Aartsengel Haniël

Haniël is een engel met weinig woorden en veel daden. Ze trekt je los uit de situatie waar je in vastzit en laat je weer genieten. Dit is ook de engel die je helpt om te gaan met energieën, vooral de energie van de volle maan. Wanneer je merkt dat je last hebt van de volle maan, de nieuwe maan en/of een poortdag, dan kun je Haniël om hulp vragen. Zij maakt je energiestroming weer rustig en helpt je om te gaan met al deze energieën. Haniël helpt je ook om te leren energie te sturen en healingen te geven.

Stop met druk maken, laat de vreugde en vrolijkheid weer toe

Haar energie wordt gekenmerkt door vreugde en vrolijkheid. Ze is heel happy en soms lijkt ze daardoor een nieuwsgierig stuiterend kind. Daarmee wil ze jou ook inspireren. Je mag je vrolijke gekke zelf zijn. Juist daardoor word je leven een stuk leuker en kun stroomt alles veel makkelijker.

Een boodschap van Haniël

Stop met je zo druk te maken en geniet. Het leven is zo mooi en de wereld zit zo vol wonderen. Stel jezelf daar weer voor open. Laat je niet regeren door angst, maar laat je leiden door je nieuwsgierigheid. Daar word je veel gelukkiger van en je leven wordt er veel leuker van.

Symbool: de volle maan

Compassie, pijn en verdriet

Het woord compassie, bestaat uit de Latijnse woorden com (‘samen’) en pattie (‘lijden’ of ‘verdragen’. Wanneer we compassie ervaren, ‘lijden we mee of ‘voelen we mee met elkaars pijn’. Op die manier verschilt compassie van medelijden, waarbij ‘ik’ leed voel voor de ellende van een ander wezen. Dat andere wezen kan, maar hoeft niet menselijk te zijn (‘jij’ of ‘het’, een dier of een verloren tweelingziel kan hierin een grote rol spelen), maar staat wel los van jezelf. Wanneer we compassie ervaren, begrijpen we dat op het niveau van voelen, alle levende wezens pijn ervaren.  

De verloren tweelinghelft

Het overlijden van zijn broertje of zusje in de baarmoeder maakt een hele grote indruk op hem of haar voor de rest van zijn leven. Hij of zij wordt er steeds weer aan herinnerd na zijn of  geboorte. Tweelingen hebben samen afspraken gemaakt, om samen aan het leven te beginnen. Ze verdelen hun levenstaken, in de eerste 4 weken van de zwangerschap en zijn innig verbonden met elkaar. Verdriet, eenzaamheid, schuldgevoel wat bij heel veel halve tweelingen voorkomt, iemand die dat niet weet, kan met vragen blijven zitten, waar hij of zij geen antwoord op kan vinden, terwijl het de vragen en of de antwoorden er zijn van het gestorven tweeling broertje of zusje, wat nu een elfje kan zijn en jou steeds wil komen helpen. 

Meditatie oefening, liefdevolle compassie

  • Doe een korte ademmeditatie, gebruik de volgende oefening, “bij jezelf stil staan”.
  • Begin met een zit- en adermeditatie. Wanneer je ontspannen bent, roep bij jouzelf de herinnering op een voor jou bekend voelend geliefd persoon. 
  • Visualiseer dat die persoon en beeld je in dat je het streelt en knuffelt.
  • De meesten krijgen nu een warm en ontspannen gevoel. Onze schouders kunnen een klein beetje losser gaan hangen en we kunnen opeens zuchten, wat staat voor een tevreden contact. Dat is een typische lichamelijke uiting van compassie. 
Juwelen en accessoires - BEJuwelen en accessoires - BE

Bijpassende edelsteen: Maansteen

Maansteen weerkaatst en herinnert ons dat alles deel uitmaakt van een cyclus van verandering. Zijn krachtigste effect is het kalmeren van emoties. Dit kristal maakt je bewust van het onbewuste, bevordert intuïtie en empathie. Hij wordt al lange tijd gebruikt om paranormale vermogens te versterken en helderziendheid te ontwikkelen. Als hanger gedragen leert de steen om paranormale vermogens te accepteren. Op psychisch vlak kalmeert het overdreven reacties op situaties. Maansteen is vol ontvankelijke, passieve, vrouwelijke energie. Het kristal brengt het mannelijke en vrouwelijke in evenwicht. Geestelijk verzacht de steen emotionele instabiliteit en stress. Op de zonnevlecht gelegd haalt het oude emotionele patronen naar boven en werkt genezend.

Chakra: heiligbeen chakra (2e), voorhoofd chakra (6e) en kruin chakra (7e)

Deze prachtige geluks-boompjes zijn een aanwinst voor elke woon, werk of slaapkamer. De energie van de edelstenen, gecombineerd met krachtige symbolen, kunnen alles in hun omgeving beïnvloeden met positieve en liefdevolle energie. ♣ Meer informatie

Edelstenen boompjes

Herinneringen na een afscheid, kunnen troostend zijn, zoals iemands foto of een aandenken. Door deze herinneringen aandacht te geven, kun je de gedachten, het gemis en gevoelens mogelijk een plekje geven. ♥ Troostwinkel

Herinneringen na afscheid

Mijn allerliefste dierenvriend was jij. We speelden altijd samen in het gras. Dan haalde ik wat lekkers uit mijn tas. Jij was mijn allerliefste dier en gaf mij een doel, ik ben zo verdrietig dat ik jouw knuffels niet meer voel. Een huisdier is een deel van het het gezin en het gemis is heel erg, als je huisdier er niet meer is. ♥ Dierenvriendwinkel 

Ik mis jou, mijn dierenvriend
Delen