Pompoenpitten infectie werend

Pompoenzaden kunnen een positieve invloed hebben op infecties, zoals bij pre-diabetes kan ontstaan.  Darmwormen en schimmels hebben een hekel aan pompoenzaden, dus dat komt goed uit, zo houden wij onze darmen schoon.

Pas op!

Zaden – zoals pompoenpitten – hebben een zeer hoog gehalte van fytinezuur en vereisen bewerking om het te verwijderen. Sommigen kunnen worden verwijderd door weken en roosteren. Het is het beste om rauwe zaden niet te eten of als snack te gebruiken. Fytinezuur verwijdert belangrijke mineralen en remt enzymen af die we nodig hebben om ons voedsel te verteren

Zo maak je geroosterde pompoenpitten in de bakoven

Verwijder zo goed als mogelijk alle draadjes rondom de pitten. Pompoenpitten niet wassen: als je ze wast, verwijder je veel van de natuurlijke smaak. Beter is het om de pompoenpitten te laten drogen op kamertemperatuur. Spreid de pitten uit, in 1 laag, op een schone keukenhanddoek (Let Op: gebruik geen keukenpapier, omdat de zaadjes vast gaan kleven aan het papier) en laat ze 1 tot 2 dagen drogen op kamertemperatuur. Maak daarna, indien nodig, de pitjes nog verder schoon.

Rooster de pitten

Zo ga je te werk: Hiervoor moet je de bakoven op 150°C voorverwarmen. Neem een bakplaat en leg er een vel bakpapier op. Verdeel de gekruide pompoenpitten goed uitgespreid op een bakplaat en plaats ze in de voorverwarmde oven gedurende 30 à 45 minuten of tot ze lichtjes krokant en goudgeel zijn. Tussendoor af en toe omroeren. Haal de geroosterde pompoenpitten uit de oven en laat ze afkoelen.

Pittige geroosterde pompoenpitten

Doe de gedroogde pompoenpitten in een keukenschaal. Meng er gesmolten roomboter of kokosolie door. Kruid ze met zeezout, voor een pittige smaak kun je er paprikapoeder, cayennepeper, chilipoeder, kerriepoeder, knoflookpoeder of cajunkruiden aan toevoegen. Misschien doe je ook direct twee variaties: verdeel daarvoor de pitjes op twee keukenschalen. Kruid de geroosterde pompoenpitten in de een keukenschaal bijvoorbeeld met paprikapoeder en kerriepoeder. Vervolgens overgiet je ze met kokosolie. De andere helft van de pitten bestrooi je met knoflookpoeder en overgiet je met gesmolten boter. Pittige pompoenpitten kun je lekker als snack nemen bij je lievelingsprogramma of bij een high tea.

MDAMDA

Zoete geroosterde pompoenpitten met honing

Hiervoor gebruik je honing. Een extra smaak kun je met kaneelpoeder er aan toe brengen. Na het kruiden overgiet je de gedroogde pompoenpitten met gesmolten roomboterboter of kokosolie.

Delen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *