Zadkiël helpt bij emotionele pijn

De aartsengel Zadkiël is de engel die komt helpen in elke situatie in het leven. Ze geeft inzicht en helderheid. Ze zorgt ervoor dat er overzicht terugkeert en alle puzzelstukjes op hun plaats vallen. Daarnaast helpt ze negatieve gedachtes en energieën los te laten, zodat het levensdoel zich kan ontplooien.

Deze engel helpt om emotionele pijn te helen

Door haar werk wordt Zadkiël vaak pas aangeroepen als iemand het gevoel heeft volledig in de put te zitten, door trauma in het verleden. Ze wordt hierdoor soms gezien als een engel die pas om hulp gevraagd wordt, als iemand het echt allemaal niet meer weet en zich zeer slecht en somber voelt. Lavendel kan helpen om meer ontspanning te voelen en beter te kunnen slapen.

De engel kan altijd om hulp en inzicht gevraagd worden

De aartsengel is de engel die komt helpen in elke situatie in het leven. Ze geeft inzicht en helderheid en zorgt ervoor dat er overzicht terugkomt en alle puzzelstukjes op hun plaats vallen. Daarnaast helpt ze  negatieve gedachtes en energie los te laten, zodat dat het leven weer opgepakt kan worden.

Haar energie en kracht werken in zulke situaties natuurlijk ook heel goed, omdat ze ons terug leidt naar het pad dat inzichten geeft die we nodig hebben om het verleden los te laten om ons weer beter te gaan voelen. Dit betekent echter niet dat we Zadkiël niet om hulp mogen vragen bij simpelere en minder sombere situaties. We mogen haar altijd om hulp, helderheid en reiniging vragen. 

Chakra is vertaald ‘wiel’ en chakra’s zijn volgens de traditionele Indiase cultuur de wielen in het lichaam die de energie via banen binnen halen en weer doorgeven via ons lymfesysteem. De energie in het lichaam moet stromen en als dat om wat voor reden dan ook (deels) blokkeert dan kan er een onbalans ontstaan. 

Deze engel helpt om emotionele pijn te helen en het verleden te verwerken. Juist ook als we niet kunnen plaatsen waar de pijn of onrust vandaan komt. Ze geeft namelijk de antwoorden die we nodig hebben en heelt eigen energie.

De Westerse astrologie probeert het menselijk karakter te onderzoeken aan de hand van de geboortehoroscoop, zodat de persoonlijke karakter van het mensenkind of persoon optimaal kan worden benut. Dezelfde gedachte vinden we terug in de Oosterse geneeskunde, die ervan uitgaat dat ziekte het gevolg is van een aanleg en leefgewoonten.

Westerse astrologie

TekenElementPeriodeEdelsteen
RamVuur21 maart tot 19 aprilCarneool
StierWater20 april tot 20 meiAventurijn
TweelingenLucht21 mei tot 20 juniTijgeroog
KreeftWater21 juni tot 22 juliMaansteen
LeeuwVuur23 juli tot 22 augustusBarnsteen
MaagdAarde23 augustus tot 22 septemberAmazoniet
WeegschaalLucht23 september tot 22 oktoberSaffier
SchorpioenWater23 oktober tot 21 novemberMalachiet
BoogschutterVuur22 december tot 19 januariLapis lazuli
SteenbokAarde22 december tot 19 januariSmaragd
WatermanLucht20 januari tot 19 februariAquamarijn
VissenWater20 februari tot 20 maartFluoriet
In de westerse astrologie symboliseren twaalf tekens als sterrenbeelden. Deze twaalf tekens worden verdeeld onder 4 elementen: Vuur, Aarde, Lucht en Water

De engel zorgt voor kinderen die gepest worden

Pesten is een zeer groot maatschappelijk probleem, traumatisch voor het gepeste kind, hartenpijn voor de ouder. Vaak gaat het om het “anders” zijn en zeer unieke kinderen. Aartsengel Zadkiël kan kracht en moed geven bij elke benauwende situatie. 

