Zoete aardappel, diabetes en pijn

De zoete bataataardappel is heerlijk zoet en smaakt in verschillende gerechten en kan zelfs rauw gegeten worden. De oranje aardappelknol kan ook door de salade of ook in koekjes worden verwerkt. De knol bevat inuline anders dan de normale aardappelgewas, die wij kennen, die juist veel zetmeel bevat, een “lijmstof”.

Zoete aardappel, bloedsuiker, diabetes, recepten, koekjes

Gewone aardappelen, bekend als piepers verbranden te snel

Aardappelzetmeel wordt gemaakt van de aardappelknollen van de aardappelplant, vroeger werd er behangplaksel van gemaakt en ze bevatten weinig vezels. Het aardappelhandelsgewas verzadigen niet snel en daarom blijven we honger houden en eten we er teveel van. Onze voorouders aten borden vol na keihard werken op het land.

Onze stamouders aten borden vol, dat kan toch niet slecht zijn

De aardappelakkerbouwgewassen kunnen dan toch nooit slecht zijn, met het enige verschil, dat stamouders zwaar werk verrichten op de landbouw akkergrond. De koolhydraten vormden geen enkel probleem.

In de moderne wereld hebben zoveel koolhydraten niet nodig

In de moderne wereld, behoeven we vanachter een computer, de machine alleen maar met een druk op de knop te besturen. Het gevolg is glucoseopstapeling en een actieve alvleesklier, die maar insuline af moet blijven geven.

In de zoete bataat zitten veel oplosbare vezels, pectine genaamd

Pectine heeft de eigenschap om van suiker een gel te vormen, de geleiachtige pectinestof, zorgt voor een gedoseerde suikeropname in het bloedcirculatiesysteem. Het reptielenbrein is veel sneller tevreden, waardoor het hongergevoel niet terugkomt. 

Inuline in de zoete bataat verteert langzamer dan zetmeel en kan pre-diabetes voorkomen, een analysetest kan inzicht geven. Het knolgewas is rijk aan anthocyanines, behorende tot de gezonde effecten, in de wortel zijn cyanidine en peonidine de belangrijkste. Het natuurlijk pigment hecht zich aan bestrijdingsmiddelen en scheidt het uit als uitwerpsel.

Over cyanidine en peonidine en het voorkomen van huidklachten

Kwik, cadmium en arsencium, binden zich aan de vezels en zijn een lekkernij voor een goede darmbacteriën waardoor ze kunnen groeien. Het vegetarisch voedsel bestaat uit onverteerbare stoffen zoals in groenten, peulvruchten en andere plantaardige producten. Voedingsvezels voorkomen dat zware metalen zich kunnen zich ophopen.

Als de natuurlijke ontgifting van het lichaam niet meer goed werkt

Een toxische metalenbelasting gaat heel langzaam, het balans tussen talloze enzymen en de natuurlijke ontgifting via het darmbuizensysteem raakt langzaam door de jaren steeds meer uit balans, waardoor zelfs obstipatie kan ontstaan.

Voorkom vette cellen, door plak kunnen er ontstekingen ontstaan

Adiponectine is een hormoon dat door vetcellen wordt aangemaakt, de gekleurde bataat stimuleert de aanmaak van dit hormonale signaalstofje. Te veel LDL-cholesterol in het kan leiden tot een ontstekingsreactie in vetcellen, die diabetes kunnen veroorzaken, waardoor het immuunsysteem heel alert wordt.

De alertheid van het adrenalinehormoon is van tijdelijke duur

De alertheid zorgt voor stresstoename en adrenalineverhoging, op dat moment schakelt het gelukstofje dopamine uit. Adrenaline maakt alle ontspannen stofjes als serotonine en geluk makkende ontspannende stofjes op. Als het adrenalinehormoon opeens stopt is er uit het niet vermoeidheid en migraine in het hoofd.

Eiwitvertering en zuurstof

Na vertering van eiwitten in het spijsverteringsstelsel komen de bouwstenen van de voedingsmiddelen terecht bij de cellen. In de cellen worden glucose en vetten in de mitochondriën, de energiecentrales van de cel, met behulp van zuurstof verbrand.
Wat heb je nodig?InformatieOnderzoek en testen
O2 ZuurstofBuitenlucht, IJzer, Vitamine C en Foliumzuur✅ Infobalans B12 en foliumzuur⏳ Analysetest B12 en foliumzuur
FE=mineraal – ijzerBoerenkool, prei, broccoli, ongezoet gedroogd fruit zoals abrikozen en rozijnen🥐 Ontbijt informatie⏳ Ochtendmaaltijd analyse
Vitamine CLimoen / CitroenPas op met C suppletie 💊✅ Ascorbinezuur bloedonderzoek 💉
FoliumzuurAsperges, linzen en orgaanvlees✅ FoliumzuurbalansFoliumzuur Intracellulair uit serum
Eiwitten opname probleem darmenLekkende darmslijmvlies✅ Over aminozuren✅ Eiwitopstapeling
Serotonine en fibromyalgieSerotonine tekort, PDS en fibromyalgie✅Migraine en serotonine💉 Fibromyalgie bloedonderzoek
Hersenen en balansIndicatietest neurotransmitters✅ Burn-out en reflux ✅ Histamine en ons brein
✅ Reptielenbrein en missie➡️ Innerlijke gids volgen informatie✅ Speurtochtconsult kopen✅ Analysestelling

Bewerkte vetten of onthouding van vetzuren maken het lichaam ziek

Wie te veel ongezonde bewerkte vetten of geen vetzuren eet, vult eerst de bestaande vetcellen en het lichaam maakt daarna nieuwe cellen aan. Het gewicht neemt toe, daarna verandert de functie van het weefsel, als eerste te zien aan de huid. De productie van adiponectine daalt bijvoorbeeld terwijl die van ontstekingsbevorderende cytokinen toeneemt.

Als het boven en onderlichaam ontstabiel wordt door stress

Diep in ons lijf ligt de lendenspier, het spierweefsel in de heupen dat de verbinding vormt tussen boven- en onderlichaam. De psoas reageert instinctief als we onrust, onveiligheid en stress ervaren, dit uit zich o.a. in heup-, rug- en buikklachten.

Verbeter het zenuwstelsel door Oosterse geneeskunde

Stressvermindering kan dan ook leiden tot een verbetering van het zenuwstelsel, zodat het hersen-darm-as weer beter gaat samenwerken. De oosterse-filosofie kan ons hier bijhelpen d.m.v. missieopdrachten en speurtochtwandelingen.

Volgens de Oosterse geneeskunde kan de auralichaamsenergie zichzelf herstellen

In de westerse astrologie symboliseren twaalf tekens als sterrenbeelden. Deze twaalf tekens worden verdeeld onder 4 elementen: Vuur, Aarde, Lucht en Water, gecombineerd met de Chinese natuurfilosofie. Het auralichaam verbind het brein met de darmen en de psoasspier het bovenlichaam met het onderlichaam. Zelfkennis kan rust in de ziel brengen en aanzetten tot herstel. Ascendantenberekeningen, missie en hobbyadvies kunnen helpen
TekenElementPeriodeEdelsteen
RamVuur21 maart tot 19 aprilCarneool
StierWater20 april tot 20 meiAventurijn
TweelingenLucht21 mei tot 20 juniTijgeroog
KreeftWater21 juni tot 22 juliMaansteen
LeeuwVuur23 juli tot 22 augustusBarnsteen
MaagdAarde23 augustus tot 22 septemberAmazoniet
WeegschaalLucht23 september tot 22 oktoberSaffier
SchorpioenWater23 oktober tot 21 novemberMalachiet
BoogschutterVuur22 december tot 19 januariLapis lazuli
SteenbokAarde22 december tot 19 januariSmaragd
WatermanLucht20 januari tot 19 februariAquamarijn
VissenWater20 februari tot 20 maartFluoriet
✅ Ascendantenberekening kopen, voor inzicht in de toekomst➡️ Belangrijke kracht volgens astrologen➡️ Vul je geboortedatum in "via mail" ontvang gratis het Chinese teken✅ Speurtochtconsult kopen

➡️ Innerlijke gids volgen informatie

Zoete aardappelen en spinazie schotel uit oven en ingrediënten

  • 1 zoete aardappel;
  • 150 gr verse spinazie;
  • 1 tl nootmuskaat;
  • Peper; 
  • Zeekraal;
  • 50 gr verkruimelde feta;
  • 3 eieren;
  • Handjevol geraspte kaas. 

