Pompoenpitten infectie werend, maar eet ze niet rauw
Pompoenzaden kunnen een positieve invloed hebben op infecties, zoals bij pre-diabetes en insulinemoeheid, bovendien hebben darmwormen een hekel aan de kalebaszaden. De parasieten en schimmelwerende pompoenzaadjes werken gist werend, de komkommerachtige vruchtzaden zijn echte antioxidanten bommetjes, met veel vitamine E. De pompoenpitten bevatten verder nog de biokatalysatoren k en C ijzer, koper en is zelfs één van de beste magnesiumbronnen.

De zaden hebben een zeer hoog gehalte van fytinezuur en vereisen bewerking om het te verwijderen
Fytinezuurverwijdering kan ook door weken en roosteren, eet de rauwe zaden niet als snack of onbehandeld door de yoghurt. Fytinezuur remt enzymen af die we nodig hebben voor eiwitvertering, eiwitten zijn een bestanddeel van alle cellen, spieren en weefsels. Een fytinezuurvergiftiging kan leiden tot spierklachten, peespijn, genenprintschade en triggerpointpijn, daarom moeten de pompoennutriënten eerst voorgebakken of verwarmt worden.
Pompoenvruchtzaden zijn super antioxidantenbommetjes, maar ongebakken zijn ze een anti-eiwit
Het zadenschilstofje beschermt het zaad tegen ontkiemen, pas als er water bijkomt, zoals in de natuur dan ontkiemt het pompoenpitzaadje. De fytinezuurklachten komen het meest voor als diarree, de lectines worden ook wel anti-nutriënten genoemd. Het anti-eiwit zit ook in rode kidneybonen, sojabonen, pinda’s, tomaten en aardappelen.
Prijslijst en catalogus items m.b.t. een re-integratietraject, weerbaarheid en levensthema training d.m.v. een geboortescoop analyse
Balans-lifestyle is ontworpen om het maximale uit het leven te halen, vanuit het spiritueel DNA gezien, want verschillende levensthema's keren steeds terug in ons leven, tot de levensthema boodschap is begrepen. Steeds meer mensen vinden de weg naar de communicatie met lichttaalbegeleiders, omdat ze instinctief wel weten dat reguliere behandeling alleen maar verdooft, levenspaden en menselijke verbindingen stilliggen door zielenmoeheidHet zaadje in ontkiemproces brengen door weken of roosteren, zo breekt fytaat af en zijn ze eetbaar
Het ontkiemproces vormt fytase en dat breekt fytaat af, dezelfde ontkiemingsprocessen vinden plaats bij velen andere zaadachtige soortgenoten. Sesamzaad, lijnzaad, amandelen, havermout, koffiebonen en rouwe cacaobonen dienen dezelfde bereidingsmethodes, door ze te weken in vocht, zijn eetbaar. Ontkiemen kan ook door de roostermethode, strooi de pompoenvruchtkernen in de koekenpan en verhit ze op middelhoog vuur. Schud vruchtpitten regelmatig.
Roosteren in de pan met kokosnootolie, honing, chilipeper en zeekraal, pas op met plastic potten
Rooster ze bijvoorbeeld met kokosolie,, zeekraal, chilipeper en wat honing, kijk wel uit dat de kokosnootolie niet te heet wordt. Voorkom dat de vlam in de pan vliegt, gebruik het braadproduct alleen uit een glazen pot, vanwege hormoon verstorende stoffen. Hormoonverstoorders kunnen leiden tot aurakwetsbaarheid.