...

Edelstenen chakra's en aura's

Een edelsteen kan je bij staan in moeilijke tijden, beter te slapen, je hebt voor elk sterrenbeeld een andere steen. De kleur die bij elk sterrenbeeld past, vind je onderaan deze pagina. Ook kun je een kleurentest voor de chakra’s laten doen. 

Chakra's en ons lymfesysteem

Chakra is vertaald ‘wiel’ en chakra’s zijn volgens de traditionele Indiase cultuur de wielen in het lichaam die de energie via banen binnen halen en weer doorgeven via ons lymfesysteem. De energie in het lichaam moet stromen en als dat om wat voor reden dan ook (deels) blokkeert, kan er een onbalans ontstaan. Dit kan vervolgens weer leiden tot allerlei klachten. Het is belangrijk dat chakra’s hun werk kunnen blijven doen. Wat zeggen de engelen

Als je als hoog gevoelig persoon en je blijft afvragen waarom je steeds zo moe bent als je met een bepaalde persoon hebt gepraat, al is het aan de telefoon, of je komt steeds moe terug als je op een bepaalde plek bent geweest, werk, school, de stad, noem maar op, dan raad ik je aan om eens bezig te gaan met gronden en het beschermen van je gevoelige systeem (je aura, je etherische lichamen).

Aarden is als het ware jezelf letterlijk en figuurlijk met beide benen op de grond zetten. Niet iedereen is goed geaard waardoor je verschillende klachten kunt krijgen o.a. vermoeidheid, hoofdpijn, last van je darmen etc., maar mensen zijn zich daar vaak ook helemaal niet van bewust.

Smaragd staat voor onvoorwaardelijke liefde.

De edelsteen kan liefde en vriendschap versterken. Smaragd opent het hartchakra en kan een kalmerend effect op emoties hebben, zoals bij verdriet bij verlies, kan de steen steun bieden bij rouw. 

Een chakra is een centrum van activiteit dat levensenergie ontvangt, afstemt en afgeeft. Elk chakra heeft een invloed op bepaalde lichaamsfuncties en emoties. Lichamelijke aandoeningen en emoties kunnen ervoor zorgen dat de energiestroom niet goed verdeeld of zelfs geblokkeerd wordt. Ziekte en onbalans kunnen dan het gevolg zijn.  

De aura is het energieveld om ons heen dat alleen waargenomen kan worden door een speciale camera of een helderziende. 

Voor mensen die nog nooit een aura hebben gezien, het is als een verstrooit licht dat je rondom een kaarsvlammetje ziet, die je ook kan zien bij de mens.

 

Ook wel amber genoemd

 

Barnsteen kan je bij je dragen of kan enige tijd op een plek waar de werking nodig is op het lichaam gelegd worden Barnsteen kan het beste langere tijd gedragen worden. Bij baby’s en kleine kinderen helpt barnsteen beter als de moeder de steen eerst een tijdje gedragen heeft.

Zet negatieve energie om in positieve energie en maakt vrolijk.

Barnsteen werkt reinigend en beschermend. De krachtige maar zachte energie van deze steen brengt balans in het (energie) lichaam en helpt negatieve emoties en emotionele en fysieke pijn verminderen.

De steen kan je vrolijk, stabiel en weerbaar maken en kan je zelfvertrouwen vergroten. Barnsteen geeft een steuntje in de rug als het even wat minder gaat en kan ook ondersteunend werken bij stress, depressieve en suïcidale gevoelens en andere stemmingsstoornissen.

Fysiek kan de barnsteen een positieve werking hebben op de nieren, galblaas, darmen, maag, milt, keel, gewrichten, slijmvliezen en de ziekte van Lyme.

Het kan de wondgenezing helpen versnellen

Kan verlichtend werken bij het doorkomen van tanden bij kinderen.

Als jou kindje tanden gaat wisselen

Het is erg leuk om de melktanden te bewaren voor later. Zo kun je samen met jouw kind deze mooie herinneringen delen door ze op te slaan in dit prachtige houten tandendoosje.

Tip
Melktanden zijn rijk aan stamcellen. Deze bevinden zich in de tandpulp in de kern van de tand. Door ze te bewaren kunnen ze ingezet worden om het weefsel te laten groeien mocht het bij een ziekte nodig zijn om ze te gebruiken.

Tandendoosjes kopen

 

Daarnaast is barnsteen ook een hele geschikte steen voor dieren omdat de steen, angstige wat meer zelfvertrouwen kan geven.

Ram

Carneool

Stier

Aventurijn

Tweelingen

Tijgeroog

Kreeft

Maansteen

Leeuw

Barnsteen

Maagd

Amazoniet

Weegschaal

Saffier

Schorpioen

Malachiet

Boogschutter

Lapis Lazuli

Steenbok

Smaragd

Waterman

Aquamarijn

Vissen

Fluoriet

Delen