Pompoenpitten infectie werend, maar eet ze niet rauw
Pompoenzaden kunnen een positieve invloed hebben op infecties, zoals bij pre-diabetes en insulinemoeheid, bovendien hebben darmwormen een hekel aan de kalebaszaden. De parasieten en schimmelwerende pompoenzaadjes werken gist werend, de komkommerachtige vruchtzaden zijn echte antioxidanten bommetjes, met veel vitamine E. De pompoenpitten bevatten verder nog de biokatalysatoren k en C ijzer, koper en is zelfs één van de beste magnesiumbronnen.
De zaden hebben een zeer hoog gehalte van fytinezuur en vereisen bewerking om het te verwijderen
Fytinezuurverwijdering kan ook door weken en roosteren, eet de rauwe zaden niet als snack of onbehandeld door de yoghurt. Fytinezuur remt enzymen af die we nodig hebben voor eiwitvertering, eiwitten zijn een bestanddeel van alle cellen, spieren en weefsels. Een fytinezuurvergiftiging kan leiden tot spierklachten, bewegingsproblemen, loopproblemen, peespijn en triggerpointpijn, daarom moeten de pompoennutriënten eerst voorgebakken of verwarmt worden.
De pompoenvruchtzaden zijn super antioxidantenbommetjes, maar ongebakken zijn ze een anti-eiwit
Het zadenschilstofje beschermt het zaad tegen ontkiemen, pas als er water bijkomt, zoals in de natuur dan ontkiemt het pompoenpitzaadje. De fytinezuurklachten komen het meest voor als diarree, de lectines worden ook wel anti-nutriënten genoemd. Het anti-eiwit zit ook in rode kidneybonen, sojabonen, pinda’s, tomaten en aardappelen.
Bloeduitdroging hindert de signaaloverdracht naar de hersencellen
Signaaloverdrachten hebben een constante stroom van bloed (zuurstof) naar de hersenen nodig. Als er bloeduitdroging en zuurstofarmoede ontstaat, kunnen de hersencellen niet voldoende ATP (Energie) produceren om optimaal te werken, onder een bepaald ATP niveau kunnen hersencellen zelfs afsterven. Volwaardige vetten genereren ‘goede’ eicosanoïden, die bacteriën, virus of vuil opruimen en een goede bloeddoorstroming stimuleren, bij dit proces moet er wel voldoende zuurstof, IJzer, vitamine C en foliumzuurWat heb je nodig? | Informatie | Onderzoek en testen | |
---|---|---|---|
O2 Zuurstof | Buitenlucht, IJzer, Vitamine C en Foliumzuur | ✅ Infobalans B12 en foliumzuur | ⏳ Analysetest B12 en foliumzuur |
FE=mineraal – ijzer | Boerenkool, prei, broccoli, ongezoet gedroogd fruit zoals abrikozen en rozijnen | 🥐 Ontbijt informatie | ⏳ Ochtendmaaltijd analyse |
Vitamine C | Limoen / Citroen | Pas op met C suppletie 💊 | ✅ Ascorbinezuur bloedonderzoek 💉 |
Foliumzuur | Asperges, linzen en orgaanvlees | ✅ Foliumzuurbalans | Foliumzuur Intracellulair uit serum |
Eiwitten opname probleem darmen | Lekkende darmslijmvlies | ✅ Over aminozuren | ✅ Eiwitopstapeling |
Serotonine en fibromyalgie | Serotonine tekort, PDS en fibromyalgie | ✅Migraine en serotonine | 💉 Fibromyalgie bloedonderzoek |
Hersenen en balans | Indicatietest neurotransmitters | ✅ Burn-out en reflux | ✅ Histamine en ons brein |
✅ Reptielenbrein en missie | ➡️ Innerlijke gids volgen informatie | ✅ Speurtochtconsult kopen | ✅ Analysestelling |
Het zaadje in ontkiemproces brengen door weken of roosteren
Het ontkiemproces vormt fytase en dat breekt fytaat af, dezelfde ontkiemingsprocessen vinden plaats bij velen andere zaadachtige soortgenoten. Sesamzaad, lijnzaad, amandelen, havermout, koffiebonen en rouwe cacaobonen dienen dezelfde bereidingsmethodes, door ze te weken in vocht, zijn eetbaar. Ontkiemen kan ook door de roostermethode, strooi de pompoenvruchtkernen in de koekenpan en verhit ze op middelhoog vuur. Schud vruchtpitten regelmatig.
Roosteren in de pan met kokosnootolie, honing, chilipeper en zeekraal
Rooster ze bijvoorbeeld met kokosolie,, zeekraal, chilipeper en wat honing, kijk wel uit dat de kokosnootolie niet te heet wordt. Voorkom dat de vlam in de pan vliegt, gebruik het braadproduct alleen uit een glazen pot, vanwege hormoon verstorende stoffen. De hormoononderbrekers komen alleen maar vrij als plastic warm wordt, door het overgieten van hete olie.