Afscheid nemen kon niet

Vaak hebben we met onze geliefden de grootste plannen en kunnen we alles aan elkaar vertellen. Het naderend afscheid kan heel gespannen zijn als we uiteen dreigen te gaan, zonder die laatste knuffel of begroeting. De allerlaatste groet die we zo graag willen geven, de ziel die anders kiest om in ons hart verder te leven.

Afscheid, gemis, herinnering, uitvaart, overleiden, sterven

Luister samen naar muziek en geef knuffels

We regelen nog samen de uitvaart, muziek het maakte ons samen zo blij, even afgeleid door een boodschap buiten de deur toen de telefoon ging, al haastend langs een enorme rij, was het leven zomaar ineens voorbij. De herinneringen die werden gemaakt, de momenten van het liefdevol samenzijn, besef dat het goed is dat verzacht dan iets de pijn.

Het stervensproces volgens het Tibetaans boeddhisme

Het boeddhisme gaat uit van wedergeboorte, en geeft een uitgebreide beschrijving van het stervensproces gezien vanuit de stervende, van de periode tussen wedergeboorten en van de factoren die bepalen in welke vorm we wedergeboren worden. Omring de stervende zo veel mogelijk met een harmonieuze, vriendelijke en heldere sfeer.

Maak samen een positieve herhinneringsboom

Help de stervende om positieve herinneringen op te wekken, maak bijvoorbeeld samen een complimentenboom. Hang er edelsteentjes en kaartjes in, met alles wat goed is gegaan in het leven en wat voor moois er werd gegeven.

Spiritualiteit kan inzichten geven aan de zwangerschap, geboorte en de opvoeding. Als we er vanuit gaan, dat een mens meerdere levens heeft (reïncarnatie). Het besef dat een kind zowel een volwassen ziel kan hebben. Nog de fasen van de opvoeding moet doorlopen en men niet bekend is met het fenomeen “de oude ziel”. Kan dit gevolgen hebben voor de opvoeding.

Met het verlies van een (ongeboren) kindje, nemen ouders afscheid van hun kindje, die in hun dromen en in het ouderlijk huis al een plekje heeft gekregen. Je groeide in mij. Een wens, een droom, je groeide in mij, hield van je, samen zo gelukkig en blij. Aanrakingen soms zo groot, vaak ook zo klein, ben zo dankbaar, dat jij mijn kindje mocht zijn.

Er kan sprake zijn van onrust, lavendel helpt in dit geval te ontspannen, dit is aangenaam voor de stervende, maar ook voor ons zelf. Biedt troost door een hand vast te houden, weet dat ook andere mensen onrustig kunnen zijn door vermoeidheid en uitputting. Ieder mens zal het naderend loslaten, anders beleven, blijf vooral bij eigen behoeften.

Azraël de engel van afscheid en tegelijkertijd een nieuw begin hier aarde of als ziel. Azraël biedt hulp en ondersteuning bij het stervensproces. De engel troost mensen voor ze sterven. Na het sterven wordt de gestorvene geholpen zich aan te passen in een nieuwe wereld. Deze engel die vaak verschijnt in de vorm van een lichte en liefdevolle vrouw is er namelijk om ons op te vangen als we vallen.

Bedank een dierbare voor een fijne tijd, die herinnering, voelt zo fijn. Soms zitten we zo verloren voor ons uit te staren, soms dan doet ons hart zo heel erg pijn. Steeds vaker komt er een lach terug op ons gezicht, herinneren wij de knuffels en warmte en zien we opeens weer licht. Opeens is daar een vlinder, het totemdier wijst ons de weg.

Een vlinderbezoek, de boodschappers op zielsniveau!

Een vlinderbezoek bezit de kracht van een wervelwind en staat voor wedergeboorte, transformatie, mutatie en magie. Vlinders symboliseren gedaanteverandering en kunnen via mensen afscheid komen nemen en ons bezoeken in tijden van nood. 

Rouw om het verlies van een dierbare en hypoglykemie

Verlies en rouw kan o.a. in- en doorslaapproblemen geven, evenals snelle geïrriteerdheid en onrust. Het is belangrijk om te kijken of er maag en darmproblemen zijn, waardoor migraine en hypoglykemie kan ontstaan.

Een edelstenen sodaliet boompje ter bescherming

Edelstenen sodaliet boompje voor bescherming in de slaapkamer, het edelsteenboompje kan helpen bij een goede nachtrust. Het bonsaiboompje kan ook helpen in een meditatie ruimte voor een veilige verbinding met de spirituele engelenwereld. De hemelgeest Jophiël, is een pure rustbrenger, en helpt om te stoppen met piekeren. 

Welke edelsteen hoort bij welke chakra en beschermt de aura

Door stress, ziekte of moeilijke situaties kunnen chakra's in ons lichaam uit balans raken. Chakra is vertaald ‘wiel’, de wielen in het lichaam die de energie via banen binnen halen en weer doorgeven via ons lymfesysteem. De energie in het lichaam moet stromen om de aura te beschermen en als dat om wat voor reden dan ook (deels) blokkeert dan kan er een onbalans ontstaan.

Chakra'sEdelstenenWerking van de edelsteen
1e Chakra: basis- of wortelstuitStenen: Actinoliet (zwart), Aragoniet, Granaat, Hematiet, Jaspis (rood), Obsidiaan, Onyx, Rhodoniet, Robijn, Rookkwarts, Sardonyx, Toermalijn (zwart), Unakiet

Johachidoliet

Aragoniet
GranaatRode jaspis

Onyx

Rookkwarts

Gouden driehoek in doosje 🎁

Toermalijn
Activeer het eerste chakra wanneer jij je moe voelt, bang bent voor de toekomst, last hebt van darmklachten of verstopping, of problemen hebt met de bloedsomloop.

Bloedsomloop

Chakra's
2e Chakra: sacraal, heiligbeen of kruisStenen: Agaat (bruin/rood), Carneool, Jaspis (bruin), Thuliet, Tijgeroog, Zonnesteen

Agaat

Carneool

Chakra Edelstenen in Opbergdoos 🎁

Activeer het tweede chakra wanneer er seksuele problemen of menstruatieklachten zijn, wanneer jij je geremd voelt of wanneer je jaloers bent.

Onbalans oestrogeen en progesteron, zie ook endometriose
3e Chakra: navel, zonnevlecht of solarplexusStenen: Barnsteen, Beryl (geel/goud), Calciet (geel/oranje), Chalcopyriet, Citrien, Fluoriet (geel), Jaspis (geel), Pyriet, Tijgeroog

Barnsteen

Calciet - Boeddha

Chalcopyriet - kristallen schedel septarie ook schildpadsteen genoemd

Piramide, Citrien en Amazoniet
Activeer het derde chakra wanneer je gespannen en gestrest bent, jouw gevoelens niet in de hand kan houden, oververmoeid bent, of last heeft van eetstoornissen.

e bijnieren: de energie boosters bovenop je nieren
4e Chakra: hartStenen: Actinoliet, Amazoniet, Aventurijn (groen), Calciet (groen), Chrysocolla, Chrysopraas, Fluoriet (groen), Fuchsiet, Heliotroop, Kunziet, Labradoriet, Lepidoliet, Malachiet, Nefriet, Olivijn, Petaliet, Prehniet, Rhodochrosiet, Rozenkwarts, Toermalijn (groen)

Massage Set Roze kwarts – Aventurijn Groen

Activeer het vierde chakra wanneer jij je eenzaam voelt, moeilijkheden in de relatie hebt, of wanneer je de neiging hebt anderen altijd maar te willen helpen.

Gebruik je creatieve kant voor jouzelf, vanuit daar kan je anderen helpen
5e Chakra: hals- of keelStenen: Agaat (blauw), Apatiet, Aquamarijn, Aragoniet (blauw), Calciet (blauw), Celestien, Chalcedoon, Chrysocolla, Dumortieriet, Fluoriet (blauw), Lapis lazuli, Pietersiet, Toermalijn (blauw), Turkoois

Zilveren Hanger Aventurijn Groen met Lapis Lazuli
Activeer het vijfde chakra wanneer jij je onzeker voelt, creatief geblokkeerd bent, of last hebt van spanning of pijn in keel, nek of schouders.

Mogelijke emotionele veranderingen: onvermogen om je of nee te zeggen. Moeite hebben om jezelf te uiten; wisselende mening, meepraten met anderen; niet assertief zijn; te weinig of te veel verantwoordelijkheidsgevoel; praat teveel, wat veel voorkomt bij een te actieve schildklier.
6e Chakra: voorhoofd, derde oogStenen: Apatiet, Apofyliet, Aquamarijn (donker), Azuriet, Celestien, Dumortieriet, Lapis lazuli, Maansteen, Pietersiet, Sodaliet, Toermalijn (blauw), Turkoois, Valkenoog

Oorstekers Ruwe Aquamarijn
Activeer het zesde chakra wanneer je geen richting aan jouw leven kunt geven, je moeilijk kan concentreren, of vaak last hebt van hoofdpijn, oorpijn of oogproblemen.

Het reptielenbrein regelt automatisch onze ademhaling, bloedsomloop, hartslag enz..
7e Chakra: kruin of schedelStenen: Amethist, Apofyliet, Chalcopyriet, Charoïet, Fluoriet (paars), Lepidoliet, Mosagaat, Pietersiet, Seleniet, Sugiliet

Edelsteenboom Amethist en Bergkristal
Activeer het zevende chakra wanneer je weinig energie hebt, stress of depressieve stemmingen ervaart, of als je last hebt van hoofdpijn.

Migraine en het verband met serotonine tekort

Het sodalietboompje versterkt de harmonie en vertrouwen

De trooststeen geeft net dat steuntje dat nodig is om de eigen mening te gaan uiten. De edelsteen vergroot het empathisch vermogen om anders te kijken naar de medemens. Door de warme werking kan het zijn, dat een hobby weer opgepakt kan worden en een lang gekoesterde missie uitvoerbaar wordt.