Metatron en hoog gevoeligheid

Metatron is de engel die zorgt voor de hoog sensitieve mensen en nieuwentijdskinderen. Ze omringt ons met liefde en bescherming en wil ons begeleiden naar balans. Gevoelig zijn hoeft namelijk niet te betekenen dat we daar altijd last van hebben. Dat is ook precies wat deze aartsengel jou mee wil geven, gebruik de creatieve gaven om een levensmissie te volbrengen, wellicht heeft het zesde chakra wat aandacht nodig.

Metatron is er zowel voor volwassenen als voor kinderen

De boodschapper wordt vaker gekoppeld aan  jonge mensen en wordt dan ook graag geroepen om kinderen van alle leeftijden te beschermen en te begeleiden bij het ontdekken van de wereld, die vaak als hard ervaren wordt. De engel schept een gevoel van veiligheid, bescherming, verlichting en en kan helpen om rust terug te vinden. Juist kinderen staan hier meer voor open, waardoor ze het sterker ervaren. 

Maar ook volwassenen kunnen de engel om liefde en steun vragen. Zeker als er geworsteld wordt met eigen gevoeligheid is dit aan te raden. Er wordt dan ook nooit geaarzeld om om ons te helpen.

Metatron helpt ook kinderen met hun sensitiviteit, ADD of ADHD

Kinderen met ADHD, zijn extreem gevoelig voor prikkels uit de omgeving. Ze zijn snel afgeleid en hebben enorme concentratieproblemen. He kind kan de aandacht niet vasthouden en is hyperactief. Een ouder kan dan vaak ten einde raad zijn, ze zien het kind eronder lijden en staan machteloos toe te kijken.

Metatron is een tweelingbroer van Sandalfon. Hij is de aartsengel die ons kan helpen inzicht en kennis te ontwikkelen en orde te scheppen in een te druk leven. Ook kan hij ons motiveren en een oppepper geven en laten zien waar de prioriteiten liggen, d.m.v. een dagboek bij te houden in samenwerking met totemdieren en timemanagement.

De volgende tips kunnen mogelijk helpen

 • Geen zuivelproducten, zoals melk van de koe, vervang het bijvoorbeeld door rijst, amandel of kokosmelk;
 • Laat het kind water drinken, de hersenen bestaan voor zeker 50 procent uit vocht;
 • Eet geen junkfood, hier reageert een kind met ADHD ook op, ook bewerkte koolhydraten zijn een trigger. Het hoofd raakt daardoor uit balans omdat de hersen-darm-as dan niet goed meer werkt en er een hongergevoel ontstaat;
 • Vermijd te veel suiker, het wil niet zeggen dat het helemaal suikervrij moet, gebruik bijvoorbeeld een gezonder variant als palmsuiker of banaan;
 • Minder chocolade en snoep tussendoor, daar zitten vaak ook veel suikers in. Alleen een kind moet ook een kind blijven en hem alles verbieden, hoeft ook een negatief effect op het kind. 
 • Probeer het als ouder slim in de hand te houden en gebruik gezond snoep als beloning, de woorden samen met een gezond tussendoortje als koekjes bakken met paranoten, vertel een kind over de bijzondere werkzame stoffen.
 • Vermijd zoveel mogelijk voeding met kleurstoffen, die kunnen ook een negatief effect hebben. Het zet ’t stofje histamine aan en zo wordt een kindje nog drukker;
 • Leer een kind op tijd rust te nemen, door zelf het goede voorbeeld te geven. Zo kunnen jullie als voorbeeld samen na zeven uur even een boek pakken en gaan lezen op een rustig plekje en samen na te praten wat de rust met jullie heeft gedaan. Zo leert een kind al jong wat hij of zij nodig heeft en herkent ook wat dit met zijn ouders deed;

Een weekje het levenspad veranderen om ervaringen op te doen

Pas deze tips eens een week toe en ga daarna weer een week eten, zoals jullie altijd deden en daarna weer eens een week met deze tips, kijk wat er gebeurt en laat een kind praten het programma elke dag met hem of haar doet, alleen zo leren kinderen, maar ook volwassen patronen herkennen.

Spiritualiteit kan inzichten geven aan de zwangerschap, geboorte en de opvoeding. Als we er vanuit gaan, dat een mens meerdere levens heeft (reïncarnatie). Het besef dat een kind zowel een volwassen ziel kan hebben. Nog de fasen van de ontwikkeling moet doorlopen en men niet bekend is met het fenomeen “de oude ziel”. 

Als een kind niet geholpen wordt in de ontwikkeling, kan dit gevolgen hebben voor de beschaving en ontwikkelingsgang en dat gemis is keihard werken op latere leeftijd, met negatieve projectie naar anderen, want men wil wel veranderen, maar weet niet hoe en zoekt hulp, maar het gedrag schrikt mensen af.

Optimisme trekt vrolijke mensen aan, maar ook profiteurs

We trekken ons aan wat we zijn en wat we geleerd hebben in onze opvoeding en van de mensen om ons heen. Hoe hoe positiever wij in het leven staat, hoe verfijnder de dingen de zaken aanvoelen die wij aantrekken. Sommige mensen lijken te sprankelen van de positiviteit, wat er ook gebeurt, ze blijven altijd vriendelijk, tegelijk is er een gevaar dat negatieve mensen hier misbruik van kunnen maken en dat kan eigen ontwikkeling stoppen, door enorme vermoeidheid, dus blijf dicht bij wat hoofd en buik ons verteld.

De hoog gevoelige kent al heel jong, goed zijn of haar sterke kenmerken, maar is heel bescheiden. Vaak doet de creatieve denker niets met zijn of haar kwaliteiten en valt dan ten prooi aan de omgeving, die misbruik van de goed gelovige hoog gevoelige kan maken, omdat haar of zijn karakter zo puur is en ziet nergens kwaad in. 

Als energie verloren gaat, kan dit angst en slapeloosheid geven

Als de energie voor de persoon zelf verdwenen is, kan dit vooral voor zichzelf voor veel problemen zorgen als angst en slapeloosheid.  In korte tijd weet de beelddenker, een oplossing te bedenken voor iedereen om zich heen.

Een boodschap van Metatron

Stop met het vechten tegen je gevoeligheid, maar omarm het juist. Jij bent zo mooi zoals je bent en het moment dat je dat gaat omarmen, voel je een opluchting. Vorm jezelf niet langer naar de wereld, maar laat de wereld zien dat het ook anders kan en is. Dat is namelijk ook een van de redenen dat jij zo graag hier wilde zijn, om dingen te veranderen.

Leer luisteren naar het zesde zintuig, onze innerlijke stem, verbonden met het voorhoofdchakra en herken de tekens die worden gegeven, door het pad samen met de aartsengelen te volgen. Ieder mens heeft 5 zintuigen, reuk, zicht, smaak, tast en gehoor, waarmee zo goed mogelijk de omgeving in kaart gebracht wordt. Deze zintuigen geven via zenuwen signalen af naar onze hersenen en helpen ons om de wereld om ons heen via externe waarnemingen in kaart te brengen. 

Leg een zachte meditatiedeken, met eventueel, warme kruik of trui klaar, voor als je het koud zou krijgen en een schrijfboek en een pen en noteer de cijfers van ❶ tot ❶❷ elk op een bladzijde, zodat er later teksten bij kunnen die in gedachten bij ons boven kunnen komen.

 • ❶ Steek voor je met de meditatie begint een kaars met een wierookstokje of een olie verdamper aan. Ga rustig en ontspannen zitten;
 • ❷ Begin met het zuiveren van je ruimte, door bijvoorbeeld een aura spray, of salie te gebruiken om die energieën in een omgeving te reinigen, te zuiveren en te veranderen.
  Zet je voeten stevig op aarde om jezelf te gronden;
 • ❸ Vraag Aartsengel Michaël je te beschermen met zijn diepblauwe mantel van bescherming.
 • ❹ Verbind je met alle Lichtwerkers zodat we een netwerk van Licht om de aarde vormen;
 • ❺ Stel je daarbij voor dat er via je kruinchakra licht binnenkomt dat zich in je hart nestelt om het van daaruit naar de andere lichtwerkers te sturen. Je kunt dit voor je zien als lijnen of draden van licht die van hart tot hart lopen en zo een netwerk van Licht om om jou heen vormen;
 • ❻ vraagt je welke zaadjes je in je leven wilt planten. Hij vraagt je goed na te denken of dit werkelijke ziele wensen zijn, schrijf ze op in een engelendagboek;
 • ❼ Nu vraagt Metatron of je heling wilt ontvangen voor jouw spirituele wedergeboorte. Wanneer je dit wilt. De eerste zaden zijn nu geplaatst, nu is het wat ga je er mee doen? Schrijf nu de ideeën op in het dagboek, die je voelt in je meditatie, heb geen oordeel;
 • ❽ Wanneer jouw energie geheeld en gereinigd is,  zegt metatron: “Voel de heling. Je energie is nu verhoogd. Dit zal het makkelijker maken je in je dagelijks leven af te stemmen op je doel.
 • ❾ Wanneer jij je laat leiden door je intuïtie zal je jouw unieke levensplan makkelijker neer kunnen zetten. Je kunt altijd terugkeren wanneer je merkt dat je jouw verbinding met metraton verliest;
 • ❿ Je bedankt de engel en neemt afscheid. Je ontwaakt langzaam uit je meditatie;
 • ❶❶ Breng nu je bewustzijn weer terug naar de ruimte waar je begonnen bent. Je beweegt je handen en voeten, rekt je uit en voelt je lichaam weer stevig op de ondergrond zitten. Wanneer je klaar bent, blaas je heel bewust de kaars uit en daarmee laat je de meditatie los;
 • ❶❷ Vanwege de reinigende meditatie, drink de komende tijd voldoende water, eet gezonde voeding en haal een frisse neus in de natuur door een bewuste ademhaling

De bergkristal kan een krachtig genezende en reinigende werking hebben. Het kan hierdoor heel goed ondersteunen bij alle vormen van healing, energetische therapie en spiritueel werk. De steen zuivert het lichaam en de chakra’s en brengt de lymfebanen in balans.

Het bergkristal beschermt ons tegen giftige stoffen

Het beschermt je energieveld tegen negatieve invloeden zoals bijvoorbeeld straling van mobiele telefoons en computers, negatieve energie van mensen om je heen, milieuvervuiling en wateraders. Bergkristal stimuleert of kalmeert, afhankelijk van wat er nodig is, en brengt harmonie en balans. 

De edelsteen helpt om alle vooroordelen los te laten

Het zorgt voor een heldere, geconcentreerde en scherpe geest en maakt neutraal en onbevooroordeeld en helpt je om (voor)oordelen los te laten. Voor alle chakra’s

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.