Azraël, afscheid en een nieuw begin

Azraël de engel van afscheid en tegelijkertijd een nieuw begin hier aarde of als ziel. Deze hemelgeest biedt hulp en ondersteuning bij het stervensproces. De engel troost mensen voor ze inslapen. Na het sterven wordt de gestorvene geholpen zich aan te passen in een nieuwe wereld. Deze engel die vaak verschijnt in de vorm van een lichte en liefdevolle vrouw is er namelijk om ons op te vangen als we vallen.

Een nieuwe fase in ons leven en laat zien afscheid is niet definitief

De engel helpt ons bij het verwerken van veranderingen en afscheid en helpt ons, als wij niet meer verder kunnen door ons te laten beseffen dat een einde of het laten gaan van een gelieft persoon, slechts een nieuwe fase van ons leven betekent. Azraël is de engel die ons terug leidt naar ons levenspad op het moment dat we vastlopen op één van de zijpaden. Als boodschapper krijgen we begeleiding van de engel, door de stappen die we mogen zetten duidelijk en inzichtelijk te maken.

Verbindingen zijn niet altijd zichtbaar

De engel helpt ons door ons inzicht te geven in het grotere geheel en verbanden te leggen die onzichtbaar maar wel voelbaar zijn. Deze engel wijst ons op de lessen die we van deze situatie kunnen leren. De voelbare banden die we door liefde en openheid naar elkaar een intensieve verbinding met elkaar zijn aangegaan. De verbinding is voor het oog niet zichtbaar maar zit wel in het lichaam vastgeketend vanuit bijvoorbeeld de chakra’s en de aura en bepaalde organen.

Zo zijn de aura, chakra’s en organen met elkaar verbonden. In elk orgaan zitten emoties opgeslagen. Zoals in de lever belemmerende gedachten op komen en boosheid de overhand krijgt, in de longen verdriet en in het hart liefde, de reden waarom het zoveel pijn doet als we iemand los moeten laten. 

We hebben soms eerst ons eigen pad te bewandelen

Laat altijd los in liefde, niet uit haat of andere vervelende emoties. Zo kunnen we kunnen we elkaar later weer tegen komen, wanneer we onze weg hebben bewandeld. Een vreedzame wereld is er niet zonder conflicten, ze zijn zinvol om ons inzichten te geven.

Waar een einde is, is ook een nieuw begin

De engel helpt ons om verder te kijken dan ‘het einde’ of de muur waar we  nu op gefocust zijn. De weg loopt niet dood, afscheid is niet definitief en er kan een samenwerkingsband ontstaan met de heengegaan hemelse ziel. De één doet het werk op aarde, terwijl de ziel vanuit de hemel boodschappen aan ons doorgeeft. 

Zie waarvoor de verandering nodig is en durf te dromen over al het moois wat er gaat komen. Zo zouden we kunnen zeggen dat de aartsengel Azraël ons weer terug brengt naar het licht en naar ons pad en geeft inzicht en rust. Stilstaan, niets doen, wordt vaak gezien als saai of ongezellig, maar om het leven te verwerken en we wat tijd met ons zelf nodig.

Een beschermende engel

Het is dan ook niet gek dat deze engel een zeer beschermende engel is. Deze hemelgeest kunnen we altijd bij ons roepen als we te maken krijgen met negatieve projectie in welke vorm dan ook. Azraël is een lichtbrenger, zeker als we omringt worden door duisternis of als iemand een ander in het donker probeert te zetten uit frustratie. Het is dan ook een bode die we kunnen oproepen als we te maken krijgen met zwarte magie.

Salie reiniging is de snelste manier om negatieve energie uit de ruimte te verwijderen. Het is een van de oudste kruiden voor energetische reiniging van het huis. Naast het verwijderen van niet positieve energie, versterkt salie onze intuïtie. Dit helpt om de zorgen te verlichten, deprimerende gedachten en gevoelens weg te nemen en lichaam en geest in harmonie te brengen.

Een boodschap van Azraël

Soms beseffen we niet eens wie we werkelijk zijn en raken we het contact met onze ziel en de samenwerking tussen darmen en hoofd kwijt, waardoor we niet meer voelen welk pad we mogen bewandelen in dit leven. Afscheid en veranderingen vallen dan erg zwaar. Weet dat we vele mensen raad kunnen geven, Als deze kaart omgedraaid wordt, weten we dat we een  geboren raadgever zijn. 

