Zeekraal, het immuunsysteembommetje van de oceaan
Zeekraal bevat veel natrium, kalium, jodium en magnesium, allemaal mineralen die voor de bloeddrukregulatie, hersenen, spierprikkeloverdracht en de schildklier. De zee groenten bevatten veel van het mineraal jood en past in een brodeloos glutenintolerantie dieet, i.v.m. de schildklierhormoonaanmaak. Het schildkliertoestemmingsorgaan is in dienst van de hersenen en controleert of we voldoende levensenergie hebben voor virusbestrijding.
Antennes op onze schildklier reageren op schildklierhormoonvermindering met stofwisselingtraagheid
T de-joderen vind met name plaats in de levermeridiaan, als de jodiumomzetting faalt heeft dat invloed op de stofwisselingssnelheid. Veganisten en vegetariërs kunnen de zeekraalgroenten wel wat meer op hun menu zetten i.v.m. de aanwezigheid van vitamine B12. Het vetachtige plantje met dikvlezige stengels, krijgt in een later stadium een roodachtige kleur en behoord niet tot de zeewiersoorten. Met een algenburger is dus mogelijk om vlees te vervangen.
Een algenburger als vleesvervanger, gecombineerd met rode linzen "een ijzerbommetje"
Peulvruchten zijn eiwitbommetjes en zijn samen met algen en zeewier een goede combinatie voor een algenburger. De bonen worden niet helemaal fijngemalen voor de bijt, voeg knoflook, gember, zeekraalslierten en rode biet toe, “bietenrood” voor vleeskleur. De groenteburgerstevigheid wordt verkregen door rode linzen, vol ijzer wat de hemoglobine ten goede komt.
Bloeduitdroging hindert de signaaloverdracht naar de hersencellen
Signaaloverdrachten hebben een constante stroom van bloed (zuurstof) naar de hersenen nodig. Als er bloeduitdroging en zuurstofarmoede ontstaat, kunnen de hersencellen niet voldoende ATP (Energie) produceren om optimaal te werken, onder een bepaald ATP niveau kunnen hersencellen zelfs afsterven. Volwaardige vetten genereren ‘goede’ eicosanoïden, die bacteriën, virus of vuil opruimen en een goede bloeddoorstroming stimuleren, bij dit proces moet er wel voldoende zuurstof, IJzer, vitamine C en foliumzuurWat heb je nodig? | Informatie | Onderzoek en testen | |
---|---|---|---|
O2 Zuurstof | Buitenlucht, IJzer, Vitamine C en Foliumzuur | ✅ Infobalans B12 en foliumzuur | ⏳ Analysetest B12 en foliumzuur |
FE=mineraal – ijzer | Boerenkool, prei, broccoli, ongezoet gedroogd fruit zoals abrikozen en rozijnen | 🥐 Ontbijt informatie | ⏳ Ochtendmaaltijd analyse |
Vitamine C | Limoen / Citroen | Pas op met C suppletie 💊 | ✅ Ascorbinezuur bloedonderzoek 💉 |
Foliumzuur | Asperges, linzen en orgaanvlees | ✅ Foliumzuurbalans | Foliumzuur Intracellulair uit serum |
Eiwitten opname probleem darmen | Lekkende darmslijmvlies | ✅ Over aminozuren | ✅ Eiwitopstapeling |
Serotonine en fibromyalgie | Serotonine tekort, PDS en fibromyalgie | ✅Migraine en serotonine | 💉 Fibromyalgie bloedonderzoek |
Hersenen en balans | Indicatietest neurotransmitters | ✅ Burn-out en reflux | ✅ Histamine en ons brein |
✅ Reptielenbrein en missie | ➡️ Innerlijke gids volgen informatie | ✅ Speurtochtconsult kopen | ✅ Analysestelling |
Wat is er allemaal mogelijk met de zee groenten als zeekraal
De zeekraalstengeltjes kunnen echt overal in verwerkt worden, en is een prima zoutvervanger, net als zijn onbewerkte Himalayazoutsoortzusje. De roze gekleurde krisstallen zijn afgezet door de zeeën die meer dan 200 miljoen jaar geleden opgedroogd zijn. De zoutsoort is normaal grof van structuur maar is ook fijngemalen te koop, evenals het zeekraalmengsel in zeekraalkruidenpotjes verkrijgbaar zijn. De zeekraalstengels hebben een ziltige zoutige smaak.
De versheid van de zeekraal is te herkennen aan de dikke stevige stengels, pas wel op met wassen
Hoe dikker en steviger, hoe verser de zeekraal, was de zeekraalstengeltjes niet te lang, dan kan de smaak verloren gaan. De zeekraalslierten zijn heerlijk door salades of bijgevoegd bij bijvoorbeeld tortilla’s of bij een broodvrijdieet i.v.m. glutenovergevoeligheid. Zeekraalmengsels zijn ook een bijzonder gezond cadeautje.
