Chamuël, engel van de vrede

Vrede ontstaat pas dan, als we inzien, dat alleen liefde echt is, dit kan zijn met een dier, met familie of een dierbare vriend. De aartsengel Chamuël maakt dat er een verandering komt in ons levensdoel, dit kan zijn in loopbaan, opleiding, hobby en om tweelingzielen los te laten tijdens onze spirituele reis. Het verleden wordt in bouwstenen omgezet.

Aartsengel Chamuël

Levenservaringen inzetten als hulpmiddel voor nu

De tijd die voorbij is, ligt achter ons en wordt bruikbaar gemaakt om in het heden als hulpmiddel toe te passen. De levenslessen kunnen we inzetten om de toekomst te veranderen, zie het als een levensstudie, zonder levenservaring is er ging groei mogelijk.

Helpt ons met de spirituele zoektocht

De begeleider van de hemelse krachten helpt te zien wat we niet nog niet kunnen zien. De hemelbewoner helpt om de wereld te bekijken vanuit een andere waarneming, alles in het grotere geheel te plaatsen en spiegelt liefdevol met ons en laat zien wat projectie met ons kan doen. De beschermelinge helpt te zien wat er is en te vinden naar waar we op zoek zijn. 

Dit is dan ook een hele fijne engel om contact mee te leggen op het moment dat veranderingen op komst zijn en we er zelf niet uit komen. 

Op zoek naar eigen geloof en waarheid

Zo kan het zijn dat onopgemerkt het leven haastig voorbij scheurde, niet leefde maar geleefd werd en er een einde komt te geloven wat hoort bij een spiegel en op zoek gaat naar antwoorden “eigen waarheid”. Zelfgemaakte lavendelzalf kan kalmerend werken,  breng het op het lichaam, het ruikt heerlijk.

Chamuël is daarnaast de engel die ons helpt met het ontwikkelen van de paranormale gave helderziendheid.

Wanneer we zoeken is deze engel er voor ons

Het kan bijvoorbeeld een verloren ketting zijn, het verdriet om een dierbare vriend(in), dier, het loslaten van kinderen, ouders en tweelingzielen, maar ook een nieuwe baan of het antwoord op al onze levensvragen.

Een boodschap van Chamuël

Het meeste wat we zoeken is er al, maar we zien het nog niet, de antwoorden die we zoeken, zijn al aanwezig in ons zelf. De oplossingen die we zoeken zijn vaak binnen handbereik. Alleen omdat we dat zelf niet voor mogelijk houden, zie we ze niet. We zetten ons zelf als het ware oogkleppen op, het spiritueel wezen haalt de beperkende gezichtsvermogen bij ons weg. 

Zie een mooi mens, "net alsof" kent alleen maar eenzame zielen

Zodat we als eerste ons zelf eens goed kunnen zien en hoe mooi en hoe waardevol wij zijn. Maar al te vaak laten mensen ons geloven dat iets niet bestaat, het net doen alsof heeft geen enkele toegevoegde waarde, dat maakt alleen maar eenzame mensen.

Daarnaast gaat de engel zorgen, om de wereld te laten zijn, daar waarin we leven in spirituele zin. Hij laat ons zien wat we eigenlijk mogen en horen te weten, zonder geheimen en in alle echtheid en het puur mens zijn.

Speurtochten en spirituele wandelingen

Wanneer we doen wat bij ons past, krijgen we daar onmiddellijk meer energie van. Het maakt de engel niet uit wat het is, want hij houd heel erg van speurtochten en avonturen, met persoonlijke begeleiding, doormiddel van totemdieren en spirituele  wandelingen. Een reis door ons lichaam en wat daar buiten gebeurd. Ideeën zullen sneller tot je komen en je zal meer energie hebben om ze uit te voeren.

Nieuwe inzichten

Er ontstaat weer een natuurlijke balans en krijgt helderheid over waar wij ons goed bij voelen. Een spirituele reis samen met de engel geeft ons opnieuw zicht op wie we zijn, wat belangrijk voor ons is, waar we plezier aan beleven en hoe een andere kijk ons net datgene brengt waar we naar op zoek waren.

