Rode bieten een kleurrijk vitaminebommetje vol ijzer
Rode bieten zouden goed zijn voor het bloedcirculatiesysteem en kunnen helpen om aderverkalking, diabetes-3 en een hoog homocysteïne-gehalte te voorkomen. Homocysteïne-plaque kan zich in het levermeridiaan aan eiwitten binden, wat de galmeridiaan kan verstoren, krootjes kunnen helpen bij galbuisjesroutedoorstroming. Het krootgewas kan de gal goed door laten doorstromen, werkt vet-oplossend, houdt het hemoglobinegehalte op pijl en bilirubine laag.

Een bilirubinetoename kan dan wijzen op een laag hemoglobinegehalte en bloedarmoede
Hyperbilirubinemie kan veroorzaakt worden door een lipidenverteringzwakte, waardoor juist de HDL-cholesterol onder leidt, de krootjes voorkomt zo psoas-spierdroogte. Het bietengewas speelt op die manier een belangrijke rol bij voedingsvettensplitsing en spierherstel en is een belangrijke ijzerbron. De krotengroente bevat ook nog eens veel calcium, het calciumkalkmetaal heeft een ondersteunende werking bij de vetverbranding en vitamine-D opname.
Bieten helpen bij bloeddrukverlaging, soms zelfs al binnen enkele uren, calcium is een krachtpatser
Hypertensie werkt als koorts, er is veel meer bloedvocht nodig bij lichaamsafkoeling, bieten kunnen de bloeddrukstijging doen dalen. Bloeddrukverhoging is een waarschuwing en verhoogd de temperatuur, de temperatuurstijging wordt geregeld door ons eigen immuunsysteem en de hersenthermostaat.
Een slechte doorbloeding vanuit het bekkengebied of het miltkanaal hindert de signaaloverdracht naar de hersencellen, waardoor er zuurstofarmoede kan ontstaan.
Burn-outklachten jagen de ademhaling flink omhoog, verhoogd de bloeddruk en de lichaamstemperatuur, waardoor er een bloedvochttekort en hyperventilatie kan ontstaan. Hyperventileren zet de maag,- lever en galblaasmeridiaan deels op slot, waardoor de enzymatische-route deels wordt stilgelegd en er ijzerspierkramp ontstaat. De psoas "de lendenspier" kan een grote rol spelen bij uitputtingsklachten van de rug, het hoofd, darmen of de ademhalingWat heb je nodig? | Informatie | Onderzoek en testen | |
---|---|---|---|
O2 Zuurstof | Buitenlucht, IJzer, Vitamine C en Foliumzuur | ✅ Infobalans B12 en foliumzuur | ⏳ Analysetest B12 en foliumzuur |
FE=mineraal – ijzer | Boerenkool, prei, broccoli, ongezoet gedroogd fruit zoals abrikozen en rozijnen | 🥐 Ontbijt informatie | ⏳ Ochtendmaaltijd analyse |
Vitamine C | Limoen / Citroen | Pas op met C suppletie 💊 | ✅ Ascorbinezuur bloedonderzoek 💉 |
Foliumzuur | Asperges, linzen en orgaanvlees | ✅ Foliumzuurbalans | Foliumzuur Intracellulair uit serum |
Eiwitten opname probleem darmen | Lekkende darmslijmvlies | ✅ Over aminozuren | ✅ Eiwitopstapeling |
Serotonine en fibromyalgie | Serotonine tekort, PDS en fibromyalgie | ✅Migraine en serotonine | 💉 Fibromyalgie bloedonderzoek |
Hersenen en balans | Indicatietest neurotransmitters | ✅ Burn-out en reflux | ✅ Histamine en ons brein |
✅ Reptielenbrein en missie | ➡️ Innerlijke gids volgen informatie | ✅ Speurtochtconsult kopen | ✅ Analysestelling |
De bietjes zijn gezond, maar overdrijf niet, want ze bevatten ook veel oxaalzuur, pas op bij nierfalen
De cholesterolverbranding is nodig voor vitamine-D-omzetting via de zonnestralen, zodat er geen kalkvermindering kan ontstaan in het beenderstelsel. Vegetariërs en veganisten behoren om deze redenen, voldoende plantaardige vetzuren binnen te krijgen, ter voorkoming van osteoporose en huidklachten. Let wel op, bietjes bevatten ook oxaalzuur, bij nierfalen is het oppassen geblazen i.v.m. kalksteenklontering en aan het kalkmetaal plakt ook zuringzuurplaque.
Suiker en LDL-vetplaque kan ook aan de zuringzuurplaque vastkleven, bietensap kan dat voorkomen
Surinaamse vrouwen drinken om die reden vaak bietensap, het zou oedeem lijkende cel-zwelling en gewichtstoename kunnen voorkomen. De bietensapingrediënten zijn 330 ml water, 150 gram bleekselderij, 1 eetlepel fijngemalen lijnzaad, 200 gram bietenkooksel en 1/2 stuk banaanmengsel. Gebruik altijd het bietensapmengsel van eigen landbouw.
Seizoen groenten, die halen we uit eigen land
De beste vruchten behoren tot seizoensgebonden groenten zonder kunstmatige rijping. Daarbij is het verstandig om groenten na onze boterham te eten, zodat het eten kan verteren. Wanneer er sprake is van Pre-diabetes, kan fruit beter na 14.00 gegeten worden, zodat eerst onze cellen geleegd kunnen worden. In de avond eet men vaak voldoende groente, maar vaak aardappelen, in dit tabel is deze vervangen door de zoete variantMaand | Soort groente | Informatie | Keukengerei en recepten |
---|---|---|---|
Januari | Zoete aardappelen, Knolselderij, Pompoen, Prei, Raap, Rode biet, Rode kool, Savooikool, Spruiten, Uien & knoflook, Veldsla, Witlof, Witte kool, Wortelen | • Knoflook | ✅ Zelfgemaakte Runderbouillon ✅ Oud Hollandse erwtensoep |
Februari | Zoete aardappelen, Groene selderij, Knolselderij, Pompoen, Prei, Rode biet, Rode kool, Savooikool, Schorseneren, Spruiten, Uien, Veldsla, Witlof, Witte kool, Wortelen | • Zoete aardappel | • Keukenmachines & Mixers |
Maart | Zoete aardappelen, Bloemkool, Groene selderij, Knolselderij, Pompoen, Prei, Radijs, Rode biet, Rode kool, Savooikool, Spinazie, Spruiten, Uien, Veldsla, Witlof, Witte kool, Wortelen | • Rode kool | • Koelen & Vriezen |
April | Zoete aardappelen, Andijvie, Bloemkool, Groene selderij, Prei, Raap, Raapstelen, Radijs, Rode biet, Spinazie, Uien, Witlof | • Rode biet | • Frituren & Elektrisch koken |
Mei | Andijvie, Asperges, Bloemkool, Doperwt, Groene Selderij, Koolrabi, Kropsla, Paddenstoelen, Prei, Raap, Raapstelen, Radijs, Spinazie, Spitskool, Uien, Warmoes, Wortelen | • Wortels | • Magnetrons & Ovens |
Juni | Zoete aardappelen, Andijvie, Artisjok, Asperges, Bloemkool, Broccoli, Doperwt, Groene selderij, Koolrabi, Kropsla, Prei, Prinsessenbonen, Raap, Radijs, Savooikool, sperziebonen, Spinazie, Spitskool, Tomaten, Tuinbonen, Uien, Venkel, Wortelen | • Zoete aardappel | • Koelen & Vriezen |
Juli | Zoete aardappelen, Andijvie, Artisjok, Aubergine, Bleekselderij, Bloemkool, Broccoli, Chinese kool, Courgette, Doperwt, Groene selderij, Komkommer, Koolrabi, Kropsla, Paprika, Prinsessenboon, Prei, Radijs, Rode biet, Rode kool, Savooikool, Snijbonen, sperziebonen, Spinazie, Spitskool, Tomaat, Tuinbonen, Uien, Warmoes, Witte kool, Wortelen | • Courgette | |
Augustus | Zoete aardappelen, Andijvie, Artisjok, Aubergine, Bleekselderij, Bloemkool, Broccoli, Chinese kool, Courgette, Groene selderij, Groenlof, Knolselderij, Komkommer, Koolrabi, Kropsla, Maïs, Paprika, Prinsessenboon, Pompoen, Prei, Raapstelen, Radijs, Rode biet, Rode kool, Savooikool, Snijbonen, sperziebonen, Spinazie, Spitskool, Tomaat, Uien, Witte kool, Wortelen | • Zoete aardappel | |
September | Zoete aardappelen, Andijvie, Artisjok, Aubergine, Bleekselderij, Bloemkool, Broccoli, Chinese kool, Courgette, Groene selderij, Knolselderij, Komkommer, Koolrabi, Kropsla, Maïs, Paprika, Pompoen, Prei, Prinsessenbonen, Raap, Raapstelen, Radijs, Rammenas, Rode biet, Rode kool, Savooikool, Snijbonen, sperziebonen, Spinazie, Spitskool, Tomaat, Uien, Venkel, Witte kool, Wortelen | • Rode biet | |
Oktober | Zoete aardappelen, Andijvie, Artisjok, Aubergine, Bleekselderij, Bloemkool, Broccoli, Chinese kool, Courgette, Groene selderij, Knolselderij, Koolrabi, Kropsla, Paprika, Pompoen, Prei, Prinsessenbonen, Raap, Raapstelen, Radijs, Rode biet, Rode kool, Savooikool, Snijbonen, sperziebonen, Spinazie, Spitskool, Spruiten, Tomaat, Uien, Veldsla, Venkel, Witlof, Witte kool, Wortelen | • Eiwitten en aminozuren uit voeding | |
November | Zoete aardappelen, Andijvie, Bleekselderij, Bloemkool, Broccoli, Chinese kool, Courgette, Groene selderij, Knolselderij, Pompoen, Prei, Raap, Rode biet, Rode kool, Savooikool, Schorseneren, Spruiten, Uien, Veldsla, Venkel, Witlof, Witte kool, Wortelen | • Venkel | |
December | Zoete aardappelen, Andijvie, Groene selderij, Knolselderij, Pastinaak, Pompoen, Prei, Raap, Rammenas, Rode biet, Rode kool, Savooikool, Schorseneren, Spruiten, Uien, Veldsla, Witlof, Witte kool, Wortelen | • Zoete aardappel | |
• Het ontbijt | • Over vocht | • Over paranoten | • De spijsvertering |
Rode bietenpoeder van de bietenwortel maken in de oven, 't bietendroogproces kan wel even duren
De roodkleurige bietknolgewas goed wassen en drogen en wrijf ze in met olijfolie, leg ze op een ovenschaal. Bestrooi de bietenwortelplakjes met zeezout en rooster de bietenplakjes in een oven op 175 °C, voor 75 minuten. Laat bietenplakjes afkoelen, verwijder eventueel nog het bietenschilletje en leg ze terug op een bakplaat om ze langzaam te drogen. Zet de bakinrichting op 5 a 60 graden, het bieten-droogproces kan best wel een halve dag in beslag nemen.
Tussentijds steeds even controleren of het bieten-droogproces is afgerond en poeder is gevormd
Neem een bietenplakje tussen de vingers en wrijf, gaat dit stuk, laat ze dan nog wat langer ontwateren. Geeft het wrijven wat poeder dan is het goed, er is natuurlijk ook kant en klare bietenvoedingspoeder te koop. Het bietenfijnstofpoeder geeft een feestelijke kleur aan alle gerechten, een plakje zoete aardappel wordt opeens donkerrood.
Een feestelijke bietenkleur kan gebruik worden bij een ei, in mum van tijd ontstaat er een donkerrood ei
De bietenpoederstofkleur is een bijzonder tovermiddel voor de feestdagen, zoals de Kerst of Paasdagen, de kinderen zullen plezier beleven. Zo toveren we als opvoeder de aardappelknol om tot prachtige eetbare kleurrijke potjes, die we kunnen vullen, na hartenlust. Paassymbolen en brood worden decoratief aantrekkelijk ontbijtvoedsel voor onze nakomelingen en geloof het of niet, later praten jullie erover. Een positieve kinderherinnering gaat levenslang mee.
De betoverende leerverkleuring later goed inzetbaar bij wandelspeurtochten en bietenpuzzels
De betoverende groentekleuren zijn heel goed te gebruiken tijdens wandelspeurtochten en missieopdrachten, waar de Oosterse en Chinese geneeskunde centraal staat. De oosterse-filosofie die ervan uitgaat dat spierziekte het gevolg is van een aanleg en leefgewoonten en ondersteund kunnen worden met bietenvragen en bietenpuzzels.
Volgens de Oosterse geneeskunde kan de auralichaamsenergie zichzelf herstellen, door ons te verdiepen in geboortegetallen en karakterontcijfering
Een astrologie indicatie onderzoekt het menselijk karakter aan de hand van geboortegetallen en het geboortejaar, ’t laat opmerkelijke karakterontcijfering en toekomstvoorspelling zien. De geboorteontcijfering komt ook terug in onze auragrondkleuren, waar aurafotografie de kleurengevoelsmassa’s bloot kan leggen d.m.v. een aurakwetsbaarheid en ontkleurringopsporing-analyse. Het karakteronderzoek kan ons daardoor helpen bij loopbaanverandering, hobby en opleidingskeuzes, maar ook bij het herstel van ziekteDe bieten-smoothie met lijnzaad is superleuk voor kinderen, door het lijnzaadwellen van room
De bieten-smoothie wordt door het lijnzaadwellen een soort milkshake en geeft een iets romiger bietendrankje waardoor kindjes het aantrekkelijk vinden. Rode bietenkiemen op de boterhammen heeft nog wat meer geheime krachten, ze zijn rijk aan foliumzuur, chroom en magnesium. De jonge spruiten met de prachtige paarse kleur, zijn de jonge groene bietenplantjes die ontspruiten uit bietenzaden. De bietenspruiten is een bron van vitamine-E “antioxidanten”
De rode biet, een verjongend effect voor de huid en het voorkomt ook nog eens aambeienvorming
De vitaminebommetjes hebben een sterke lever-reinigende werking en zorgen zo voor een mooie aurahuid en ook goed voor de lijn. De hoge waarde aan betaine zorgt ervoor dat de metabolisme sneller gaat werken. Met ondersteuning van Aloë Vera huidverzorging, een goed product om zelfs aambeienvorming te voorkomen.