Seizoen groenten, die halen we uit eigen land
De beste vruchten behoren tot seizoensgebonden groenten zonder kunstmatige rijping. Daarbij is het verstandig om groenten na onze boterham te eten, zodat het eten kan verteren. Wanneer er sprake is van Pre-diabetes, kan fruit beter na 14.00 gegeten worden, zodat eerst onze cellen geleegd kunnen worden. In de avond eet men vaak voldoende groente, maar vaak aardappelen, in dit tabel is deze vervangen door de zoete variantMaand | Soort groente | Informatie | Keukengerei en recepten |
---|---|---|---|
Januari | Zoete aardappelen, Knolselderij, Pompoen, Prei, Raap, Rode biet, Rode kool, Savooikool, Spruiten, Uien & knoflook, Veldsla, Witlof, Witte kool, Wortelen | • Knoflook | ✅ Zelfgemaakte Runderbouillon ✅ Oud Hollandse erwtensoep |
Februari | Zoete aardappelen, Groene selderij, Knolselderij, Pompoen, Prei, Rode biet, Rode kool, Savooikool, Schorseneren, Spruiten, Uien, Veldsla, Witlof, Witte kool, Wortelen | • Zoete aardappel | • Keukenmachines & Mixers |
Maart | Zoete aardappelen, Bloemkool, Groene selderij, Knolselderij, Pompoen, Prei, Radijs, Rode biet, Rode kool, Savooikool, Spinazie, Spruiten, Uien, Veldsla, Witlof, Witte kool, Wortelen | • Rode kool | • Koelen & Vriezen |
April | Zoete aardappelen, Andijvie, Bloemkool, Groene selderij, Prei, Raap, Raapstelen, Radijs, Rode biet, Spinazie, Uien, Witlof | • Rode biet | • Frituren & Elektrisch koken |
Mei | Andijvie, Asperges, Bloemkool, Doperwt, Groene Selderij, Koolrabi, Kropsla, Paddenstoelen, Prei, Raap, Raapstelen, Radijs, Spinazie, Spitskool, Uien, Warmoes, Wortelen | • Wortels | • Magnetrons & Ovens |
Juni | Zoete aardappelen, Andijvie, Artisjok, Asperges, Bloemkool, Broccoli, Doperwt, Groene selderij, Koolrabi, Kropsla, Prei, Prinsessenbonen, Raap, Radijs, Savooikool, sperziebonen, Spinazie, Spitskool, Tomaten, Tuinbonen, Uien, Venkel, Wortelen | • Zoete aardappel | • Koelen & Vriezen |
Juli | Zoete aardappelen, Andijvie, Artisjok, Aubergine, Bleekselderij, Bloemkool, Broccoli, Chinese kool, Courgette, Doperwt, Groene selderij, Komkommer, Koolrabi, Kropsla, Paprika, Prinsessenboon, Prei, Radijs, Rode biet, Rode kool, Savooikool, Snijbonen, sperziebonen, Spinazie, Spitskool, Tomaat, Tuinbonen, Uien, Warmoes, Witte kool, Wortelen | • Courgette | |
Augustus | Zoete aardappelen, Andijvie, Artisjok, Aubergine, Bleekselderij, Bloemkool, Broccoli, Chinese kool, Courgette, Groene selderij, Groenlof, Knolselderij, Komkommer, Koolrabi, Kropsla, Maïs, Paprika, Prinsessenboon, Pompoen, Prei, Raapstelen, Radijs, Rode biet, Rode kool, Savooikool, Snijbonen, sperziebonen, Spinazie, Spitskool, Tomaat, Uien, Witte kool, Wortelen | • Zoete aardappel | |
September | Zoete aardappelen, Andijvie, Artisjok, Aubergine, Bleekselderij, Bloemkool, Broccoli, Chinese kool, Courgette, Groene selderij, Knolselderij, Komkommer, Koolrabi, Kropsla, Maïs, Paprika, Pompoen, Prei, Prinsessenbonen, Raap, Raapstelen, Radijs, Rammenas, Rode biet, Rode kool, Savooikool, Snijbonen, sperziebonen, Spinazie, Spitskool, Tomaat, Uien, Venkel, Witte kool, Wortelen | • Rode biet | |
Oktober | Zoete aardappelen, Andijvie, Artisjok, Aubergine, Bleekselderij, Bloemkool, Broccoli, Chinese kool, Courgette, Groene selderij, Knolselderij, Koolrabi, Kropsla, Paprika, Pompoen, Prei, Prinsessenbonen, Raap, Raapstelen, Radijs, Rode biet, Rode kool, Savooikool, Snijbonen, sperziebonen, Spinazie, Spitskool, Spruiten, Tomaat, Uien, Veldsla, Venkel, Witlof, Witte kool, Wortelen | • Eiwitten en aminozuren uit voeding | |
November | Zoete aardappelen, Andijvie, Bleekselderij, Bloemkool, Broccoli, Chinese kool, Courgette, Groene selderij, Knolselderij, Pompoen, Prei, Raap, Rode biet, Rode kool, Savooikool, Schorseneren, Spruiten, Uien, Veldsla, Venkel, Witlof, Witte kool, Wortelen | • Venkel | |
December | Zoete aardappelen, Andijvie, Groene selderij, Knolselderij, Pastinaak, Pompoen, Prei, Raap, Rammenas, Rode biet, Rode kool, Savooikool, Schorseneren, Spruiten, Uien, Veldsla, Witlof, Witte kool, Wortelen | • Zoete aardappel | |
• Het ontbijt | • Over vocht | • Over paranoten | • De spijsvertering |