Bereidingsweize

Verwarm de oven voor op 180 graden, schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes en bak met kokosolie 50 minuten in de oven. Het kokosvet moet wel uit een glazen pot komen, om weekmakers uit plastic te vermijden.

Het afmaken van de maaltijd schotel

Klop ondertussen de eieren los met een wat zeekraal en peper en de helft van de feta. Bak de spinazie met de nootmuskaat in een koekenpan. Voeg hierbij de los geklopte eieren en roer het geheel goed door elkaar. Haal de zoete aardappel uit de oven en voeg de blokjes toe aan de koekenpan. Verkruimel hier de rest van de feta over en de geraspte kaas.

Zoete aardappel schijven met humus en feta, ingrediënten 1 pers.

  • 1 kleine zoete aardappel;
  • 30 gram tarwemeel;
  • 1 ei, beetje zeezout;
  • Of zeekraal; 

Voor de topping

  • 1 teentje knoflook,
  • Humus kant en klaar;
  • 30 gram feta kaas;
  • Verse basilicum,

Verwarm de oven op 175 graden. Kook de zoete aardappel in licht gezouten water in 15 minuten gaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de zoete aardappel met het tarwemeel, ei, peper en zeekraal in de keukenmachine

Maak er 4 platte schijven van

Bak de schijven in 20 Minuten in de oven. Draai ze naar 10 minuten om. Meng ondertussen voor de topping de humus met teentje knoflook en peper en zeekraal. Beleg de schijf met de humus en strooi er de basilicum over. Heerlijk als lunch maar ook als diner, gerecht geschikt voor maagverkleining en gastric bypass.

Zoete Aardappel Koekjes + de ingrediënten

  • 400 gram zoete aardappel, geschild en geraspt;
  • 1 kleine rode ui, gesnipperd;
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden;
  • 1 tl tijm;
  • ½ tl zeekraal;
  • 2 el arrowroot;
  • 2 eieren of twee el gemalen lijnzaad;
  • 3-4 el kokosolie

Bereiden van de zoete aardappel koekjes

  • Combineer zoete aardappel met rode ui, knoflook, tijm, zout, arrowroot en eieren in een kom;
  • Roer goed door elkaar;
  • Verhit 2 el kokosolie in een hapjespan;
  • Schep in de koekenpan een flinke lepel van het zoete aardappelmengsel, voor nog een mooier resultaat kunnen bakvormpjes gebruikt worden. De handige koekjesvormen maken de mooiste creaties;
  • Druk plat met de achterkant van de lepel om er een koekje van te vormen;
  • Herhaal dit een aantal keer tot er 4 à 5 koekjes in je pan liggen;
  • Bak de koekjes in 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar;
    Verhit opnieuw kokosolie in de pan en bak op dezelfde manier koekjes van de rest van het mengsel;
  • Serveer 1e warm of koud.

Met de Marcato Koekjesmaker kunnen maar liefst 20 verschillende koekjes gemaakt worden! In de uitgebreide handleiding staat stap voor stap uitgelegd hoe de koekjesdrukpers gebruikt kan worden. Er staan tevens verschillende recepten in hoe het deeg nog lekkerder kan worden gemaakt. Deze koekjesmaker is zeer geschikt, voor ieder die van koekjes bakken houdt!

Met de kweekzak in de tuin, is er eigen kweekplek, waar zoete aardappelen geplant kunnen worden en is ideaal om ondergrondse gewassen zoals, wortels, uien en pinda’s te zien groeien. Door het luikje kunnen ouders en kinderen, namelijk goed zien hoe de gewassen groeien en kunnen ze gemakkelijk geoogst worden.