Het symbolische teken van het buitenaardse wezen is de witte duif

Het Symbolische teken van de engel is een witte duif, brengt vrede en liefde is begripvol en zachtaardig. De eerbare vogel helpt diegene met onvrede over zichzelf, zoals door gevoelens van minderwaardigheid en daardoor in conflict zijn met anderen.

Geliefde vriend(in) en ouder kind relatie

Boodschap van Chamuël, ik zal helpen om een spirituele verbinding met een tweelingziel aan te gaan. Weldra zal er opluchting ontstaan en wordt er gemerkt, dat twee zielen voelen, het is goed. De band wordt rustiger en de woordenstrijd wordt liefde.

Verbonden op afstand

Je kent iemand in je leven en je voelt een enorme verbondenheid, telkens als je aan hem of haar denkt, lijkt het of de wereld op z’n kop staat. Het zijn emoties van blijdschap of van een enorm verdriet. Op momenten van optimisme zien jullie elkaar graag. Op het moment dat alles in het leven heel processen doormaakt, neemt één van beide afstand. Het voelt hartversheurend.

Je denkt continu aan deze persoon en vooral de band tussen jullie houd je bezig. Met de focus in je leven verandert ook veel in jezelf. Je voelt je vaak onrustig, moe en soms zelfs wanhopig. Het is een wisselwerking tussen hart en hoofd, de hele dag door, terwijl je probeert uit te vogelen wat deze tweelingziel connectie betekent.

Tweeling zielen als tegenpolen, net als twee kanten van magneet

Er zijn tussen tweelingzielen veel verschillen, maar kunnen ook erg veel op elkaar lijken. Wanneer tweelingzielen veel verschillen heeft dit te maken met de verschillende levenslessen en verschil in ontwikkeling. Vaak zijn tweelingzeilen tegenpolen van elkaar en daarom niet gek dat er vaak botsingen komen. 

Afstoting en aantrekkingskracht tot deze twee in balans zijn

Dit wordt veroorzaakt door persoonlijke ontwikkelingen. Aan de andere kant hebben zij ook hele erge aantrekkingskracht naar elkaar. Zo erg, dat dit het afstoten compenseert. Echter de wisselingen tussen afstoten en aantrekken kost enorm veel energie, maar kan vaak door gaan totdat beide tweelingzielen er van geleerd hebben.

Omgaan met anderen mensen is niet altijd even makkelijk en het kan ook heel onnatuurlijk voelen. Velen zijn namelijk gewend om op zielsniveau te communiceren, dat gaat op aarde heel erg lastig, de liefdevolle helper kan een ieder die het vraagt, bijstaan. De goede geest kan helpen om relaties te ontwikkelen die tot in de ziel goed voelen en goed voor ons zijn.

Spiegelen en groei met een tweelingziel

Tweelingzielen zijn ook onze spiegels in die zin dat ze al onze verborgen angsten en schaduwen naar ons terugkaatsen, maar ook onze ware innerlijke schoonheid en kracht. Op deze manier openen onze tweelingzielen de deur naar enorme emotionele, psychologische en spirituele groei. Zo kan geboorte, zwangerschap en opvoeding ons nieuwe inzichten geven. 

Een volwassen kind kan daardoor afstand van een ouder nemen, omdat de spiegeling teveel is, ze komen weer terug als ze klaar zijn met dat deel van het leven, maar zijn altijd met elkaar verbonden, behoord tot de trein van het leven.

Tweelingzielen kunnen elkaar ook ontlopen

Soms zijn we op een punt in ons leven waarin we gewoonweg niet toegankelijk zijn voor onszelf en de aanwezigheid van onze tweelingziel. Dit is het gevolg van stress, overwerk, leefstijlgewoontes of negatieve denkpatronen.

Waarom lopen tweelingzielen soms van elkaar wegrennen?

