Pompoenpitten infectie werend

Pompoenzaden kunnen een positieve invloed hebben op infecties, zoals bij pre-diabetes kan ontstaan.  Darmwormen en schimmels hebben een hekel aan de zaden, dus dat komt goed uit, zo houden wij onze darmen schoon en dat is weer goed voor ons hoofd, zo kunnen de neurotransmitters mee blijven reizen van ons darmstelsel naar ons brein.

Pompoenzaden

Pas op!

Zaden zoals pompoenpitten hebben een zeer hoog gehalte van fytinezuur en vereisen bewerking om het te verwijderen. Sommigen kunnen worden verwijderd door weken en roosteren. Het is het beste om rauwe zaden niet te eten of als snack te gebruiken. Fytinezuur verwijdert belangrijke mineralen en remt enzymen af die we nodig hebben om ons voedsel te verteren.

Bakspullen en honing nodig om de pompoenpitten te roosteren

Om de pompoenpitten te bereiden hebben we verschillende bakspullen, keuken benodigdheden en apparaten nodig om de pitten te roosteren, voeg wat honing toe, dan ontstaat er een heerlijk smaakvolle snack. 

Kleur snijplankSoort voedsel 
RoodRauw vleesDe rode snijplank is bedoeld voor rauw vlees. En dus niet voor rauw gevogelte! Hierop kunt u bijvoorbeeld een grote ossenhaas in porties verdelen.
Blauw Vis, schaal en schelpdierenDe blauwe snijplank is voor rauwe vis. Hier kun je dus alle vissoorten op fileren en snijden.
GroenGroenten en fruitDe groene snijplank is voor alle soorten groenten en fruit: rauw of gekookt. De groene snijplank wordt veelal gebruikt aan de koude kant in de keuken.
Geel Rauw gevogelteDe gele snijplank is voor rauw gevogelte. Denk aan kip, kalkoen, duif en bijvoorbeeld kwartel.
BruinGebraden vlees en worstDe bruine snijplank is voor gaar vlees en gevogelte. Hierop kunt u bijvoorbeeld een heerlijk gare rosbief in mooie plakken snijden.
WitKaas en broodIn bakkerijen worden HACCP snijplanken met kleurcode wit gebruikt, waardoor ze geschikt zijn voor het werken met bakkers- en zuivelproducten, zoals brood en kaas.
Snijplank setSnijplank setOver de snijplank: Joseph Joseph is een Engels merk en staat al jaren aan de top als het gaat om functionele keukenaccessoires. De tweelingbroers Richard en Anthony Joseph ontwerpen en produceren vanaf 2002 de beste en meest hippe accessoires voor “The Perfect Kitchen”. Zij hebben al vele prachtige prijzen gewonnen met de ontwerpen van hun artikelen. Ze zijn wereldwijd bekend en erkend. Een prachtig merk met geweldige producten voor keukenhulpen, schoonmaken en slim opbergen. Joseph Joseph staat bekend om zijn functionaliteit gecombineerd met kleur, opvallend ontwerp en oog voor detail.
Set van 7 kleuren snijplanken, RubbermaidSet van 7 kleuren snijplanken
Vogue werktafel met HDPE snijbladwerktafel met snijblad Deze RVS werktafels van Vogue hebben als werkblad een omkeerbare snijplank. Zo heeft u veel ruimte om bijvoorbeeld groenten te snijden en vis te fileren. De snijplank is gemaakt van kunststof met een hoge dichtheid en gaat daardoor lang mee in zelfs de meest drukke en veeleisende keukens. Het stalen frame en onderblad bieden goede ondersteuning en zijn eenvoudig te reinigen. Een hygiënische unit, perfect voor professioneel gebruik.

Roosteren in de pan met kokosnootolie

Het roosteren van de pitten kan in zowel een pan als de oven. Strooi de zaden gelijkmatig in de koekenpan en verhit op middelhoog vuur. Bij het bakken in de pan is het belangrijk om de pan regelmatig te schudden of te roeren zodat ze gelijkmatig verkleuren. Rooster ze bijvoorbeeld met kokosnoot olie, en wat honing en kijk wel uit, dat de olie niet te heet wordt, om een vlam in de pan te voorkomen.




