Aartsengel Jophiël

De aartsengel Jophiël, is een pure rustbrenger. Ze is een reiniger en ze heeft een sterke kalmerende en helende energie, in je hoofd en gedachtes en helpt om je huis te ontdoen van negatieve energie. Wanneer je je ramen en deuren openzet en haar vraagt om met jou alle negativiteit weg te sturen, dan doet ze dat graag en direct. Het enige wat ze daar wel bij vraagt is dat jij het samen met haar doet. Stuur die negatieve energie maar de deur uit.

Boodschappen van aartsengel van Jophiël

Probeer te stoppen met piekeren en wees niet zo streng tegen jezelf. Probeer te genieten van dit leven, dat is de reden dat jij hier op aarde bent. Soms is het nodig om keuzes te maken en moeilijke dingen uit te gaan uitspreken. Daardoor komt er mogelijk meer rust en die rust verdien jij!. Het is belangrijk dat je doorkrijgt hoe krachtig gedachten kunnen zijn. 

We moeten ons zelf beschermen tegen mensen die ongevraagd energie van ons pakken

Laat je niet beïnvloeden door negatieve energieën, die komen vaak de lessen juist bij jou halen. Je kunt de nare gedachten onderdrukken of in eigen krachten gaan geloven, zodat het niet meer in de aura kunnen komen. De engel zou je graag helpen  om de schoonheid van het leven en van jezelf weer te zien. Laat de engel de bril waardoor je naar buiten kijkt helen.

Projectie is wanneer we eigenschappen of emoties van onszelf trachten te ontkennen, verbergen of verdringen door de ontstane situatie aan iemand anders toe te schrijven. Dit frustrerende projecteren  gebeurt vaak onbewust. Negatief spiegelen is dan ook een afweermechanisme tegen negatieve emoties met de beloning dat het niet aan ons zelf kan liggen. 

Als ons innerlijke kindverdrietig is en pijn heeft, dan kunnen we erg rouwen om het verleden. Familie die nooit echt lieten merken dat ze van hun kind, broers of zusters hielden. We kennen allemaal het verhaal van Remi, dan staan bij de mensen vaak de tranen in de ogen, als we de verfilming zien, dan komt het opeens heel dichtbij. 

Als kracht op een dag onze vijand wordt

Zo zijn er misschien miljoenen Remi’s die we niet kunnen zien, ze zijn heel diep onder de samenleven verborgen. Mede omdat ze zo sterk zijn geworden en meestal hun hele leven dat blijven, tot het niet meer gaat. 

Breng tijd door in de vrije natuur, laat al je spanningen los om  nieuwe creatieve ideeën op te doen. De wandelsport staat in de top 3 meest beoefende sporten en zal de komende jaren steeds populairder worden en nu je weet, dat de buitenlucht zo goed voor je is, kan je eens kijken, wat er op dat gebied te gebeuren is. 

Onze ademhaling wordt opgewekt door een krachtige spier die wat weg heeft van een laken en onze borst van de buik scheidt. Die spier wordt het diafragma genoemd. De werking ervan creëert een vacuüm waardoor lucht in jouw bronchiën wordt geduwd, die uitlopen in miljoenen kleine luchtcellen in onze longen

Als we onvoldoende zuurstof binnen krijgen via het bloed

Als we door een voorval, zouden stoppen met ademhalen zou ons lichaam geen zuurstof meer binnenkrijgen. Als eerste kunnen we dan het beste kijken naar de rode chakra, is er geen sprake van bloedarmoede of een langdurig vitamine B12 of foliumzuur tekort.

Totemdieren kunnen een gids zijn, in bepaalde processen, bepaalde situaties, wat een enorme invloed kan hebben op je spirituele groei. Bij een puzzel kan je zien, dat er een stukje mist. Bij ons levenspad wordt er vaak gegist. Het geheim van de totemdieren heeft door de hele geschiedenis van de mensheid heen hebben vele culturen dieren beschouwd als boodschappers uit het Universum. 

Zorg dat boodschappen bewaard blijven en schrijf erover

Een specifiek dier waarvan je op een bepaald moment een inzicht en begeleiding ontvangt. Wanneer een dier je pad kruist, let dan goed op, het kan een boodschap voor je hebben. Aan te raden is een foto of tekening te maken en erover te schrijven.

De edelsteen werkt beschermend, opbeurend en trekt geluk, voorspoed, succes en welvaart aan. Deze zonnige steen vermindert neerslachtigheid en depressie, angststoornissen en destructief gedrag en geeft moed, energie en laat je weer van het leven genieten. Het helpt je je persoonlijke kracht (her)vinden en stimuleert eigenschappen als zelfvertrouwen, eigenwaarde en creativiteit

De citrien helpt je om doelen te stellen die goed voor je zijn en deze waar te maken. De steen maakt je socialer en stimuleert je om je open te stellen en je te uiten en helpt contact te maken met anderen.

Derde chakra, is verantwoordelijk voor de energie en het middelpunt van ons zelfbeeld, gebeurtenissen tussen ouder en kindwilskracht, zelfdiscipline en warmte in onze persoonlijkheid. Als er door de spijsvertering, zoals de maag, alvleesklier en de darmen niet voldoende verteerbare voedingstoffen aangeboden krijgen, is er minder energie beschikbaar en zal de aura zich beschermen.

De Westerse astrologie probeert het menselijk karakter te onderzoeken aan de hand van de geboortehoroscoop, zodat de persoonlijke karakter van het mensenkind of persoon optimaal kan worden benut. Dezelfde gedachte vinden we terug in de Oosterse geneeskunde, die ervan uitgaat dat ziekte het gevolg is van een aanleg en leefgewoonten. 

Westerse astrologie

TekenElementPeriodeEdelsteen
RamVuur21 maart tot 19 aprilCarneool
StierWater20 april tot 20 meiAventurijn
TweelingenLucht21 mei tot 20 juniTijgeroog
KreeftWater21 juni tot 22 juliMaansteen
LeeuwVuur23 juli tot 22 augustusBarnsteen
MaagdAarde23 augustus tot 22 septemberAmazoniet
WeegschaalLucht23 september tot 22 oktoberSaffier
SchorpioenWater23 oktober tot 21 novemberMalachiet
BoogschutterVuur22 december tot 19 januariLapis lazuli
SteenbokAarde22 december tot 19 januariSmaragd
WatermanLucht20 januari tot 19 februariAquamarijn
VissenWater20 februari tot 20 maartFluoriet
In de westerse astrologie symboliseren twaalf tekens als sterrenbeelden. Deze twaalf tekens worden verdeeld onder 4 elementen: Vuur, Aarde, Lucht en Water

Een verhoging van cortisol kan bij stress het histamine gehalte verhogen, waardoor het de immuun functie voor een deel uit kan schakelen. Cortisol en DHEA kunnen niet tegelijk functioneren. Hoge cortisolwaarden verhogen de bloedsuikerspiegel en kan de schildklierfunctie afremmen en geeft minder energie

Goed vet beschermt het lichaam en maakt ons niet zwaarder

DHEA wordt gemaakt uit onbewerkt plantaardig en dierlijk vet “Het goede HDL Cholesterol“. Het stresshormoon en de hydro epi androsteron zijn elkaars tegenpolen en houden elkaar in evenwicht. Wees dus niet bang dat door vet het gewicht toeneemt.