Uriël, communicatie hemel en aarde

Aartsengel Uriël is de engel van de wijsheid, briljante ideeën en de filosofie, de hemelgeest wordt vaak ingezet bij hoog gevoeligheid. De spiritueel werkster werkt via het helderweten en is verbondenheid met nabestaanden. De bode verzend antwoorden en creatieve ideeën via de kruinchakra, opeens voelen we een nieuw briljant idee in ons hoofd.

Michaël en Uriël

Uriël kan veel en sterk op onze aarde aanwezig zijn, net als de aartsengel Michaël. Het grote verschil tussen deze twee liefdevolle engelen is te vinden in de boodschap die ze willen overbrengen. De mannelijke vorst kan ons ondersteunen bij de energetische bescherming, zodat we de geestelijke vermoeidheid kunnen verdringen en werken aan ons levensdoel.

Uriël zorgt voor de communicaties tussen hemel en aarde

Aartsengel Uriël maakt een brug tussen hemel en aarde, juist wanneer het om levensvragen gaat, om antwoord of steun te kunnen bieden vanuit een breder perspectief. Tal van inzichten worden zichtbaar die de mens, boven zichzelf en zijn persoonlijk leed kunnen uittillen. Het persoonlijke karakter kan zo optimaal worden benut door hemelgeesten.

De boodschap van de aartsengel Uriël

We weten wat ons te doen staat, vertrouw op innerlijke wijsheid en handel hier zonder enig uitstel na. De hemelgeest wil duidelijk maken dat we zelf de schepper zijn van ons eigen leven. Hierbij wijst deze engel vaak op het Goddelijk licht wat ook in ons leeft. We hebben de kracht in ons om eigen leven vorm te geven en zelf dingen te manifesteren.

Wees de manager van eigen leven, vraag hulp aan de engel

Ga maar op ontdekkingsreis en laat de creatieve ingevingen een leidraad zijn om opnieuw te beginnen, nu met de hemelgeest, die zal helpen en verbonden is met een dierbare. Haal de verdrietige lading eraf en zet die eerste stap, voel dat we werkelijk degene zijn, die de touwtjes in handen hebben en niemand anders, dan wijzelf. 

De wonderen van een driehoek

Wonderen kunnen verbazingwekkend werken en kunnen er voor zorgen dat jullie samen het leven gaan coachen in een soort driehoek. De vorm verbonden met drie rechte lijnen, staat voor balans en harmonie.

Meditatie en voorbereiding en maak contact met aartsengel Uriel

Ga even rustig zitten en adem een paar keer diep in door de neus en uit door de mond. Nodig aartsengel Uriel uit om om samen te werken.

  • Maak met de voeten contact met de aarde en stel voor dat er via de voetwortels de aarde ingaan;
  • Zo kunnen we er voor kiezen om alles wat we niet langer kunnen gebruiken of wat niet van ons is, los te laten;
  • Adem diep in door de neus en laat deze energie via de wortels diep de aarde in gaan met de bedoeling, dat het daar omgezet wordt naar een betere energie, rode sokken kunnen helpen bij het aarden.

Verleg de aandacht naar de shushumna , ademhalingsoefening

Haal nog een keer diep adem en verleg de aandacht naar de shushumna boven op het hoofd. Misschien is dit chakrapunt te voelen of zien we iets ronddraaien. Verschillende emoties in de vorm van een soort ruis en zorgen, angsten en blokkades kunnen we via het kruin in de aardbodem omzetten in frisse energie.

Het shushumnakaal verbind het wortelkanaal met de hoofdkruinlijn

Het shushumnakanaal is een yogaleraar voor auralevensenergie, ook wel psychische zenuw genoemd. De wielen van het wortelkanaal en de hoofdkruinlijn verbinden zich hier met elkaar, de hersen-darm-as werkt al vroeg bij de geboorte.

Vraag Uriel nu vragen om de kruinchakra schoon te maken en in evenwicht te brengen. Er kan een meditatie gebruikt worden om te  ondersteunen met de affirmatie: “Ik sta aartsengel engel nu toe om alles wat wijsheid en leiding in de weg staat weg te nemen”. Een zucht van verlichting kan ontsnappen tijdens deze ontspanningsoefening.

Aanroepen van de hemelgeest om prachtige kansen te zien

Roep de hemelgeest aan om op eigen intuïtie te geloven en om erop te vertrouwen. Hierbij is het nuttig om de meditatie te ondersteunen met de affirmatie: “ik weet dat ik veilig ben als ik mijn innerlijke raad opvolg. Ik laat me leiden naar prachtige kansen, ik luister en ik vertrouw”. Wederom zal er diepe relaxmodes te voelen zijn.

Bedankt de aartsengel voor al zijn hulp en heling

En neem weer even de tijd om te aarden, de vorige stap hiervoor eventueel weer herhaald worden, met de intentie om overtollige energie weer los te laten. Kom weer in het hier en nu en adem een paar keer in door de neus en uit door de mond. Zet de hele meditatie kracht bij in de buitenlucht, zuurstof voorkomt namelijk hyperventilatie en reinigt ons bloed.

Signalen van de aartsengel Uriël

De engel Uriël gebruikt net als alle andere engelen een aantal manieren om ons te bereiken. Op deze manier wil de hemelgeest duidelijk maken dat er contact wordt gezocht en iemand ons iets wil vertellen. De bode heeft namelijk altijd heel veel te vertellen. Het is een filosoof en een hele belangrijke boodschapper. 

Het symbolische teken is vuur

Het element vuur staat voor kracht en vreugde en wordt gekoppeld aan de zon. Vuur zorgt voor inspiratie, passie, actie en kracht. Als je veel vuur bezit voel je jezelf opgewekt en geïnspireerd. Het zorgt voor passie en overgave. 

Barnsteen of amber is een krachtige reinigende steen (van lichaam en energielichaam) die negatieve energie en pijn omzet in positieve energie en daardoor evenwicht brengt en stabiel, creatief en vrolijk maakt.

Barnsteen bevordert een flexibele, open, spontane en zorgeloze houding en versterkt het vertrouwen in onszelf en versterkt het gevoel van eigenwaarde. Hierdoor vermindert de steen neerslachtigheid, stress en depressie. Ook  geschikt voor een huisdier wat onrustig is door bijvoorbeeld verlies van een dierenvriendje.

Barnsteen kan werken als een natuurlijk pijnstillend middel

Zo zou het een pijnstillende werking bij baby’s hebben, als bijvoorbeeld hun tandjes doorkomen. Barnsteen bevat barnsteenzuur, dit zou een ontstekingsremmende werking kunnen hebben. 

Hoe de barnsteen te gebruiken bij een kindje

De steen wordt gedragen door moeder of vader en zo komt het in contact met het kindje. Het lichaam die de barnsteen verwarmt, geeft deze oliën die pijnstillende stof bevatten. Zo word het  in de bloedbaan opgenomen en helpt hierbij de pijn te verzachten. Overigens is de zachte steen ook te gebruiken bij pijnlijke plekken op voeten of benen.

Een spirituele speurtocht

  • Ga naar buiten en neem pen en papier mee;
  • Maak foto’s van alles wat opvalt;
  • Neem wat te drinken mee en mediteer;
  • Schrijf in een dagboek, wat viel op

Met een creatief coach op zoek naar een missie

Samen met een creatief coach een route uitstippelen, een tocht die via aanwijzingen het pad gaat terug vinden. Een zoekwandeling met creatieve opdrachten, gericht op persoonlijke ontwikkeling, zoals bij hoog sensitiviteit, met meditatie en vrolijke momentjes. Even van richting veranderen, een frisse kijk op de toekomst, waarbij een missie centraal staat.