Raguël, boodschapper harmonie

Deze engel is een boodschapper voor harmonie, werkt aan oplossingen van conflicten in ons leven op persoonlijk vlak en op de werkvloer. Hij zorgt er ook voor dat er kalmte is. Een rustige omgeving is belangrijk omdat het zal leiden tot  groei en ontwikkeling. Hij helpt anderen te begrijpen, te vergeven en met een goede communicatie.

De engel helpt je, voor jezelf op te komen

Deze engel helpt je om je grenzen aan te geven en ook om je open te stellen als je dat lastig vindt. Hij laat de liefde tussen mensen stromen. Daarnaast begeleidt deze aartsengel je in je eigen helingsproces wanneer anderen je pijn hebben gedaan. Wanneer je bijvoorbeeld mishandeld of gepest bent, dan helpt Raguël je dit verwerken en los te laten. Hierdoor kun je oude angsten en blokkades dus ook makkelijker achter je laten.

Engel met gebroken vleugels, verlies jezelf niet

Wanneer je zeer gevoelig bent, helpt deze engel je onderscheid te maken tussen iemands ziel en potentie, hoe iemand in het leven staat, zich gedraagt en of iemand kracht of macht wil uitoefenen ten koste van jou.  Zo verlies je jezelf niet langer in je pleasegedrag en kun je de juiste houding aannemen ten opzichte van de ander. Je hoeft niet altijd aardig te blijven en conflicten te vermijden, sorry te zeggen en jezelf wel beter weet. 

Extra voelsprieten, een gave

Fijngevoelige mensen hebben vaak creatieve banen, ongebruikelijke beroepen of hobby’s die soms zelf gecreëerd zijn. Door de gave van voelsprieten te gebruiken die bij de geboorte ontstaan is, weten ze vaak wat er moet gebeuren. Misschien is het juist daarom dat sensitieve mensen, vaak buiten de bestaande paden durven te treden. 

Moed is nodig om volledig op intuïtie te vertrouwen

Er is veel moed en zelfvertrouwen voor nodig om de stap te nemen om volledig te vertrouwen op eigen intuïtie. Een hoog EQ, waarbij het inlevingsvermogen heel goed is ontwikkeld, zou als kracht ingezet kunnen worden.

Loslaten betekend niet, dat je niet meer om iemand geeft

Raguël helpt je ook wanneer een relatie voorbij is en je los moet laten. Zeker wanneer je het afscheid moet nemen terwijl je dit niet verwachtte en er niet aan toe bent, kun je steun vinden bij deze engel. Je hoeft hem alleen maar te roepen en deze aartsengel is er gelijk voor je.

Wees je unieke eigen zelf en geen kopie, die opgelegd is

De energieën van de engel zijn bekrachtigend, motiverend en inspirerend. Ze stellen ons in staat om het leven ten volle te leven en te werken aan het bereiken van onze belangrijkste doelen. Hij stimuleert samenwerking binnen groepen en gezinsleden. Hij werkt samen met raadgevers en juristen om de mensen te verdedigen die worden gediscrimineerd en oneerlijk worden behandeld. Raguel helpt ook bij problemen met het zelfbeeld. Hij helpt ons te begrijpen dat we speciaal en perfect zijn en ons gedrag niet behoeven te kopiëren omdat een ander dat wil.

Een boodschap van Raguël

Omgaan met anderen mensen is niet altijd even makkelijk en het kan ook heel onnatuurlijk voelen. Je bent namelijk gewend om op zielsniveau met anderen te communiceren. Dat gaat op aarde heel erg lastig. Ik help je om je weg te vinden hierin. Ik help je om relaties te ontwikkelen die tot in je ziel goed voelen en relaties te ontwikkelen die gewoon goed voor je zijn.

Zoek de mensen die spiritueel bij je passen

Je hoeft ook niet met iedereen een goede band te hebben, dat is niet nodig en het helpt je ook niet verder. Durf daarom los te laten als het diep van binnen beter voelt. Dat creëert ruimte voor mensen die beter bij je passen.

Symbool: een diamant

De aquamarijn werkt kalmerend en verkoelend maar maakt ook scherp en doelgericht. Het brengt lichaam en geest in balans en bevordert een ontspannen en opgewekte houding. Het vermindert boosheid, irritatie en stress en helpt je eerlijk en tolerant zijn. Hierdoor is het een goede steen om te dragen wanneer je een conflict wilt uitpraten of een moeilijk gesprek aan moet gaan. Daarnaast verbetert het ook de waarneming en concentratie, versnelt informatieverwerking en het denkproces en maakt helder, gefocust en volhardend.

Helpt bij helder spreken en verminderd angst

Het is een heel goede steen om alle vormen van communicatie en kennisoverdracht te verbeteren zoals bijvoorbeeld spreken voor een groep, lesgeven, leiding geven en jezelf uiten. Het vermindert angst en spanning voor publiekelijk spreken en helpt je de goede woorden vinden.

Deze steen kan ondersteunend werken bij hoog gevoeligheid of hoog sensitiviteit. Het helpt energetische blokkades opheffen en zorgt voor een goede doorstroming van energie. Aquamarijn kan ook goed gebruikt worden ter ondersteuning van meditatie, zeker als je makkelijk afgeleid wordt.

Chakra: keel chakra (5e)

Jezelf tegenkomen en geconfronteerd worden met jezelf zijn niet altijd aantrekkelijke opties. Het punt is alleen dat, hoe langer je de confrontatie en het contact met jezelf uit de weg gaat, hoe meer spanning en problemen zich zullen opstapelen. Het is iets wat je helemaal zelf kunt doen, stilstaan, daar heb je niemand voor nodig. Sterker nog, daar kun je niemand bij gebruiken, wat je wel kan gebruiken is wat lavendel, om jezelf wat te ontspannen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.