Als boodschapper helpen we iedereen

Veel mensen worden geholpen door onze begeleiding en het feit dat ze gerust gesteld worden. Laat mij helpen door inzicht te geven en het pad weer te verlichten. Ik geef steun, bescherm  en wijs weer de weg naar onze innerlijke gids. Besef dat de boodschapper nooit over iemand zal oordelen, want de engel houd onvoorwaardelijk van iedereen. Meer dan we onszelf ooit kunnen voorstellen. Symbool: de zon of een kaars

Astrologie gecombineerd met leefgewoonten en onszelf kennen

De Westerse astrologie probeert het menselijk karakter te onderzoeken aan de hand van de geboortehoroscoop, zodat de persoonlijke karakter van het mensenkind of persoon optimaal kan worden benut. Dezelfde gedachte vinden we terug in de Oosterse geneeskunde, die ervan uitgaat dat ziekte het gevolg is van een aanleg en leefgewoonten. 

Westerse astrologie

TekenElementPeriodeEdelsteen
RamVuur21 maart tot 19 aprilCarneool
StierWater20 april tot 20 meiAventurijn
TweelingenLucht21 mei tot 20 juniTijgeroog
KreeftWater21 juni tot 22 juliMaansteen
LeeuwVuur23 juli tot 22 augustusBarnsteen
MaagdAarde23 augustus tot 22 septemberAmazoniet
WeegschaalLucht23 september tot 22 oktoberSaffier
SchorpioenWater23 oktober tot 21 novemberMalachiet
BoogschutterVuur22 december tot 19 januariLapis lazuli
SteenbokAarde22 december tot 19 januariSmaragd
WatermanLucht20 januari tot 19 februariAquamarijn
VissenWater20 februari tot 20 maartFluoriet
In de westerse astrologie symboliseren twaalf tekens als sterrenbeelden. Deze twaalf tekens worden verdeeld onder 4 elementen: Vuur, Aarde, Lucht en Water

Calciet geel, kan lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkelen.  De steen werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed. Het verenigt gevoel en verstand, kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust. Calciet stimuleert analytisch denken, bevordert de concentratie en trekt succes aan.

De calciet kan negatieve energie uit een ruimte absorberen (regelmatig reinigen).

Chakra: zonnevlecht chakra (3e)

  • Mogelijke emotionele veranderingen: depressie, onverklaarbare angsten; zoeken naar zekerheden

In de aartsengelenwinkel kunnen artikelen gevonden worden over aartsengelenauraspray, engelen olie, beelden, sieraden, aromatherapie, meditatie en andere energie producten. Informatie over meditatie, die o.a. kunnen helpen bij stress. Engelen zijn zeer invloedrijk en kunnen bescherming en begeleiden bieden voor vrede op aarde en zijn er vaak als we met een onbeantwoorde vraag zitten. 

Kristallen om energie te balanceren en de connectie met de ziel mogelijk kan herstellen. Elk Kristal heeft specifieke energieën en kan daardoor zuiverend en versterkend werken. Kunnen bij moeilijke situaties troost en rust geven bij engelen coachinghoog gevoeligheid of een periode van ziek zijn ondersteunen. 

Welke edelsteen hoort bij welke chakra en beschermt je aura

Door stress, ziekte of moeilijke situaties kunnen chakra's in ons lichaam uit balans raken. Chakra is vertaald ‘wiel’, de wielen in het lichaam die de energie via banen binnen halen en weer doorgeven via ons lymfesysteem. De energie in het lichaam moet stromen om je aura te beschermen en als dat om wat voor reden dan ook (deels) blokkeert dan kan er een onbalans ontstaan.

Chakra'sEdelstenenWerking van de edelsteen
1e Chakra: basis- of wortelstuitStenen: Actinoliet (zwart), Aragoniet, Granaat, Hematiet, Jaspis (rood), Obsidiaan, Onyx, Rhodoniet, Robijn, Rookkwarts, Sardonyx, Toermalijn (zwart), Unakiet

Johachidoliet

Aragoniet
GranaatRode jaspis

Onyx

Rookkwarts

Gouden driehoek in doosje 🎁

Toermalijn
Activeer het eerste chakra wanneer jij je moe voelt, bang bent voor de toekomst, last hebt van darmklachten of verstopping, of problemen hebt met de bloedsomloop.

Bloedsomloop

Chakra's
2e Chakra: sacraal, heiligbeen of kruisStenen: Agaat (bruin/rood), Carneool, Jaspis (bruin), Thuliet, Tijgeroog, Zonnesteen

Agaat

Carneool

Chakra Edelstenen in Opbergdoos 🎁

Activeer het tweede chakra wanneer er seksuele problemen of menstruatieklachten zijn, wanneer jij je geremd voelt of wanneer je jaloers bent.

Onbalans oestrogeen en progesteron, zie ook endometriose
3e Chakra: navel, zonnevlecht of solarplexusStenen: Barnsteen, Beryl (geel/goud), Calciet (geel/oranje), Chalcopyriet, Citrien, Fluoriet (geel), Jaspis (geel), Pyriet, Tijgeroog

Barnsteen

Calciet - Boeddha

Chalcopyriet - kristallen schedel septarie ook schildpadsteen genoemd

Piramide, Citrien en Amazoniet
Activeer het derde chakra wanneer je gespannen en gestrest bent, jouw gevoelens niet in de hand kan houden, oververmoeid bent, of last heeft van eetstoornissen.

e bijnieren: de energie boosters bovenop je nieren
4e Chakra: hartStenen: Actinoliet, Amazoniet, Aventurijn (groen), Calciet (groen), Chrysocolla, Chrysopraas, Fluoriet (groen), Fuchsiet, Heliotroop, Kunziet, Labradoriet, Lepidoliet, Malachiet, Nefriet, Olivijn, Petaliet, Prehniet, Rhodochrosiet, Rozenkwarts, Toermalijn (groen)

Massage Set Roze kwarts – Aventurijn Groen

Activeer het vierde chakra wanneer jij je eenzaam voelt, moeilijkheden in de relatie hebt, of wanneer je de neiging hebt anderen altijd maar te willen helpen.

Gebruik je creatieve kant voor jouzelf, vanuit daar kan je anderen helpen
5e Chakra: hals- of keelStenen: Agaat (blauw), Apatiet, Aquamarijn, Aragoniet (blauw), Calciet (blauw), Celestien, Chalcedoon, Chrysocolla, Dumortieriet, Fluoriet (blauw), Lapis lazuli, Pietersiet, Toermalijn (blauw), Turkoois

Zilveren Hanger Aventurijn Groen met Lapis Lazuli
Activeer het vijfde chakra wanneer jij je onzeker voelt, creatief geblokkeerd bent, of last hebt van spanning of pijn in keel, nek of schouders.

Mogelijke emotionele veranderingen: onvermogen om je of nee te zeggen. Moeite hebben om jezelf te uiten; wisselende mening, meepraten met anderen; niet assertief zijn; te weinig of te veel verantwoordelijkheidsgevoel; praat teveel, wat veel voorkomt bij een te actieve schildklier.
6e Chakra: voorhoofd, derde oogStenen: Apatiet, Apofyliet, Aquamarijn (donker), Azuriet, Celestien, Dumortieriet, Lapis lazuli, Maansteen, Pietersiet, Sodaliet, Toermalijn (blauw), Turkoois, Valkenoog

Oorstekers Ruwe Aquamarijn
Activeer het zesde chakra wanneer je geen richting aan jouw leven kunt geven, je moeilijk kan concentreren, of vaak last hebt van hoofdpijn, oorpijn of oogproblemen.

Het reptielenbrein regelt automatisch onze ademhaling, bloedsomloop, hartslag enz..
7e Chakra: kruin of schedelStenen: Amethist, Apofyliet, Chalcopyriet, Charoïet, Fluoriet (paars), Lepidoliet, Mosagaat, Pietersiet, Seleniet, Sugiliet

Edelsteenboom Amethist en Bergkristal
Activeer het zevende chakra wanneer je weinig energie hebt, stress of depressieve stemmingen ervaart, of als je last hebt van hoofdpijn.

Migraine en het verband met serotonine tekort

Kundalini energie kan ons emotie en gedachteleven versterken maar soms ook verstoren! Ze kan op een spiritueel niveau tot piekervaringen leiden en kan helpen om bij je eigen energiebron terug te keren, zodat je bij jezelf stilstaat en wat betekent dat jij jezelf de ruimte geeft om te voelen hoe het met je gaat, om te voelen waar er spanning, eventueel pijn, in je lichaam zit die je waarschijnlijk niet voelde toen je aan het hardlopen was, wellicht juist om je gevoelens weg te stoppen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.