Een boodschap van Zadkiël

Lief mooi mens, het is tijd om alles wat je leerde door te geven aan andere mensen, laat mij jou helpen

Symbool: water en veren

Besef dat je niet alles weet en ook niet alles hoeft te weten. Jij mag je focussen op de dingen die je wilt doen en op het leven zelf. Probeer eerst wat ruimte voor jezelf te creëren en zoek uit of emoties die je voelt niet van anderen zijn, leer jezelf af te sluiten door alles even stil te zetten.

Boodschap 2. Ga alles wat je leerde, leren aan anderen

Verruim je bewustzijn en leer nieuwe lessen. Geef deze lessen vervolgens door aan andere mensen. Door creatief om te gaan met de bouwstenen die je uit levenservaringen mocht ontvangen. Bedenk  verhalen over het onderwerp wat je bezig houdt, maak een gedicht of zing erover. Door bezig blijven over een bepaalde interesse, stimuleer je de hersenen om erover na te denken om vervolgens deze wijsheid aan anderen door te geven. 

Boodschap 3. Zoek je innerlijke gids

Luister aandachtig, naar de liefdevolle innerlijke leiding van jezelf. De intuïtieve, wijze gids met de warme kant van onszelf. Onze gids kan ons vertellen op welk moment we ons zelf ziek maken en wat we kunnen doen om weer beter te worden. 

Heb geduld, het antwoord dient zich aan

Een innerlijke gids kan een heel interessante partner zijn van onszelf. Als er geen antwoord op dat moment is, zouden we dit even zo moeten laten en geduld hebben. Het hier vaak mis, want door ongeduld vragen we het aan een innerlijke kind van de ander.

De amethist werkt beschermend, zuiverend, ontspannend, brengt harmonie en innerlijke rust. Het maakt je hoofd helder en geeft inzicht in je gedrag en in de keuzes die je maakt. Hierdoor helpt het slechte gewoontes en verslavingen te erkennen en achter je te laten. 

Hulp naar het volgende levensstadia

Het geeft ook inzicht in gevoelszaken en kan helpen bepaalde ervaringen een plaats te geven, waardoor je bij de verwerking van emotionele pijn, trauma’s en verlies en rouw naar een volgend stadium geholpen wordt.

Amethist creëert een veld met lichtenergie om zich heen welke je aura en * als de steen groot genoeg is * een ruimte kan reinigen en beschermen. Het kan de kruin en het derde oog openen waardoor de steen geschikt kan zijn voor mensen die willen starten met het ontwikkelen van hun intuïtie en spirituele vaardigheden.

Het kristal helpt ook om contact te maken met gidsen

  • De amethist helpt ook contact maken met hogere energieën en gidsen en is het een goede steen ter ondersteuning van meditatie.

Kristallen om energie te balanceren en de connectie met de ziel mogelijk kan herstellen. Elk Kristal heeft specifieke energieën en kan daardoor zuiverend en versterkend werken. Kunnen bij moeilijke situaties troost en rust geven bij engelen coachinghoog gevoeligheid of een periode van ziek zijn ondersteunen. 

Welke edelsteen hoort bij welke chakra en beschermt je aura

Door stress, ziekte of moeilijke situaties kunnen chakra's in ons lichaam uit balans raken. Chakra is vertaald ‘wiel’, de wielen in het lichaam die de energie via banen binnen halen en weer doorgeven via ons lymfesysteem. De energie in het lichaam moet stromen om je aura te beschermen en als dat om wat voor reden dan ook (deels) blokkeert dan kan er een onbalans ontstaan.

Chakra'sEdelstenenWerking van de edelsteen
1e Chakra: basis- of wortelstuitStenen: Actinoliet (zwart), Aragoniet, Granaat, Hematiet, Jaspis (rood), Obsidiaan, Onyx, Rhodoniet, Robijn, Rookkwarts, Sardonyx, Toermalijn (zwart), Unakiet

Johachidoliet

Aragoniet
GranaatRode jaspis

Onyx

Rookkwarts

Gouden driehoek in doosje 🎁

Toermalijn
Activeer het eerste chakra wanneer jij je moe voelt, bang bent voor de toekomst, last hebt van darmklachten of verstopping, of problemen hebt met de bloedsomloop.

Bloedsomloop

Chakra's
2e Chakra: sacraal, heiligbeen of kruisStenen: Agaat (bruin/rood), Carneool, Jaspis (bruin), Thuliet, Tijgeroog, Zonnesteen

Agaat

Carneool

Chakra Edelstenen in Opbergdoos 🎁

Activeer het tweede chakra wanneer er seksuele problemen of menstruatieklachten zijn, wanneer jij je geremd voelt of wanneer je jaloers bent.

Onbalans oestrogeen en progesteron, zie ook endometriose
3e Chakra: navel, zonnevlecht of solarplexusStenen: Barnsteen, Beryl (geel/goud), Calciet (geel/oranje), Chalcopyriet, Citrien, Fluoriet (geel), Jaspis (geel), Pyriet, Tijgeroog

Barnsteen

Calciet - Boeddha

Chalcopyriet - kristallen schedel septarie ook schildpadsteen genoemd

Piramide, Citrien en Amazoniet
Activeer het derde chakra wanneer je gespannen en gestrest bent, jouw gevoelens niet in de hand kan houden, oververmoeid bent, of last heeft van eetstoornissen.

e bijnieren: de energie boosters bovenop je nieren
4e Chakra: hartStenen: Actinoliet, Amazoniet, Aventurijn (groen), Calciet (groen), Chrysocolla, Chrysopraas, Fluoriet (groen), Fuchsiet, Heliotroop, Kunziet, Labradoriet, Lepidoliet, Malachiet, Nefriet, Olivijn, Petaliet, Prehniet, Rhodochrosiet, Rozenkwarts, Toermalijn (groen)

Massage Set Roze kwarts – Aventurijn Groen

Activeer het vierde chakra wanneer jij je eenzaam voelt, moeilijkheden in de relatie hebt, of wanneer je de neiging hebt anderen altijd maar te willen helpen.

Gebruik je creatieve kant voor jouzelf, vanuit daar kan je anderen helpen
5e Chakra: hals- of keelStenen: Agaat (blauw), Apatiet, Aquamarijn, Aragoniet (blauw), Calciet (blauw), Celestien, Chalcedoon, Chrysocolla, Dumortieriet, Fluoriet (blauw), Lapis lazuli, Pietersiet, Toermalijn (blauw), Turkoois

Zilveren Hanger Aventurijn Groen met Lapis Lazuli
Activeer het vijfde chakra wanneer jij je onzeker voelt, creatief geblokkeerd bent, of last hebt van spanning of pijn in keel, nek of schouders.

Mogelijke emotionele veranderingen: onvermogen om je of nee te zeggen. Moeite hebben om jezelf te uiten; wisselende mening, meepraten met anderen; niet assertief zijn; te weinig of te veel verantwoordelijkheidsgevoel; praat teveel, wat veel voorkomt bij een te actieve schildklier.
6e Chakra: voorhoofd, derde oogStenen: Apatiet, Apofyliet, Aquamarijn (donker), Azuriet, Celestien, Dumortieriet, Lapis lazuli, Maansteen, Pietersiet, Sodaliet, Toermalijn (blauw), Turkoois, Valkenoog

Oorstekers Ruwe Aquamarijn
Activeer het zesde chakra wanneer je geen richting aan jouw leven kunt geven, je moeilijk kan concentreren, of vaak last hebt van hoofdpijn, oorpijn of oogproblemen.

Het reptielenbrein regelt automatisch onze ademhaling, bloedsomloop, hartslag enz..
7e Chakra: kruin of schedelStenen: Amethist, Apofyliet, Chalcopyriet, Charoïet, Fluoriet (paars), Lepidoliet, Mosagaat, Pietersiet, Seleniet, Sugiliet

Edelsteenboom Amethist en Bergkristal
Activeer het zevende chakra wanneer je weinig energie hebt, stress of depressieve stemmingen ervaart, of als je last hebt van hoofdpijn.

Migraine en het verband met serotonine tekort

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.