veel kraambezoek is kan de baby zich niet openen naar buiten toe, het is dan te druk en te lawaaiig. 

Het kindje moet nog acclimatiseren tussen twee werelden

Vooral voor de baby is de periode na de geboorte een moeilijke periode. De baby is een pasgeboren engeltje. (zonder vleugeltjes) Etherisch nog heel verfijnd. (een kind tussen twee werelden), enerzijds nog voor de geboorte en anderzijds, moet het nu het leven aangaan op aarde. Als Ware moet het kindje acclimatiseren en nog een balans vinden. Lees het boek van: Rozemarijn Roes: “Mama, luister je?”

Delen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *