Aartsengel Jeremiël

De balans opmaken met Aartsengel Jeremiël. De hemelgeest laat je zien hoe uitdagingen die je tegenkwam, je sterker hebben gemaakt en deze je lessen leerde en er niet verbitterd over hoeft te zijn. Een meer bekendere taak van de engel is het terug te blikken op situaties in je leven, om los te laten en te koesteren. Verder te gaan met onze missie hier op aarde, jezelf en anderen de ruimte geven.

Functioneert als een liefdevolle mentor

Helpt een balans te vinden tussen relaties, ouder en kind, vriendschappen, familiebanden waarin wij ons op dit moment bevinden. Jeremiël fungeert als liefdevolle mentor en is een leraar om onszelf en anderen te laten zien dat ons leven bestaat uit liefde en betrokkenheid. 

Om los te laten is liefde nodig en respect voor elkaar

Om iemand niet langer vast te houden, betekent niet dat ’teen zielsverwant het niet meer uitmaakt,
of dat ze niet meer van iemand houden. Iemand laten gaan betekend niet dat een ouder of kind verdwenen is, maar dat betrokken op zijn of haar intuïtie bouwt. Besluiten iemand niet te willen bezitten, betekend iemand de ruimte te geven om te ontdekken wie ze werkelijk zijn.

Geef de ander de ruimte om het leven te ontdekken

Elkaar los laten, is soms machteloos toekijken waarvan we het resultaat niet kennen. Het loskomen is niet oordelen, maar de ander toestaan zijn wereld te ontdekken. Nee, het is niet dat het de ander niets doet, vaak komt dit gevoel door projectie.

Projecteren van frustratie, gebeurd vaak door lotgenoten

Lotgenoten, zijn al spiegelend op zoek om het proces te leren. Rouwgevoelens omdat we iemand missen, is elke dag een nieuw begin waar we soms een beslissing moet nemen en vaak met tegenzin, maar met acceptatie en vertrouwen.

Het loslaten en reïncarnatie

Loslaten en reïncarnatie, liggen heel gevoelig dicht bij elkaar, dat is waarom rouwen om het gemis van een volwassen kind, net zo voelt als het verliezen van een dierbare. Alleen bij wedergeboorte komt men terug in een andere gedaante. De levenswijze in het vorige leven is bepalend voor het heden. Er zijn mensen die zich gebeurtenissen uit een vorig leven zelfs kunnen herinneren.

Een terugblik op het leven

Het terugblikken in het leven gebeurt ook als zielen overgaan, na overlijden. Maar daarop hoeven we niet te wachten. Terugkijken bij leven kan bijzonder waardevol zijn wanneer we aanpassingen willen maken in hoe we ons eigen leven verder willen invullen, met behoeften en eigen wensen. 

Rust in de laatste fase van de stervende creëren met lavendelolie

In de laatste fase van een leven is het belangrijk om rust te creëren en dit kan door een paar druppeltjes lavendelolie op een sloop te druppelen, ook kan er een diffuser aromatherapie gebruikt worden, door zakjes met lavendel in de kamer te leggen, als kruid bij het linnen wasgoed of in de kast te leggen, zodat het zich kan verspreiden en er een ontspannende sfeer ontstaat bij de stervende.
Het stervensproces volgens het Tibetaans boeddhisme

Het boeddhisme gaat uit van wedergeboorte, en geeft een uitgebreide beschrijving van het stervensproces gezien vanuit de stervende, van de periode tussen wedergeboorten en van de factoren die bepalen in welke vorm we wedergeboren worden. 

De kracht van een harmonieuze vriendelijke sfeer

Omring de stervende zo veel mogelijk met een harmonieuze, vriendelijke en heldere sfeer. Help de stervende om positieve herinneringen op te wekken. Het kan helpen om een hand vast te houden, dat geeft heel veel rust voor beiden.

Neem 3 vellen papier en maak je persoonlijke balans op

  • Je kunt daarbij de aartsengel Jeremiël oproepen. Op de drie vellen en zet bovenaan.
  • Vel 1. Wat je los wilt laten (gedrag, mensen, situaties, relaties);
  • Vel 2. Waar je dankbaar voor bent;
  • Vel 3. Wat jouw wensen/doelen zijn (voor het komende jaar).
    Wanneer je voldoende tijd hebt genomen voor het opmaken van je innerlijke balans, kan je een dagboek bijhouden, hoe je veranderingen wilt aanbrengen. 

Deze engel is een boodschapper voor harmonie, werkt aan oplossingen van conflicten in ons leven op persoonlijk vlak en op de werkvloer. Hij zorgt er ook voor dat er kalmte is. Een rustige omgeving is belangrijk omdat het zal leiden tot  groei en ontwikkeling. Hij helpt anderen te begrijpen, te vergeven en met een goede communicatie.

De ‘uil’ is het symbool van Wijsheid Aartsengel Jeremiël

De uil symboliseert wijsheid en helderziendheid en wordt in veel culturen ook de ‘nachtarend’ genoemd. Naast zijn buitengewoon goede zicht in het donker kan een uil ook uitzonderlijk goed horen, terwijl hij zelf geruisloos vliegt, en is daarom een van de weinigen die de geesten kan waarnemen. Een uil is ook een totemdier.

Deze werkt beschermend, zuiverend, ontspannend, brengt harmonie en innerlijke rust. Het maakt je hoofd helder en geeft inzicht in je gedrag en in de keuzes die je maakt. Hierdoor helpt het slechte gewoontes en verslavingen te erkennen en achter je te laten. Het geeft ook inzicht in gevoelszaken en kan helpen bepaalde ervaringen een plaats te geven, waardoor je bij de verwerking van emotionele pijn, trauma’s en verlies en rouw naar een volgend stadium geholpen wordt. 

Bescherming door edelstenen

Amethist creëert een veld met lichtenergie om zich heen welke je aura en – als de steen groot genoeg is – een ruimte kan reinigen en beschermen. Het kan de kruin en het derde oog openen waardoor de steen geschikt kan zijn voor mensen die willen starten met het ontwikkelen van hun intuïtie en spirituele vaardigheden. Ook helpt het contact maken met hogere energieën en gidsen en is het een goede steen ter ondersteuning van meditatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.