Chamuël, engel van de vrede

Vrede ontstaat pas dan, als we inzien, dat alleen liefde echt is, dit kan zijn met een dier, met familie of een dierbare vriend. De aartsengel Chamuël maakt dat er een verandering komt in ons levensdoel, dit kan zijn in loopbaan, opleiding, hobby en om tweelingzielen los te laten tijdens onze spirituele reis. Het verleden wordt in bouwstenen omgezet en bruikbaar gemaakt om in het heden te gebruiken. 

Aartsengel Chamuël

Helpt ons met de spirituele zoektocht

Chamuël is de aartsengel die ons helpt te zien wat we niet nog niet kunnen zien. Hij helpt om de wereld te bekijken vanuit een andere waarneming, alles in het grotere geheel te plaatsen en spiegelt liefdevol met ons en laat zien wat projectie met ons kan doen. Hij helpt te zien wat er is en te vinden naar waar we op zoek zijn. 

Dit is dan ook een hele fijne engel om contact mee te leggen op het moment dat veranderingen op komst zijn en we er zelf niet uit komen. 

Op zoek naar eigen geloof en waarheid

Zo kan het zijn dat onopgemerkt het leven haastig voorbij scheurde, niet leefde maar geleefd werd en er een einde komt te geloven wat hoort bij een spiegel en op zoek gaat naar antwoorden “eigen waarheid”. Zelfgemaakte lavendelzalf kan kalmerend werken,  breng het op het lichaam, het ruikt heerlijk.

Chamuël is daarnaast de engel die ons helpt met het ontwikkelen van de paranormale gave helderziendheid.

Wanneer we zoeken is deze engel er voor ons

Het kan bijvoorbeeld een verloren ketting zijn, het verdriet om een dierbare vriend(in), dier, het loslaten van kinderen, ouders en tweelingzielen, maar ook een nieuwe baan of het antwoord op al onze levensvragen.

Een boodschap van Chamuël

Het meeste wat we zoeken is er al, maar we zien het nog niet. De antwoorden die we zoeken, zijn al aanwezig in ons zelf. De spullen die we zoeken zijn vaak binnen handbereik. Alleen omdat we dat zelf niet voor mogelijk houden, zie we ze niet. We zetten ons zelf als het ware oogkleppen op. De engel haalt deze oogkleppen graag bij ons weg. Zodat we als eerste ons zelf eens goed kunnen zien en hoe mooi en hoe waardevol wij zijn.

Daarnaast gaat de engel zorgen, om de wereld te laten zijn. De wereld waarin we leven in spirituele zin. Hij laat ons zien wat we eigenlijk mogen en horen te weten.

Speurtochten en spirituele wandelingen

Wanneer we doen wat bij ons past, krijgen we daar onmiddellijk meer energie van. Het maakt de engel niet uit wat het is, want hij houd heel erg van speurtochten en avonturen, met persoonlijke begeleiding, doormiddel van totemdieren en spirituele  wandelingen. Een reis door ons lichaam en wat daar buiten gebeurd. Ideeën zullen sneller tot je komen en je zal meer energie hebben om ze uit te voeren.

Nieuwe inzichten

Er ontstaat weer een natuurlijke balans en krijgt helderheid over waar wij ons goed bij voelen. Een spirituele reis samen met de engel geeft ons opnieuw zicht op wie we zijn, wat belangrijk voor ons is, waar we plezier aan beleven en hoe een andere kijk ons net datgene brengt waar we naar op zoek waren.

Symbool: een witte duif

Geliefde vriend(in) en ouder kind relatie

Boodschap van Chamuël : Ik zal je helpen om een spirituele verbinding met je tweelingziel aan te gaan.

Verbonden op afstand

Je kent iemand in je leven en je voelt een enorme verbondenheid, telkens als je aan hem of haar denkt, lijkt het of de wereld op z’n kop staat. Het zijn emoties van blijdschap of van een enorm verdriet. Op momenten van optimisme zien jullie elkaar graag. Op het moment dat alles in het leven heel processen doormaakt, neemt één van beide afstand. Het voelt hartversheurend.

Je denkt continu aan deze persoon en vooral de band tussen jullie houd je bezig. Met de focus in je leven verandert ook veel in jezelf. Je voelt je vaak onrustig, moe en soms zelfs wanhopig. Het is een wisselwerking tussen hart en hoofd, de hele dag door, terwijl je probeert uit te vogelen wat deze tweelingziel connectie betekent.