Kokosolie bij pre-diabetes en huidklachten

De kokosnoot zelf is rijk aan vezels, goed om pre-diabetes te voorkomen en kan gebruikt worden voor verschillende huidproblemen om van binnenuit de nuttige werkzaamheden te laten doen. 

Coconoil kokosolie op www.kokoswinkel.nl

Kokosvet en vitamine E

De olie kan helpen bij het verhelpen van een schimmelinfectie, roomboter kan niet lang buiten de koelkast bewaard worden, kokosolie wel, dit komt door de hoge waarde aan vitamine E in de bakvloeistof. De olie wordt daarom ook gebruikt bij mondproblemen.

Zo maak je geroosterde pompoenpitten in de bakoven

Verwijder zo goed als mogelijk alle draadjes rondom de pitten. Was de pompoenpitten niet, als je ze wast, verwijder je veel van de natuurlijke smaak. Beter is het om de pompoenpitten te laten drogen op kamertemperatuur. 

Gebruik geen keukenpapier, anders plakken de zaadje vast

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Spreid de pitten uit, in 1 laag, op een schone keukenhanddoek (Let Op: gebruik geen keukenpapier, omdat de zaadjes vast gaan kleven aan het papier) en laat ze 1 tot 2 dagen drogen op kamertemperatuur. Maak daarna, indien nodig, de pitjes nog verder schoon.

Rooster de pitten en hoe te bereiden

Hiervoor moet je de bakoven op 150°C voorverwarmen. Neem een bakplaat en leg er een vel bakpapier op. Verdeel de gekruide pompoenpitten goed uitgespreid op een bakplaat en plaats ze in de voorverwarmde oven gedurende 30 à 45 minuten of tot ze lichtjes krokant en goudgeel zijn. Tussendoor af en toe omroeren. Haal de geroosterde pompoenpitten uit de oven en laat ze afkoelen.

Pittige geroosterde pompoenpitten

Doe de gedroogde pompoenpitten in een keukenschaal. Meng er gesmolten roomboter of kokosolie door. Kruid ze met zeezout of zeekraal, voor een pittige smaak kun je er paprikapoeder, cayennepeper, chilipoeder, kerriepoeder, knoflookpoeder of cajunkruiden aan toevoegen. Misschien doe je ook direct twee variaties, verdeel daarvoor de pitjes op twee keukenschalen. 

Kruid de geroosterde pompoenpitten in de een keukenschaal

Bijvoorbeeld met paprikapoeder en kerriepoeder. Vervolgens overgiet je ze met kokosolie. De andere helft van de pitten bestrooi je met knoflookpoeder en overgiet je met gesmolten boter. Pittige pompoenpitten kun je lekker als snack nemen bij je lievelingsprogramma of bij een high tea.

Pompoenpitten kweken

Leg de pitten eerst op een keukenrolpapiertje op de vensterbank (boven de verwarming). Bewaar ze daarna in een klein doosje en bewaar ze donker. Ideale doosjes zijn die zwarte fotorol houders, die zijn klein en donker. Zet ze in februari, begin maart in de grond, eerst in een plastic bloempot binnen en daarna naar buiten. 

Pas op, tot half mei kan het buiten nog vriezen

Dus dan moet je de jonge plantjes ‘s avonds wel naar binnen halen en afdekken. Na half mei in de grond poten. Houd er rekening mee dat pompoenplanten erg groot worden, ze hebben dus wel wat ruimte nodig, zoals in een kweek kas. En dan maar hopen op een goede zomer met veel zon en weinig regen!

Er zijn vele hobby’s, die je leven kunnen verrijken, zoals koken, schilderen, wenskaarten maken, fotograferen en gamen bekend zijn. Een hobbyist is meestal op enthousiaste wijze met de hobby bezig. Veel hobby’s kunnen thuis gedaan worden, soms wordt daar dan ook een speciale hobbykamer voor ingericht, niet zelden op een zolder of een woman cave of man cave. Zo zijn er Hobbyist Forums of speciale buurthuizen waar de gelijkgestemde hobbyisten of bedrijven samenkomen en over een hobby met elkaar spreken, of met elkaar onderdelen uitwisselen of samen inspiratie op doen.

Delen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *