Michaël, veiligheid en bescherming

De liefde van aartsengel Michaël voor mensen is ook onbeschrijfelijk sterk. De liefdevolle aandacht wordt vaak ervaren als een warme deken om ons heen gelegd, als steunende hand op een schouder. De engel geeft ons bescherming en geeft zelfvertrouwen, laat ons luisteren naar onze eigen intuïtie, zodat gezonde relaties worden aangetrokken en onze aura gezond blijft.

Om bescherming, veiligheid vragen

Een van de voornaamste liefdevolle bezigheden van deze engel is het beschermen van mensen die om zijn hulp vragen. Deze bescherming is één van de sterkste energetische beschermingen die we kunnen ontvangen. Vraag bijvoorbeeld voor het slapen gaan, om veiligheid en zelfverzekerdheid, voel bij het opstaan de steun die anderen geven. 

Over dankbaarheid schrijven, hoe we iedere dag een lijstje maken

Voel hoe het respect ontwikkeld in dankbaarheid, wat direct invloed op de omgeving heeft, een goed begin van de dag. Maak elke avond een lijstje met dankbare momenten van deze dag, maak er een soort meditatieritueel van.

 • Train dankbaarheid door te schrijven;
 • Blijheid, het lijkt zo gewoon, bij het opschrijven onthouden we ze nog ook en zien we veel meer dan de blijdschap;
 • De wandeling in de natuur, kwamen we totemdieren tegen?
 • Wensen, zijn ze vervuld? Schrijf het tevreden gevoel op, hoe klein het ook mag zijn;
 • Was er iemand die vandaag zomaar iets aardigs deed, een telefoontje, een gesprek, wat viel op?

Het cadeautje uitpakken en tonen hoe blij we zijn met de gift

Dankbaarheid voelen en dat niet aan anderen laten tonen, is als een cadeau krijgen en niet uitpakken. Schrijf een klein briefje en doe deze door de brievenbus, schrijf een dankbare tekst op iemands tijdlijn. Brand een kaarsje uit dank, alles waar we erkentelijk voor zijn, zal ten goede komen van banden met alles wat leeft.

Verschillende vragen stellen aan Michaël

 • Tegen negatieve energie of slechte intenties van anderen mensen;
 • Zwarte magie of soortgelijke negatieve krachten;
 • Negatieve geesten en entiteiten;
 • Tegen eigen angsten of innerlijke criticus

Deze engel kan ons dan ook helpen bij het verwijderen van deze negatieve invloeden uit onszelf of uit ons huis. Salie kan helpen om de omgeving te reinigen.

Aan de slag met ons levensdoel

Wat Michaël dan ook het liefste zou zien is dat wij door zijn bescherming gaan groeien en naar ons hart gaan luisteren. Wij zijn hier op aarde met een doel en om iets te leren. Michaël wil het liefste dat we hier naar op zoek gaan en gaan leven vanuit ons ware zelf. Dit is goed voor ons allemaal en ook heel goed voor de wereld om ons heen.

De boodschap van de aartsengel Michaël

Michaël wil graag dat we beseffen dat wij verantwoordelijk zijn voor ons eigen leven en dat we ook de macht hebben over ons eigen leven, door voor  ons zelf kiezen. Alleen wij zelf kunnen alles veranderen als we daar zelf maar in geloven en op vertrouwen.

Mooi mens, geef en te ontvang

In eigen kracht te gaan staan en dat te voelen, hoe mooi we van binnen werkelijk zijn, zodat we puur kunnen gaan leven, vanuit ons zelf. We hebben namelijk zoveel mooie dingen te ervaren en ook te brengen hier en die kracht en liefde mag vrij zijn om te geven en te ontvangen. Elkaar helpen is het mooiste wat op aarde bestaat, dat mogen we nooit vergeten.

Vraag de engelen om hulp

Vraag Michael en alle engelen om hulp en leer grenzen stellen, zodat kinderen zichzelf kunnen ontwikkelen. Een kind kan ons ook komen helpen, lees het artikel over tweelingzielen, waar volwassenen elkaar loslaten, maar wel verbonden blijven.

Onze vraag

Geef mij alsjeblieft advies, zodat ik de beste manieren te weten kom, om de ouderlijke rol op een andere en passender manier in te vullen. Zodat ouder en kind verder kunnen, met persoonlijke ontwikkeling en doelen

Bedank de engelen voor hun hulp

Lieve beschermengelen van mijn kind(eren) Geboren, ongeboren, of stil geboren kindje, bedankt dat jullie over mijn kind(eren) waken en veiligheid bieden. De band is voelbaar hier beneden en voel de verbondenheid met mijn gids.

Aartsengel Michaël wil graag dat we weten dat hij speciale aandacht aan onze kinderen schenkt en dat alle vragen gehoord worden. Hij waakt over hen zodat ze veilig zijn, hun spirituele gaven ontwikkelen en dat ze hun levensdoel zullen ontdekken en volgen. 

Affirmatie, Ik heb de moed, liefhebbende manier grenzen te stellen

Ik ben beschermd tegen negatieve energie en bezit een oude krachtige wijsheid, die me beveiligt en me in staat stelt om positieve veranderingen te maken. Herhaal de affirmaties dagelijks en schrijf ze in het persoonlijke dagboek.

Energie voor het verwerken van levensproblemen

Gebruik een engelenkaars ter ondersteuning

De kaars staat voor beschermining en overwinning

De gezegende engelenkaars Michaël staat voor bescherming en overwinning, de aartsengel beschermt ons en bevecht negatieve energieën. Hij maakt het pad vrij en geeft de engelen energie om geluk te kunnen bereiken. De hemelgeest is de beschermengel en helpt ons bij het verwerken van levensproblemen.

Kies een juiste wens, voor het aansteken van de ceremoniekaars

 • Deze kaars brandt 9 dagen;
 • Weet bij het aansteken en uitblazen van de kaarsen steeds goed, wat de wens is en sluit af, door de engelen te bedanken.

Bijpassende edelsteen is de opaliet

De opaliet verlichtend, opbeurend en maakt het hoofd helder. De steen geeft letterlijk en figuurlijk lucht en helpt ons om staande te blijven in belastende situaties. De steen is op verschillende manieren te reinigen, behalve met water. Zet de edelsteen in het zonlicht en de kleuren zullen ons verrassen, we zien alle chakra kleuren.

Met een creatief coach op zoek naar een missie

Samen met een creatief coach een route uitstippelen, een tocht die via aanwijzingen het pad gaat terug vinden. Een zoekwandeling met creatieve opdrachten, gericht op persoonlijke ontwikkeling, zoals bij hoog sensitiviteit, met meditatie en vrolijke momentjes. Even van richting veranderen, een frisse kijk op de toekomst, waarbij een missie centraal staat.