Haniël, opnieuw verbinden

Haniël trekt ons los uit  situaties waarin we vastzitten en laat ons weer genieten. Dit is ook de engel die ons helpt energieën te balanceren en helpt onze aura te reinigen, zodat er een helder contact kan ontstaan met een verloren tweelingziel. Wanneer we als helder voelende merken dat we last hebben van de volle maan, de nieuwe maan of een poortdag, dan kunnen we het hemelse wezen om hulp gevraagd worden. Zij maakt de energiestroming weer rustig en helpt ons om te gaan met al deze energieën. De hemelgeest helpt ons ook om te leren energie te sturen en healingen te geven.

Aartsengel Haniël, tweelingzielen, totemdieren, overleden, engelen

Besteed aandacht aan lichaam en ziel

Zet alles even stil en onderzoek wat het leven heeft te bieden. Ontsteek kaarsjes, kies voor mooie bloemen in huis en in de tuin. Laat de innerlijke schoonheid naar buiten vloeien, trek mooie kleding aan, creëer mooie dingen.

Opnieuw verbinden met elkaar

Maak van passie een hobby en geniet samen met geliefden van het leven, de zin ervan is dat er twee steeds gemotiveerdere mensen gaan ontstaan en samen gaan experimenteren op deze Aarde.

Symbool: de volle maan

Stop met druk maken, laat de vreugde en vrolijkheid weer toe

Haar energie wordt gekenmerkt door vreugde en vrolijkheid. Ze is heel happy en soms lijkt ze daardoor een nieuwsgierig stuiterend kind. Daarmee wil ze ons ook inspireren. We mogen ons vrolijke gekke zelf zijn. Juist daardoor word ons leven een stuk leuker en stroomt alles in onze chakra’s veel makkelijker.

Compassie, pijn en verdriet

Het woord compassie, bestaat uit de Latijnse woorden com (‘samen’) en pattie (‘lijden’ of ‘verdragen’. Wanneer we compassie ervaren, ‘lijden we mee of ‘voelen we mee met elkaars pijn’. Op die manier verschilt compassie van medelijden, waarbij ‘ik’ leed voel voor de ellende van een ander wezen. 

Verlies van mens en dier

Dat andere wezen kan, maar hoeft niet menselijk te zijn (‘jij’ of ‘het’, een dier of een verloren tweelingziel kan hierin een grote rol spelen), maar staat wel los van jezelf. Wanneer we compassie ervaren, begrijpen we dat op het niveau van voelen, alle levende wezens pijn ervaren.  

De verloren tweelinghelft

Het overlijden van een tweelinghelft (broertje of zusje) in de baarmoeder maakt een hele grote indruk op een kindje dat geboren wordt, voor de rest van zijn of haar leven en worden er steeds weer aan herinnerd na geboorte d.m.v. een gevoel, verdriet, verlies en rouw. Tweelingen hebben samen afspraken gemaakt, om samen aan het leven te beginnen. Ze verdelen hun levenstaken, in de eerste 4 weken van de zwangerschap en zijn innig verbonden met elkaar. 

Verdriet en eenzaamheid wat veel verloren tweelingen voorkomt

Als iemand niet op de hoogte is van deze ooit bestaande tweelinghelft, kunnen er blijvende vragen ontstaan, waar hij of zij geen antwoord op kan vinden. Terwijl antwoorden er wel zijn van het gestorven tweeling broertje of zusje, wat nu een elfje kan zijn en jou steeds wil komen helpen met allerlei aangeboden hulp om een levensdoel te bereiken. Vaak zien we deze hulp terug d.m.v. de totemdieren en wijzen ze ons een levenspad.

Meditatie oefening, liefdevolle compassie

  • Doe een korte ademmeditatie, gebruik de volgende oefening, bij jezelf stil staan“.
  • Begin met een zit- en adermeditatie. Wanneer je ontspannen bent, roep bij jouzelf de herinnering op een voor jou bekend voelend geliefd persoon. 
  • Visualiseer dat die persoon en beeld je in dat je het streelt en knuffelt, massage van het hoofd met lavendelolie kan helpen om te ontspannen en brengt ons dichter bij onze geliefden;
  • De meesten krijgen nu een warm en ontspannen gevoel. Onze schouders kunnen een klein beetje losser gaan hangen en we kunnen opeens zuchten, wat staat voor een tevreden contact. Dat is een typische lichamelijke uiting van compassie. 

Bijpassende edelsteen: Maansteen

Maansteen weerkaatst en herinnert ons dat alles deel uitmaakt van een cyclus van verandering. Zijn krachtigste effect is het kalmeren van emoties. Dit kristal maakt je bewust van het onbewuste, bevordert intuïtie en empathie. Hij wordt al lange tijd gebruikt om paranormale vermogens te versterken en helderziendheid te ontwikkelen. 

Beter contact met de spirituele wereld

Als hanger gedragen leert de steen om paranormale vermogens te accepteren. Op psychisch vlak kalmeert het overdreven reacties op situaties. Maansteen is vol ontvankelijke, passieve, vrouwelijke energie. Het kristal brengt het mannelijke en vrouwelijke in evenwicht. 

De maansteen verzacht overweldigende emoties

Geestelijk verzacht de steen emotionele instabiliteit en stress. Op de zonnevlecht gelegd haalt het oude emotionele patronen naar boven en werkt genezend.

Chakra: heiligbeen chakra (2e), voorhoofd chakra (6e) en kruin chakra (7e)

In de aartsengelenwinkel kunnen artikelen gevonden worden over aartsengelenauraspray, engelen olie, beelden, sieraden, aromatherapie, meditatie en andere energie producten. Informatie over meditatie, die o.a. kunnen helpen bij stress. Engelen zijn zeer invloedrijk en kunnen bescherming en begeleiden bieden voor vrede op aarde en zijn er vaak als we met een onbeantwoorde vraag zitten. 

Kristal Shop

Kristallen om energie te balanceren en de connectie met de ziel mogelijk kan herstellen. Elk Kristal heeft specifieke energieën en kan daardoor zuiverend en versterkend werken. Kunnen bij moeilijke situaties troost en rust geven bij engelen coachinghoog gevoeligheid of een periode van ziek zijn ondersteunen. 

Welke edelsteen hoort bij welke chakra en beschermt je aura

Door stress, ziekte of moeilijke situaties kunnen chakra's in ons lichaam uit balans raken. Chakra is vertaald ‘wiel’, de wielen in het lichaam die de energie via banen binnen halen en weer doorgeven via ons lymfesysteem. De energie in het lichaam moet stromen om je aura te beschermen en als dat om wat voor reden dan ook (deels) blokkeert dan kan er een onbalans ontstaan.

Chakra'sEdelstenenWerking van de edelsteen
1e Chakra: basis- of wortelstuitStenen: Actinoliet (zwart), Aragoniet, Granaat, Hematiet, Jaspis (rood), Obsidiaan, Onyx, Rhodoniet, Robijn, Rookkwarts, Sardonyx, Toermalijn (zwart), Unakiet

Johachidoliet

Aragoniet
GranaatRode jaspis

Onyx

Rookkwarts

Gouden driehoek in doosje 🎁

Toermalijn
Activeer het eerste chakra wanneer jij je moe voelt, bang bent voor de toekomst, last hebt van darmklachten of verstopping, of problemen hebt met de bloedsomloop.

Bloedsomloop

Chakra's
2e Chakra: sacraal, heiligbeen of kruisStenen: Agaat (bruin/rood), Carneool, Jaspis (bruin), Thuliet, Tijgeroog, Zonnesteen

Agaat

Carneool

Chakra Edelstenen in Opbergdoos 🎁

Activeer het tweede chakra wanneer er seksuele problemen of menstruatieklachten zijn, wanneer jij je geremd voelt of wanneer je jaloers bent.

Onbalans oestrogeen en progesteron, zie ook endometriose
3e Chakra: navel, zonnevlecht of solarplexusStenen: Barnsteen, Beryl (geel/goud), Calciet (geel/oranje), Chalcopyriet, Citrien, Fluoriet (geel), Jaspis (geel), Pyriet, Tijgeroog

Barnsteen

Calciet - Boeddha

Chalcopyriet - kristallen schedel septarie ook schildpadsteen genoemd

Piramide, Citrien en Amazoniet
Activeer het derde chakra wanneer je gespannen en gestrest bent, jouw gevoelens niet in de hand kan houden, oververmoeid bent, of last heeft van eetstoornissen.

e bijnieren: de energie boosters bovenop je nieren
4e Chakra: hartStenen: Actinoliet, Amazoniet, Aventurijn (groen), Calciet (groen), Chrysocolla, Chrysopraas, Fluoriet (groen), Fuchsiet, Heliotroop, Kunziet, Labradoriet, Lepidoliet, Malachiet, Nefriet, Olivijn, Petaliet, Prehniet, Rhodochrosiet, Rozenkwarts, Toermalijn (groen)

Massage Set Roze kwarts – Aventurijn Groen

Activeer het vierde chakra wanneer jij je eenzaam voelt, moeilijkheden in de relatie hebt, of wanneer je de neiging hebt anderen altijd maar te willen helpen.

Gebruik je creatieve kant voor jouzelf, vanuit daar kan je anderen helpen
5e Chakra: hals- of keelStenen: Agaat (blauw), Apatiet, Aquamarijn, Aragoniet (blauw), Calciet (blauw), Celestien, Chalcedoon, Chrysocolla, Dumortieriet, Fluoriet (blauw), Lapis lazuli, Pietersiet, Toermalijn (blauw), Turkoois

Zilveren Hanger Aventurijn Groen met Lapis Lazuli
Activeer het vijfde chakra wanneer jij je onzeker voelt, creatief geblokkeerd bent, of last hebt van spanning of pijn in keel, nek of schouders.

Mogelijke emotionele veranderingen: onvermogen om je of nee te zeggen. Moeite hebben om jezelf te uiten; wisselende mening, meepraten met anderen; niet assertief zijn; te weinig of te veel verantwoordelijkheidsgevoel; praat teveel, wat veel voorkomt bij een te actieve schildklier.
6e Chakra: voorhoofd, derde oogStenen: Apatiet, Apofyliet, Aquamarijn (donker), Azuriet, Celestien, Dumortieriet, Lapis lazuli, Maansteen, Pietersiet, Sodaliet, Toermalijn (blauw), Turkoois, Valkenoog

Oorstekers Ruwe Aquamarijn
Activeer het zesde chakra wanneer je geen richting aan jouw leven kunt geven, je moeilijk kan concentreren, of vaak last hebt van hoofdpijn, oorpijn of oogproblemen.

Het reptielenbrein regelt automatisch onze ademhaling, bloedsomloop, hartslag enz..
7e Chakra: kruin of schedelStenen: Amethist, Apofyliet, Chalcopyriet, Charoïet, Fluoriet (paars), Lepidoliet, Mosagaat, Pietersiet, Seleniet, Sugiliet

Edelsteenboom Amethist en Bergkristal
Activeer het zevende chakra wanneer je weinig energie hebt, stress of depressieve stemmingen ervaart, of als je last hebt van hoofdpijn.

Migraine en het verband met serotonine tekort

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.