Tweeling zielen als tegenpolen, net als twee kanten van magneet

Er zijn tussen tweelingzielen veel verschillen, maar kunnen ook erg veel op elkaar lijken. Wanneer tweelingzielen veel verschillen heeft dit te maken met de verschillende levenslessen en verschil in ontwikkeling. Vaak zijn tweelingzeilen tegenpolen van elkaar en daarom niet gek dat er vaak botsingen komen. 

Afstoting en aantrekkingskracht tot deze twee in balans zijn

Dit wordt veroorzaakt door persoonlijke ontwikkelingen. Aan de andere kant hebben zij ook hele erge aantrekkingskracht naar elkaar. Zo erg, dat dit het afstoten compenseert. Echter de wisselingen tussen afstoten en aantrekken kost enorm veel energie, maar kan vaak door gaan totdat beide tweelingzielen er van geleerd hebben.

Omgaan met anderen mensen is niet altijd even makkelijk en het kan ook heel onnatuurlijk voelen. Velen zijn namelijk gewend om op zielsniveau met anderen te communiceren. Dat gaat op aarde heel erg lastig, de liefdevolle helper kan een ieder die het vraagt, bijstaan. Aartsengel Raguël kan helpen om relaties te ontwikkelen die tot in de ziel goed voelen en relaties te ontwikkelen die gewoon goed voor ons zijn.

Spiegelen en groei met een tweelingziel

Tweelingzielen zijn ook onze spiegels in die zin dat ze al onze verborgen angsten en schaduwen naar ons terugkaatsen, maar ook onze ware innerlijke schoonheid en kracht. Op deze manier openen onze tweelingzielen de deur naar enorme emotionele, psychologische en spirituele groei. Zo kan geboorte, zwangerschap en opvoeding ons nieuwe inzichten geven. 

Een volwassen kind kan daardoor afstand van een ouder nemen, omdat de spiegeling teveel is, ze komen weer terug als ze klaar zijn met dat deel van het leven, maar zijn altijd met elkaar verbonden, behoord tot de trein van het leven.

Tweelingzielen kunnen elkaar ook ontlopen

Soms zijn we op een punt in ons leven waarin we gewoonweg niet toegankelijk zijn voor onszelf en de aanwezigheid van onze tweelingziel. Dit is het gevolg van stress, overwerk, leefstijlgewoontes of negatieve denkpatronen.

Waarom lopen tweelingzielen soms van elkaar wegrennen?

Soms lopen onze tweelingzielen weg omdat de verbinding te overweldigend en intens is voor de ontwikkeling van de persoonlijkheid, het gaat dan veel te snel en dat geeft opnieuw stress. Wanneer het ego niet klaar is om zich spiritueel te ontwikkelen, verzet het zich, vecht het, en probeert het te ontsnappen, dit is de reden waarom sommige tweelingvlammen weglopen en proberen de relatie te vermijden.

Meditatie, pak pen en papier, leg deken, flesje water en kussen klaar

Het kussen en de deken leg je klaar, voor als je knellingen en kou voelt, zet wat water klaar, als je dorst krijgt, passend bij deze meditatie is de gouden topaas drinkfles

 • Ga goed zitten op je stoel, zet je voeten goed op de vloer, je handen ontspannen. Voel je verbonden met moeder aarde. Vraag je beschermengel in je aura en vraag Hem je te helpen met aarden en je te beschermen;
 • Je beschermengel vraagt je : “ga je met mij mee naar het hart van het universum?”visualiseer kristallen grot, waar je helemaal beschermt bent. 
  Indien je dit wilt, ( je dient echt in jezelf duidelijk JA te zeggen), ga je door de tachyonen laag die je helemaal ontstoord. Neem de tijd om je te laten ontstoren. Je voelt ruimte en bevrijding;
 • Je reist verder en nu kom je in het hart van de kristallen grot, er stroomt deze volstrekt harmonieuze energie, de door je heen, je bent helemaal bij jezelf met aandacht en energie, je ervaart de fantastische nabijheid van je beschermengel Chamuël;
 • Nu reis je samen met jouw engel door naar de machtige lichtgevende ruimte-tijdenergie;
 • Je wordt doorstroomt met zuiver helder licht en liefde. Hier hoor je wellicht een boodschap van de engelen, onthoud deze boodschap door deze op te schrijven, omschrijf het in jouw gevoel, niet wachten, anders vergeet je het;
 • Van sommige obstakels die jouw groei tegenhouden wordt je nu bewust, maar door overgave aan de engelen kun je ook wat onbewust voor je is: NU loslaten
 • Je voelt de energieën van Metatron en Jophiël in je stromen. Metatrons energie is goud, wit en parlemoer van kleur, krachtig en fijnzinnig, zacht, verhelderend, Hij is pure liefde. Jophiëls energie is goud van kleur, zacht, verbindend en diep ontspannend. Een gevoel van koestering door moederlijke of vriendschappelijke warmte doordringt je;
 • De energie van charoiet stroomt ook in als meditatiesteen.
  Deze energie is paars, daadkrachtig en vastberaden.
 • Hij stimuleert je spontaniteit en je onvoorwaardelijke liefdeskracht. Hij helpt je los te laten wat en wie losgelaten dient te worden.
  Aan alle chakra’s wordt gewerkt, maar vooral aan chakra 6 en 7, voorhoofd en kruinchakra.
  Er vindt een verheldering plaats in je hoofd;
 • De centra die met verlichting te maken hebben worden geactiveerd in de mate waarin jij dit nu aankunt.
  Dan is het klaar, de denkwijze van je hoofd je hoofd is nu veranderd.
 • Je lichamelijke accu en stofwisseling zijn nu opgeladen en je aura straalt nu gouden energie uit.
  Nu vragen Metatron en Jophiël : ” ga met je aandacht naar je hart, naar de stille kamer achter je hart waar jouw innerlijke kind woont.
 • Jou wordt gevraagd: “Ben je bereidt de energie toe te laten in jezelf?
  Wil jij drager zijn van de energie die rechtstreeks verbonden is met het Hart van de Bron, waaruit alle leven en alle liefde stroomt?” Zeg hardop ja, als je dat wilt;
 • Alle resterende ballast valt nu van je af, je bent nu vrij en kan loslaten;
 • Er stroomt energie naar jou als een schitterend licht dat uit al jouw chakra’s en uit al jouw poriën straalt. Je lichtlichaam is enorm. De goud topaas kan jou hier bij helpen;
 • Je wordt door jouw persoonlijke engel Chamuël, terug naar de aarde.
  Neem bewust jouw licht mee terug naar de aarde en de mensen, bedank de engelen voor deze energie;
 • Je bent weer terug op je stoel, rek je eens even lekker uit. 
  Neem iets warms te drinken en geniet na terwijl je alles overdenkt wat je beleefd hebt. 
 • Boodschappen komen nu naar je toe en brengen edelsteentjes, bloemetjes, kleurtjes en lintjes, sterretjes in de kleuren die jij nodig hebt, neem een slokje water uit de edelstenen fles met de gele topaas;
 • Zo beschermen zij jouw aura tegen negativiteit zodat je aura zo licht als nu kan blijven, zodat jij de tijd krijgt deze basis van lichtwerkerschap steviger te maken.
  Dankbaar ontvang je alles wat jou geschonken wordt.
  Bedank alle licht en liefde wezens en wees je bewust van jezelf in hernieuwde vorm;
 • Maak je er klaar voor je ogen te openen, in jouw eigen tijd en tempo en als een nieuw mens, een lichtwerker vol innerlijke overgave, de meer verlichte verantwoordelijk mens, om deel te nemen aan het leven om je heen.

Mensen breken niet omdat ze zwak zijn, maar omdat ze veel te lang sterk waren

Met deze woorden wens ik jou een intense maar vooral stille band met je tweelingziel, jullie kunnen elkaar voelen en hoeven elkaar niet te horen of te zien, daar waar jullie via de engelen met elkaar kunnen communiceren. 

De fluoriet werkt beschermend, reinigend en stabiliserend. Het absorbeert negatieve energie uit het energieveld en beschermt hierdoor tegen negatieve energie, straling van bijvoorbeeld mobiele telefoons en computers en andere negatieve invloeden van buitenaf. Daarnaast maakt het de aura vrij van aanhechtingen in de vorm van bijvoorbeeld entiteiten of energetische lijntjes met mensen die niet goed voor je zijn.

Fluoriet maakt ook het hoofd helder en vermindert mentale ruis. Het verbetert de concentratie, het geheugen, de verwerking van informatie en de integratie van kennis en is hierdoor bij uitstek een steen voor studie, examens en leerstoornissen zoals bijvoorbeeld dyslexie. Het brengt de geest in balans en vermindert stress, angst, spanning en helpt mentale en creatieve blokkades doorbreken. Doordat het de geest scherp maakt en de gedachtestroom remt, is het ook een goede steen ter ondersteuning van meditatie.

Symbool van Vrede is de witte duif

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.