Afscheid nemen kon niet

Soms hebben we met onze geliefden de grootste plannen en kunnen we alles aan elkaar vertellen. Het naderend afscheid kan heel gespannen zijn, want we zijn voor elkaar heel kostbaar. Als de dagen dan verstrijken en er een glimlach op ons gezicht verschijnt, het voelt als een liefdesdeken en het maakt ons hart zo blij. 

Afscheid, gemis, herinnering, uitvaart, overleiden, sterven

Luister samen naar muziek en geef knuffels

Het stervensproces volgens het Tibetaans boeddhisme

Spiritualiteit kan inzichten geven aan de zwangerschap, geboorte en de opvoeding. Als we er vanuit gaan, dat een mens meerdere levens heeft (reïncarnatie). Het besef dat een kind zowel een volwassen ziel kan hebben. Nog de fasen van de opvoeding moet doorlopen en men niet bekend is met het fenomeen “de oude ziel”. Kan dit gevolgen hebben voor de opvoeding.

Met het verlies van een (ongeboren) kindje, nemen ouders afscheid van hun kindje, die in hun dromen en in het ouderlijk huis al een plekje heeft gekregen. Je groeide in mij. Een wens, een droom, je groeide in mij, hield van je, samen zo gelukkig en blij. Aanrakingen soms zo groot, vaak ook zo klein, ben zo dankbaar, dat jij mijn kindje mocht zijn.

Migraine, stress, slapeloosheid, lavendel mogelijk een oplossing. Lavendel kan werken bij migrainestress, slapeloosheid, geheugenzwakte. Lavendel kan een rustgevende werking hebben op het centraal zenuwstelsel en kan helpen bij hoofdpijn, ook die vanuit de nek en de schouders. Dit moet overigens 100% lavendelolie zijn zonder toevoegingen zoals alcohol. Lavendel ontspant bij verdriet en kan een heldere band scheppen met de aartsengelen, die je kan vragen om hulp. 

Azraël de engel van afscheid en tegelijkertijd een nieuw begin hier aarde of als ziel. Azraël biedt hulp en ondersteuning bij het stervensproces. De engel troost mensen voor ze sterven. Na het sterven wordt de gestorvene geholpen zich aan te passen in een nieuwe wereld. Deze engel die vaak verschijnt in de vorm van een lichte en liefdevolle vrouw is er namelijk om ons op te vangen als we vallen.

Delen