Soms lopen onze tweelingzielen weg omdat de verbinding te overweldigend en intens is voor de ontwikkeling van de persoonlijkheid, het gaat dan veel te snel en dat geeft opnieuw stress. Wanneer het ego niet klaar is om zich spiritueel te ontwikkelen, verzet het zich, vecht het, en probeert het te ontsnappen.

De tweelingziel heeft even tijd nodig om alles te verwerken

De angst voor verandering is de reden waarom sommige tweelingvlammen weglopen en proberen de relatie te vermijden. Voor leerprocessen is er rust nodig, niemand heeft dat bedacht, dat is een eeuwenoud gebruik.

Meditatie, pak pen en papier, leg deken, flesje water en kussen klaar

Het kussen en de deken leggen we klaar, voor als we knellingen en kou voelen, zet wat water klaar, als er dorst ontstaat. Passend bij deze meditatie is de gouden topaas drinkfles, de edelsteen geeft vertrouwen en maakt blije gezichten.

 • Ga goed zitten op de stoel, zet de voeten goed op de vloer, houdt de handen ontspannen. Voel de verbonden met moeder aarde. Vraag de beschermengel in de aura en vraag om hulp bij het aarden en bescherming;
 • De beschermengel vraagt, “kom ga met mij mee naar het hart van het universum. “Visualiseer een kristallen grot omringt met veilig en geborgenheid.
  Indien het goed voelt, zegt duidelijk JA;
 • De tocht gaat door de tachyonen laag die ontstorend werkt, het zijn deeltjes die zijn sneller als de lichtsnelheid. Neem de tijd om het lichaam te laten ontstoren. Er ontstaat ruimte en bevrijding aan het einde van de tocht;
 • De reis gaat verder en komen aan in het hart van de kristallen grot, er stroomt harmonieuze energie, door onze energiebanen en ervaart de fantastische nabijheid van de engelenwereld;
 • De reis gaat verder met de hemelgeest, door naar de machtige lichtgevende ruimte-tijdenergie. Laat alle eisen van het leven los, een heerlijke ontspanning, een positief gevoel maakt plaats voor rennen en vliegen;
 • Doorstroomt met zuiver helder licht en liefde, hier horen we wellicht een boodschap van de engelen, onthoud deze boodschap door deze op te schrijven, omschrijf het in een persoonlijk gevoel, wacht niet, anders verdwijnt het;
 • Van sommige obstakels die de groei tegenhouden worden we nu bewust, maar door overgave aan de engelen kunnen we ook wat onbewust voor ons is, nu loslaten. Er is veel liefde nodig om elkaar te laten gaan;
 • We voelen dat de energieën van Metatron en Jophiël in ons stromen. Metatrons energie is goud, wit en parlemoer van kleur, krachtig en fijnzinnig, zacht, verhelderend, hij is pure liefde. 
 • Jophiëls energie is goud van kleur, zacht, verbindend en diep ontspannend. Een gevoel van koestering door moederlijke of vriendschappelijke warmte doordringt ons, een geborgen gevoel en begrip ontstaat;
 • De energie van charoiet stroomt ook in als meditatiesteen, deze energie is paars, daadkrachtig en vastberaden. De transformatiekleur geeft geestelijke kracht en inspiratie;
 • De edelsteen stimuleert spontaniteit en onvoorwaardelijke liefdeskracht en helpt om los te laten wat en wie losgelaten dient te worden. Aan alle chakra’s wordt gewerkt, maar vooral aan chakra 6 en 7, voorhoofd en kruinchakra.
 • Er vindt een verheldering plaats in het hoofd, zodat de Kundalini energie onze gedachteleven versterken en tot piekervaringen verdwijnen. Deze oer-energie kan ons helpen om bij eigen energiebron terug te keren;
 • De centra die met verlichting te maken hebben worden geactiveerd in de mate waarin wij dit nu aankunnen. Dan is het klaar, de denkwijze van het brein is nu veranderd.
 • De lichamelijke accu en stofwisseling zijn nu opgeladen en de aura straalt nu gouden energie uit.
  Nu vragen Metatron en Jophiël ” ga met de aandacht naar het hart, de stille kamer van ons innerlijke kind;
 • Er wordt gevraagd, of we bereid zijn de energie los te laten in onszelf en of we de drager willen zijn van de kracht die rechtstreeks verbonden is met het midden van de bron, waaruit alle leven en alle liefde stroomt?” 
 • Zeg bij akkoord hardop ja, voor de engelen is respect heel erg belangrijk, alles wat veranderd mag worden, wordt gevraagd. In de engelenwereld bestaat geen dwang en dat mogen mensen ook niet bij elkaar doen;
 • Alle resterende ballast valt nu van ons af en voelen ons vrij en losgelaten, er stroomt energie naar ons als een schitterend licht dat uit al onze chakra’s poriën straalt. Het lichtlichaam is enorm, de goud topaas kan helpen;
 • De begeleiding terug naar de aarde wordt georganiseerd door de persoonlijke engel Chamuël, hij blijft bij ons.
  Neem bewust het licht mee terug naar onze planeet en de mensen, bedank de engelen voor deze energie;
 • We zijn weer terug op de stoel, we rekken ons even lekker uit. Neem iets warms te drinken en geniet na terwijl we alles nog eens overdenken van het avontuur;
 • Boodschappen komen nu naar ons toe en brengen edelsteentjes, bloemetjes, kleurtjes en lintjes, sterretjes in de kleuren die we nodig hebben. Neem een slokje water uit de edelstenen fles met de gele topaas;
 • Zo beschermen zij onze aura tegen negativiteit zodat we prana-energie zo licht als nu kan blijven. Neem de tijd, deze basis van licht werker schap steviger te maken. Dankbaar ontvangen we alles wat ons geschonken wordt;

 • Bedank alle licht en liefde wezens en wees bewust van de hernieuwde vorm van het zijn. Dankbaarheid helpt ons om positief te zijn, alles in ons leven komt naar ons toe met een reden;
 • We maken ons klaar openen onze ogen, in eigen tijd en tempo en als een nieuw mens. Een lichtwerker vol innerlijke overgave, de meer verlichte verantwoordelijkheid draagt als mens, om deel te nemen aan het leven om ons heen.

Mensen breken niet omdat ze zwak zijn, maar omdat ze veel te lang sterk waren

Met deze woorden wensen de engelen elke levende ziel op aarde, een intense maar vooral stille band met de tweelingziel. Jullie kunnen elkaar voelen en hoeven elkaar niet te horen of te zien, daar waar jullie via de engelen met elkaar kunnen communiceren. Ieder weet dat er dagelijks contact is, alleen is het niet zichtbaar, maar voelen we dat aan.

De fluoriet werkt beschermend, reinigend en stabiliserend. Het absorbeert negatieve energie uit het energieveld en beschermt hierdoor tegen negatieve energie, straling van bijvoorbeeld mobiele telefoons en computers en andere negatieve invloeden van buitenaf. Daarnaast maakt de edelsteen de aura vrij van aanhechtingen. 

Entiteiten kunnen hechten aan de energetische lijntjes

De plakkerige uitsteeksels kunnen zich hechten in de vorm van bijvoorbeeld entiteiten of energetische lijntjes. Deze mensen kunnen energie stelen, ze zijn niet goed voor ons en tanken bij in onze energiebanen.

Fluoriet maakt ook het hoofd helder en vermindert mentale ruis

Fluoriet verbetert de concentratie, het geheugen, de verwerking van informatie en de integratie van kennis en is hierdoor bij uitstek een steen voor studie, examens en leerstoornissen zoals bijvoorbeeld dyslexie. Het brengt de geest in balans en vermindert stress, angst, spanning en helpt mentale en creatieve blokkades doorbreken. 

De edelsteen kan ondersteunen bij meditatie en buitenactiviteiten

Doordat het de geest scherp maakt en de gedachtestroom remt, is het ook een goede steen ter ondersteuning van meditatie. Ondersteuning van de buitenlucht kan heel goed helpen bij deze edelsteen.