Aartsengel Haniël

Haniël trekt ons los uit  situaties waarin we vastzitten en laat ons weer genieten. Dit is ook de engel die ons helpt energieën te balanceren en helpt onze aura te reinigen, zodat er een helder contact kan ontstaan met een verloren tweelingziel. Wanneer we als helde voelende merken dat we last hebben van de volle maan, de nieuwe maan of een poortdag, dan kan Haniël om hulp gevraagd worden. Zij maakt de energiestroming weer rustig en helpt ons om te gaan met al deze energieën. Haniël helpt ons ook om te leren energie te sturen en healingen te geven.

Aartsengel Haniël, tweelingzielen, totemdieren, overleden, engelen

Besteed aandacht aan lichaam en ziel

Zet alles even stil en onderzoek wat het leven heeft te bieden. Ontsteek kaarsjes, kies voor mooie bloemen in huis en in de tuin. Laat de innerlijke schoonheid naar buiten vloeien, trek mooie kleding aan, creëer mooie dingen, maak van passie een hobby en geniet samen met geliefden van het leven, de zin ervan is dat er twee steeds gemotiveerdere mensen gaan ontstaan en samen gaan experimenteren op deze Aarde.

Symbool: de volle maan

Kleren werden ingewreven met de geurige bloemen van lavendel, of de gedroogde bloemen in de klerenkast trokken de liefde aan, papier werd ingewreven met Lavendel, om liefdesbrieven te schrijven. Natuurlijk is het ‘t proberen waard, om je partner eens met een briefje te verrassen op jullie gezamenlijke vrije dag of als de ander thuis komt, na een drukke werkdag en kijk wat het met jullie samen zal doen.

Stop met druk maken, laat de vreugde en vrolijkheid weer toe

Haar energie wordt gekenmerkt door vreugde en vrolijkheid. Ze is heel happy en soms lijkt ze daardoor een nieuwsgierig stuiterend kind. Daarmee wil ze ons ook inspireren. We mogen ons vrolijke gekke zelf zijn. Juist daardoor word ons leven een stuk leuker en stroomt alles in onze chakra’s veel makkelijker.

Compassie, pijn en verdriet

Het woord compassie, bestaat uit de Latijnse woorden com (‘samen’) en pattie (‘lijden’ of ‘verdragen’. Wanneer we compassie ervaren, ‘lijden we mee of ‘voelen we mee met elkaars pijn’. Op die manier verschilt compassie van medelijden, waarbij ‘ik’ leed voel voor de ellende van een ander wezen. 

DierDier

Verlies van mens en dier

Dat andere wezen kan, maar hoeft niet menselijk te zijn (‘jij’ of ‘het’, een dier of een verloren tweelingziel kan hierin een grote rol spelen), maar staat wel los van jezelf. Wanneer we compassie ervaren, begrijpen we dat op het niveau van voelen, alle levende wezens pijn ervaren.  

De verloren tweelinghelft

Het overlijden van een tweelinghelft (broertje of zusje) in de baarmoeder maakt een hele grote indruk op een kindje dat geboren wordt, voor de rest van zijn of haar leven en worden er steeds weer aan herinnerd na geboorte d.m.v. een gevoel, verdriet, verlies en rouw. Tweelingen hebben samen afspraken gemaakt, om samen aan het leven te beginnen. Ze verdelen hun levenstaken, in de eerste 4 weken van de zwangerschap en zijn innig verbonden met elkaar. 

BabyBaby

Verdriet en eenzaamheid wat veel verloren tweelingen voorkomt

Sieraden en accessoires - NLSieraden en accessoires - NL

Als iemand niet op de hoogte is van deze ooit bestaande tweelinghelft, kunnen er blijvende vragen ontstaan, waar hij of zij geen antwoord op kan vinden. Terwijl antwoorden er wel zijn van het gestorven tweeling broertje of zusje, wat nu een elfje kan zijn en jou steeds wil komen helpen met allerlei aangeboden hulp om een levensdoel te bereiken. Vaak zien we deze hulp terug d.m.v. de totemdieren en wijzen ze ons een levenspad.

Meditatie oefening, liefdevolle compassie

  • Doe een korte ademmeditatie, gebruik de volgende oefening, bij jezelf stil staan“.
  • Begin met een zit- en adermeditatie. Wanneer je ontspannen bent, roep bij jouzelf de herinnering op een voor jou bekend voelend geliefd persoon. 
  • Visualiseer dat die persoon en beeld je in dat je het streelt en knuffelt.
  • De meesten krijgen nu een warm en ontspannen gevoel. Onze schouders kunnen een klein beetje losser gaan hangen en we kunnen opeens zuchten, wat staat voor een tevreden contact. Dat is een typische lichamelijke uiting van compassie. 

Bijpassende edelsteen: Maansteen

Maansteen weerkaatst en herinnert ons dat alles deel uitmaakt van een cyclus van verandering. Zijn krachtigste effect is het kalmeren van emoties. Dit kristal maakt je bewust van het onbewuste, bevordert intuïtie en empathie. Hij wordt al lange tijd gebruikt om paranormale vermogens te versterken en helderziendheid te ontwikkelen. 

Beter contact met de spirituele wereld

Als hanger gedragen leert de steen om paranormale vermogens te accepteren. Op psychisch vlak kalmeert het overdreven reacties op situaties. Maansteen is vol ontvankelijke, passieve, vrouwelijke energie. Het kristal brengt het mannelijke en vrouwelijke in evenwicht. Geestelijk verzacht de steen emotionele instabiliteit en stress. Op de zonnevlecht gelegd haalt het oude emotionele patronen naar boven en werkt genezend.

Delen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *